بازدید 36611

رکورد افزایش قیمت برنج ایرانی شکست!

روند افزایشی قیمت برنج ایرانی در سال جاری تا جای پیش رفته که اکنون رکورد گرانی آن شکسته شده و به ۶۲ درصد رسیده است، هر کیلو از این کالا در آمار رسمی تا مرز ۵۳ هزار تومان هم فروش رفته و می تواند در بازار بیش از این نیز باشد.
کد خبر: ۱۰۸۵۰۸۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰ 31 October 2021

به گزارش تابناک به نقل از آفتاب‌‌نیوز، آنچه در رابطه با وضعیت قیمت برنج در سال جاری رخ داده نشان از روند افزایشی این کالا در عمده ماه های سال داشته که در برنج ایرانی و وارداتی مشهود است.

 

تازه ترین گزارشی که مرکز آمار ایران در رابطه با متوسط قیمت اقلام خوارکی در مهر امسال منتشر کرد در رابطه با برنج نشان می دهد که هر کیلو برنج ایرانی در مهر پارسال به طور متوسط ۲۹ هزار و ۱۰۰ تومان بوده که در شهریور ماه به حدود ۴۲ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده و برای مهر ماه متوسط قیمت آن ۴۷ هزار و ۱۰۰ تومان بوده است.

افزایش قیمت برنج ایرانی در فاصله شهریور تا مهر به طوری قابل توحه است ۹.۷ درصد در این بازده زمانی گران شده است و در مقایسه با مهر پارسال ۶۲ درصد افزایش قیمت دارد و تا ۵۲ و ۷۰۰ تومان فروخته شده است.

اما برگشت به هفت ماه گذشته و بررسی آمار قیمت برنج ایرانی نشان از شکست رکورد گرانی آن دارد؛ به طوری که در فرودین به طور متوسط ۴۸.۱ درصد، اردیبهشت ۴۴.۴، خرداد ۴۲.۳، تیر ۴۰، مرداد ۴۲ و شهریور ۵۵ درصد گران شده که در مهرماه به ۶۲ درصد می رسد.

این روند نشان می دهد افزایش قیمت برنج ایرانی از مرداد تا مهر رشد قابل توجهی دارد.

 

اما در رابطه با قیمت برنج خارجی نیز افزایش ۲۴.۷ درصدی در مقایسه با مهر پارسال ثبت شده است، هر کیلو برنج خارحی در مهر سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۰۰، شهریور ماه ۲۵هزار و ۹۰۰ و در مهر ماه ۲۶هزار و ۴۰۰ تومان بوده است که البته در ماه گذشته تا بیش از ۳۰ هزار تومان رفته که نشان از تورم ماهانه ۱.۸ و تقطه به نقطه ۲۴.۷ درصد دارد.

برنج خارجی در دو سال اخیر با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ افزایش قیمت داشت ولی این روند افزایشی متوقف نشده است و ادامه دارد.

 

افزایش قیمت برنج در حالی رخ می دهد که از ابتدای مرداد سال جاری با شروع ممنوعیت فصلی واردات که تا آبان ادامه دارد ،واردات برنج ممنوع شده و گرچه رایزنی هایی برای ترخیص برنج وورود به بازار جهت تعدیل قیمت، در این مدت وجود داشته اما با توجه به شروط تعیین شده فقط ۱۵ هزار تن مجوز ترخیص را دریافت کرده که آن هم‌مشخص نیست وارد بازار شده است یا خیر ؟

این در شرایطی است که اعلام اخیر مسئولان گمرک از این حکایت داشت که مذاکراتی برای ترخیص ۸۵ هزار تن برنج که بعد از ممنوعیت واردات به بنادر رسیده انجام شده که بتواند تا حدودی وضعیت بازار برنج را تحت تاثیر قرار دهد.

در نیمه اول امسال واردات برنج حدود ۷۱۴ هزار تن به ارزش ۶۰۸.۱ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۳۳ درصد و ارزش ۲۴ درصد افزایش دارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۴
انتشار یافته: ۱۱
پس رئیسی کجاست؟
چی شد پس!! شما که معیشت مردم رو به برجام گره نزده بودین!! بورس چی شد! قرار بودمشکل بورس رو هفته اول حل کنید!!! شعار فقط!!
با تشکر از دولت و همه مقامات
علی برکت الله
اصل علت مشخص شد حذف ارز 4500 برای وارادات برنج خارجی که برنج ایرانی را هم گران کرده آنوقت میخواهند این ارز را از تمام کالاهای اساسی بردارن و چندر غاز یارانه به مردم بدهند
کارگر و کارمند چه کنند ؟؟؟ امنیت اقتصادی در خطر هست ؟؟؟
واقعا باید از خارج مدیر وارد کنیم درسته که باید از محصولات داخلی حمایت بشود ولی یک تا اندازه ای آیا در مملکت کافر و دشمن برای اداره کشورشان اینگونه اند
اگر مسئولان و...... یک درصد نگرانی فضای مجازی را برای وضعیت اقتصادی داشتند شاهد چنین وضعیتی نبودیم
برنج گلستان شده کیلویی ۶۳۵۰۰
ماشالا دیگه رحم و مروت نیز مثل دین و انسانیت از این مملکت رخت بر بسته و همه چی به ثروت و قدرت و دروغ ختم میشه!
آرمان های امام اینا بود؟ برای اینا انقلاب کردیم؟ این همه جوان کشته شدن که به اینجا برسیم؟!
« افزایش قیمت برنج ایرانی در فاصله شهریور تا مهر به طوری قابل توحه است ۹.۷ درصد در این بازده زمانی گران شده است و در مقایسه با مهر پارسال ۶۲ درصد افزایش قیمت دارد و تا ۵۲ و ۷۰۰ تومان فروخته شده است.» و این مقطع برداشت و فروش برنج داخلی یعنی زمان عرضه بیشتر محصول است . چرا در زمان افزایش عرضه ، قیمت برنج بیشتر افزایش می یابد؟ بنا بر اصل عرضه ـ تقاضا ، علت آن افزایش بیشتر تقاضا است اما این همه واقعیت نیست . برنج کار که در شرایط تورم دو رقمی مبلغ بیشتری در مقایسه با سال قبل هزینه کرده و بخش بیشتری از ارزش محصول را هم پیش خور و بدهکار است ؛ قیمت بیشتری بر محصول خود می نهد تا بدهکاری هایش را بپردازد . از سوی دیگر افزایش تقاضا ناشی از میل به مصرف بیشتر در این مقطع نیست . مصرف کننده چون برنج داخلی را ترجیح می دهد و می داند که قیمت در ماه های بعدی بیشتر می شود ، ترجیح می دهد در زمان عرضه بیشتر برنج ( همزمان با برداشت و تبدیل ) به قدر نیاز و توان ، برنج خود را برای مصرف در ماه های بعد تهیه کند . این همه در اقتصادی رخ می دهد که اولاً غالباً غیردولتی است ، ثانیاً محصول مورد نظر از جنبه های مختلف تحت حمایت دولت است تحلیل این وضع با فرمول های برآمده از بررسی بنگاه های صنعتی و خدماتی ممکن نیست و در واقع از مواردی است که محدودیت و قیود اجتماعی و تاریخی « نظم بازار » را آشکار می کند .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل