بازدید 7719
۷

۷۵ درصد نان‌ها غنی می‌شوند

کد خبر: ۸۴۸۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹ 04 November 2018

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: بیش از 75 درصد نان ها به جز سنگک در ایران، با اسید فولیک و آهن غنی می شوند.

به گزارش ایرنا، هدایت حسینی افزود: آرد نان ها از جمله لواش، بربری و تافتون از سال 1386 تاکنون با آهن و اسید فولیک غنی می شوند که در نتیجه آن، میزان کمبود آهن و اسید فولیک در افراد جامعه کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: البته آردی که در نان سنگک استفاده می شود غنی شده نیست؛ در واقع حق انتخاب به مردم داده شده است زیرا برخی افراد تمایل به مصرف نان غنی شده ندارند.

حسینی تصریح کرد: غنی‌سازی آرد با افزودن آهن به عنوان ماده معدنی و اسید فولیک به عنوان ویتامین از جمله اقدامات انجام شده برای تامین ریزمغذی‌های مورد نیاز مردم است؛ زیرا کمبود آهن از جمله شایعترین موارد کمبود ریزمغذی‌ها در تمام گروه‌های سنی است که سعی شده با افزودن آن به آرد، جبران شود.

وی در مورد نان های غنی شده با سبوس نیز گفت: میزان سبوس نان لواش و بربری به علت سفیدتر بودن آرد، بیشتر است و در سنگک سبوس کمتری مصرف می شود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: سبوس در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارد و در واقع سبوس گندم حاوی مقادیر زیادی فیتات است که جذب املاح دو ظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم وعده غذایی را کاهش می دهد و برای جلوگیری از کمبود آهن، سبوس را به طور کامل جدا کرده و سپس در فرآیند غنی سازی آهن و سایر ریزمغذی های از دست رفته به آرد اضافه می شود.

بر اساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی در کشور، سرانه روزانه مصرف نان 320 گرم است، این مقدار حدود 34 درصد انرژی و 40 درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین می کند. به همین دلیل، نان به عنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با ریزمغذی ها به ویژه آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته شده است.

با تدوین برنامه ملی غنی سازی آرد، آردهای خبازی غنی شده با آهن و اسیدفولیک، حداقل 30 درصد نیاز بدن به آهن و اسید فولیک را تامین می کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷
و معنی و مفهوم آن این است که نان قراره گرون شه......
غنی سازی بسیار خوب است و در همه کشورها هم انجام میشود ولی موثر ترین راه افزایش ارزش غذایی نان کاهش سبوس گیری آرد مورد استفاده است. یعنی از آردهایی با سبوس گیری کمتر استفاده شود.
گفته شده آرد سنگک غنی شده نیست و در واقع این حق به مردم داده شده که مردم به انتخاب خود نان عنی شده یا نشده انتخاب کنند.!!!
تعجب و تاسف در اینست که تا بحال هیچ اطلاع رسانی در این خصوص صورت نپذیرفته است و حالا پس از 10 سال با یک مصاحبه مختصر که آنهم معلوم نیست بگوش خیلیها برسد اعلام میگردد.
آیا بهتر نبود این موارد مهم بصورت بنر در نانوایی ها نصب و به مردم اطلاع داده میشد؟
آرد غنی شده که چیز بدی نیست.
فسفر موجود در آرد به شکل اسید فیتیک است که باعث بلوکه شدن عناصر دو ظرفیتی مثل آهن و کلسیم در دستگاه گوارش میشود. غنی کردن آرد، باعث میشود بخشی از این عناصر با اسید فیتیک، کلات تشکیل بده و آن را غیر فعال کنه و در نتیجه جذب عناصر در دستگاه گوارش کم نشود.
و بیماری ها از همون زمان بیشتر شد!!! من به شخصه نان سنگک سبوس دار میخورم که نیاز به غنی سازی نداره
اول میان سبوس رو از ارد میگیرن بعد میگن حالا باید با ..... غنی سازی بشه!!!!
بابا ما به چه زبانی بگیم از این نان های غنی شده شما نمی خواهیم؟!
همان نان های گندم سابق بدون کم و زیاد و دخل و تصرف شما ؛ هم سالم تر بود و هم خوشمزه تر و خوش خوراک تر!
با این اوضاع خراب مالی مردم فعلا فقط میتونن نان بخورن
.کاش بشه یکم گوشت و مرغ هم قاطیش کنین و غنی شه برا جمعیت فقیر ایران
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس