بازدید 7328
۷

ظریف: اروپا نتوانست خود را ثابت کند

کد خبر: ۹۱۲۹۵۴
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵ 21 July 2019
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش‌هایی از گفت‌وگویش با شبکه سی. ان. ان مسائلی از جمله مذاکره دوباره با آمریکا، شروط دوازده‌گانه وزیر خارجه آمریکا برای این مذاکرات و همچنین اینستکس، تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، فرید زکریا، خبرنگار شبکه سی. ان. ان، در ضفحه توییترش قست‌هایی از گفت‌گوی خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را منتشر کرد.

در قسمتی از این گفتگو محمدجواد ظریف درباره نامه مکتوبی که گفته می‌شد آبه شینزو، نخست‌وزیر ژاپن در سفرش به ایران برای تحویل به رهبر انقلاب اسلامی به همراه داشته و حاوی پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای شروع دوباره مذاکرات با ایران بود، توضیح داد: رئیس جمهور ترامپ نامه‌ای نفرستاد، اما نخست‌وزیر آبه، پیام او را که پیامی شفاهی بود، منتقل کرد. رهبر ایران با دقت گوش سپرد. مشکل این است که ما نمی‌توانیم با هر دولت جدید آمریکایی [دوباره]مذاکره کنیم. هر کشوری بر این اساس با کشوری دیگر تعامل می‌کند که هر دولت، نماینده کشورش است. اخیرا فقط یک انتخابات [ریاست‌جمهوری]در آمریکا رخ داده است، نه یک انقلاب.

وی افزود: رئیس جمهور ترامپ بر رئیس جمهور اوباما پیروز شد. دولت‌ها دارای موافقت‌نامه‌های اجرایی هستند، اما انواع موافقت‌نامه‌ها برای متعهد بودن [دولت‌ها]به کشور وجود دارد. نمی‌توان به راحتی گفت که من دولت قبلی را دوست ندارم می‌خواهم بر سر هر آن‌چه که انجام داده‌اند دوباره مذاکره کنم. این ممکن است یک مسئله داخلی برای شما باشد، اما ما سال‌ها، ساعت‌ها، روزها، هفته‌ها، ماه‌ها و شب‌ها [برای این مذاکرات]صرف کردیم. یکی از جلسات مذاکره ما با جان کری [وزیر امور خارجه پیشین آمریکا]ساعت ۹ شب شروع شد و بدون وقفه در ساعت ۶ صبح فردا پایان یافت. این چیزی نیست که بتوان دوباره بر سر آن مذاکره کرد. اگر رئیس جمهور ترامپ می‌گوید که این یک معاهده نبود و صرفا یک موافقت‌نامه اجرایی بوده است، این مشکلی داخلی است. اما او معاهده‌های زیادی را نقض کرده است. INF,NAFTA و UNESCO را به یاد دارید؟

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این گفتگو همچنین درباره شرط دوازده‌گانه مایک پمپئو که پیش از این برای مذاکرات با ایران مطرح شده بود گفت: این شروط نابودی ملی و غیر منطقی است. من پس از وزیر امور خارجه پمپئو، مقاله خودم را که شامل ۱۵ شرط بود منتشر کردم. پس اگر شرط گذاشتن مطرح باشد، می‌توان شرط‌های زیادی اعمال کرد.

وی در درباره وضعیت فعلی اینستکس [ سازوکار مالی اروپا برای حمایت از تبادلات تجاری مستقل از دلار ایران]اظهار کرد: هنوز اجرایی نشده است. باید این طور باشد. نگران‌کننده است، اما فکر می‌کنم این بیشتر از ما، موجب نگرانی اروپایی‌هاست. اروپایی‌ها نتوانستند خود را ثابت کنند. اروپا در مجموع، اقتصادی بزرگ‌تر از آمریکا است. مطمئنا اگر تمام شرکت‌های نفتی اروپا همراه با [شرکت‌های]هندی، چینی، روسی و ژاپنی تصمیم بگیرند تحریم‌های آمریکا را نادیده بگیرند، اقتصاد جهانی تحمل این را نخواهد داشت که آمریکا تمامی این‌ها را تحریم کند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷
حالا وقت اینه که ما خودمون رو اثبات کنیم تا فک نکنن تو موضع ضعف هستیم
یکشنبه ۳۰ تیر ساعت ۱۳:۳۰
سکه ۴۳۰۰۰۰۰
دلار ۱۲۳۰۰
قیمتها ساعتی درحال افزایش هستند
تلاش برای کاهش دستوری نرخ دلارتا سطح ۱۰ هزارتومان وسکه تا زیر ۴ میلیون باشکست مواجه شد. انهایی که فریب جوسازیهای کاهش نرخ ارز وسکه را نخورده و دارایی شان رامفت ازدست ندادند پاداش صبروشکیبایی وهوشیاری خود را گرفتند !!!!
پاسخ ها
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
از کجا داری میسوزی؟ درست میشه انشالا
ناشناس
| Germany |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
خیلی فشار اومده بهت ؟ نه؟؟؟ مفلوکی واقعا...
آقای دکتر ظریف و دیگر مسئولین ایران باور کنید نه تنها اتحادیه اروپا بلکه چین و روسیه هم نوکر آمریکا هستند. آنها تا جایی می توانند مانور بدهند که آمریکا و در راس آن لابی آیپک اجازه بدهند.
پاسخ ها
مهدي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
پس با اين استدلال، منظورتون اينه كه شما هم ميخايد مثل اتحاديه اروپا و چين و روسيه و غيره، نوكر امريكا باشيد ؟!؟!؟
اما شما خودتون را خوب ثابت کردید.
با این اثبات دیگه باید منتظر بود و دید که ...........
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان