تابناک بررسی می کند؛

خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟

در حالی که مردم در آتش قیمت‌های کاذب و بدعهدی‌های بی‌پایان خودروسازان می‌سوزند، دستور قاطع دادستان تهران برای نظارت آنلاین، پرده از یک واقعیت تلخ برمی‌دارد.
کد خبر: ۱۳۹۰۷۶۶
| |
11739 بازدید
|
ایران خودرو و سایپا

ورود مستقیم مدعی‌العموم به آشفته‌بازار پیش‌فروش خودرو، اگرچه بارقه‌ای از امید برای خریداران است، اما همزمان پرده از یک «ترک‌فعل» بزرگ مدیریتی در راهروهای ساختمان سمیه برمی‌دارد ؛ سوالی که ذهن افکار عمومی را مشغول کرده این است که چرا متولیان بازار خودرو تا امروز اجازه دادند شرکت‌های خودروساز و واردکننده فراتر از توان و ظرفیتشان اقدام به رؤیافروشی و گروگان‌گیری سرمایه‌های مردم کنند؟

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، سال‌هاست که بازار خودرو ایران به بهشت شرکت‌هایی تبدیل شده که بدون داشتن حتی یک پیچ بسته‌شده یا یک خودروی ترخیص‌شده، میلیاردها تومان از دارایی مردم را با وعده‌های توخالی جذب می‌کنند اما ورود مستقیم دادستان تهران به پرونده عرضه و پیش‌فروش خودرو، اگرچه در نگاه اول نویدبخش برخوردی قاطع با تخلفات است، اما از منظری دیگر، پرده از یک «ترک‌فعل» بزرگ در بدنه اجرایی کشور برمی‌دارد. 

سوال اساسی اینجاست که وزارتخانه‌ای که با کوهی از سازمان‌های نظارتی و سامانه‌های دهان‌پرکن متولی بازار خودرو است، چرا باید تا امروز اجازه می‌داد شرکت‌های خودروساز و واردکننده، فراتر از توان خود رؤیافروشی کنند که حالا دادستان ناچار شود برای بدیهی‌ترین وظایف مدیریتی، دستور صادر کند؟

البته ورود مدعی‌العموم به «حیات‌خلوت» خودروسازانهشدار دادستان تهران نسبت به فروش و پیش‌فروش خودرو خارج از ظرفیت، نشان‌دهنده عمق فاجعه‌ای است که سال‌هاست در این بازار جریان دارد.

شرکت‌هایی که تعهدات معوق سال‌های گذشته خود را هنوز ایفا نکرده‌اند، در غیاب نظارت مؤثر وزارت صمت، همچنان اقدام به پیش‌فروش‌های جدید می‌کنند؛ اقدامی که مصداق بارز بازی با سرمایه‌های خرد مردم است که دستور دادستان برای کنترل آنلاین فرآیند عرضه، در واقع بستن سوراخ‌های سیستم نظارتی است که وزارت صمت یا توان بستن آن را نداشت و یا اراده‌ای برای آن نمی‌دید.

اما نکته قابل تامل متوجه ساختار نظارتی وزارت صمت است و این سوال مطرح می شود که چرا باید این حجم از تخلفات انباشته شود تا کار به مداخله قضایی بکشد؟ و یا اینکه آیا معاونت‌های مختلف خودرویی و سازمان‌های حمایت از مصرف‌کننده در وزارت صمت، از پیش‌فروش‌های مازاد و فراتر از مجوزهای قانونی بی‌خبر بودند؟

 چرا وزارت صمت تا امروز سامانه‌های نظارتی خود را برای جلوگیری از ایجاد تعهدات مازاد تقویت نکرده بود؟ مساله دیگر اینکه برای اجرای ابتدایی‌ترین قوانین صنفی و تجاری، باید حتما «شأن قضایی» وارد میدان شود درحالی که نظارت در وزارت صمت به یک «شیر بی‌بال و دم » تبدیل شده است که نفوذ خودروسازان و واردکنندگان بر آن، بیش از قدرت قانون است.

بنابراین اگر دستور دادستان تهران به درستی اجرا شود و وزارت صمت بالاخره از لاک روزمرگی خارج شود، می‌توان انتظار داشت دیگر هیچ شرکتی اجازه نخواهد داشت پیش از اطمینان از ظرفیت تولید یا ترخیص، سرمایه مردم را به گروگان بگیرد.

اما وزارت صمت باید پاسخ دهد که چرا تا پیش از دستور دادستان، از ابزارهای قانونی خود برای مهار زیاده‌خواهی خودروسازان استفاده نکرده است؟ 

آیا زمان آن نرسیده است که وزارت صمت پیش از آنکه «زور قانون» بالای سرش باشد، خود به عنوان چشم بینای نظام، مانع از پایمال شدن حقوق مردم در بازار خودرو شود؟ یا باید همچنان منتظر ماند تا برای هر کیلومتر از مدیریت اجرایی کشور، یک دستور قضایی صادر شود؟

به گزارش تابناک ، به نظر می رسد هشدار قاطع دادستان تهران به خودروسازان و واردکنندگان، لرزه بر تن شرکت‌هایی انداخته که سال‌هاست با سرمایه خرد مردم قمار تولید می‌کنند اما فراتر از این هشدار، پرسش اصلی متوجه ساختار نظارتی وزارت صمت است؛ معاونت‌های متعدد خودرویی و سازمان حمایت کجا بودند وقتی شرکت‌ها فراتر از مجوزهای قانونی، تعهدات مالایطاق ایجاد می‌کردند؟

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
این اقدامات دردی را درمان نخاهد کرد فقط واردات ازاد بدون تعرفه های سنگین ابن هم که عمرا بزارند تازه توی این شرایط جنگ و تحریم خاهشا خبر درمانی نفرمایید واقعیت کف بازار هست نه توی دستور العمل های فرمایشی و هر چند وقت یک بار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
کسی به فکر حقوق مردم نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
در خودرو، چه تولید داخل باشد و چه واردات، دیگر باید جلوی پیش‌فروش یا مشارکت در تولید و یا هر عنوان با مفهوم مشابه را گرفت. دولت هم باید افزایش، نوسازی و تنوع را در حمل‌ونقل عمومی پیگیر باشد تا نیاز مردم تامین شود و بعد تولید داخل و واردات خودروهای ارزان را پیگیر باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
در عمل ببینیم چه می‌شود وگرنه با این توپ و تشرها آب از آب تکان نمی‌خورد!!!
مالباخته فردا موتور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
تابناک جان تورو به هرچی می‌پرستی قسم یه گزارش راجع به فردا موتور منتشر کن.
دو سال و نیم هستش کل پول یه خودرو رو دادیم که 120 روزه خودرو تحویل بگیریم اما بعد از سی ماه هنوز که هنوز هیچ.
تازه الان شرکت میگه بیا 3 میلیارد دیگه حداقل پول بده و معاوضه کن یا حداقل 6 ماه دیگه صبر کن که اگه شد ماشین بهت بدیم.
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۰
عمرا هیچ کاری به معنای واقعی انجام نشود.پنجاه سال شعار.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۳ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
هر دوازده ماه ۴ یا ۵ مرتبه افزایش قیمت دارند و با قیمت دلار و طلای جهانی قیمتها را بالا میبرند و خودرویی که باید فوری یا نهایتا یک ماهه تحویل بدهند را بعد از تحمیل چند باره افزایش قیمت به مصرف کننده نهایی با تاخیر بیش از ۶ ماه بعد از تکمیل وجه تحویل مشتری میدهند و به اسم تولید داخل انحصار خودروی با کیفیت را بر مردم و طبقه متوسط و ضعیف جامعه تحمیل میکنند و اینگونه با خودروی بی کیفیت سالانه مرگ هزاران تن را رقم میزنند بدون اینکه قوه قضاییه یا دادستان هم ذره ای واکنش به این مسائل مهم در کشور داشته باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین راه‌حل، برای شکستن انحصار و حیاط خلوت مافیای خودرو در ایران، بها دادن به خودروهای پلاک منطقه‌ی آزاد است.
کولیوند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
اتابک در حد واندازه وزارت نبود.زمانی بنیاد را نابود کرد والان وزارت را....
ناشناس
|
Oman
|
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۵/۰۵/۳۱
دلتون خوشه...
وب گردی