بازدید 4964
۸

وضعیت کارگران بین تورم و دستمزد

مباحث دستمزد همه ساله از نیمه دوم سال آغاز می‌شود و در پایان سال به جمع بندی نهایی می‌رسد ولی متاسفانه علیرغم آنکه ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بر معیشت کارگران و مستمری بگیران تاکید دارد دستمزدی که تعیین می‌شود با دستمزد واقعی فاصله بسیاری دارد.
کد خبر: ۹۳۷۷۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۴ 17 November 2019

یک فعال حوزه کار با بیان اینکه جامعه کارگری به افزایش دستمزدها فکر نمی‌کند، گفت: امروز کارگران خواهان مهار تورم و کاهش هزینه‌های زندگیشان هستند.

به گزارش «تابناک»، رحمت اله پورموسی در گفت وگو با ایسنا، درباره هزینه سبد معیشت کارگران اظهار کرد: مباحث دستمزد همه ساله از نیمه دوم سال آغاز می‌شود و در پایان سال به جمع بندی نهایی می‌رسد ولی متاسفانه علیرغم آنکه ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بر معیشت کارگران و مستمری بگیران تاکید دارد دستمزدی که تعیین می‌شود با دستمزد واقعی فاصله بسیاری دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته در حالی افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل دستمزد را شاهد بودیم که رقم سبد هزینه کارگران در کمیته دستمزد حدود چهار میلیون تومان اعلام شد که نشان داد با وجود افزایش ۳۶ درصدی حداقل مزد، دستمزد کارگران باز هم از واقعیتهای زندگی کارگران فاصله داشت.

به اعتقاد این فعال حوزه کار، هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران به هفت میلیون تومان رسیده و کمیته دستمزد بدون مصلحت اندیشی‌ها باید رقم واقعی سبد هزینه خانوارها را اعلام کند.

پورموسی در عین حال با بیان اینکه کارگران به دنبال افزایش دستمزد نبوده و نیستند، گفت: امروز جامعه کارگری دنبال بالا رفتن دستمزدها نیست؛ بلکه مهمترین خواسته جامعه کارگری این است که تورم مهار و صفر شود. اگر تورم نداشته باشیم و هزینه‌های سبد معیشت کارگران کاهش یابد به افزایش دستمزد نیازی نیست.

وی گفت:با هزینه‌هایی که در تمام بخشها افزایش یافته اعلام تک رقمی شدن تورم عجیب است و از این رو انتظار داریم سیاستهای اقتصادی به گونه‌ای اجرا شود که تورم مهار شود و هزینه‌های زندگی مردم کاهش یابد.

این فعال حوزه کار خاطرنشان کرد:در سفری که به منظور شرکت در کنفرانس سازمان جهانی کار به ژنو داشتیم از کارگرانی که آنجا مشغول کار بودند میزان حقوقشان را پرسیدیم به ما گفتند هشت سال است حقوقشان ۳۰۰۰ فرانک است، جالب این بود که نرخ تورمشان صفر بود و دنبال افزایش حقوق نبودند.

پورموسی در پایان بر ضرورت کاهش فاصله بین حداقل مزد و خط معیشت کارگران تاکید کرد و از شورای عالی کار خواست تا حداقل دستمزد سال ۹۹ را به میزانی افزایش دهد که هزینه‌های معیشت خانوارهای کارگری را جبران کند.

به گزارش ایسنا، دومین جلسه کمیته دستمزد دوشنبه این هفته به منظور بررسی راهکارهای ترمیم حقوق و دستمزد جامعه کارگری برگزار خواهد شد. اعضای کمیته دستمزد سال گذشته رقم سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان را به عنوان هزینه ماهانه معیشت کارگران اعلام کردند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۸
بلاخره یک نفر پیدا شد که بفهمد افزایش دستمزد با پول بی پشتوانه فایده ای ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
این وضعیت پیش آمده و پاسخ های مردم قابل پیش بینی بود
ولی چرا این کار انجام شد؟ چه سیاستی جدیدی در پیش گرفته شده ؟؟
اصلا در کشور مسئول و دلسوز وطني وجود ندارد دشمنان کارگران رانتخواران داخلي هستند که بنام دين و مذهب و عدالت جيب کارگران را زدند و خودشان تابعيت کشورهايي که ادعاي دشمني دارند گرفته و آماده پروازند.
پاسخ ها
حسن روحانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
علی برکت ا...
بی خاصیت ترین کمیته دنیا کمیته دستمزده . مبصر کلاس تو دبستان از اینها بیشتر فابلیت و برش داره
یک فرمولهای سخت ریاضی در مورد دستمزد وجود داره که فقط کمیته دستمزد میتونه این فرمولها را استخراج و عملی کنه .
خسته نباشید میگیم به برادران فرمول ساز کمیته دستمزد
بله چه فرمايش بالا و بلندي فرمودن
تورم را آن وقت كي و چگونه قراره كنترل كنند ؟
جناب اقاي نماينده كارگري ، بهتر نيست تا قبل از كنترل تورم دستمزد كارگر بدبخت را زياد كنيد كه لااقل زنده بماند كنترل تورمتان را هم ببيند .
ديدم يكي تو كامنتها صحبت از پول بي پشتوانه كرد بايد به اين عزيز خاطر نشان كنم سر هر برج پولي به كارگر داده نميشه كه پشتوانه داشته باشه يا نداشته باشه . بحث داغون تر از اين حرفهاست .
در اقتصاد بیمار افزایش هزار درصدی حقوق هم فایده ندارد باید اقتصاد ابتدا سالم و شفاف سازی شود و جلو رانت خواری عده ای گرفته شود
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر