بازدید 10247

اصلاح نظام کارمزد بانکی کلید خورد

کد خبر: ۹۰۷۱۲۷
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۰ 22 June 2019

با افزایش کارمزد خدمات الکترونیک بانک‌ها، اصلاح نظام کارمزدی توسط بانک مرکزی کلید خورده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، هفته گذشته برخی بانک‌ها نسبت به اطلاع‌رسانی پیامکی به مشتریان خود مبنی بر هزینه ۱۲ هزار تومانی ارسال پیامک تراکنش‌های بانکی به آن‌ها در صورت تمایل اقدام کردند و این در حالی است که پیش از این هزینه ارسال پیامک به مشتریان ۱۰ هزار تومان برای هر سال بود.

اما پس از این موضوع پیگیری‌ها از این ماجرا به این نتیجه رسید که علاوه بر افزایش هزینه ارسال پیامک به مشتریان، هزینه سایر خدمات الکترونیک بانک‌ها نیز به زودی افزایش خواهد یافت و گفته می‌شود این تصمیمات در پی جلسه مسئولان بانک مرکزی با مدیران بانکی اتخاذ شده، اما منتظر تأیید رئیس‌کل بانک مرکزی است.

با این حال با توجه به اطلاع‌رسانی بانک‌ها به مشتریان خود برای افزایش هزینه ارسال پیامک، به نظر می‌رسد که بانک مرکزی با افزایش کارمزد خدمات الکترونیک بانک‌ها موافقت کرده است.

موضوع افزایش کارمزدها مدتی است که از سوی مدیران بانکی مطرح می‌شود و این افزایش کارمزد در شرایطی است که بانک‌ها هزینه‌های زیادی را برای ارائه خدمات به مشتریان متحمل می‌شوند و بر اساس قانون می‌توانند حداکثر به میزان هزینه تمام‌شده خدمات، از مشتریان خود کارمزد دریافت کنند.

با این وجود بارها مدیران بانکی اعلام کرده‌اند که بانک‌ها به نسبت هزینه‌هایی که برای این خدمات می‌کنند، کارمزد از مردم نمی‌گیرند و این موضوع بانک‌ها را با چالش مواجه کرده است.

کاهش نرخ سود تسهیلات با افزایش کارمزد بانکی

در این راستا، محمدرضا حسین‌زاده، مدیرعامل بانک ملی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پرداخت یارانه پنهان بانک‌ها به مردم، گفت: بانک‌ها در حال حاضر در ازای خدماتی که به مشتریان می‌دهند، کارمزدی دریافت نمی‌کنند و حتی قیمت تمام‌شده آن را نیز نمی‌توانند از مشتری بگیرند و این در حالی است که هر تراکنشی که ما به مردم ارائه می‌دهیم، حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ تومان برای ما هزینه دارد.

حسین‌زاده با بیان اینکه از سال گذشته با تصویب بانک مرکزی برای بخشی از این خدمات می‌توانیم ۲۵ تومان کارمزد بگیریم، تصریح کرد: به این ترتیب، بانک‌ها به مردم برای خدمات بانکی یارانه می‌دهند و حال تصور کنید که روزی ۷۰ میلیون تراکنش در بانک ملی انجام می‌شود که نیاز به تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی و فناوری دارد و از سوی دیگر شبانه‌روز نیز مورد آماج حملات سایبری از بیرون مرز واقع می‌شویم و باید امنیت آن را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما یارانه زیادی به مردم می‌دهیم، اما باید در مسیری که دنیا حرکت می‌کند، حرکت کنیم، یعنی خدماتی که بانک‌ها ارائه می‌دهند، باید کارمزد محور باشد. اگر اجازه دهند که بانک‌ها کارمزد محور کار کنند و هزینه‌های خود را دربیاورند، قطعاً بانک‌ها می‌توانند سود تسهیلات‌شان را حداقل برای تولیدکننده کاهش دهند، اما اکنون این اتفاق نمی‌افتد، چراکه دخل و خرج بانک‌ها با هم نمی‌خواند.

بانک‌ها در چند سال اخیر با مشکلات فراوانی روبرو بوده‌اند و نظام بانکی کشور نیازمند اصلاح جدی است که این کار از سال گذشته در بانک مرکزی آغاز شده و اقداماتی از جمله اصلاح قانون چک، نظارت جدی بر نرخ سود سپرده بانکی، ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح و … در جهت اصلاح ناترازی بانک‌ها انجام شده است.

از سوی دیگر، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نیز تاکید ویژه‌ای بر فروش اموال مازاد بانک‌ها دارند که می‌تواند بخشی از مشکلات مالی بانک‌ها را بهبود بخشد.

با وجود تمام این تغییرات، اصلاح نظام کارمزدی نیز یکی از موضوعاتی است که باید به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد، اما با توجه به شرایط ویژه اقتصادی، تصمیم‌گیران این امر، اندکی با ملایمت نسبت به این اصلاح اقدام می‌کنند.

در عین حال به نظر می‌رسد که این تغییرات دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد و ممکن است با بهبود وضعیت بانک‌ها، قدرت تسهیلات‌دهی و کاهش نرخ سود تسهیلات نیز اتفاق بیفتد که می‌تواند به روند تولید کشور کمک کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۹
بانک های کنترل نشده مانند سرطان برای هر کشوری عمل می کنند پول ها مردم را جمع آوری و وارد دلالی و خرید و فروش ملک ، ارز و .... می کنند
فساد ها را دنبال کنید یک سرش حتما در سیستم بانکی کشور پیدا می شود
تمام واژگان اصلاح، تعدیل، منطقی سازی، بهینه سازی، به معنی افزایش قیمت ها و خالی کردن جیب مردم است.
در هیچ زمینه ای مطابق با استانداردها و کیفیتی که " مسیر دنیا " برای مردم قائل است رفتار نمیکنیم و سر درب سیاست خارجیمان نه شرقی و نه غربی ، فقط ما خوبیم !، حک شده است ولی در افزایش قیمت ها( بخوانید چپاول مردم بواسطه فساد و بی کفایتی ) باید در مسیر دنیا حرکت کنند آقایان !
چرا فقط در گرفتن کارمزد به سمت جهانی شدن پیش می روید ولی در پرداخت تسهیلات و سود وام ها و مواردی که همگام با بانک های جهانی نیستید.
قبلا به سپردهای کوتاه مدت بصورت روزشمار سود میدادید ولی از چند ماه پیش پرداخت سود به سپرده های کوتاه مدت را منوط به رسوب یکماه در حساب نموده اید
بی انصافها پولی که از این بابت نصیب بانکها شده چندین برابر این هزینه هایی است که از ان دم می زنید
پاسخ ها
سلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
احسنت
البته چندین برابر نه بلکه چندصد شاید هم چندین هزار برابر
باپول مردم وام به خودشان می‌دهند و سی درصد سود میبرند تا ۲۹ روز دیناری برای سپرده ملت نمیدهند آنوقت ادعا میکنند به صاحبان سپرده یارانه می‌دهند ؟ این دیگر به سخره گرفتن شعور ملت گرفتار است
سلام یک طرفه قضاوت نکنیم وامهای مسکن و...... چند 10میلیونی که بانکها به کارمندان خود از حسابهای قرض الحسنه مردم میدهند یارانه مردم به سیستم بانکی نیست؟؟؟؟؟؟
که حتما این اصلاح با افزایش بها....توام است........دیگه
سلام
این حضرات فراموش کرده اند که بیشترین هزینه را از جیب مردم دارند پرداخت می کنند .شعبه های فراوان و بدرد نخور و پرسنل زیاد اگر فقط همین دومورد را اصلاح کنند می توانند وام با سود یک رقمی به همه پرداخت کنند.
خوب بانک ها پول ملت را بر میدارند دلار میخرند و 300 % سود میکنند را از کجا باید رسیدگی کرد .فقی 400 تا تک تومنی بار مالی شد برای بانک ؟؟؟
حالا که تالان تالانه 100 تومن هم تو پالانه ! شماهم بگیر
عجب، این همه پولی که نگه میدارن چی میشه
من نمیدونم چطوریه که تو اکثر اصلاحاتی که انجام میشه آخرش این مردم هستند که باید یه چیزی اضافه از جیبشون بدن
مانند اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح طرح ترافیک، اصلاح تعرفه های پزشکی، اصلاح نظام یارانه، اصلاح کارمزد بانکی و اصلاح...
در نظام بانکی همین قلم کم داشتین .نگاه کنید ببینید چند در 100 وجوه مردم در نزد بانک ها تو حساب جاری هست .بیش از 60 در صد.اصلا بین سپرده ها سودی تعلق نمیگیره.یکم انصاف خوبه مردم همه جوره دارن تاوان بی کفایتی بعضی از مدیران ارشد میدن...
هر كسى تو اين مملكت اعم از دولتى و خصوصى به مردم خدمات ارايه مى كند قيمت ها را افزايش ميدهد و مردم را با مشگلات بيشترى از نظر معيشتى مواجه ميكنند آنهايى كه حقوق بگير هستند از چه طريقى اين هزينه هاى تحميلى را بايد جبران كند بانك ها كه پول مردم را در اختيار دارن واز آن سود ميبرند نبايد براى خدماتى كه ارايه مى دهند پول بكيرند
باز چه خوابی دیدن برای این مردم
دقت کردید لحن مسیولین همش منت گذاری بر سر مردمه
از امروز پولتان را در منزل نگهداری کنید و در بانک نگذارید
اگر بانک مرکزی اسکناس هایی با ارزش روز دنیا مثلا اسکناسی با ارزش برابر با اسکناس پانصد یورویی چاپ کند دیگر نیازی به تراکنش بانکی نیست. بنده به شخصه ترجیح می دهم تمام معاملاتم با اسکناس و پول نقد باشد نه چک و واریز به حساب. الان ارزش اسکناس ایرانی به حدی پایین است که شما برای خرید سر ماه هم مجبورید از کارت استفاده کنید. به نوعی مردم گروگان بانک ها و بخصوص بانک مرکزی شده اند. اگر شما معامله صد ملیونی داشته باشد هرگز قادر به کار با اسکناس نخواهید بود در حالی که همین پول با اسکناس 500 یورویی حجم بسیار کمی خواهد داست و نیازی به تراکنش بانکی ندارد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار