بازدید 14798

دستور پخت غذاي بومي بوشهر

کد خبر: ۸۷۳۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵ 26 January 2019

خورشت قیمه Khoresht Gheymeh یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است. این خورشت جزو 10 غذای برتر و متداول سفره ایرانی ها است و معمولا دستور پخت یکسانی دارد. اما در برخی مناطق به شیوه ای کاملا متفاوت نیز طبخ می شود که قصد داریم در این دستور شیوه پخت دو قیمه متفاوت را آموزش دهیم.

دلیل اصلی طعم خوشمزه خورشت قیمه تجربه آشپزی است، اما دلیل دیگری نیز وجود دارد که بسیار مهم است که چاشنی ها و ادویه های مورد استفاده و همچنین ترفندها و نکات آشپزی آن است. خورشت قیمه یک خورشت خوشمزه ایرانی با ترکیبی از گوشت چرخ شده، لپه، زعفران، رب گوجه فرنگی لیمو عمانی خشک شده است.

خورشت قیمه را همراه با سیب زمینی سرخ کرده و برنج باسماتی معطر سرو می کنند. لیمو خشک شده كه به نام ليمو عمانی هم ناميده مي شود، به اين غذا طعم و عطر فوق العاده ای می دهد كه در غذاي ايراني بسيار معتبر است.

دستور پخت غذاي بومي بوشهر
خورشت قیمه بوشهری
همانطور که از اسمش هم پیداست این خورشت مخصوص بوشهر است. خورشت قیمه بوشهری با بقیه قیمه ها خیلی تفاوت دارد. این خورشت هم از لحاظ ظاهری و هم مزه متفاوت است زیرا گوشتش را باید به خوبی بکوبند تا کش بیاید و معمولا همراه شکر پلو سرو می شود.

مواد لازم برای خورشت قیمه بوشهری :
• 500 گرم گوشت بره
• 250 گرم لپه
• ¼ فنجان دارچین
• 1 قاشق چای خوری پودر لیمو عمانی
• 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• 1 عدد سیب زمینی
• 1 عدد پیاز
• نمک، زعفران و زردچوبه، برای طعم و مزه


دستورالعمل طرز تهیه خورشت قیمه بوشهری :
یک شب قبل لپه ها را خیس کنید. آنها را در یک ظرف قرار داده و 4 فنجان آب اضافه کنید. زردچوبه و دارچین به آب آن اضافه کنید. اجازه بدهید با گرمای خفیف 1 ساعت تمام بپزد. کل سیب زمینی پوست کنده را به آن اضافه کنید. همزمان، یک قابلمه دیگر را انتخاب کنید و پیاز را به هم بزنید، گوشت را بشویید و کمی زعفران اضافه کنید. 8 لیوان آب ریخته و اجازه دهید به خوبی بپزد (1 تا 2 ساعت).

بعد ازاین که گوشت به خوبی پخت، ازروی گاز بردارید. در یک کاسه فولادی، گوشت را خرد کنید. یک ظرف دیگر را انتخاب کنید و سیب زمینی و لپه را را به خوبی پخته کنید.

رب گوجه فرنگی را در کمی روغن بریزید. سپس مواد خرد شده، و آب گوشت را اضافه کنید و با لیمو عمانی خشک شده، نمک و زعفران به آن طعم بدهید.

این خورش دارای یک بافت صاف و یکدست است. توصیه می شود از مخلوط کن برقی یا دستی برای داشتن یک بافت نرم استفاده کنید و آن را به خوبی له کنید.

دستور پخت غذاي بومي بوشهر
خورشت قیمه پیچاق
مواد لازم:
• 350 گرم گوشت خورشتی
• 1 کیلوگرم پیاز سرخ شده
• 150 گرم خلال بادام
• 4 عدد تخم مرغ
• نمک و فلفل
• زعفران دم کرده
• ½ قاشق غذاخوری زردچوبه


دستورالعمل طرز تهیه خورشت قیمه پیچاق:

پیاز سرخ شده را در یک ظرف قرار دهید. گوشت خورشتی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. خلال بادام را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. به همان اندازه لازم نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و چاشنی برای طعم دهی اضافه کنید. خوب مخلوط کنید . اجازه دهید خوب بپزد.در نهایت , تخم مرغ ها را بشکنید. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و بگذارید خورشت جا بیفتند. این خورشت خوشمزه را همراه برنج سرو کنید. نوش جان!


نکات کلی برای خورشت قیمه :
معمولا یک ساعت زمان برای پختن خورشت قیمه کافی است. (پس از اضافه کردن همه مواد)
نمک را در اواخر غذا اضافه می کنیم تا گوشت سفت نشود و به خوبی بپزد.
استفاده از زودپز هم ممکن است اما مزه غذا ممکن است کمی تغییر کند.

• در قیمه معمولی از لیمو عمانی خشک شده استفاده می شود. هنگام سوراخ کردن لیمو عمانی خشک شده ، لطفا بسیار مراقب باشید. قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به غذا آن را سوراخ کنید.روی یک سطح صاف قرار دهید و لیمو خشک را با یک دست نگه دارید. از یک چاقوی چاقوی تیز استفاده کنید. فقط دو نقطه هم سوراخ کنید کافی است تا آزادانه در خورش مرطوب شوند و خیس بخورند.
• می توانید دو برابر میزان اعلام شده درست کنید و آن را در یخچال قرار دهید و فریز کنید. و هر زمان مایل بودید بگذارید یخ آن باز شود و مجددا استفاده کنید فقط مراقب باشید تا آ آن را در زمان گرم شدن مجدد تنظیم کنید.


برای آشنایی با دستور پخت استامبولی پلو می توانید بر روی Estamboli Polo Epersian Food کلیک نمایید.
منبع :
Most delicious Persian food: an introduction for foreign tourists

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی