بازدید 7324
۴

چگونه از هدر رفت آب باران در شهرها جلوگیری کنیم؟

کد خبر: ۹۳۳۰۷۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸ 28 October 2019

بر اساس آمار وزارت نیرو سالانه در کشور ۴۱۳ میلیارد متر مکعب بارش داریم که از این مقدار ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بهره برداری می‌شود و بقیه بارش‌ها به‌صورت تبخیر یا هرزآب هدر می‌رود. باتوجه به مشکلات کم‌آبی و خشکسالی در کشور می‌توان با اجرای برخی راهکارها از جمله مدیریت بارش‌ در مناطق شهری از هدر رفت مقدار زیادی از آب جلوگیری کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، آب‌گرفتگی معابر از جمله مشکلات برخی شهرهای کشور هنگام بارش باران است. بسیار دیده شده است که با چند ساعت بارش متناوب باران عبور و مرور در شهرها با اختلال مواجه شده است این درحالیست که با رعایت برخی نکات شهرسازی می‌توان ضمن برطرف کردن این مشکل و حتی جلوگیری از بروز سیلاب، از هدر رفت آب در کشور جلوگیری کرد. در ادامه به هفت راهکار برای مدیریت بارش در مناطق شهری اشاره شده است.

*استحصال آب باران در طراحی‌های شهری دو بخش دارد که عبارتند از استحصال آب باران در پشت‌بام‌های منازل و استحصال آب باران در خیابان‌های شهر.

*متاسفانه امروزه آب باران پشت‌بام منازل توسط ناودان‌ها به کوچه‌ها و چاه‌های فاضلاب ریخته می‌شود درحالی‌که می‌توان با استحصال آب باران در پشت‌بام‌ها از آن برای آبیاری باغچه‌ها و اقداماتی به غیر از شست‌وشوهای بهداشتی استفاده کنیم همچنین می‌توان فلش تانک‌های منازل را با این آب‌ پر کنیم.

*برای جمع‌آوری آب باران از بام خانه‌ها می‌توان آب را از طریق یک لوله به منبع انتقال داد سپس از آن استفاده کرد.

*جمع‌آوری آب باران از پشت‌بام‌ها در فضاهای سنتی کشور ما وجود داشت. برای مثال روستایی در استان گلستان وجود دارد که ساکنان آن از گذشته آب باران را جمع‌آوری و از آن استفاده می‌کردند.

*برای جمع‌آوری آب باران از مناطق شهری می‌توان آن را به کانال‌های کنار خیابان و پارکینگ‌های عمومی هدایت و از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده کرد.

* استحصال آب باران در شهرها می‌تواند سیلاب شهری را کنترل کند اما طراحی خیابان‌ها بگونه‌ای نیست که بتوان پس از یک بارندگی حجم آب را از سطح خیابان خارج کرد.

*قوانین معماری و شهرسازی در کشور می‌توانند نکات مرتبط با جمع‌آوری آب باران از منازل و مناطق شهری را بررسی و آن‌ها را اجباری کنند. با توجه به اینکه کشور ما جزو مناطق خشک و نیمه خشک جهان به حساب می‌آید، منفعت این اقدام بیشتر از هزینه آن خواهد بود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴
بهترین کار حفر چاه باران است تا سفره های زیرزمینی تغذیه شوند. در اصفهان از این روش استفاده می شود.
خیال بافی بود تا اقتصادی و عملی
سلام، در کشور تایلند که میانگین بارندگی سالیانه ان ۱۵۰۰ میلی متر است و هیچ کمبود اب وجود ندارد، ساکنین مرکز یعنی بانکوک، اب باران را جمع اوری کرده و تصفیه می کنند و برای اشامیدن استفاده می کنند. چون اب اشامیدنی نیبتا گران ایت.
باید مسیرهایی را برای ذخیره موقت آب جند روزه در شهرها مشخص کرد. جمع اوری آب باران مانند خیلی از کشورهای خشک برای ما هم باید فرهنگ سازی شود.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل