صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

چرا ایران سراغ غنی‌سازی ۶۰ درصد رفت؟

دکتر صالحی اظهار کرد: پس از بررسی‌های لازم متوجه شدیم که در بلژیک از تارگت‌های اورانیوم با غنای ۶۰ درصد برای تولید ماده‌ی اولیه‌ی «رادیو دارو» (مولیبدن) استفاده می‌کنند؛ چون راندمان آن بالاست. لذا از کارشناسان سازمان انرژی اتمی خواستم که بروند و این پروسه را آغاز کنند. این مطلب در پاسخ به این سؤال است که سطح غنای ۶۰ درصد از کجا آمد. اگر هدف امر دیگری بود بدیهی‌ست باید سراغ غنای خیلی بالاتر می‌رفتیم.
کد خبر: ۱۳۸۲۱۳۱
| |
3171 بازدید
|
۱
چرا ایران سراغ غنی‌سازی ۶۰ درصد رفت؟

به گزارش تابناک به نقل از انتخاب؛ علی اکبر صالحی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی به توضیحاتی در مورد ایده غنی سازی ۶۰ درصدی پرداخت.

متن این گفتگوی کوتاه در زیر می‌آید:

در نیمه دوم دهه ۱۳۹۰ از دانشمندان سازمان انرژی اتمی خواستم تحقیق کنند که بالاترین غنای اورانیوم تولیدی در جهان به منظور به کارگیری برای مقاصد صلح‌امیز چقدر است؟ تاکید می‌کنم فقط به دنبال بالاترین سطح غنای اورانیوم برای مقاصد صلح‌آمیز بودم.

پس از بررسی‌های لازم متوجه شدیم که در بلژیک از تارگت‌های اورانیوم با غنای ۶۰ درصد برای تولید ماده‌ی اولیه‌ی «رادیو دارو» (مولیبدن) استفاده می‌کنند؛ چون راندمان آن بالاست؛ لذا از کارشناسان سازمان انرژی اتمی خواستم که بروند و این پروسه را آغاز کنند. این مطلب در پاسخ به این سؤال است که سطح غنای ۶۰ درصد از کجا آمد. اگر هدف امر دیگری بود بدیهی‌ست باید سراغ غنای خیلی بالاتر می‌رفتیم.

سپس، هیاهوی گسترده‌ای توسط مقامات غربی و آژانس ایجاد شد؛ به همین دلیل، مصاحبه‌ای کردم و توضیح دادم که ایران، مانند بلژیک، غنی‌سازی ۶۰ درصد را برای تولید «رادیو دارو» انجام می‌دهد و غائله خوابید.

آن زمان قصد ما تولید چند کیلو بود و نه ۴۰۰ کیلو. تصمیم به تولید این حجم از اورانیوم ۶۰ درصد توسط مسؤلین بعد از بنده شاید برای کاربرد‌های صلح آمیز دیگر بوده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۰۸
برای حافظت از هسته ای باید سلاحش داشته باشی وگرنه میشی لیبی
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا