بازدید 62390
۷

راهنمای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها

چطور عوارض اتوبان و آزادراه‌ها را به صورت الکترونیکی پرداخت کنیم؟ تا به حال شش روش مختلف برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها راه‌اندازی شده است که می‌توانید بدون ایستادن در صف‌های طولانی پشت ایستگاه‌های عوارضی، برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنید
کد خبر: ۸۹۴۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵ 27 April 2019

 عوارضی آزادراه‌ها دیگر وقت شما را نخواهند گرفت. اگر در نوروز امسال از یکی از چهار آزادراه تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم عبور کرده باشید، حتما با ایستگاه‌های عوارضی خالی روبرو شده‌اید. قضیه از این قرار است که عوارض این آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود و تا تیرماه امسال ۱۳ آزادراه دیگر به این چهار آزادراه اضافه خواهند شد.

به گزارش فرارو، در این بین مهمترین سوال راننده‌ها در حین عبور از ایستگاه‌های عوارضی این است که چطور می‌توانند برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنند. تا به حال شش روش مختلف برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها راه‌اندازی شده است که می‌توانید بدون ایستادن در صف‌های طولانی پشت ایستگاه‌های عوارضی، برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنید.

عوارض کدام آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود؟
پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها فعلا در چهار آزادراه عملیاتی شده است. تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم چهار آزادراهی هستند که در صورت عبور از آن‌ها هیچکس برای دریافت عوارض جلوی شما را نخواهد گرفت. بر اساس اعلام سید حسین میرشفیع، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل، قرار بود آزادراه‌های تهران-پردیس و قزوین-رشت هم در نوروز امسال به سامانه پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بپیوندند، اما این اتفاق نیافتاد. بر اساس پیشبینی‌ها قرار است تا تیرماه سال ۹۸ حدود ۱۳ آزادراه دیگر به پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها مجهز شوند و دیگر شاهد صف‌های طولانی پشت ایستگاه‌های عوارضی نخواهیم بود.

راهنمای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها

اگر عوارض را پرداخت نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟
براساس تصمیمی که در مورد جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها گرفته شده، اگر راننده‌ای تا ۷۲ ساعت بعد از عبور کردن از آزادراه‌ها مبلغ عوارض آن را پرداخت نکند، به عنوان فرار از پرداخت عوارض شناخته شده و جریمه خواهد شد. جریمه فرار از ایستگاه‌های عوارضی ۳۰ هزار تومان است، اما معاون فنی آزادراه‌ها می‌گوید به دلیل اینکه ممکن است اطلاع رسانی کافی در این زمینه صورت نگرفته باشد، کسانی که نتوانستند عوارض خود را به صورت الکترونیکی در این چهار آزادراه پرداخت کنند، تا بیست و چهارم فروردین‌ماه مهلت دارند عوارض خود را از طریق اپلیکیشن‌ها و یا سایت پرداخت الکترونیکی عوارض پرداخت کنند.

مهلت پرداخت عوارض تمدید شد
سید حسین میرشفیع، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل از توافق بین وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و پلیس راهنمایی و رانندگی خبر داده و می‌گوید مهلت پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها تا پایان ساعت ۲۴ دهم اردیبهشت‌ماه تمدید شده و اگر کسی عبور غیر مجاز داشته، می‌تواند تا این تاریخ عوارض خود را پرداخت کند. بر این اساس مهلت پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها برای راننده‌هایی که از تاریخ ۲۸ اسفندماه سال گذشته برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام نکرده‌اند، تا آخرین ساعات روز ۱۰ اردیبهشت مهلت دارند که از جریمه ۳۰ هزار تومانی خود فرار کنند.

۱- اپلیکیشن تاپ
اپلیکیشن تاپ گزینه نسبتا خوبی برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها به حساب می‌آید. چراکه علاوه بر این امکان، امکانات پرداخت متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ از انتقال وجه گرفته تا خرید بیمه و بلیط هواپیما.

تجربه استفاده از این روش: پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها از اپلیکیشن تاپ زمان بسیار کمی از شما می‌گیرد. چراکه بر خلاف دیگر اپلیکیشن‌های مشابه، نیازی به وارد کردن اطلاعات متعدد ندارید و صرفا با تایید شماره همراه خود و فعال‌سازی اپلیکیشن می‌توانید بعد از ثبت پلاک سراغ پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بروید. البته این مورد می‌تواند یک نکته منفی برای این اپلیکیشن باشد. آن هم اینکه شما پلاک هر خودرویی را که وارد کنید می‌توانید ببینید که از کدام عوارضی‌های پرداخت الکترونیک عبور کرده است. حتی اگر آن خودرو برای شما نباشد!

اصلی‌ترین نکته مثبت در مورد پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها از طریق اپلیکیشن تاپ، امکان استعلام عوارض آزادراه‌هاست. به طوری که با ارائه شماره پلاک ماشینتان می‌توانید ببینید که عوارض معوق برای این پلاک ثبت شده یا نه.

۲- اپلیکشن کی‌پاد
یکی از روش‌ها برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها استفاده از اپلیکشن کی‌پاد است که توسط شرکت پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد معرفی شده. این اپلیکیشن علاوه بر پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها خدمات دیگری را به عنوان یک کیف پول الکترونیک در اختیار کاربرانش قرار داده است. این نرم‌افزار قابلیت نصب روی گوشی‌های اندروید و ios را دارد و صرفا کافی است آن را از طریق سایت این اپلیکیشن به نشانی kipaad.ir دانلود و نصب کنید.

تجربه استفاده از این روش: این اپلیکیشن با توجه به امکانات محدودتری که نسبت به اپلیکیشن‌های مشابه خود دارد، حجم کمتری از بسته اینترنت شما را مصرف می‌کند و با ۹.۶ مگابایت می‌توانید این اپلیکیشن را دانلود کنید. برای پرداخت عوارض اولین قدم ثبت پلاک است. ثبت پلاک در این اپلیکیشن منوط به تکمیل اطلاعات کاربری از جمله نام و نام خانوادگی و شماره شبا حساب مورد نظر شماست. یکی از نقاط ضعف این اپلیکیشن همینجاست که برای هر بار ویرایش اطلاعات کاربری نیاز به تایید از طریق وارد کردن کد پیامک شده دارید. تجربه شخصی نشان داد که ارسال کد تایید برای ویرایش اطلاعات با تاخیر زیادی روبرو است. علاوه بر این دریافت کد شبا توسط این اپلیکیشن نشان می‌دهد که نمی‌توان با چند حساب یا شماره کارت جداگانه برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کرد. برای این کار حتما باید در ابتدا کیف پول اپلیکیشن را شارژ نموده و بعد سراغ پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها بروید.

۳- اپلیکیشن دیجی‌پی
یکی دیگر از اپلیکیشن‌های کیف پول که امکان پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها را فراهم کرده، اپلیکیشن دیجی‌پی است. از طریق کیف پول دیجی‌پی می‌توانید پول کارت به کارت کنید یا شارژ و بسته اینترنت بخرید. پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها امکان جدیدی است که به اپلیکیشن دیجی‌پی اضافه شده است.

تجربه استفاده از این روش: دیجی‌پی احتمالا سخت‌ترین راه را برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها انتخاب کرده است. طوری که در آن بعد از قبت پلاک خودتان باید به صورت دستی عوارضی راه‌هایی که از آن عبور خواهید کرد را انتخاب کنید. در حالی که در اپلیکیشن‌های مشابه، تنها ورود مبدا و مقصد سفر کفایت می‌کند و نیازی به انتخاب ۱۹ مسیر متفاوت در آزادراه قزوین زنجان نیست. نکته منفی دیگر دیجی‌پی این است که امکان به خاطر سپردن پلاک خودرو در آن وجود ندارد و هر بار که این اپلیکیشن را باز کنید، از اول باید پلاک ماشین را وارد کنید. در ضمن این اپلیکشن امکان پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌هایی که قبلا از آن‌ها عبور کرده‌اید را ندارد و باید عوارض را قبل از عبور از آزادراه‌ها بپردازید.

۴- اپلیکیشن اتول‌یار
پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها تنها امکانی است که اپلیکیشن اتول‌یار در اختیار شما قرار می‌دهد. این اپلیکیشن که به تازگی راه‌اندازی شده است با دریافت شماره پلاک شما، امکان پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها که طی ۱۰ روز آینده از آن‌ها عبور خواهید کرد را در اختیار شما می‌گذارد.

تجربه استفاده از این روش: سادگی اپلیکیشن یکی از نکات مثبتی است که به واسطه محدود بودن امکانات آن اتفق افتاده. طوری که به محض ورود به اپلیکیشن، با تنها گزینه یعنی پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها روبرو می‌شوید. همچنین به محض ورود به اپلیکیشن اتول‌یار، هزار تومان اعتبار عدیه دریافت می‌کنید. نکته منفی در مورد اپلیکیشن اتول‌یار این است که نمی‌توانید از طریق آن برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌هایی که قبلا از آن‌ها عبور کرده‌اید اقدام کنید. نکته منفی دیگر در مورد اپلیکیشن اتول‌یار این است که صرفا در گوشی‌های اندرویدی قابل اجراست و کابران ios امکان استفاده از آن را ندارند.

۵- سایت NSPay
احتمالا پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها از طریق سایت اینترنتی گزینه بهتری باشد. با این کار دیگر نیازی به نصب اپلیکیشن نیست و حتی می‌توانید با مرورگر موبایلتان وارد سامانه پرداخت بدون توقف به نشانی nspay.ir شوید. این سایت به صورت احتصاصی برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها طراحی شده و امکانات دیگری در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد. این سایت متعلق به شرکت توسن است که یکی از سهامداران آنی‌رو به حساب می‌آید. آنی‌رو شرکتی زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سامانه پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها را راه‌اندازی کرده است.

تجربه استفاده از این روش: دسترسی راحت به سایت NSPay یک نکته مثبت برای این روش در مقایسه با روش‌هایی است که در آن نیاز به دانلود اپلیکیشن وجود دارد. برای ثبت‌نام در این سایت زیاد معطل نخواهید شد. فقط کافی است شماره تلفن همراه خود را وارد کنید و بعد از تایید آن کد ملی خود را به این سایت بدهید. سپس باید شماره پلاک و نوع ماشینتان را در سامانه وارد کنید. از نقاط قوت این سایت به خاطر سپردن شماره پلاک شماست و با یک بار وارد کردن شماره پلاک دیگر نیازی به وارد کردن مجدد آن ندارید. برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها دو شیوه متفاوت در نظر گرفته شده. پرداخت آنلاین از طریق کارت‌های بانکی به این صورت است که با انتخاب مبدا و مقصد سفرتان، کل عوارضی‌هایی که در مسیر از آن‌ها عبور خواهید کرد برای شما نمایش داده شده و با تایید آن به درگاه پرداخت الکترونیک ارجاع داده می‌شوید. در روش دوم که برداشت مستقیم یا پیمان نام دارد، شما این اجازاه را به سامانه NSPay خواهید داد که در صورت عبور از عوارضی‌های الکترونیک تا یک سال، مبلغ عوارض را از حساب سپرده بانکی شما برداشت کرده و پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها به صورت خودکار انجام شود. یکی از نقاط ضعف این روش محدود بودن بانک‌های طرف قرارداد با سایت NSPay است. به طوری که صرفا بانک‌های ملت، اقتصاد نوین، انصار، شهر، ایران زمین، دی و پست‌بانک ایران با این سایت طرف قرارداد هستند و با حساب سپرده دیگر بانک‌ها نمی‌توانید در سامانه پیمان یا برداشت مستقیم NSPay ثبت‌نام کنید.

امکان جدیدی که اخیرا به این سایت اضافه شده، امکان استعلام بدهی‌های قبلی است. طوری که بعد از ثبت پلاک، میزان بدهی عوارضی آزادراه‌هایی که تا به حال از آن‌ها عبور کرده‌اید نمایش داده می‌شود.

۶- مراکز رفاهی بین شهری
تنها راه پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها که نیاز به اینترنت ندارد، مراجعه به مراکز رفاهی بین شهری است. احتمال زیاد در این آزادراه‌ها حتی یک بار هم که شده برای بنزین زدن به یکی از مراکز رفاهی بین شهری مراجعه خواهید کرد. همانجا می‌توانید از طریق پوز‌هایی که در مراکز رفاهی نصب شده برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها اقدام کنید.

تجربه استفاده از این روش: پیدا کردن دستگاه‌های پوز برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها در مراکز رفاهی بین شهری کار راحتی نیست. به خصوص که مکان کاملا مشخصی ندارند و باید خیلی خوش شانس باشید که در مسیر چشمتان به این پوز‌ها بیافتد. از طرفی اگر در ساعات شلوغی به مسافرت بروید امکان دارد که مجبور باشید برای پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه‌ها باز هم در صف بایستید، اما این بار بدون خودرو.

هزینه عوارض آزادراه‌ها چقدر است؟
مبلغ عوارض تا اینجای کار تغییری نسبت به سال ۹۷ نداشته و همان مبلغی که پیش از این برای عبور از چهار آزادراه تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم دریافت می‌شد، در سال ۹۸ اجرا شد. بر این اساس، مبلغ عوارض عبور از این چهار آزادراه مطابق جدول زیر است:

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۹
انتشار یافته: ۷
95 درصد روش ها برای کسانی هست که گوشی هوشمند دارند افرادی که تلفن همراه ندارند چگونه متوجه عوارض شوند
هیچ راهی برای اعتراض رانندگان به میزان و اشتباه بودن عوارض پیش بینی نشده است
سلام، می خواستم بدونم تکلیف این تگ های بانک مسکن چی میشه؟ الان ما که تگ داریم و ازش پول کم نمیشه و کماکان بدهکار محسوب میشیم باید چیکار کنیم؟ نکته ی جالب توجه ترش اینه که هنوز دارن این تگ ها رو می فروشن و مردم از همه جا بی خبر بعد از عوارض تهران میرن باجه ی بانک مسکن و بازهم تگ می خرن... اگه این تگ ها کار نمیکنه چرا دارن می فروشن؟ اگه کار میکنه پس چرا باز ما که تگ داریم بدهکار هستیم؟
شايد يکي اصلا نميدونه يا پيرمرد و بيسواد هستش. بايد اينها را مثل عوارض نگه دارند و در موقع خريد و فروش خودرو کم کنند و الا فيزيکي نيست که طرف در بره و عوارض را پرداخت نکنه به هر حال اين هم ترفندي است براي خالي کردن بيشتر جيب ملت توسط پيمانکاران اتوبانها و عوارض برون شهري.
بنده معنی اپلیکیشن را نمیدانم چیست چرا باید برای پرداخت عوارض بسته انترنت خرید پیشنهاد رایگان شده همه جاده ها بصلاح مردم خواهد بود فقط در منزال انترنت دارم که برای رفع بیکاری وگذشت رمان است گویا مردن بهتر از زنده ماندن است
من قبلا برچسب پرداخت عوارض رو از سایت بانک مسکن خریده بودم و پرداخت میکردم. این بار هم مشکلی بابت پرداخت نداشتم فقط مشکل اینجاست که تو سایت نوشته با پرداخت به این روش تخفیف 20 درصدی شامل میشه ولی عملا هزینه کامل رو از حساب من کسر کرده. مبلغ زیادی نیست ولی حرفیه که زدن باید بهش عمل میکردن
جالب جریمه 30 هزار تومانی عدم پرداخت اینرنتیست که اخذ میگردد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی