بازدید 9854
بررسی عملکرد شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا؛

چرا همچنان مشکلات اقتصادی پابرجاست؟!/ گزارش بدهید با وجود اختیارات فراوان چه کرده‌اید؟

بهتر است، مسئولان شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا توضیح بدهند، در این مدت چند جلسه برگزار کرده و چه تصمیماتی را با توجه به اختیارات خاصی که داشته اند، گرفته اند؟ وضعیت اقتصادی و شرایط بازارهای مختلف در کشور نشان می دهد، وضعیت اقتصادی علیرغم همه تدابیر از جمله آنچه در شورای مذکور اتفاق افتاده، اگر بدتر نشده، بهبود هم نیافته و لذا باید عوامل و دلایل آن مشخص بشود.
کد خبر: ۸۸۱۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۷ 26 February 2019

در روزهای ابتدایی خرداد ماه و پس از آنکه بیش از دو هفته از خروج آمریکایی ها از برجام می گذشت، شورایی با نام «هماهنگی اقتصادی سران قوا» تشکیل شد تا تصمیماتی که برای کشور و اقتصاد آن لازم است، خیلی زودتر از گذشته گرفته شود و پیچ و خم های اداری و قوانین بعضا دست و پاگیر، مانع اتخاذ و اجرای تصمیماتی که برای کشور لازم است، نشود؛ بنابراین شورایی متشکل از سران سه قوه و مسئولان و مدیران عالی کشور شکل گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ حتی رهبر انقلاب نیز در این خصوص توضیحاتی داده و در دیدار مسئولان نظام از تشکیل یک شورا در سطح سران نظام با موضوع مسائل اقتصادی خبر دادند و فرمودند: «ما اینجا دو سه هفته پیش، جلسه‌ای تشکیل دادیم درباره مسائل اقتصادی کشور. رؤسای محترم سه قوّه حضور داشتند، مسئولان فعّال اقتصادی در بخش‌های دولت و مجلس و قوّه قضائیّه حضور داشتند؛ بحث نسبتاً خوبی در آنجا شد، حرف‌هایی زده شد. البتّه بنده اقتصاددان نیستم؛ حرف‌ها متّکی به حرف‌های کارشناس‌ها بود؛ مطالبی را گفتیم، یک ترتیبات شکلی قرار شد که انجام بگیرد. دوستان همین‌ها را باید دنبال کنند.»

ایشان در ادامه فرمودند: «الآن من توصیه می‌کنم رؤسای سه قوّه تشریف دارند، همان آقایانی که در آن جلسه حضور داشتند، الآن همه اینجا هستند [اگر] همان چیزهایی را که آن شب صحبت شد و تصمیم‌گیری شد و تأکید شد، با جدّیّت دنبال کنید، قطعاً مسائل اقتصادی پیش خواهد رفت؛ ما تردید نداریم. من، بعد اطّلاع پیدا کردم که دوستان اقتصاددان دولت هم تأیید کردند همان چیزی را که آن شب اینجا صحبت شد و گفته شد و در جلسه به‌صورت تصمیم اعلام شد.»

چرا همچنان مشکلات اقتصادی پابرجاست؟!/ گزارش بدهید با وجود اختیارات فراوان چه کرده‌اید؟

پس از طرح این موضوعات جلسات شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تشکیل و «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور هم به عنوان سخنگوی آن برگزیده شد تا از تصمیمات و راهکارهای اتخاذ شده در این شورا برای بهبود وضعیت کشور اطلاع رسانی کند. بر اساس شنیده‌ها، دستور کارهای اساسی این شورا قرار بوده «رسیدگی به اوضاع بانکی، اشتغال و سرمایه‌گذاری، رسیدگی به وضع محرومان و مستضعفان، بررسی وضعیت بودجه و انضباط مالی، حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی و چاره اندیشی برای هرگونه احتمال در برجام باشد.

این مسائل و سطح شورای تشکیل شده را در کنار اختیارات آن که می گذاریم، متوجه می شویم که این شورا قرار است فراتر از هر اختیار و تصمیمی به بررسی، تصمیم گیری و ابلاغ جهت اقدام به منظور بهبود وضعیت اقتصادی کشور و مردم بپردازد؛ موضوعی که هنوز با گذشت بیش از هشت ماه خیلی نمی توان به قطعیت در مورد آن سخن گفت و تأکید کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ـ محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت ـ رئیس سازمان برنامه و بودجه، محمد نهاوندیان ـ معاون امور اقتصادی رئیس جمهور، فرهاد دژپسند ـ وزیر اقتصاد، محمدجواد ظریف ـ وزیر امور خارجه، سید عباس عراقچی ـ معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد تیم هسته ای، بیژن نامدار زنگنه ـ وزیر نفت، عبدالناصر همتی ـ رئیس کل بانک مرکزی به نمایندگی از قوه مجریه در شورای هماهنگی اقتصادی حضور دارند.

از طرفی آیت الله آملی لاریجانی، ریاست قوه قضائیه، حجت الاسلام محسنی اژه ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه، حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور به نمایندگی از قوه قضائیه و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از قوه مقننه در شواری هماهنگی اقتصادی سران قوا حضور دارند تا بتوانند تصمیمات مهم اقتصادی را برای کشور اتخاذ کنند.

اولویت و مسأله مهم این شورا رسیدگی به وضعیت اقتصادی کشور و تلاش برای بهبود آن با هماهنگی تام سه قوه است؛ موضوعی که با نگاه به ترکیب تشکیل هماهنگی اقتصادی سران قوا می توان به آن رسید؛ اما با وجود اینکه تاکنون چند نشست جهت اطلاع رسانی از تصمیمات و خروجی ها این شورای توسط سخنگوی آن برگزار شده است، هنور هم برای عده ای جای سؤال است که شورای مذکور که کارویژه ای داشته و تاکنون خروجی تصمیمات آن چه بود است.

تقریبا بلافاصله بعد از خروج آمریکایی ها از برجام شواری هماهنگی اقتصادی سران قوا با اختیارات ویژه و حضور مسئولانی که می توانند تمامی تصمیمات ممکن برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور را اتخاذ کنند، تشکیل شده است. از طرفی برخی تشکیل چنین شورایی را برای تقویت عملکرد تیم اقتصادی دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی لازم می دانسته اند و مسئولان ذیربط این مسائل هم در شورای مذکور عضویت داشته اند، اما تقریبا اثری از بهبود وضعیت اقتصادی کشور نمی بینیم.

بهتر است مسئولان شواری هماهنگی اقتصادی سران قوا توضیح بدهند که در این مدت چند جلسه برگزار کرده اند و چه تصمیماتی را با توجه به اختیارات خاصی که داشته اند، اتخاذ کرده اند؟ وضعیت اقتصادی و شرایط بازارهای مختلف در کشور نشان می دهد که وضعیت اقتصادی علیرغم همه تدابیر از جمله آنچه در شورای مذکور اتفاق افتاده است، اگر بدتر نشده، بهبود هم نیافته است و لذا باید عوامل و دلایل آن مشخص بشود.

خروجی اقدامات و تصمیمات شورا چه بوده که مردم به ویژه قشرهای ضعیف و ناتوان جامعه و حتی دهک های میانی درآمدی صدایشان از تغییرات پیاپی قیمت محصولات، کاهش ارزش پول ملی و به دنبال آن کوچک شدن سفره مردم و مسائلی از این دست همچنان بلند است. آقایان توجه دارند که رهبری در جلسه مسئولان نظام درباره «شورای هماهنگی اقتصادی» تأکید کردند، «اگر همان چیزهایی را که آن شب صحبت شد و تصمیم‌گیری شد و تأکید شد، با جدیت دنبال کنید، قطعاً مسائل اقتصادی پیش خواهد رفت.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۳۸
انتشار یافته: ۴۵
کشوری که معتاد به صادرات نفت شده، اگر درآمد نفتی را ازش بگیرن چی میشه؟ مثل معتاد دچار تب و لرز میشه و سردرد میگیره ! بحث مدیریت اقتصادی جای خود، اما کاری کنید که صادرات نفت دوباره به 2 میلیون بشکه روزانه برسد. در غیر اینصورت سالها باید تب و لرز داشته باشیم، چون نه فقط نفت، که صادرات سایر محصولات هم با مشکل مواجه میشه، وقتی نتوان پول صادراتی را به کشور برگرداند.
خود دانید، فعلا مملکت شماست. ما مردم هیچ کاره ایم. هیچ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
همان معتاد هم اگر بخواهد کم کم ترک می کند
ناشناس
| Canada |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
بله 40 سال است که همچنان به اقتصاد نفتی وابسته ایم.
اقتصاد ما کاملا به چین و کالاهای آن وابسته است.
شرکت ها عمدتا زیان ده هستند یا با رانت دولتی ادامه حیات میدهند.
مردم در تمام عرصه های اقتصادی ناتوان تر شده اند.
ارزش پول ملی ما200000درصد کاهش یافته.
بازار مملو از کالاهای قاچاق است.
تولید بدن رانت امکان پذبر نیست.
همه فکر میکنند به وظیفه خود عمل کردهاند آنهم با اطمینان قلبی!!!!!!!
پاسپورت ایرانی از ضعیف ترین پاسپورتهای جهان شده است.
شما قضاوت کنیدکه چه بر سر مردم آمده است؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
۲۲:۲۲
از نسخه زیبا تا واقعیت فرسنگها فاصلس
هیچ معتادی کم کم ترک نکرده فقط تونسته مصرفش را کمتر کنه
مشکل اصلی در ایران حود دولت و قاچاقچیان و افرادی دارای نفوذی هستند که انحصار واردات رو در اختیار دارند.

اگر همین امروز دولت و تمام نهادهایی که از بودجه کشور استفاده میکنند تعطیل شوند و بودجه آنها سالانه بین تمام مردم به طور مساوی تقسیم شود و مالیات بر تولید و عوارض گمرکی حذف شوند تمام مشکلات کشور حل خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
احسنت مرحبا.
سلام.در کشور ما نهادها و اشخاصی هستند که به افکار عمومی پاسخگو نیستند ولی تاثیر زیادی در وضع فعلی دارند.وقتی سران هر سه قوه به اتفاق تصویب لوایح FATF را برای گشودن قفل مبادلات بانکی و رهایی از وضعیت بلاتکلیفی فعلی ،تایید میکنند ولی اشخاص یا نهادهایی ماهها ست که مانع از تصویب آن میشوند،شما باید سوالات این مقاله را از آنها هم بپرسید.احتمالا تنها راه باقیمانده اینستکه روحانی شرایط تحقق وعده هایش را بگوید و اگر محقق نشد مثل ظریف استعفا بدهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
ربطی به این ندارد
با تیتر شما موافق نیستم. اختیارات فراوانی در کار نیست .
کدام اختیار های فراوان؟ ،مردم را خل می پندارید؟
بزرگوار!برخی مسئولین جز سخنرانی تخصص دیگری دارند؟!
دلت خوشه تابناک ؟
حداقل کاری که این شورا می تواند تنجام دهد نگه داشتن قیمت دلار آزاد با یک نرخ ثابت در 9500 تومان هست و نزدیک کردن آن به قیمت ارز نیمایی است.
به غیر ار دادن اختیار تام به بانک مرکزی برای ورود به بازار ارز هیچ‌خروجی نداشته
هر روز یکی ادا اطوار در میاره تو مملکت و به گرونیها دامن میزنه درست وقتی دلار داره میاد پایین یه مسوول یا مسوولانی باعث بالا رفتنش میشن .اینجا اصلا تقصیر ما مردم نیست بلکه تقصیر مسولاست
مدیران که از کوخ نشینی به کاخ نشینی و خارج نشینی عادت کرده اند که خبر از حال مردم ندارند؟
سلام بهتر که نشده هیچ !! وضعیت برای مردم و کارگران و کارمندان و......فاجعه بار شده و کسی نیست جواب بدهد که چرا؟؟؟؟؟؟؟
عزیز من این که سوال نداره سواره از پیاده خبر نداره
کالاها حداقل ۲ ماه یکبار گرون میشه، بیکاری هم زیاده و فقر و کاهش قدرت خرید همچنان رو به افزایشه.
تا رابط با امريكا درست نشه وضع بدتر ميشه
پاسخ ها
احسان ر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
تنها راه همینه
بزرگترین دلیل مشکل اقتصادی کشور خروج سرمایه از کشور است. وقتی مادیات جای معنویات را بگیرد و فزهنگ غربی بر فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی ما غلبه کند، مشکل روز به روز بیشتر خواهد شد. متاسفانه در سایت تابناک تبلیغ بی هویتی میشود و از مردم خواسته میشود با پرداخت فقط 650 میلیون تومان خرید خانه در ترکیه، تبعیت آن کشور را بدست آورید و در جای دیگری تبلیغ اقامت دائم استرالیا و اروپا با سرمایه گذاری 500 هزار یورویی را تبلیغ میکند.
حال فقطی مسئول کشور اینگونه می اندیشد چگونه باید کشوری با ثبات از نظر اقتصادی داشته باشیم.
كاري كه انجام ميشه برگزاري جلسات براي تنظيم جلسات بعد و بحث و گفتگو جهت حل احتمالي مشكلات!!!!
دلیلش خیلی روشنه:
- مقامات و مسئولین به مردم پاسخگو نیستند
- مقامات فراقانونی در کشور ما وجود دارد
- نهادها و ارکان های بودجه بگیر بدون نظارت و بدون پاسخگویی فراوان هستند
- پست و سمت ها نامحدود و مادالعمر هستند
- هیچ مدیر و مسئولی به خاطر ناکارآمدی و یا سوء مدیریت مواخذه و برکنار نشده و نمی شود.
- بودجه کشور شفاف نیست و دخالت های فراقانونی در آن موج می زند
- دولت های پنهان و فراقانونی با اختیارات فراوان و بدون اینکه از سوی مردم انتخاب شوند اختیار دارند.
- انتخابات آزاد برگزار نمی شود بنابراین خروجی انتخابات ، منتخب واقعی مردم نیستند و اختیاری ندارند.
تابناک عزیز وضعیت خیلی بدتر شده است ،خود شما که خیلی خوب وضعیت اقتصادی و بویژه معضلاتی که خودرو سازان در زمینه صنعت و اقتصاد در پی ان بوجود اورده اند صحبت کرده اید ،حال چه اتفاق مثبتی اتفاق افتاده که توضیح بدهند.در ضمن مجری اصلی وزیر صمت است که خیلی هم به این مشکلات توجهی ندارد.
کاش این گروه بزرگ اول فکری به حال سکانداری خوب برای وزارت بلاصاحب صمت می کردند.حداقل یک مجری درست و حسابی برای کشور معرفی نمایند
چون مسئولین مرفعین بی درد هستند وبرای کسی کاری نمی کنند وقول می دهمدکه تا این ها سر کار هستند روز به روز مملکت بدتر می شود واگر آقایان بروند کنار وآن را به دست دولت بخار بدهند می تواند مملکت را آباد کند ودولت بخهار مسکن مهر را ساخت که در تاریخ ایران سابقه نداشت ولی روحانی وآخوندی آن را دادند به دست دلال های خودی ومملکت را چاپیدن وحالا خودسان هم دیگرا ن را مقصر می دانند
واقعا چرا
دستاوردشون نتیجه فعلی است ، دستشون درد نکنه
راستی کسی هست به مردم گزارش بده؟
البتّه بنده اقتصاددان نیستم.
گر همان چیزهایی را که آن شب صحبت شد و تصمیم‌گیری شد و تأکید شد، با جدیت دنبال کنید، قطعاً مسائل اقتصادی پیش خواهد رفت.
خوشم میاد دیگه نظرات رو منتشر نمیکنی، خب نباید هم منتشر کنی، وقتی روزنامه قانون توقیف میشه، شما چرا خودت رو به دردسر بندازی و نظرات مردم رو منتشر کنی؟؟؟؟
درآمد دولت چندبرابرگردیده ولی وضعیت زندگی 80درصدملت زیرخطفقر وفلاکت است واقلیتی به ثروتهای بادآورده رسیده اند
هیچی افتابه لگن هفت دست شام و ناهار خبری نیست! چرا؟ چون اخلالگران اقتصادی کار میکنند و تلاش میکنند یک زن در گزوهشان هر چی گوسفنده قاچلق میکنه
مشکلات عدیده اقتصادی فعلی بی تدبیری وناکارآمدی وعدم دلسوزی مدیریت کشوراست درطول 8سال جنگ تحمیلی باوجود کاهش قیمت نفت جهانی کشورباشایستگی اداره میشد واقشارآسیب پذیر چون کارمندان وبازنشستگان وکارگران زندگی ساده وشرافتمندانه داشتند ومانند 6سال طول دولت روحانی زیرفشاراقتصادی به ذلت وخفت وخواری فعلی نیفتاده بودند
???
من سرطان خون دارم دکتر شش تا آمپول نوشته هر دانه دو ونیم میلیون تومان
حقوق ندارم شوهرم پیرمرد و بیکار
پانزده میلیون پول نسخه میشه
شما مسئولین بفرمایید از کجا بیارم پانزده میلیون فقط برای تزریق همه آمپولها که باید در یکروز انجام بشود
پاسخ ها
ناشناس
| Austria |
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
خانم شما را درک میکنم، فامیل ما هم در ایران دچار یک بیماری نادر شده که هر تزریق چند صد هزار تومان هزینه داره و درآمد این شخص درآمد کارگری است. خداوند به همه کمک کند در این شرایط سخت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۷
فقط میخوام بدونم اونی که به این کامنت منفی داده چه جور موجودیه
متاسفانه دیگر یک بچه ده ساله هم متوجه این موضوع هست که دولت هیچ برنامه ای برای کنترل نرخ ارز و خودرو و مسکن و..... ندارد
درب کارخانه های خودرو سازی داخلی رو که باید گل گرفت
شریعتمداری هم در زمان خودش با مدیریت و تصمیمات غلط دامن زد به گرانی
واقعا با واردات فرقونی ارز می شود ارز مملکت را مدیریت کرد
چه کسی باید پاسخگوی این همه گرانی باشد؟!!!
ریس جمهور بیشتر حالت تشریفاتی داره و دیگر هیچ
وقتی میگویید جلسه سران قوا در مورد اقتصاد جلسه بگیرند . کدام اقتصاد . با چه روشی . با کدام تجربه و سواد اقتصادی . . اولین گام اصلاح اقتصادی و قوانین و دومین گام دوری از تنش ها هست
کاملا باورم شد که رییس جمهور یک تدارکاتچی به تمام معناست ؟! خدا خودت به داد ملت برس ،
وقتى دولت امريكا بى رحمانهوبراندازه دراقتصادمامداخله ميكند كشورهاى اروپايى هم همين كارراميكنند عربستان هم به گوجه فرنگى ها وگوسفندان كسورما رحم نمى كند جناب روحانى ودولت ايشان مداخله دولت دراقتصاد را نا صواب اعلام ميكنند اخر كسى بايد ازدولت به پرسد جلو مداخله اقتصادى اين كشورها جز دولت ما چه كسى بايد بگيرد وقتى دربرنامه دولت نيست كه كارى بكند مشكلات اقتصادى همچنان پابرجاخواهدماند
روحانی بگوید مشکلش چیست
بقیه هم بگویند.
مشکلات اقتصادی پابرجاست چون ارزش پول ملی سقوط کرده است و طبعا دار و ندار کشور به اسم صادرات یا قاچاق از کشور خارج می شود. مشکلات اقتصادی پابرجاست چون ثروت کشور در سوریه و عراق و یمن و لبنان هزینه می شود. مشکلات اقتصادی پابرجاست چون نهادهای فرهنگی بودجه های نجومی می گیرند. مشکلات اقتصادی پابرجاست چون کشور در صحنه بین المللی برای هیچ منزوی است. مشکلات اقتصادی پابرجاست چون اختلاس و رانت غوغا می کند. باز هم بگوییم؟ افسوس که گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست آن چه البته به جایی نرسد فریاد است. تا در بر روی همین پاشنه می گردد اوضاع همین است.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار