بازدید 8915

دلایل خشونت فیزیکی مردان علیه زنان

کد خبر: ۹۰۲۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸ 01 June 2019

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد مشکلات اقتصادی و الگوهای رفتاری" پدر سالاری " از اصلی‌ترین عوامل بروز خشونت علیه زنان است که موجب افزایش تنش و ستیز در برخی خانواده‌ها شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، خشونت علیه زنان یکی از موانع مهم بازدارنده در توسعه همه جوامع است، خشونت علیه زنان را می‌توان در همه اشکال فیزیکی اقتصادی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی و هم در حوزه عمومی و خصوصی مشاهده کرد.

به گفته محققین، خشونت‌های فیزیکی مردان علیه زنان بازتاب فشار و استرس‌های متعددی است که بر آنها وارد می‌شود به این معنا که خشونت مردان علیه زنان در خانواده نمایانگر واکنش مردان در برابر فشارهای بیرونی و درونی موجود در حوزه‌های عمومی و خصوصی است.

مطابق دیدگاه تیویلیون و همکاران خشونت فیزیکی شامل رفتارهایی است که هدف آنها وارد آوردن آسیب فیزیکی از سوی شوهر مانند ضربه زدن، کشیدن مو، زدن با یک اسلحه گرم، ریختن آب جوش، انداختن جای سیگار روی بدن، کشیدن روی زمین، اجبار به زندگی در شرایط نامعلوم یا کشتن و غیره است. خشونت فیزیکی آشکارترین نوع خشونت است که در آن زن مورد حمله فیزیکی شوهرش قرار می‌گیرد.

خشونت علیه زنان در همه کشورهای جهان وجود دارد از مرزهای فرهنگی، طبقه اجتماعی و اقتصادی، تحصیلات، قومیت و سن فراتر رفته است. اگر چه در بسیاری از کشورهای جهان خشونت علیه زنان منع شده است و افراد از ارتکاب آن منع می‌شوند، اما واقعیت این است که خشونت علیه زنان در پس شعائر، آداب فرهنگی، هنجارهای اجتماعی و اعتقادات پناه گرفته و پنهان می‌شود.

مطابق آمار سازمان بهداشت جهانی در سراسر جهان از هر سه زن یک نفر از سوی شریک خود یا دیگران مورد خشونت فیزیکی و جنسی قرار می‌گیرد.

این موضوع به علت عواقب جدی که در خانواده و جامعه بر جای می‌گذارد اهمیت خاصی دارد به طوری که در چند دهه اخیر موضوع خشونت علیه زنان در سطح بین‌المللی و در همایش‌ها و نشست‌ها، بسیار مورد توجه بوده است. به همین منظور پژوهشگران دانشگاه تبریز این مفهوم را از نگاه زنان متأهل بررسی کردند، این تحقیق از زنان متأهل ۲۰ تا ۶۰ سال و با هدف مطالعه کیفی خشونت فیزیکی در میان زنان متأهل شهر تبریز انجام شده است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۳۷.۵ درصد پاسخگویان در زندگی مشترک خشونت فیزیکی را تجربه کرده‌اند، این در حالی است که بقیه پاسخگویان (۶۲.۵ درصد) تجربه خشونت فیزیکی نداشتند.

در تحقیقی که حسین بنی فاطمه، محمد عباس زاده، محمدباقر علیزاده اقدم و نیر محمدپور انجام داده‌اند، آمده است: مشکلات اقتصادی، فرسایش اعتماد شوهر به زن، داشتن نگاه مردسالارانه، دخالت اطرافیان، مقاومت زن در برابر خواسته‌های مرد، جابجایی توازن قدرت و عدم پذیرش تغییرات در جامعه از علل و عوامل خشونت مردان علیه زنان است.

بر اساس دیدگاه پاسخگویان در این تحقیق یکی از عوامل بروز خشونت علیه زنان مشکلات اقتصادی است که موجب افزایش تنش و ستیز در برخی خانواده‌ها شده است، علت دیگر مطرح شده نیز الگوهای رفتاری" پدر سالاری "است.

به گفته محققان این پژوهش، شرایط ذکر شده همگی زمینه موقعیت پر استرس و تنیدگی را در مردان فراهم می‌کنند. به عبارتی استرس نتیجه تعامل رویدادهایی است که در محیط فردی و اجتماعی انسان رخ می‌دهد. بر این اساس مواجهه با مشکلات اقتصادی و ناتوانی در پاسخگویی به نیازهای خانواده ازجمله عوامل زمینه ساز استرس در این تحقیق ذکر شده است. تزلزل ارزش‌های مردسالارانه و مواجهه با شرایطی متفاوت از آنچه در گذشته جزو ارزش‌ها تلقی می‌شد نیز از عوامل دیگر بروز استرس و رفتارهای خشونت‌آمیز در مردان است.

به گفته‌ی حسین بنی فاطمه و همکارانش، تغییرات ایجاد شده در الگوهای رفتاری زنان که در نقطه مقابل الگوهای رفتاری گذشته‌اند نیز زمینه‌های بروز استرس را فراهم می‌آورند. به این معنا که مردان در مواجهه با مشکلات و شرایطی متفاوت از آنچه الگوهای رفتاری گذشته بر آن صحه می‌گذاشتند، رفتار پرخاشگرانه علیه زنان نشان می‌دهد.

درواقع می‌توان گفت که خشونت فیزیکی مردان علیه زنان که در قالب مفهوم استرس در این مطالعه معرفی می‌شود متأثر از موضوعات اقتصادی، الگوهای رفتاری، اجتماعی، فشار ساختاری و چشم اندازهای فردی است.

به توصیه این محققان، اولین گام مهم برای اصلاح این معضل اجتماعی، پررنگ کردن ارزش‌های والای انسانی همچون گذشت و فداکاری، شفافیت در بیان خواسته‌ها، توجه به تفاوت‌های جنسیتی و ذاتی و مدیریت تعارض‌هاست. با توجه به این اصل که ریشه بسیاری از مشکلات به کانون خانواده و جامعه پذیری نادرست افراد بر می‌گردد می‌توان گفت دومین گام مهم آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان از دوران کودکی است که این کار باید از نهادهای آموزشی (مهدکودک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها) آغاز شود.

این پژوهشگران می‌افزایند: گام مهم در بعد اجتماعی به کار گرفتن ابزارها و تکنولوژی‌های آموزشی، برگزاری جلسات روانشناختی برای زوجین و برگزاری برنامه‌های متعدد با استفاده از رسانه‌های جمعی و فضای مجازی است که با این کار می‌توان مانع بروز خشونت در خانواده‌ها شد.

در نهایت می‌توان گفت افزایش ضریب امنیت اجتماعی زنان در جامعه و اینکه حضور آنها در جامعه نه تنها موجب آسیب رساندن به آنها نمی‌شود بلکه می‌تواند زمینه‌های توانمندی آنها را فراهم کند همگی این اقدامات موجب جلب اعتماد مردان می‌شود و در نتیجه زمینه‌های بروز رفتار خشونت‌آمیز را از بین خواهد برد.

این پژوهش در چهارمین شماره دوره شانزدهم نشریه "زن در توسعه و سیاست " منتشر شده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۰
کلا مردان هر جا زورشون برسه دست به خشونت فیزیکی میزنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
بله همینطور است.
اما تحقیقات نشان میدهد خشونت های زبانی زنان علیه مردان از تحقیر و تهدید گرفته تا ممانعت مردان از رفتن منزل بستگان خود بسیار بیشتر از خشونت مردان علیه زنان است.
البته خانمها این گونه خشونت زبانی را علیه هم نوعان خود و فرزندان خود نیز بسیار بکار می گیریند
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
اشتباهی مثبت دادم یهو ۲ شد ۱۹
خشونت دو طرفه است
حتی شاید از طرف زنها ببشتر هم باشه
مشکل اینجاست که ۱۰ درصد زور یک مرد ممکنه ۵ برابر ۱۰ درصد زور زنش باشه و مقاونت یک مرد در برابر ضربه ممکنه ده برابر خانمش باشه، برای همین خشونت مردا فقط نمود پیدا میکنه
بس که این زنها رو مخن!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
زن نگیر. چه کاریه که وقتی تقاوت های زن رو درک نمیکنی زن میگیری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
زنها مردا رو با زیاده خواهی های خودشان دیوانه می کنند.
حتی اجازه دیدار با فرزندش را هم به شوهر نمی داده است.
اینها از بدترین خشونت هایی است که جایی دیده نمی شود
تا جایی که فردی همچون نجفی دست به قتل می زند
محمدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
بدبختانه آنچه که از نظر مردها دور کردن زن از خود تصور می شود،از سوی زن؛ توجه مرد به خودش است! و زن سعی در ادامه دادن این مسیر دارد . مرد با منطق صحبت می کند و زن بر مبنایی غیر از منطق . متاسفانه موضوعی مهم همیشه در حال تبلیغ عکس در جامعه است . اینکه زن و مرد باید با هم ازدواج کنند و یکدیگر را تکمیل کنند . حال انکه بسیاری از مشکلات جامعه بشری بدلیل همین تعمیق ارتباط زن و مرد توسط ازدواج است . به شخصه با شکل موجود و سنتی ازدواج در ایران مخالفم . ازدواج باید بگونه ای باشد که جدا شدن ها به راحتی صورت بپذیرند .
من سالها در مورد خشونتها و جنایاتی که نوسط مردها نسبت به زنها اعمال میشود تحقیق کردم در نهایت به این نتیجه رسیدم که این خشونت در مردان سالم دو عامل پنهان دارد که بر اثر رفتارهای طولانی مدت بوجود می اید یکی به تربیت مردان از کودکی تا ازدواج برمیگردد دیگری به اسیب هاو فشارهای روانی که زنان به مرور و کم کم به مردان وارد میکنند تا جایی که کاسه صبرشان لبریز میشود در بیشتر این موارد زنان مقصر اصلی هستند اما در مردانی که به الکل یامواد مخدر اعتیاد دارند داستان فرق میکند
فقط و فقط خلا قانونی باعث شده یک مرد فکر کنه میتونه همسرش را کتک برنه.
خشونت مردان علیه زنان در جامه ایرانی به دلیل مرد سالاری، نبود حمایت های قانونی و ... است که متاسفانه در جامه ما راه حلی ندارد
واقعا زنها هیچ موقع راضی نیستند دنیا رو هم طلبکارن ،واقعا آدمو روانی میکنند
مگه پدرا بندگان خدا ازین کارا می کنن با دختراشون که اسمش الگوی پدرسالاری گذاشتین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الگوی ارباب رعیت پنداری باید گذاشت اسمشو
حد وحدود شرعی باشه
زنان احترام شوهران داشته باشند ومردان هم برای خانواده کار وتلاش کنند ومحبت طرفین باشه اکثر کارمندان زن در محیط های مردانه دچار روابط غیر متعارف می شوند یا علاقه به کدبانویی وشغل خطیر ومهم تربیتی اولاد را فراموش می کنند .که ایجاد تنش روانی می کنند .
از طرفی هم مردان حق برخورد فیزیکی تادیبی دارند ونه به شدتی که آسیب زننده وزخمی وکبود کننده باشد وحق بد زبانی وفحش هم دوطرف ندارند
موقع پول که میشه همیشه ندارن که البته حرفی نیست مملکت دزد پروره دیگه..... و اگر زن شاغل باشه مگه کار نمی کنی؟؟؟؟؟؟؟ بعد همین خانم میخواد بره مادر بیمارشو ببینه باید کسب اجازه کنه نه من اجازه نمی دم اگر بری ناشزه هستی ... ارایش نکنه ساده باشه با یه مشت زن خیابونی (البته خدا منو ببخشه) مقایسه میشه که بره ازشون یاد بگیره چطور به خودشون می رسن!!!!!!!!!!!!!!! تیپ بزنه میره تو نخش تو از من خوشت نمیاد دنبال یکی دیگه ای!!!!!!!!!!!!!! وقتی مرد مریض میشه زن موظف تشت و لگنش رو هم خالی کنه موقع زن میشه ببین خواهرت کسی میتونه همراهت باشه من سرم شلوغه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!و اینجاست که زن میزنه دهن مهن همه رو سرویس می کنه هم دهن اون مردک هم اون قانون مزخرف هم اون جامعه ی مزخرف ترو و در کل همه چی رو با خاک یکسان می کنه
تازه این یه زندگی مثلا خوب و دست به دهن میرسه اس
وای به حال اون زنی که خانواده تکیه گاه حمایت مالی نداره
وای به حال اون زنی که از زندگی قبلیش فرزندانی هم داشته باشه
وای به حال زنی که سلامت روح و جسمش بنده ی خدا مشکلی داشته باشه
و بدتر وای به حال اون زنی که زدن تو دهن مهن رو بلد نباشه......................

در کل چه زن چه مرد اگر سنشون بالای سی سی و پنج باشه و خشونت فیزیکی داشته باشن کلا ،نه حالا سالی یه بار، مشکل روانی دارن و باید تحت درمان قرار بگیرن
حالا اگر این مسئله تو سر کسی رفت
ی مقاله هم راجع ب خشونت کلامی بانوان نسبت ب اقایان بنویسید
اگه مشت و لگ بدن رو مجروح میکنه کلمات هم روح و روان رو نابود میکنند تازه اثراتش خیلی ماندگار تر هستش
همیشه از خشونت علیه زنان صحبت میشه!! در حالی که فکر می کنم خشونت خانگی علیه مردان بیشتره. خشونت های کلامی، پرخاش، تحقیر و البته درگیری فیزیکی که اتفاقا زنها در اون از تمام توانشون برای آسیب زدن استفاده می کنن. مشکل اینجایت که هیچ نهادی برای ثبت این خشونتها راغب نیست. هیچ سازمانی متولی حمایت از مردان در معرض خشونت های خانگی نیست. یکبار به خاطر شدت کتک و خشونت با اورژانس اجتماعی تماس گرفتم و توسط اپراتور خانم به شدت مسخره شدم. متاسفانه مردها شرم دارن بگن از زناشون کتک میخورن و تحت فشار روانی و خشونت خانگی زندگی می کنن.
زن عاقل اگه گیر بده مرد رو دیوونه می کنه وای بحال زن دیوونه و حرف نشنو
از زبان درازی و طلبکاری بیش از حد زنان
باید دید که جامعه چقدر از مرد انتظار داره، چقدر فشار روی مرده، نمیشه انتظار داشت تمامی مسولیت با مرد باشه بعد دنبال حقوق مساوی گشت... و ادای روشنفکرها رو در آورد...
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر