بازدید 7207

جزئیات ایجاد سیستم‌عامل بومی برای گوشی داخلی

کد خبر: ۹۰۵۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۵ 17 June 2019

تصمیمی که به‌دنبال حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از مارکت‌های خارجی، برای ایجاد سیستم عامل بومی برای گوشی‌های داخلی گرفته شده، در واقع در راستای حمایت از استارتاپ‌های داخلی است و البته این سوال وجود دارد که این محصول بومی تا چه اندازه می‌تواند با تأمین دو فاکتور امنیت و استقلال، پاسخگوی نیازهای داخلی باشد.

به گزارش «تابنا:ک» به نقل از ایسنا، با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن خدمات و ابزارهای گوناگون، یکی از مواردی که ذهن مسؤولان و کارشناسان حوزه را درگیر می‌کند، تولید محصولات مشابه با هدف رفع نیازهای بومی است. این اتفاق تاکنون با ایجاد سایت‌های خرید و فروش آنلاین، تاکسی‌های اینترنتی، نقشه‌یاب و مانند این موارد همراه بوده است و برخی از این محصولات هم با توجه به نیاز ایران و از طرفی به دلیل توفیق اجباری با ایجاد انحصار برای این محصولات، توانستند به موفقیت قابل قبولی دست یابند.

یکی از مواردی که با پیشرفت تلفن‌های همراه، نمود بیش‌تری پیدا کرده، سیستم عامل گوشی‌ها است. اگرچه از زمان اختراع تلفن‌های همراه، خبری از چیزی با عنوان اسم سیستم عامل نبود و به غیر از سیستم‌های کامپیوتری که نیازمند سیستم عامل‌های مختلف و در صدر آن‌ها ویندوز بودند، گوشی‌های قدیمی از این تکنولوژی بهره‌ای نداشتند، اما به مرور و با هدف ایجاد قابلیت‌های گسترده برای تلفن‌های همراه، سیستم عامل هم به این دستگاه‌ها اضافه شد.

با وجود گستردگی سیستم‌های عامل روی کامپیوتر که سابقه‌ی چند ۱۰ ساله دارند، سیستم‌های عامل گوشی از جمله اندروید و آی‌اواس در فاصله‌ی ۱۰ سال گذشته به این چرخه اضافه شدند و اگرچه شرکت‌هایی مانند مایکروسافت هم تلاش کرده تا سیستم عامل ویندوز فون را برای گوشی‌های خود عرضه کند، اما همچنان گوگل با ارائه‌ی اندروید و پس از آن و البته با اختلاف زیادی، شرکت اپل با ارائه‌ی آی‌اواس در صدر این لیست قرار دارد. این موضوع حاکی از آن است که ایجاد سیستم عامل جدید، نمی‌تواند صرفاً با موفقیت نمونه‌های قبلی همراه باشد و البته هدف ایجاد نمونه‌های جدید هم حائز اهمیت است.

عزم ایجاد سیستم عامل بومی با حذف اپلیکیشن‌های داخلی جزم شد

یکی از اقداماتی که اخیراً در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات رخ داد، حذف اپلیکیشن‌های داخلی از مارکت‌های خارجی بود. در ابتدا شرکت اپل بود که اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ‌استور خود حذف کرد، به‌دنبال آن این اتفاق برای اکانت‌های اینترپرایز هم رخ داد که برای اپلیکیشن‌های ایرانی نمود زیادی داشت و پس از آن هم برخی از اپلیکیشن‌ها از مارکت آنلاین گوگل‌پلی حذف شدند و این موضوع موجب شد مسؤولان به فکر راه چاره‌ای برای حمایت از استارت‌آپ‌هایی باشند که حذف اپلیکیشن‌هایشان از مارکت‌های خارجی لطمات زیادی به کسب‌وکارشان وارد می‌کند.

در این راستا، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - درباره‌ی ایجاد سیستم عامل بومی اظهار کرد: مدت زیادی بود که می‌خواستیم سیستم عامل اندروید را در گوشی‌های ایرانی تغییر دهیم تا از استارت‌آپ‌های داخلی حمایت کنیم؛ این موضوع پیش نمی‌رفت تا این‌که اپلیکشین‌های داخلی را حذف کردند و این همدلی ایجاد شد و به زودی نتیجه کار را اعلام می‌کنیم.

دو فاکتور امنیت و استقلال مورد نیاز است

پیش از این هم امیر ناظمی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اشاره به تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی موبایل، اظهار کرده بود: یک درصد از نیازمندی‌های ما به سیستم عاملی نیاز دارد که نسبت به دو فاکتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این‌که نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تأثیر نگذارد. سیستم عامل بومی یعنی سیستم عاملی که پاسخگوی نیاز بومی بوده و برای نیازهای ما شخصی‌سازی شده باشد؛ درواقع قرار نیست به نیاز همه پاسخ دهد، بلکه برای یک سری نیازمندی‌های خاص است.

وی با بیان این‌که قرار نیست دولت این سیستم عامل را بنویسد، گفته بود: این سیستم عامل آماده شده و می‌تواند روی گوشی‌هایی که در ایران تولید می‌شود، قرار گیرد و با بعضی برندهای خارجی هم مذاکراتی انجام شده است؛ اما در کل، به معنای اجبار برای آن‌ها نیست و قرار نیست جایگزین همه سیستم‌های عامل شود. اگر زمانی شهروندی ترجیح داد و دوست نداشت با این سیستم‌های عامل کار کند چون برایش محدودیت ایجاد کرده، این امکان برایش وجود خواهد داشت.

در هر حال باید دید سیستم عاملی که عزم برای ایجاد آن به دنبال حذف اپلیکیشن‌های داخلی جزم شده تا چه اندازه می‌تواند نیاز کاربران را حل کند، نیازی که بیش از همه چیز، باید حائز دو فاکتور امنیت و استقلال باشد و از طرفی کارآمدی آن باید به اندازه‌ای باشد که با قرار گرفتن روی گوشی‌های داخلی، بتواند به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۱
اینم مثل سیستم عامل بومی قبلیه که می خواستند طراحی کنند. بعد شد لینوکس. گفتند فارسیش می کنیم. بعد شرکت ابونتو خودش فارسیشو داد. راستی از اون پروژه سیستم عامل بومی چه خبر!
خود اندروید رو ؟ اگه اپدیت هاشو مسدود کنن چی ؟ اگه نشه از نسخه های بعدیش استفاده کرد چی ؟ خواهش می کنم ماجراهای لینوکس های ملی رو بررسی کنید و از تجربه های اونها الگو بگیرید تا یک نتیجه حرفه ای و دلچسب برای کاربر ایرانی بسازید
خخخخخخخخخخخخخخخخخخ
سیستم عامل ملی که قرار بود به جای ویندوز بیاد چی شد؟موتور جستجوی ملی عاقبت به چه سرنوشتی دچار شد؟این هم یکی از اون طرح هایی است که با بودجه کلان و هیاهوی بسیار آغاز خواهد شد و سرانجامی جز شکست نخواهد داشت.
اینم مثل هواپیمای بومی، خودرو بومی، شبکه اجتماعی بومی و هزاران بومی دیگر است. فقط جیب عده ای را پر می‌کنه و بعد از از یادها میره.
در ابتدای ورود اندروید هم این بومی سازی مطرح و عده‌ای روی آن کار کردند.
سامسونگ به اون عریض و طویلی نتونسته سیستم عامل خودشو هنوز تو بازار جا بندازه
اونوقت یه طرح میزریزن بیت المال حیف و میل کنن

اینم مثل سیستم عامل بومی و موتور جست و جوی ملی و .... اخر عاقبت نداره

من گوشی سامسونگ میخرم و آقایون انتظار دارند از فروشنده بخوام که ولفجر ۱۰ روش نصب باشه
ابتدا مسئولان پاسخ دهند نتیجه اون همه هزینه که برای ایجاد سیستم عامل ملی جایگزین ویندوز برای کامپیوتر شد، چه بود؟ کلا در دنیا چند تا سیستم عامل برای گوشی تلفن همراه وجود دارد؟ چرا بقیه کشورها به فکر سیستم عامل ملی نیستند؟ مشکل کشور ما این است که تصمیم گیران ذی نفع هستند. به جای سیستم عامل ملی می توانید یک نرم افزار security ملی تولید کنید که روی همان سیستم عامل نصب شده و از اجرای برنامه های خارج کنترل کاربر جلوگیری کند.
سیستم عامل داخلی؟! شوخی میکنید قطعا
هرز گاهی این عنوان توی اخبار میره بالا
یکی نیست بگه نرم افزار و خصوصا سیستم عامل نویسی کاریست به ظاهر و ظاهرا غیر فنی و بسیار اسان. ولی من به عنوان یک کارشناس نرم فزار با توجه به مقالات متعدد خروجی یا محصول نرم افزاری، یک خروجی مدیریتی است.
سئوال به نظرتون ما همچین مدیرهای توی کشور داریم که یک چینی بیسی که وابسته به دانش های پایه ای نرم افزار،ریاضی و مدیرت هستند را داریم؟
ایا فکر نمی کند تولید نرم افزار با استفاده از اون فرق داشته باشه؟(یخورده خخخخخخخخخخ)
چون نرم افزار را استفاده می کند به همون راحتی نمی توان تولید کننده ان باشید
دست بردارید، دلتونم خوش به یک اسنپ و مدیریت جایگاهها نکنید که این مبحث خیلی هم سرمایه بر است و اینکه ما """"""""""""توی کشور وقتی به توسعه و نگهداری اعتقادی نداریم چگونه می توانیم چیزی را تولید کنیم که از اساس توسعه و نگهداریه""""""""""
یک بودجه کلان خرج خواهد شد و در نهایت به سرنوشت پیام رسان های داخلی دچار خواهد شد.
به نظرم زیاد روش سرمایه گذاری نکنید. چون این هم مثل پیام رسان های داخلی مورد اعتماد مردم نخواهد بود. به نظر من نظام باید روی اعتماد مردم به دستگاههای دولتی و حکومتی سرمایه گذاری کنه، در این صورت این مسائل نه به صورت دستوری بلکه به صورت خودجوش اتفاق میوفتن.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار