بازدید 22734

جهانگیری: نگران آینده هستم

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه مسئله آب از اصلی‌ترین چالش‌های پیش روی کشور به ویژه بخش کشاورزی است، گفت: صاحبنظران و مراکز علمی و دانشگاهی که نقش تعیین‌کننده در گره‌گشایی از مشکلات دارند، باید وارد صحنه شوند و راهکارهای علمی ارائه کنند.
کد خبر: ۱۰۵۵۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۰ 01 June 2021

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی ایران که به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شد، به تغییرات آب و هوایی و کاهش نزولات جوی و خشکسالی در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: امسال جزو سالهای خشک کشور در ۵۰ سال گذشته است، میزان بارندگی‌ها و آب‌های ذخیره شده در پشت سدها بسیار کاهش یافته و در دولت ستادی به منظور ساماندهی و تعادل بخشی وضع آب با حضور دستگاه‌های مختلف ایجاد شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در سال‌های گذشته دولت متناسب با شرایط کم آبی طرح‌هایی در بخش کشاورزی به منظور کاهش مصرف آب اجرا کرده است، گفت: کشت گلخانه‌ای از ۸ هزار هکتار در شروع کار دولت به ۱۸ هزار هکتار رسیده است و استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین به طور گسترده در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: در موضوعات کشاورزی نظیر ایجاد شبکه‌های آبیاری نوین بیش از ۸۵ درصد هزینه‌ها از سوی دولت پرداخت می‌شود و متاسفانه بخش خصوصی و فعالان در این عرصه سرمایه‌گذاری اندکی در این زمینه انجام دهند.

جهانگیری اجرای طرح‌های آب و خاک نظیر طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استان‌های خوزستان و ایلام با سرمایه‌گذاری بیش از ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلاری دولت را خاطر نشان و عنوان کرد: اجرای چنین طرح‌های بزرگی موجب بهره وری بیشتر از منابع آب و خاک شده است به طوری که در بازدید از این مناطق یکی از کشاورزان می‌گفت به جای ۱.۵ تن برداشت در هکتار پس از اجرای این طرح میزان برداشت به ۳.۵ تا ۴ تن ارتقا یافته است. این نشان می‌دهد که اجرای طرح‌هایی که منجر به اقتصادی شدن بخش کشاورزی می‌شود می‌تواند توان کشاورز را در واحد سطح افزایش دهد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت سرمایه‌گذاری وسیعی برای تجمیع، تسطیح، کانال کشی به منظور کم شدن شوری خاک در سراسر کشور انجام داده است، گفت: در استان سیستان و بلوچستان نیز طرح احیای ۴۶ هزار هکتار زمین با روش لوله کشی انجام شده است ولی باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب راهکاری پیدا کرد که بخش خصوصی با قدرت و انگیزه و آگاهی وارد صحنه شود.

وی تاکید کرد: حضور متخصصان علم اقتصاد در حل مشکلات اقتصادی به ویژه بخش کشاورزی باید پر رنگ‌تر شود و چنین کنفرانس‌هایی می‌تواند اقتصادی شدن بخش کشاورزی را به عنوان اولویت در دستور کار خود قرار دهد.

جهانگیری نقد سیاست‌های دولت در حوزه کشاورزی نظیر دخالت در قیمت‌گذاری‌ها را به منظور شکوفا شدن بخش کشاورزی ضروری توصیف کرد و گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت در همه جهت گیری‌ها وجود داشته اما ارتباط دانشگاه با کشاورزی باید تقویت شود. تا زمانی که دانشگاه‌ها برای خود نقشی در گره گشایی از مشکلات نداشته باشند قادر به عبور از مسائل نخواهیم بود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: این کنفرانس باید راهکارهایی پیدا کند که با حضور نیروهای متخصص بخش کشاورزی با سرعت و پرشتاب توسعه یابد. باید از تحولات فناوری به ویژه فناوری‌های ارتباطی در حوزه کشاورزی هم بهره‌مند شد. دولت تلاش کرده تا اینترنت پرسرعت در روستاها همانند پایتخت و شهرهای بزرگ وجود داشته باشد تا کشاورزان و فعالان این عرصه بتوانند از طریق دستیابی به مقالات علمی بهره وری را افزایش داده و یا از طریق شبکه‌های اجتماعی محصولات خود را به فروش برسانند.

وی هوشمندسازی بخش کشاورزی را موضوعی جدی خواند و گفت: امیدوارم سهم دانش در بخش کشاورزی نیز همانند سایر بخش‌ها افزایش یابد. اقتصاد بدون اتکا به درآمد نفت معنایش اقتصاد متکی به دانش است. دولت از شکل گیری مراکز علمی و پارک‌های علم و دانش در گوشه و کنار کشور حمایت کرده است اما باید موضوع دانش بنیانی در همه عرصه‌ها از مزارع کشاورزی تا کارخانه‌ها حضور داشته باشد و آثار خود را نمایان سازد.

جهانگیری موضوع کار برای دانش آموختگان بخش کشاورزی را از مسائل مطرح در این حوزه دانست و گفت: باید بستری به وجود آوریم که کشاورز و صاحبان مزارع به حضور مهندسان و تکنسین‌های کشاورزی و سایر دانش آموختگان مرتبط احساس نیاز کنند و آن‌ها در همه مراحل تولید و نیز زنجیره از مزرعه تا خانه حضور داشته باشند. این حضور می‌تواند منافع تولید کننده را بیش از پیش افزایش یابد.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود از کشاروزی به عنوان محوری‌ترین بخش اقتصاد ملی یاد کرد و گفت: کشاورزی سهم فراوانی در تولید ملی، اشتغال و امنیت غذایی کشور داشته است، به ویژه در مواقعی که ایران با محدودیت‌های سنگینی نظیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا در سالهای اخیر روبرو بوده است، بخش کشاورزی توانسته خوب بدرخشد و محصولات اساسی مورد نیاز مردم را در داخل تامین کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تدابیر دولت برای واردات محصولات مورد نیاز مردم در شرایط تحریم، گفت: در دوران جنگ اقتصادی مهمترین سیاست دولت این بود که کالا به وفور در کشور باشد و در هیچ کالایی مردم با کمبود و یا قحطی مواجه نباشند. البته در جنگ اقتصادی با فشارهای دیگری نظیر گرانی مواجه شدیم اما حجم قابل توجهی از نیازها در زمینه محصولات باغی، زراعی و شیلات در داخل کشور تولید شد.

وی با تاکید بر اینکه هر دولتی با هر گرایش و جهت گیری نیازمند تقویت بخش کشاورزی است، گفت: یکی از مهمترین رویکردهای اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت داخلی کشور بود که بخش کشاورزی در آن دستاوردهای مناسبی داشت و در دیگر مولفه‌ها نیز نظیر صادرات نیز نتایج بدست آمده قابل توجه است. تلاش کردیم تا تراز ارزی منفی در حوزه کشاورزی کاهش یابد و باید این روند ادامه پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود ضمن قدردانی از دانشگاه کردستان به عنوان میزبان این کنفرانس و سایر دانشگاه‌های مرتبط اظهار امیدواری کرد: دستاوردهای کنفرانس به عنوان سرمایه‌ای برای پیشرفت در اختیار مسئولین ذیربط قرار گیرد.

وی با اشاره به تلاش دولت برای جمع‌بندی کارها در ماه‌های پایانی فعالیت و تبلیغات برخی از نامزدهای انتخاباتی، دغدغه‌های خود در خصوص گشایش زندگی مردم، اصلاح روندها، سازوکارها و رویه‌ها برای عبور از شرایط دشوار کنونی و رفع نگرانی از ایران و ایرانیان را تشریح کرد و گفت: من نگران آینده هستم اما معتقدم ایران در کنار همه محدودیت‌ها همواره فرصت‌های مهم و طلایی برای توسعه در اختیار داشته است.

جهانگیری گفت: فرصت‌های طلایی ایران در حال سپری شدن است و ما در ۲۰ سال نخست قرن ۱۵ هجری شمسی که سالهایی تعیین کننده است باید تلاش کنیم تا ایران مسیر توسعه را با شتاب طی کرده و فاصله خود را با رقبای منطقه‌ای جبران کند و به جایگاه واقعی خود برسد.

معاون اول رئیس جمهور با تبیین فرصت‌های طلایی پیش روی کشور، گفت: فرصت نخست استفاده از ذخایر عظیم نفت و گاز و منابع معدنی است. امروز با توجه به سیاست‌گذاری‌هایی که در سطح بین المللی در خصوص گازهای گلخانه‌ای در حال اجرا است پیش بینی می‌کنیم که در ۲۰ سال آینده به نقطه‌ای برسیم که محدودیت‌ها برای استفاده از انرژی نفت و گاز بیشتر شود و ایجاد گازهای گلخانه‌ای مشمول تحریم‌ها و مجازات‌های بین المللی گردد. در این مقطع باید تلاش کنیم تا این ذخایر تبدیل به ثروت و ظرفیت در روی زمین برای توسعه کشور شود.

وی گفت: در ۴۰ سال گذشته به دلایل مختلف نتوانسته‌ایم به جایگاه خود در بازار انرژی دست پیدا کنیم. در مقاطعی ایران ده درصد تولید نفت جهان را در اختیار داشته اما امروز از صد میلیون بشکه تولید نفت در حدود ۴ میلیون در شرایط غیرتحریمی ایران می‌تواند نفت تولید کند. ایران می‌تواند با برنامه ریزی بیش از ۷ تا ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید کند. این یک ضرورت است و هر کس مانع از آن شود می‌خواهد ایران را از سرمایه خدادادی خود محروم کند.

جهانگیری دومین فرصت توسعه ایران را برخورداری از جمعیت جوان توصیف کرد و گفت: در ۲۰ سال آینده این جمعیت به سمت پیر شدن حرکت می‌کند در این مقطع باید دغدغه ما به جای بیکاری جوانان استفاده از ظرفیت‌های آنان باشد که بتوانند به توسعه ایران کمک کنند. در غیر اینصورت و با سالمندی جمعیت، کشور با مشکلات بزرگی روبرو خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه موقعیت جغرافیایی ایران و بهره برداری از آن سومین فرصت طلایی برای توسعه است، اظهار داشت: در سالهای گذشته به دلیل تنش‌های بین المللی همواره مسیرهای ترانزیتی ریلی، هوایی و جاده‌ای و حتی خطوط لوله از مسیرهایی غیر از ایران عبور کرده و کشور دور زده شده است. باید تلاش کنیم تا در ۲۰ سال آینده این خطوط ترانزیتی در کشور احیا شود. قطعاً عبور این مسیرها مولفه قدرت است تا دیگر نتوانند به راحتی ایران را تحریم کنند.

وی استفاده از فناوری‌های روز و مدرن را فرصت چهارم پیش روی کشور دانست و با اشاره به استعداد جوانان تحصیلکرده کشور، تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان کشورمان ظرف مدت کوتاهی توانستند تولیدات تجهیزات مورد نیاز کشور برای مقابله با کرونا را انجام دهند و امروز صادر کننده این تجهیزات به دنیا باشند.

جهانگیری در خاتمه اظهار امیدواری کرد که این کنفرانس موجب انجام اقدامات مفید و موثر در سیاست‌های بخش کشاورزی و پیشرفت کشور شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۳۷
آینده ما یا خودت؟
ببخشید که من 8 سال معاون اول بودم و هیچ کاری نکردم اخه شما مسئولان که کاره ای نیستین !!!!!!!!!!!!!

چهل ساله مملکت شش دانگ دست تعدادی ادم هست که فقط هر سال پست هاشون عوض میشه ولی همین ها الان شدن منتقد که باید فلان کارها رو بکنیم و تا حالا انجام نشده .

مردم ایران از شما مسئولان عذرخواهی میکنن که خیلی کوتاهی کردن
هشت سال فرصت داشتی، مثل بچه تنبل ها که دو ساعت امتحان رو در حال اتمام، التماس میکنند که پنج دقیقه بیشتر بهشون وقت بدن.... همه رو می نویسن. متاسفم برات. متاسفم.
8 سال پیش باید نگران میبودی!
بهتر است نگران هشت سال گذشته باشی که با بی کفایتی و سوء مدیریت، سرمایه های کشور را به باد دادی
ما را اميدی نیست، شر مرسان
جهانگیری تو نگران آینده خودت باش.
8 سال تمام فرصت داشتی نگران چی هستی هر اتفاق بدی می خواست بیافته تو این 8 سال افتاد
یوخ بابا !
سلام تا الان کجا بودی تازه نگران شدی
زیر نظر مدیریت شما. ابهای این مملکت تبدیل به هندوانه و پیاز و گوجه شد و یا غذای دام شدن یا در خاک مدفون گردیدند. هم کشاورزان سرمایه هاشون بر نگشت خم ابهای مملکت هدر رفت. مابقی هم که با ان گندم تولید شد شما به نصف قیمت جهانی و شاید هم کمتر از،کشاورزان ایرانی خریدید و سبوسش را جدا کردید و گران فروختید و بقیه را نان گران تحویل ملت بدبخت ایران دادید. نگاه شما. نگاه واردات محور هست نه تولید محور. وطنم پاره تنم
اتفاقا نقص و ایراد بزرگ دولت مدعی تدبیر در همین جاست. آفای جهانگیری شما در مقام منتقد نباید صحبت کنید شما در مقام اجرا بودید یعنی هنوز متوجه نشده اید؟؟؟؟
ولی من نگران حالت هستم داداش،
روشن و صریح میگم شاید بفهمی،آقا، برادر ،سرمایه مردم روتوبورس دزدیدید تابوجه رو تامین کنید پالایشی روانداختید ..... بی لیاقتا دسترنج ۳۸ ساله ام رفت.یه مرد پیدا نمیشه بازخواستتون بکنه.البته پیداهم نباید بشه .... .فقط خواهشا دم از اسلام وکشورامام زمان نزنید .....
تاسف در این است مثل شمایی نگران؟ نگران ؟ ونگران مردم ایران باشی !!!!!!. ، خوش به حال ایرانیان نگرانی مثل شما از صحنه سیاسی ایران عزیز حذف می شود. همان جش خانه شما بعلت عدم شرایط احراز باید به خیابانها کشید ، باعملکردت در این ۸ سال شاید میهمان دادش شدی.
نگران ما نباشید ..
آینده از آن آنهاییست که دلار 4200 تومنی در چمدانها دارند !!
واقعا خجالت آوره در دوران حکومت اقایون بر استانداری اصفهان آبرا به کرمانو یزد بردند و دزدیدند ودر جهت حفظ منافع خود خوردند حالا که موسم انتخابات رسیده یا د اب افتادند تو این 8سال کجا بودید خداکند قیامتی در کار باشد خداکند والا خوش به حال آنها که خوردند و بردند
عدم مدیریت مصرف اب در استان های یزد ، اصفهان ، کرمان به تدریج خوزستان و چهارمحال و بختیاری را درگیر بحران اب کرده متاسفانه لابی گری مسئولان استان اصفهان را مشکل را مضاف کرده است با شعار و ابراز ناراحتی گره ی گشوده نخواهد شد
کاملا مشخصه نگرانی در چهره شما از بابت اینده موج میزنه منتها در مورد اوضاع کشور بلکه در مورد اوضاع خودتان و دور وبری ها که انشاله از صحنه سیاست حذف خواهید شد !
الان که داری میروی همه چیز یادت اومد
نگران نباش عزیز.
بدون شما قطعا آینده بهتر خواهد بود.
من از شما بسیار بیشتر میترسم تا آینده.......
برادر این اقا یکی از بزرگترین پرونده های فساد اقتصادی را داشت که با رافت آقای رییسی مجازات نشد.
منظورش اینده خودش و خانواده و خواهر زاده هاش هستش سوئ تفاهم نشه به لطف تکنولوژه این اقا رو سفید هستن نه
اقای جهانگیری چرا تا بحال نگران نمی شدی الان نگرانی
هشت سال نگران نبوده تازه از خواب بیدارشده
جنابعالی بهتره به جای آینده نگران گذشته ای که به جا گذاشتین باشید !!
نگران آینده خودت یا مردم و مملکت؟
خدا بزرگه شما نگران خودت باش
دیدار به قیامت
معاون اول تا حالا کجا بوده که نگران اینده شده. برو بسلامت تا کشور نجات پیدا کنه
خدا خیرت بده مرد که تا لحظه آخر نگرانی
توکه توی 8سال کی فعال بودی که حالا نگران مردم شدی چه بر سربازاراوردیید
تو نگران وضع خودت هستی.
مردم خیلی وقته نگرانند.
شما لطفا خودتونو ناراحت نکنید شما زحمتتونو کشیدین بزارین انقلابیون بیان باز نکنه منافعتون بخاطر میافته
تو جیب مارا نزن نگرانیت پیش کش
نگران حال باش، نه آینده
نگران نباس برو دنبال کارت برو پیش مادرت بشین
ما خودمون میدونیم ۸ سال خدمت کردید براخودتون ورفاقاتون بسه
بزارملت یه نفسی بکشن بدون شما
باسلام نگران مباش حاجی شماها دولتیان بسیار زحمت کشیدید این هشت سال حالا استراحت کنید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر