بازدید 174796
دانستنی‌های حقوقی؛

اگر کارگری در محل کار دچار حادثه شود چه تکالیفی بر عهده کار فرماست؟

حادثه‌ای ناشی از کار تلقی می‌شود که در محیط کار و به سبب کار و در حین انجام وظیفه رخ دهد. در اوقاتی که بیمه شده از محل سکونت به محل کار مراجعه کند و دچار حادثه شود، حادثه ناشی از کار تشخیص داده می‌شود و همچنین اگر بیمه شده برای کمک به کارگر حادثه دیده دچار آسیب شود، حادثه ناشی از کار تعریف می‌شود.
کد خبر: ۸۶۷۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 09 January 2019
ابوالفضل محبی ـ بر اساس ماده ۶۵ قانون تأمین‌اجتماعی، درصورت وقوع حادثه ناشی از کار، کارفرما مکلف است، اقدامات لازم اولیه را برای جلوگیری از تشدید وضعیت حادثه دیده انجام دهد و گزارش حادثه را ظرف سه روز اداری از تاریخ وقوع به صورت کتبی به سازمان تأمین‌اجتماعی اطلاع دهد.

به گزارش «تابناک»؛ حادثه‌ای ناشی از کار تلقی می‌شود که در محیط کار و به سبب کار و در حین انجام وظیفه رخ دهد. در اوقاتی که بیمه شده از محل سکونت به محل کار مراجعه کند و دچار حادثه شود حادثه ناشی از کار تشخیص داده می‌شود و همچنین اگر بیمه شده برای کمک به کارگر حادثه دیده دچار آسیب شود نیز حادثه ناشی از کار تعریف می‌شود.

براساس ماده ۶۵ قانون تأمین‌اجتماعی، چنانچه کارفرما برای جلوگیری از تشدید وضع حادثه‌دیده متحمل هزینه‌هایی شود، از آنجایی که بیمه‌شده تحت‌پوشش تأمین‌اجتماعی است و این سازمان مکلف به ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان است، کارفرما می‌تواند برای دریافت هزینه‌های خود به سازمان تأمین‌اجتماعی مراجعه تا برابر مقررات در این خصوص اقدام شود.

به استناد قوانین تأمین‌اجتماعی، بیمه‌شدگان مشمول درصورتی که بر اثر حادثه ناشی از کار مصدوم و یا فوت شوند، تعهدات قانونی به آن‌ها تعلق می‌گیرد. درمان، پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری درصورت عدم اشتغال به کار و استراحت، تحویل پروتز و اروتز درصورت نیاز به این وسایل، پرداخت غرامت نقص عضو، هزینه کفن و دفن، پرداخت مستمری ازکارافتادگی جزئی یا کلی ناشی از کار و پرداخت مستمری بازماندگان از تعهدات قانونی قابل ارائه به بیمه‌شدگان حادثه دیده ناشی از کار است.

لازم به ذکر است، در تعلق تعهدات قانونی فوق به بیمه‌شده حادثه‌دیده ناشی از کار، سابقه پرداخت حق‌بیمه در احراز شرایط لحاظ نمی‌شود و به بیمه‌شده با هرسال سابقه پرداخت حق‌بیمه، کمک‌های قانونی ارائه می‌شود.
 
حادثه ناشی از کار از دیدگاه صندوق تأمین اجتماعی

مطابق ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می‌افتد مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا موسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام ماموریتی باشد اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جز اوقات انجام وظیفه محسوب می‌گردد، مشروط بر اینکه درزمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می‌افتد حادثه ناشی از کار محسوب می‌شود.
 
مسئولیت کیفری بروز حادثه

مسئولیت کیفری حادثه، حسب نظر بازرسان کار یا کارشناسان رسمی دادگستری و بر اساس رأی قضایی بر عهده مقصر یا مقصرین حادثه است. حسب ماده ۹۵ قانون کار مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحد‌های موضوع ذکر شده در ماده ۸۵ این قانون خواهد بود. هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد، حادثه‌ای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات‌های مندرج در این قانون مسئول است.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶۸
انتشار یافته: ۱۰
باید برود بمیرد
پاسخ ها
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
سها انگاری کارگران رو جدی بگیریم




انکار کارفرما مثل ربات همیشه باید بالای سرکارشون باشه.
كارفرما نامه ميزنه كه مقصر اصلي خود كارگره
تابناک جون، چرا آیکون رای دهی روی نظرات رو برداشتی از سایتت؟
یعنی سانسور نظر و رای مردم به شما هم رسیده ؟
واقعا جای تاسف داره...
تو را بخدا قسم به همکاران بگویید چرا اینقدر اطاله دادرسی طولانیست. مجرمان و خاطیان جری تر می شوند. حدود دو سال است انباری مرا صاحبخانه قبلی که وسایلش در آن بود و در حین واگذاری واحد به من نگفتند در اختیار مستاجر است تخلیه نکرده است. اول چون پول نداشتم وکیل بگیرم به پیشنهاد مشاوران شکایت خلع ید کردم بعد از 8 ماه رئیس دادگاه به من گفت چون انباری در سند نیامده باید شکایت تصرف عدوانی بکنم .
حال که اینکار را هم کرده ام باز پرونده رفته است شعبه دیگری در مجتمع شهید مفتح. باز داستانی از نو آغاز شد. حال آنکه کافی بود اولا رئیس شعبه همان جلسه اول میگفت چون توی سند قید نشده و تنها در صورتمجلس تفکیکی هست باید طرح شکایت رفع تصرف عدوانی بکنین و یا دستور می داد کارشناس قوه قضائیه حضورا می آمد و بررسی می کرد و تصمیم مقتضی می گرفتند. کجای دنیا برای گرفتن حق قانونی خود هم باید کلی هزینه کنند تا مجرمان برای خودشان به ریش من و امثال من بخندند تازه مجرمی که سابقه هم دارد و فعلا به دلایل دیگری متواریست. اگر هم به زور متوسل شویم مجرم هم می شویم. تو را خدا شما مشکل اینچنینی را مطرح کنید. بخدا در رنج و عذابم. رنجبر
برای بنده هم این اتفاق افتاد کارفرما گفت خود کترگر مقصر هست در صورتی اگر من ان کاری که بمن محول شده بود از اول در انجامش مقاومت میکردم یا اتجام‌نمیدادم تمرد از کار یا عدم نیاز میخوردم یا اخراج میشدم قانون کار زیاد در ایران کارایی ندارد
بي جهت نيست كه كار فرما جماعت از استخدام افراد طفره ميرود خب برادر اگر گارگر بيمه شده ويا بعلت سهل انگاري صدمه ايي بخود ميزند به كارفرما چه ارتباطي دارد،اين سخت گيري در حق كارفرما (اگر سرمايه اش را در بانك بزاره بيشتر سود ميكنه) اول بضررخود كارگر و سپس به كشور اسيب مي رسونه
در حادثه حين كار هميشه درصدي از تقصير بر عهده كارفرماست چرا كه نظارت بر عملكرد كار ماده 91 قانون كار بعهده وي گذاشته شده است
حادثه برای کارگر روز مزد که بیمه ای ندارد چگونه است ؟ اگر نیروی انتظامی کارگری را برای تخلیهٔ بار برای مزد معینی بکار گیرد ،و ماشینی که بار در آن بوده متعلق به نیروی نظامی نباشد ،چگونه است ،آن بار هم بظن قاچاق ظبط شده است ؟ تکلیف کارگر آسیب دیده با چه کسی هست ،با اینکه ،میدانیم ،ضعیف ترین قشر کارگر روز مزد است ؟ و زورش به نیروی انتظامی ، و مالک خودرو نمیرسد ؟مرجع رسیدگی اولیه به پرونده نیروی انتظامی است که خود هم یکطرف ‌قضیه میباشد ؟،
کارفرما قبل از شروع کار لازم است بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان اخذ نماید تا در هر صورت دچار مشکل نشده و کارگر هم به حقوق خود دست یابد.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر