بازدید 5382
۱

15 نکته برای رانندگی در سفرهای عیدانه

یافته های علمی نشان می دهند هیچ کار آموزشی و تبلیغی، اثرگذارتر از صحبت های فرد به فرد نیست. شاید چند جمله صحبت شما، فرد یا افرادی را از مرگ یا قطع نخاع و ... نجات دهد.
کد خبر: ۷۷۷۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۹ 26 February 2018

عصر ایران نوشت: ایام نوروز در راه است و به زودی پرسفر ترین روزهای سال فرا می رسد. این بخش زیبای ماجراست اما هر سال، هزاران تصادف در همین چند روز اتفاق می افتد و هزاران نفر کشته و مصدوم می شوند.

پیشنهاد می کنیم از امروز تا پایان سفرهای نوروزی، بحث ایمنی سفر را در گفت و گوهای دوستانه و خانوادگی پیش بکشید و به عنوان وظیفه ای انسانی و عاطفی، با اطرافیان تان در این باره صحبت کنید.
یافته های علمی نشان می دهند هیچ کار آموزشی و تبلیغی، اثرگذارتر از صحبت های فرد به فرد نیست. بنابر این اثر این گفت و گوهای دوستانه را جدی بگیرید. شاید چند جمله صحبت شما، فرد یا افرادی را از مرگ یا قطع نخاع و ... نجات دهد.

این چند موضوع می تواند سوژه های اصلی برای گفت و گوهای نجات بخش تان باشد:

1 - موقعی که احساس خواب می کنید، خودرو را در جایی امن پارک و درهای آن را از داخل قفل کنید و اندکی بخوابید.
اکثر افراد فکر می کنند که می توانند بر خواب غلبه کنند اما این یک توهم است. خواب حین رانندگی بسیار فریبنده است و بی آن که متوجه شوید ناگهان چشم هایتان را می بندد.
حتی یک چرت 5 ثانیه ای هم می تواند شما و دیگران را به کشتن دهد.
بسیاری از کسانی که فکر می کردند پشت فرمان نمی خوابند، الان در آرامگاه های خود خوابیده اند.

2 - اکثر تصادفات رانندگی به دو دلیل رخ می دهند: سرعت بالا و سبقت غیرمجاز.
اگر سرعت تان مثلاً 20 کیلومتر در ساعت بیش از حد قانونی باشد، به فرض این که سالم برسید، تنها چند دقیقه زودتر خواهید رسید اما قطعاً به ریسکی که در آن زندگی تان در میان است نمی ارزد.
وقتی در جایی از وسط جاده، خط ممتد رسم شده، معنی اش این است که متخصصان جاده و سوانح، آن نقطه را دیده، بررسی کرده و به این نتیجه رسیده اند که اگر در این نقطه خاص سبقت گرفته شود، امکان شاخ به شاخ شدن خودروها و تصادفات مرگبار وجود دارد.

3 - حواس راننده را پرت نکنید. علت بسیاری از تصادفات، نه خود راننده که سرنشیانی هستند که حواس راننده را پرت می کنند، از جر و بحث گرفته تا نشان دادن مناظر اطراف به راننده و ... .

4 - کمر بند ایمنی را ببندید، حتی سرنشینان عقب خودرو.
تا کنون هزاران نفر که تصادفات شدید رانندگی کرده اند، فقط به این علت از مرگ نجات یافته اند که کمربند ایمنی بسته بودند. بخش عمده ای از مرگ های درون خودرو به خاطر برخورد سر به شیشه جلو خودرو است و کمر بند ایمنی از این فاجعه جلوگیری می کند.
سرنشینان عقب خودرو هم در خطر برخورد با شیشه جلو هستند چرا که موقع تصادف، آنها مانند تیری در چله رها می شوند و اتفاقاً با سرعت بیشتری به شیشه می خورند و کشته می شوند.

5 - قبل از سفر خودرو را از لحاظ فنی کنترل کنید به ویژه سیستم ترمزها، سطح و باد لاستیک ها، روغن ها و فیلترها، برف پاک کن ها و ... .

6 - کودک را حتماً در داخل صندلی کودک بگذارید و کمربند ایمنی آن را ببندید. کودکان چون وزن کمی دارند هنگام تصادفات شدید مانند توپی پرت می شوند و آسیب می بینند.
در آغوش گرفتن کودک در صندلی کنار راننده اشتباه بزرگی است چون ضربه ایربگ به حدی شدید و انفجاری است که در جا گردن کودک را می شکند و او را می کشد.

7 - مادران باردار، باید کمر بندی ایمنی را از زیر شکم و بخش فوقانی آن را از بین سینه ها رد کنند.

8 - از سالم بودن پشت سری روی صندلی مطمئن باشید. پشت سری می تواند در هنگام برخوردهای شدید از شکستگی مهره های گردن جلوگیری کند.

9 - اگر به نقاط سردسیر سفر می کنید، حتماً زنجیر چرخ و ضدیخ داشته باشید. کمی هم آب و غذای اضافی و پتو در خودرو داشته باشید. بارها و بارها اتفاق افتاده که ناگهان هوای بهار منقلب شده است و از آفتابی به برفی شدید تغییر پیدا کرده و هزاران خودرو را در جاده ها متوقف کرده است. به هوای بهار اعتماد نکنید.

10 - فاصله طولی خودروی خود با خودروی جلویی را حفظ کنید. به این بیندیشید که خودروی مقابل به دلیل ناگهان متوقف شود؛ آیا با این فاصله و سرعت کنونی می توانید از برخورد با آن جلوگیری کنید؟!

11 - 60 درصد تصادفات در 30 کیلومتری شهرها اتفاق می افتد. علت روانی اش نیز این است که فرد فکر می کند بعد از دهها یا صدها کیلومتر رانندگی، بدون حادثه به مقصد رسیده و لذا در این بخش پایانی هم خطری متوجه او نیست. علت های فیزیکی و محیطی اش هم معلوم است: خستگی راننده و تعدد خودروها، دوچرخه ها و افراد پیاده در نزدیکی شهرها.

12 - شب ها وقتی خودرویی از روبرو می آید یا پشت سر خودرویی هستید، از نوربالا استفاده نکنید.

13 - در ابتدای بارندگی، آب اندک باران یا گرد و خاک کف جاده ترکیب می شود و لایه ای لغزنده روی کف جاده ایجاد می کند. بنابراین در شروع بارندگی، جاده ها در لغزنده ترین حالت خود قرار دارند.

14 - موقع بارندگی، در جاهایی از جاده آب جمع می شود. وقتی خودرو با سرعت بالا به این نقاط می رسد، ممکن است برای لحظاتی کنترل چرخ های خودرو از عهده فرمان خارج شود. در این مواقع آهسته تر رانندگی کنید.

15 - هنگام عبور از جاده های کوهستانی، بوق نزنید. صدا بوق در کوهستان پژواک می یابد و ممکن است سنگ های سست را تکان دهد و به جاده بریزد. بوق خودرو همچنین امکان فعال شدن بهمن را نیز به وجود می آورد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
16- كمى فرهنگ و اخلاق رانندگى داشته باشيد! شعور اجتماعى افراد در هنگام قرارگرفتن در ميان افراد ديگر بروز پيدا مى كند.
17- شما از ديگران مهم تر نيستيد. در صف زدن و عدم رعايت صف و حق تقدم به هيچ وجه نشانه زرنگى و باهوشى نيست، بلكه فقط و فقط نشانه نبود شعور اجتماعى و شخصيت ضد اجتماعى و داراى كمپلكس (عقده) فرد است.
18- هر سال عده بيشمارى از افراد متوهم و بى خردى كه تصور مى كنند داراى تواناييهاى فوق بشرى در رانندگى هستند در جاده هاى ايران كشته مى شوند و متاسفانه ديگران را هم به كشتن مى دهند. سعى كنيد يكى از آنها نباشيد!
19- رعايت قانون راهنمايى و رانندگى و حق تقدم ديگران بيشتر نشانه بلد بودن رانندگى است تا ويراژ دادن. رانندگى بيشتر يك فرهنگ است نه يك فن!
20- نه يك ژيان با تند رفتن و سبقت غير مجاز گرفتن و در صف زدن تبديل به بنز مى شود، نه يك بنز با رعايت نوبت و قانون و سرعت مجاز و آرامش به ژيان بدل مى شود. سطح و نوع شخصيت افراد را از فرهنگ و اخلاق رانندگى آنان مى توان سنجيد، نه با برند خودرويشان!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار