بازدید 2966

مثلث پوتین-مودی-شی، نمایش نظم چندجانبه جهانی

کارشناسان می‌گویند، دیدار نخست وزیر هند با رؤسای جمهوری روسیه و چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در ژاپن ماهیت چندجانبه‌گرایی جهان امروز را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۹۰۹۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۹ 03 July 2019

کارشناسان می‌گویند، دیدار نخست وزیر هند با رؤسای جمهوری روسیه و چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در ژاپن ماهیت چندجانبه‌گرایی جهان امروز را نشان می‌دهد.

به گزارش تابناک، شبکه خبری دویچه وله در گزارشی می‌آورد: «نشست سه جانبه نارندرا مودی، نخست وزیر هند با ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ، رؤسای جمهوری روسیه و چین در اوساکای ژاپن چند روز پس از دیدار آنها در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک صورت گرفت که در آن به بررسی مسائل مشترک پرداختند.

در طول چند سال گذشته، سه کشور روسیه، چین و هند به صورت ناخوشایندی به واسطه افزایش تنش‌ها با آمریکا به ویژه اعمال تعرفه‌های گمرکی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بر کالاهای وارداتی چین به ایالات متحده و پایان دادن به وضعیت تجارت ترجیحی هند تحت تأثیر قرار گرفته‌اند؛  برخی محصولات کشورهای جنوب آسیا به صورت آزادانه و بدون تعرفه‌های گمرکی وارد آمریکا می‌شدند. در پاسخ به پایان این وضعیت، دهلی نو نیز بر کالاهای وارداتی از سوی آمریکا تعرفه‌های گمرکی وضع کرده است.

مودی در جریان نشست سه جانبه با رؤسای جمهوری چین و روسیه در اوساکا گفت: به عنوان سه کشور که اقتصاد آنها در حال توسعه است، مهم است که گفتگویی بین ما درباره مسائل اقتصادی، دفاعی و سیاسی انجام شود. تروریسم یک چالش جهانی است و باید جامعه جهانی به صورت مؤثر با آن مبارزه کند.

"راویش کومار"، سخنگوی وزارت خارجه هند در توئیتی، خلاصه‌ای از سخنرانی نخست وزیر کشورش را منتشر کرد. "ویجای گوکاله"، وزیر خارجه هند نیز بعداً گفت: رهبران سه کشور به بررسی چالش‌های چند جانبه پرداختند. پوتین، شی و مودی توافق کردند در برهه تغییرات جهانی و اقتصادی، حفظ روند جهانی شدن، یک سیستم تجارت مبتنی بر قوانین و مخالفت با روند سیاست حمایت از تولیدات داخلی اهمیت زیادی دارد. آنها همچنین درباره اقداماتی در راستای مقابله با تغییرات آب و هوایی و گسترش همکاری مقابله با تروریسم هم گفتگو داشتند.

اهمیت گفتگوها

"راوی بوتالینگام"، تحلیلگر سیاسی می‌گوید: پس از خروج آمریکا از توافق تغییرات جوی پاریس و همکاری ترنس آتلانتیک و با توجه به رویکرد ترامپ در قبال سازمان تجارت جهانی و حفظ توافقات چند جانبه، چین، روسیه، هند و جهان در حال توسعه برای دفاع از نظم جهانی با رویکرد چندجانبه گرایی گردهم آمدند. نشست اوساکا به اجرای راه‌حل‌های آنها در سازش و حل و فصل دوستانه مسائل فناوری و تجاری آنها با آمریکا کمک می‌کند.

"اندرو کینی"، کارشناس مسائل آسیا در مؤسسه "چتم هاوس"، لندن می‌گوید: این نشست بار دیگر ماهیت چندقطبی جهان امروزی را پر اهمیت می‌نماید که جهان تنها گروه ۲ یعنی آمریکا و چین نیست.

این کارشناس مسائل آسیا می گوید: هند و روسیه به دنبال اقدام بر اساس منافع خود هستند و استراتژی‌های چندجانبه را با سایر کشورها بررسی می‌کنند. شکی نیست که آنها درباره برخی از مسائل می‌توانند به توافق برسند اما وضعیت و منافعشان در پایه متفاوت است. به عنوان نمونه، هند باید روابطش را با چین و آمریکا متعادل کند درعین اینکه به واردات تجهیزات دفاعی از روسیه ادامه می‌دهد. درضمن، اگرچه آنها با سیاست "حمایت از محصولات تولید داخل" آمریکا مخالفند، اما خودشان چنین رویکرد و تمایلاتی دارند.

چالشی برای آمریکا

راوی بوتالینگام، تحلیلگر سیاسی می‌گوید: در پی لفاظی نبرد تجاری ترامپ با چین و هند، رئیس جمهوری آمریکا احتمالاً یا دست کم از همان ابتدای امر به دنبال چیزی بود تا تنش را کاهش دهد و همانطور که پیش بینی می‌شد، با از سرگیری گفتگوهای تجاری با چین موافقت کرد و گفت، واشنگتن بر تمامی واردات باقی مانده از چین که بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار می‌شود، مالیات گمرکی وضع نمی‌کند.

ترامپ اعلام کرد که کمپانی‌های فناوری آمریکایی می‌توانند با کمپانی چینی هوآوی روابط تجاری خود را آغاز کنند و از ممنوعیتی که در مه سال جاری میلادی وضع کرده بود، دست کشید.

ترامپ همچنین به مودی توافقات تجاری بسیار بزرگی را وعده داد. این مذاکرات یک تغییر اساسی از اظهارات انتقادی ترامپ به مالیات تلافی جویانه هند بر کالاهای وارداتی از آمریکا بود. رئیس جمهوری آمریکا همچنین پیروزی مودی را در انتخابات تبریک گفت و ادامه داد: این یک فرصت فوق العاده برای شما و توانایی‌هایتان است.

تعامل ترامپ با پوتین به قدری دوستانه بود که رئیس جمهوری آمریکا حین گفتگو با خبرنگاران به  شوخی به همتای روس خود گفت: در انتخابات دخالت نکنید، پرزیدنت!

کارشناس مؤسسه چتم هاوس نیز می‌گوید: ایالات متحده باید اهمیت اقداماتش را درک کند. چالش برای آمریکا یا دست کم برای برخی رهبران و سیاستگذاران این کشور این است که بفهمند هر اقدام آمریکا واکنش خودش را به دنبال دارد.

او در نهایت می‌گوید: نشست سه جانبه شاخص یک نظم نوین پسا جنگ است که بخشی از آن در نتیجه خیزش چین و هند و بخشی دیگر در نتیجه اقدامات ترامپ است.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار