بازدید 93478
با صد و پنجاه و هشتمین روز حمله روسیه به اوکراین/ در حال به روزرسانی

حمله اوکراین به مقر ناوگان روسیه در دریای سیاه/دستور زلنسکی برای عقب نشینی و تخلیه کامل دونتسک/ تنبیه وزیر خارجه بلژیک توسط اوکراین

صد و پنجاه و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۳۲۵۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶ 31 July 2022

حمله اوکراین به مقر ناوگان روسیه در دریای سیاه/دستور زلنسکی برای عقب نشینی و تخلیه کامل دونتسک

بین الملل تابناک: صد و پنجاه و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

جوزپ بورل: پوتین باید بین سلاح و غذای مردمش، یکی را انتخاب کند
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۲۱:۱۷

همزمان با اینکه بار افزایش هزینه‌های برق در اروپا بیش از یش احساس می‌شود، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا معتقد است تحریم‌های غرب علیه روسیه هنوز به اقتصاد این کشور آسیب رسانده است.

جوزپ بورل، مسئول روابط خارجه اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با دویچه وله گفت، آنچه از کاهش مصرف گاز روسیه مهم‌تر است، این است که روابط اقتصادی روسیه با دیگر کشورها قطع شود.

بورل در اشاره به تانک‌های روسی که از قطعات غربی استفاده می‌کنند، گفت: ماشین نظامی روسیه علاوه بر پول، به فناوری هم نیاز دارد. به لاشه یک تانک نابود شده روسیه نگاه کنید. می‌بینید که چه مقدار از قطعات الکترونیک شرکت‌های غربی در آن بکار رفته است. روس‌ها دیگر به آن‌ها دسترسی نخواهند داشت.

او به عنوان دبپلمات ارشد اتحادیه اروپا بیان کرد که تولید ناخالص داخلی روسیه در سال میلادی جاری ۱۰ درصد کاهش یافته و به گفته بورل، منجر به «بزرگترین رکود از زمان فروپاشی شوروی» می‌شود. او همچنین گفت، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به‌زودی باید بین سلاح و غذا برای مردم کشورش، انتخاب کند.

او همچنین انتقادات وارده به سیاست انرژی اتحادیه اروپا را رد کرد و افزود، از آغاز حمله روسیه به اوکراین، اروپا میزان خرید گاز از روسیه را به نصف میزان قبل از جنگ کاهش داده است.

بورل با این حال تصریح کرد: نمی‌شود از اقتصاد اروپا انتظار داشته باشید که یک‌شبه خرید گاز از روسیه را متوقف کند، ما که نمی‌توانیم معجزه کنیم!

مصاحبه‌کننده از بورل پرسید که چرا بروکسل تعرفه‌های سنگینی بر گاز روسیه اعمال نمی‌کند تا از بودجه‌ جنگ مسکو کاسته شود، این دیپلمات پاسخ داد که این پیشنهاد مطرح شده، اما رد شده است. بورل تصریح کرد که در عوض این اتحادیه تصمیم گرفته‌ است که از پایان سال میلادی جاری خرید گاز روسیه را متوقف کند و در حال حاضر روند توقف خرید گاز را طی می‌کند. او گفت که کاهش بیشتر گاز روسیه «به‌زودی» انجام خواهد شد.

روسیه فعالیت‌های فزاینده ناتو را «تهدید بزرگ امنیتی» خواند
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۲۱:۰۷

طبق دکترین دریایی جدید روسیه که یکشنبه (۳۱ ژوئیه) به امضای ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه این کشور رسید، سیر ایالات متحده به سمت تسلط بر اقیانوس جهانی و فعالیت‌های فزاینده ناتو، تهدیدهای امنیتی بزرگ برای روسیه هستند.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، در سند جدید که در پورتال اطلاعات حقوقی دولت روسیه منتشر شده، آمده است: چالش‌ها و تهدیدهای عمده امنیت ملی و توسعه پایدار فدراسیون روسیه مرتبط با اقیانوس جهانی عبارتند از: سیر استراتژیک ایالات متحده به سمت تسلط بر اقیانوس جهانی و تأثیر جهانی آن بر فرآیندهای بین المللی، از جمله موارد مربوط به استفاده از خطوط حمل و نقل و منابع انرژی اقیانوس جهانی.

دکترین جدید روسیه همچنین گسترش زیرساخت‌های نظامی ناتو به مرزهای روسیه و تعداد فزاینده رزمایش‌های این بلوک نظامی در دریاهای مجاور خاک روسیه را به‌عنوان تهدیدهای امنیتی اصلی شناسایی کرده است.

در دکترین جدید به تلاش‌های ایالات متحده و متحدانش برای محدود کردن دسترسی روسیه به منابع اقیانوس جهانی و خطوط حیاتی حمل و نقل دریایی و تمایل ایالات متحده برای دستیابی به برتری قاطع نیروی دریایی‌اش اشاره شده و در ادامه آمده است: روسیه افزایش فعالیت‌ها در قطب شمال را تصریح می‌کند.

به نوشته تاس، دکترین جدید «تنوع و افزایش فعالیت‌های دریایی در مجمع‌الجزایر اسپیتس‌برگن، فرانتس یوزف لند و نوایا زملیا و جزیره رانگل را پیش‌بینی می‌کند. روسیه توانایی‌های عملیاتی نیروی دریایی را برای تضمین امنیت ملی و حفاظت از منافع خود در اقیانوس جهانی مطابق با دکترین دریایی جدید افزایش خواهد داد».

طبق این سند، اهداف راهبردی سیاست ملی دریایی روسیه به شرح زیر است: افزایش توان عملیاتی (مبارزه) نیروی دریایی برای تضمین امنیت ملی فدراسیون روسیه و حفاظت از منافع ملی آن در اقیانوس جهانی. هدف استراتژیک دیگر افزایش کارایی دفاع و حفاظت از مرزهای دریایی دولتی فدراسیون روسیه است.

دکترین دریایی جدید روسیه توسعه صنعت کشتی‌سازی در خاور دور به ویژه برای ساخت ناوهای هواپیمابر را به شرح زیر در این سند تصریح می‌کند: توسعه صنعت کشتی‌سازی مدرن و پیشرفته در خاور دور برای ساخت کشتی‌های با تناژ بزرگ (به ویژه برای توسعه قطب شمال) و ناوهای هواپیمابر پیشرفته برای نیروی دریایی طراحی شده است.

در ادامه این سند در ارتباط با فعالیت‌های ناتو آمده است: گسترش ناتو به مرزهای روسیه در روابط مسکو با بلوک نظامی غیرقابل قبول است. برنامه‌های ناتو برای انتقال زیرساخت‌های نظامی خود به مرزهای روسیه و تلاش‌های این ائتلاف برای به عهده گرفتن وظایف جهانی همچنان برای فدراسیون روسیه غیرقابل قبول بوده و عاملی تعیین‌کننده در روابط این کشور با ناتو است.

طبق دکترین دریایی روسیه، «سیاست ملی دریایی روسیه در منطقه آتلانتیک با در نظر گرفتن وجود ناتو شکل می‌گیرد که فعالیت آن با هدف رویارویی مستقیم با فدراسیون روسیه و متحدانش است».

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه امروز (یکشنبه)، فرمان تصویب دکترین دریایی و منشور ناوگان نظامی روسیه را امضا کرد تا از این طریق «تغییرات در اوضاع ژئوپولتیکی و نظامی و راهبردی جهان را به حساب آورد».

شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد، مراسم امضای دکترین جدید دریایی روسیه در موزه ملی تاریخ «سنت پترزبورگ» در «پیتر و پائول فورترس» درست لحظاتی قبل از شروع رژه روز نیروی دریایی صورت گرفت.

پوتین پس از امضای دکترین دریایی جدید روسیه در بین نیروهای دریایی کشورش گفت:‌ امروز فرمانی را درباره دکترین جدید دریایی امضا کردم. امنیت مرزهای خود را با تمام توان تضمین خواهیم کرد و ناوگان روسیه برای این امر آماده است. شرایط فعلی مستلزم اقدامات گسترده ما است و نیروی دریایی روسیه حمایت بزرگی برای ما است. ما موشک‌هایی در نیروی نیروی دریایی داریم که در جهان بی نظیر است.

به باور کارشناسان، با افزایش تعداد رزمایش‌ها و استقرار نظامی عمدی ناتو که برای آزمایش واکنش‌های چین و روسیه طراحی شده‌، جهان به بن‌بست بسیار خطرناکی نزدیک می‌شود که در آن هر رخدادی می‌تواند به طور غیرقابل کنترلی تشدید و به یک جنگ فاجعه‌بار منجر شود و تشدید اخیر وضعیت در اوکراین نمونه بارز آن است.

زلنسکی: جنگ، برداشت محصول اوکراین را به نصف کاهش می‌دهد
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۶:۲۶

رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه ادعا کرد به دلیل حمله روسیه به کشورش، برداشت محصول اوکراین ممکن است به نصف مقدار معمول در سال جاری کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودمیر زلنسکی در حساب کاربری توئیتر نوشت برداشت محصول اوکراین در سال جاری در معرض خطر کم شدن تا دوبرابر است.

وی افزود: هدف اصلی ما این است که از بحران جهانی غذا ناشی از حمله روسیه جلوگیری کنیم. هنوز راهی جایگزین برای تحویل غلات وجود دارد.

اوکراین عرضه کننده کلیدی غلات جهان به شمار می رود. توافقی که به تازگی تحت نظارت سازمان ملل و ترکیه بین اوکراین و روسیه منعقد شد، زمینه عبور ایمن کشتی های حامل غلات از سه بندر جنوبی اوکراین را فراهم کند.

نشریه آمریکایی: فرسایشی شدن جنگ، اوکراین و روسیه را ناچار به توافق خواهد کرد
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۶:۲۵

به گزارش نشریه "نشنال اینترست"، هیچ یک از طرفین جنگ در اوکراین قادر نیستند اهداف حداکثری خود را در این نبرد برآورده کند. به عبارتی نه روسیه می تواند تمام اوکراین را فتح کند و نه اوکراین قادر است تمامی نیروهای روسیه را از خاکش بیرون کند.

این نشریه آمریکایی در گزارشی با عنوان "اوکراین به یک راه حل نیاز دارد، نه جنگی بی پایان"، آورده است: اگرچه عملکرد نظامی چشمگیر نیروهای اوکراین چشم انداز پیروزی آن را در برابر روسیه تقویت کرده است، اما برد کی‌یف در میدان نبرد با مسکو بدون بیرون راندن ارتش روسیه از شرق اوکراین هر روز بیش از گذشته غیرممکن می شود. لذا موضوع آتش بس باید در اولویت آمریکا و متحدانش قرار گیرد، چراکه واشنگتن ابزار و تجربه لازم را هم برای تحقق این امر در دست دارد.

براساس مطلب درج شده در این نشریه، در حال حاضر اجماع لازم برای مذاکره بر سر پایان جنگ وجود دارد که می تواند با تغییر در توافق مینسک ۲ (توافقی که با هدف پایان درگیری ها در دونباس در سال ۲۰۱۴ میان اوکراین، روسیه و سازمان امنیت و همکاری در اروپا به امضا رسید) منعقد شود. اما دو طرف برای شروع نیاز به ضمانت هایی دارند که باید در توافق احتمالی گنجانده شود؛ ضمانتی که براساس آن طرف اوکراینی خواهان پایان تلاش روسیه برای پاک کردن اوکراین از نقشه است و طرف روس به ناتو اجازه نخواهد داد در امتداد مرز آن مستقر شود.

نشنال اینترست می افزاید: اما ناظران بر این باور هستند که رهبران درگیر در این جنگ به ویژه، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه تمایلی به مذاکره ندارند و جنگ فرسایشی و تلاش برای مذاکره همانگونه که شاهد هستیم ادامه می یابد. «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین هم اگرچه اشتیاقی به مذاکرات نشان نمی دهد، اما همزمان نگران تضعیف حمایت اروپا است و بیم آن دارد کاهش عرضه گاز روسیه، مقاومت اتحادیه اروپا را در برابر مسکو درهم بشکند.

این کشور همچنین هر روز در حال از دست دادن نیروهای خود است و شاهد تخریب روزافزون زیرساخت های خود می باشد. و علیرغم وعده اخیر برای عضویت در اتحادیه اروپا، دولت کی‌یف نگران است هرچه جنگ طولانی تر شود، بازسازی دلهره‌آورتر گردد و کمک های بالقوه کاهش یابد.

این نشریه می نویسد: در صورتی که دو طرف تن به مذاکره ندهند، احتمالا زلنسکی از یک سو حملات علیه اهداف نظامی را در داخل روسیه گسترش دهد و روسیه هم حمله علیه اهداف غیرنظامی و ناتو را آغاز کند و اگر مسکو در موقعیتی قرار گیرد که بخواهد از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی استفاده کند بن بستی در انتظار دو طرف خواهد بود که همین حالا هم در حال آشکار شدن است.

براساس مطلب نشنال اینترست، در جنگ اوکراین، اگرچه هیچ یک از طرفین تمایلی به مذاکره ندارند، اما آمریکا و ناتو باید این نکته را برای کی‌یف شفاف کنند که از فرصت های دیپلماتیک پیش رو استفاده کند و برای مسکو هم این پیام را بفرستند که اگر از فرصت مذاکرات استفاده نکند، اوکراین تسلیحات بسیار بیشتری دریافت می کند. آمریکا و متحدان اروپایی باید هر آنچه که می توانند برای ایجاد فرصت های دیپلماتیک انجام دهند. این امر می تواند شامل پیشنهادهایی برای محدود کردن نیروها و تسلیحات اوکراینی و روسیه در مناطق غیرنظامی از جمله کریمه باشد.

این نشریه در پایان نتیجه گیری کرده است که اگرچه ارسال تجهیزات و تسلیحات به اوکراین با هدف کمک آن در جنگ با روسیه خوب به نظر می رسد، اما وقت آن رسیده هر دو طرف تشویق شوند تا پیش از رسیدن به بن بست در دیپلماسی، راه حل های سیاسی را مورد بررسی قرار دهند. اما تا زمانی که آمریکا و نانو ایجاد محدودیت در کمک نظامی به اوکراین را به عنوان پیش شرط تعامل سیاسی سازنده این کشور اوکراین قرار ندهند، اهرم لازم برای رسیدن به هدف را در دست نخواهند داشت.

مسکو اظهارات ضد روسی دیپلمات نروژی را محکوم کرد
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۳:۳۹

انتشار ویدئویی از اظهارات ضد روسی کارمند سرکنسولگری نروژ در فضای مجازی جنجال به پا کرد و واکنش «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه را در پی داشت.

یک کارمند سرکنسولگری نروژ خطاب به کارمندان یک هتل در شهر «مورمانسک» روسیه گفته است که او از روسها «متنفر» است.

کانال تلگرامی روسی «مش» روز شنبه (دیروز)، ویدئویی از یک کارمند دیپلمات نروژی عصبانی به نام الیزابت الینگسن منتشر کرد که در حال دعوا با مستخدمها در هتل آزیموت شهر مورمانسک ظاهرا بر سر یک اشتباه در رزرو اتاق و تمیز نبودن اتاق است.

الینگسن در این ویدئو گفت: فقط می‌خواهم یک چیز را به شما بگویم: خوب است که ما چند روز دیگر می‌رویم... اما این خیلی آزاردهنده است، زیرا همین اتفاق برای همکارم افتاد. او را به دلایل دیگری از اتاقش در طبقه چهاردهم بیرون کردند. شما فقط همه چیز را به هم می‌زنید. این افتضاح است. فقط یک اتاق دیگر به من بدهید و از معطل کردن من خودداری کنید. من یک دقیقه هم منتظر نمی‌ایستم، الان دیگر دیر شده است».

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، این دیپلمات نروژی در ادامه این حرفهایش می گوید: من از روس ها متنفرم. فقط یک اتاق به من بده من آنقدر اینجا می‌ایستم تا زمانی که یک اتاق بگیرم. چقدر این چندش آور است، آن اتاق چقدر تمیز شده است؟ می‌دانید که من به تمیز کردن اتاق‌ها عادت دارم. چون من اهل اسکاندیناوی هستم، نه یک زن روس که به این شکل تمیز کند. این اصلا تمیز نیست. اصلا می‌توانم حتی روی تخت بخوابم؟ اوه خدای من، این چه مزخرفی است؟ می‌دانید که من فکر می‌کنم این هتل مایه شرمساری است و کل شما مردم مایه ننگ هستید».

ماریا زاخارووا با اظهار نظر در مورد این ناسزاگویی این دیپلمات نروژی که فیلمش در فضای مجازی بیش از ۴۰۰۰۰۰ بازدیدکننده داشت، به طعنه گفت که «ارزش‌های غربی هر روز تاثیرگذارتر می‌شوند».

سخنگوی وزارت خارجه روسیه این بدوبیراه گویی عضو سرکنسواگری نروژ را «نمایشی تلخ از ناسیونالیسم نفرت انگیز» خواند و محکوم کرد.

زاخارووا تصریحج کرد: «من سخنان او را به طور کامل نقل نمی‌کنم، بلکه به سادگی به نقل واژگان انتخابی او می‌پردازم. این نماینده یک کشور خارجی نتوانست جلوی خود را بگیرد و بدطینتی خود را افشا کرد. در حال حاضر، وزارت خارجه روسیه در حال بررسی گزینه‌هایی برای پاسخ به این اقدام مفتضحانه مبتنی بر نفرت، ملی‌گرایی و بیگانه‌هراسی است، مگر اینکه وزارت خارجه نروژ پیش دستی کند که این کار درستی است».

به دنبال جنجال‌ها درباره اظهارات و رفتارهای این دیپلمات نروژی، سخنگوی وزارت خارجه نروژ درباره رفتار کارمند کنسولگری خود در این ویدئو اعلام کرد که «عمیقا متأسف است».

این سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ افزود: «این احساسات بیان شده به هیچ وجه منعکس کننده سیاست نروژ یا نگرش نروژ در قبال روسیه و مردم روسیه نیست. این حادثه توسط وزارتخانه ما از طریق کانال‌های مناسب رسیدگی می‌شود».

روابط نروژ و روسیه در بحبوحه بحران امنیتی در اوکراین و همچنین تنش‌های طولانی مدت بر سر نظامی‌سازی مجمع‌الجزایر سوالبارد، مناقشه بر سر ادعاهای جاسوسی و اختلافات اقتصادی حول محور امتناع اسلو در بهار امسال از ورود کشتی‌های باری روسیه به سوالبارد بسیار سرد بوده است. در اوایل ماه جاری میلادی دو کشور توافق کردند که موضوع اخیر مربوط به ورود کشتی‌های باری روسیه به سوالبارد را حل کنند.

سرکنسولگری نروژ در مورمانسک در اول ژوئیه به دستور وزارت خارجه این کشور پادشاهی به طور موقت تعطیل شد و اسلو اعلام کرد که «در صورت مساعد شدن شرایط» بازگشایی خواهد شد.

تنبیه وزیر خارجه بلژیک توسط اوکراین
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۳:۳۸

پایگاه خبری پراودا (Evropeyskaya Pravda) گزارش داد به دلیل اینکه وزیر خارجه بلژیک در سال ۲۰۲۱ بدون مشورت با کی‌یف به شبه‌جزیره کریمه سفر کرده، اکنون وزارت خارجه اوکراین از سفر وزیر خارجه بلژیک به کی‌یف جلوگیری می‌کند.

به گزارش راشا تودی، هژا لبیب، پیش از اینکه به عنوان وزیر خارجه بلژیک انتخاب شود، در تاریخ ژوئیه ۲۰۲۱ به عنوان یک روزنامه‌نگار در جشنواره «ارزش‌های جهانی» در "سواستوپل" – شهری در شبه جزیره کریمه – شرکت کرد. طبق این گزارش، او نه از طریق خاک اوکراین بلکه از طریق شهری در روسیه به این شبه‌جزیره سفر کرد؛ اقدامی که با قوانین اوکراین در تضاد بود. در نتیجه، ورود این وزیر خارجه به خاک اوکراین ممکن است به مدت سه سال متوقف و با پرداخت جریمه‌ای همراه شود.

در گزارش این پایگاه خبری آمده است: «هیچکس نمی‌خواهد روابط با بلژیک، این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو را تضعیف کند. اما از طرفی چنین اقداماتی هم قابل‌پذیرش نیست زیرا سابقه خطرناکی را ایجاد خواهند کرد.»

این گزارش ضمن بیان اینکه لبیب بدون عذرخواهی قادر نخواهد بود روابطش را با کی‌یف حفظ کند، افزود: «پس از اینکه او (لبیب) از سفرش بازگشت، با ایراد بیاناتی در وابستگی شبه‌جزیره کریمه به اوکراین ابراز تردید کرد.»

روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه در دریای سیاه را به خود الحاق کرد و پس از آن مسکو از جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در منطقه دونباس در شرق اوکراین حمایت کرد.

وزیر خارجه بلژیک وعده داده بود که "به زودی" به اوکراین سفر کند اما با این گزارش اخیر که بازتاب منفی داشته است، هنوز مشخص نیست که آیا او قادر خواهد بود این سفر را انجام دهد یا خیر.

روز پنجشنبه، اولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین تایید کرد که کی‌یف با طرف بلژیکی مشغول مذاکره است تا "شرایطی را درخصوص این سفر ایجاد کند و تصمیماتی را با توجه به روابط بیشتر دوجانبه بگیرد." با این حال، این سخنگو از "وعده‌های لبیب درخصوص حمایت بیشتر از اوکراین در جنگ با روسیه" حمایت کرد.

وزیر خارجه بلژیک در رابطه با گزارش منتشر شده، خطاب به منتقدانش در توییتر نوشت: «من قبل از اینکه نخست وزیر بشوم، روزنامه‌نگار بودم. سفری که رفتم بخشی از کار روزنامه‌نگاری من بود.»

آمادگی سازمان ملل برای تحقیق درباره بمباران زندان اسرای اوکراینی
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۳:۳۶

در پی اتهام زنی‌های غرب و کی‌یف به مسکو درباره حمله به زندان اسرای اوکراینی، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از کارشناسان سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ دعوت کرده تحقیقات در مورد حمله ادعایی مذکور را آغاز کنند. در مقابل سازمان ملل هم اعلام کرد برای آغاز تحقیقات آماده است.

به گزارش تاس، روز جمعه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در یک سخنرانی ویدئویی مدعی بمباران محل نگهداری اسرای جنگی اوکراین توسط روسیه در منطقه دونتسک شد و آن را "جنایت جنگی" خواند.

وی گفت: "امروز گزارش هایی درباره حمله به اولنیوکا در منطقه دونتسک شنیدم. این یک جنایت جنگی عمدی روسیه بود؛ قتل عمدی جمعی از اسرای جنگی اوکراینی که در آن بیش از ۵۰ نفر کشته شدند."

به دنبال این ادعا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای ضمن رد اتهامات وارد شده علیه این کشور اعلام کرد، مسکو به طور رسمی از کارشناسان سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ دعوت کرده تا در مورد حمله به مرکز اسرای اوکراینی در دونتسک تحقیقاتی عینی انجام دهند.

همزمان دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد که تلاش‌های کی‌یف برای متهم کردن روسیه به حمله به بازداشتگاه زندانیان اوکراینی در شهر دونتسک "بیهوده" است.

پولیانسکی در توییتی نوشت: نازی‌های اوکراین تلاش‌های مداومی برای سرزنش روسیه درخصوص این جنایت انجام می‌دهند. اگر آنها باهوش‌تر بودند، از سلاحی غیر از موشک‌های آمریکایی هیمارس که واشنگتن در اختیار آنها قرار داده بود استفاده می‌کردند.

پس از درخواست روسیه، فرحان حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل بر آمادگی این سازمان برای اعزام کارشناسان جهت بررسی جزئیات حمله به بازداشتگاه زندانیان اوکراینی در دونتسک، تاکید کرد.

وی گفت: در رابطه با فاجعه اخیر در زندان اسرای اوکراینی، ما آماده اعزام گروهی از کارشناسان هستیم که بتوانند با رضایت طرفین تحقیق کنند.

مسکو نیروهای کی‌یف را مقصر این حمله می‌داند. وزارت دفاع روسیه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ایالات متحده را مسئول کامل این حمله دانسته و گفته که شخص زلنسکی، رژیم جنایتکار او و واشنگتن که از او حمایت می کند، مسئولیت همه امور سیاسی و جنایتکارانه را بر عهده دارند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ پیش از این اعلام کرد که به دنبال دسترسی به این مرکز بوده و پیشنهاد کمک به تخلیه مجروحان را داده است.

سلاح‌های انگلیسی، شرق اروپا را برای جنگ سرد آماده می‌کند
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۳:۳۵

پس از سال‌ها کاهش تولید، بازارهای تسلیحاتی در سراسر جهان در حال آماده شدن برای جنگ سرد جدیدی هستند – جنگی که با بحران اوکراین جانی دوباره گرفته است. در این میان و همزمان با حمله روسیه به اوکراین، شرکت‌های دفاعی انگلیس در حال مذاکراتی هستند تا تولیدات مهمات و موشک‌های خود را افزایش دهند.

به گزارش روزنامه دیلی تلگراف، بخش دفاعی انگلیس به همراه شرکت دفاعی "بی‌ای‌ئی سیستمز" (BAE Systems) انگلیس مستثنی از این قاعده نیست. این شرکت با مشتریان خود در حال مذاکره و گفت‌وگو است که چگونه تولیدات مهمات و موشک خود را افزایش دهد و همزمان این بخش دفاعی، الگوی جدیدی از جنگ را که در اوکراین شروع شده است سبک و سنگین می‌کند.

دکتر چارلز وودبرن، مدیر عامل این شرکت دفاعی انگلیسی که ریاستش را در سال ۲۰۱۷ آغاز کرد، گفت: درخواست‌ها از وزارت دفاع انگلیس و همچنین سایر مشتریان، در نهایت ما را مجبور خواهد کرد تا ظرفیت مهمات را افزایش دهیم.

وی افزود: همزمان با صحبت‌های ما، مردم درس‌هایی را می‌آموزند. یکی از نکات کلیدی این است که افزایش یک خط تولید داغ بسیار راحت‌تر از تلاش برای راه‌اندازی مجدد یک خط تولید سرد است؛ به ویژه خط تولیدی که در برخی موارد ممکن است برای چندین سال خاموش مانده باشد.

این مدیر عامل انگلیسی اظهار کرد: همزمان با شروع افزایش درخواست‌ها، همچنین گفت‌وگوهای ما با مشتریان در سراسر جهان درخصوص تغییراتی که به خط‌های تولید اضافه می‌شوند یا آن دسته از تغییرات جدیدی که تنظیم و بررسی می‌شوند، در جریان است.

طی پنج ماه اخیر، اوکراین از هزاران تسلیحات از هویترزها گرفته تا تسلیحاتی با برد بلندتر مثل سامانه‌ راکتی چندپرتابی ام۲۷۰ (M۲۷۰) استفاده کرده است. کشورهای خارجی حجم زیادی از این تسلیحات را یا اهدا کرده‌اند یا فروخته‌اند. چندی پیش، دولت آلمان با فروش ۱۰۰ تانک هویترز به ارزش ۱.۷ میلیارد یورو (۱.۴ میلیارد پوند) به اوکراین موافقت کرد.

تا هفته گذشته، انگلیس ۶۹۰۰ سلاح ضدتانک سبک نسل بعدی (NLAW)، جاولین، موشک بریمستون و سایر تسلیحات ضدتانک، ۱۶ هزار گلوله‌های توپخانه، هزاران موشک و شش خودروهای استورمر (Stormer) مجهز به پرتابگرهای موشک ضد هوایی استاراستریک (Starstreak) را ارسال کرده است.

شرکت دفاعی "بی‌ای‌ئی سیستمز" گلوله‌ها و خمپاره‌هایی را از طریق شرکت "ام‌بی‌دی‌ای" (MBDA) برای وزارت دفاع انگلیس می‌سازد. این شرکت (MBDA) یک شرکت طراح سازنده موشک است که در فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس و آمریکا فعالیت می‌کند. این شرکت در دسامبر ۲۰۰۱ با ادغام شرکت فرانسوی "آئروسپاسیال-ماترا" (Aérospatiale-Matra)، شرکت ایتالیایی "آلنیا سیستمز" (Alenia Marconi Systems) و شرکت انگلیسی "ماترا بی‌ای‌ئی داینامیکس" (Matra, BAe Dynamics) پدید آمد. موشک‌های بریمستون این شرکت که به اوکراین ارسال شده است برای تخریب تانک‌ها تولید می‌شوند.

با افزایش درخواست‌ها، سازندگان موشک‌ از جمله – BAE – درمی‌یابند که چگونه تولیدات را بهتر مدیریت کنند تا در نتیجه تسلیحات سریع‌تر ساخته شوند.

این فقط شرکت دفاعی "بی‌ای‌ئی سیستمز" نیست که از این مسئله سود می‌برد. دیوید لاک‌وود، مدیر عامل شرکت دفاعی "باب‌کاک" (Babcock) - دومین شرکت بزرگ دفاعی انگلیس – گفت: افزایش توانایی و دفاعی ناتو در کشورهای اروپای شرقی موجب عرضه تجهیزات و آموزش می‌شود. کشورهایی نظیر لهستان، مجارستان، رومانی و کشورهای حوزه بالتیک از تسلیحات شوروری استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: کشورهای اروپای شرقی - البته منظورم اوکراین که به کمک احتیاج دارد، نیست - خواستار این تسلیحات هستند. من فکر می‌کنم جهان ورای درک و دید ما تغییر کرده است و فکر می‌کنم بخش‌های دفاعی و دولت‌ها اکنون به جهان با دید متفاوتی نگاه می‌کنند. اما این روند زمان می‌برد. از آنجایی که ساخت تسلیحات زمان‌بر است، بعید به نظر می‌رسد که دستورات جدید و بزرگ برای پروژه‌های بزرگ با عجله آماده شوند.

منابع نزدیک به شرکت "باب‌کاک" می‌گویند همزمان با جنگ در اوکراین که مسئله آمادگی را برجسته می‌کند، مشتریان خواستار تکمیل سریع‌تر پروژه‌های کنونی هستند. برای مثال، دولت لهستان خواستار تحویل اولین ناوچه از سه کشتی جنگی جدید پیش از زمان موعد است.

حمله اوکراین به مقر ناوگان روسیه در دریای سیاه 

«میخائیل رازوژایف» فرماندار «سواستوپل» می‌گوید بر اساس اطلاعات اولیه، یک پهپاد اوکراینی به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در سواستوپل حمله کرده و پنج نفر زخمی شدند.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، در پی حمله پهپادی اوکراین، مراسم جشنی که قرار بود امروز (یکشنبه) به مناسبت روز نیروی دریایی (که هر ساله در روسیه در آخرین یکشنبه ژوئیه جشن گرفته می شود) در سواستوپل برگزار شود، به دلیل نگرانی های امنیتی لغو شده است.

ارتش اوکراین در واکنش به این خبر اعلام کرد: «متهم کردن ما به هدف قراردادن ناوگان دریای سیاه روسیه یک اقدام تحریک آمیز آشکار و تداوم سیاست دروغگویی روسیه است».

مقام‌های روس هنوز جزئیات بیشتری درباره این حادثه و وضعیت زخمی‌های آن اعلام نکرده‌اند و اخبار تکمیلی متعاقباً به این خبر افزوده می شود.

دستور زلنسکی برای عقب نشینی و تخلیه کامل دونتسک

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در پی شدت گرفتن درگیری ها در منطقه دونتسک، خواستار تخلیه گسترده این منطقه شده است.

به گزارش ایندیپندنت، زلنسکی در یک سخنرانی که شنبه شب ایراد کرد، گفت که صدها هزار نفری که هنوز در مناطق جنگی هستند باید آنجا را ترک کنند.

او گفت: «هر چه تعداد بیشتری اکنون منطقه دونتسک را ترک کنند، ارتش روسیه تعداد کمتری از مردم را برای کشتن خواهد داشت.»

او افزود: «بسیاری از خروج خودداری می‌کنند، اما این کار باید انجام شود. اگر فرصت دارید، لطفاً با کسانی که هنوز در مناطق جنگی در دونباس مانده‌اند، صحبت کنید. لطفاً آنها را متقاعد کنید که باید بروند.»

به نقل از ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین نیز گفته شد که تخلیه بایستی قبل از شروع زمستان انجام شود؛ زیرا منابع گاز طبیعی منطقه از بین رفته است.

این تصمیم به دنبال حمله به اسیران جنگی در منطقه تحت کنترل جدایی طلبان طرفدار روسیه در پنجشنبه شب اتخاذ شد. مقامات اوکراینی و روسی هر دو انگشت اتهام را برای حمله به زندان اسیران جنگی به سمت یکدیگر نشانه رفته اند.

زلنسکی اواخر روز جمعه در این خصوص، در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «این یک جنایت جنگی عمدی روسیه بود، یک قتل عمدی جمعی اسیران جنگی اوکراینی. روسیه باید به‌عنوان یک کشور حامی تروریسم به رسمیت شناخته شود.» مقامات مناطق جدایی طلب و مقامات روسی ادعا می کنند که در حمله ارتش اوکراین ۵۳ اسیر جنگی اوکراینی کشته و ۷۵ نفر دیگر زخمی شده اند.

بعدتر، وزارت دفاع روسیه فهرستی از ۴۸ جنگجوی اوکراینی ۲۰ تا ۶۲ ساله منتشر کرد که در این حمله جان باختند. مشخص نیست که آیا وزارت در شمارش تلفات خود تجدید نظر کرده است یا خیر.

کمیته بین المللی صلیب سرخ، که تخلیه غیرنظامیان را سازماندهی کرده و بر وضعیت اسرای جنگی که توسط روسیه و اوکراین نگهداری می شوند، نظارت می کند، اعلام کرد که درخواست دسترسی به این زندان «برای تعیین وضعیت سلامتی و وضعیت همه افراد حاضر در محل را دارد.»

صلیب سرخ گفت: «اولویت ما در حال حاضر این است که اطمینان حاصل کنیم که مجروحان تحت درمان قرار می گیرند و با اجساد کسانی که جان خود را از دست داده اند به شیوه ای آبرومندانه برخورد می شود.»

اما این سازمان اواخر روز شنبه اعلام کرد که درخواستش برای دسترسی به زندان پذیرفته نشده است.

بنا به گزارش ایندیپندنت، اعطای دسترسی صلیب سرخ به اسیران جنگی یک تعهد طرفین درگیر بر اساس کنوانسیون ژنو است.

وزیر خارجه لتونی: اتحادیه اروپا باید همه روس‌ها را ممنوع‌الورود کند

وزیر امور خارجه لتونی ضمن متهم کردن روسیه به بمباران یکی از زندان‌ها در جمهوری خلق دونتسک، از اتحادیه اروپا خواست تا اعطای ویزای توریستی به همه اتباع روس را به حالت تعلیق درآورد.

به گزارش شبکه خبری راشاتودی، لتونی اخیرا یک سری اقدامات سختگیرانه علیه مسکو پیشنهاد داده است از جمله وادار کردن مردم عادی روسیه به محکوم کردن دولت خود.

ادگارز رینکویچ، وزیر امور خارجه لتونی در توییتی با اشاره به بمباران مرگبار یکی از زندان‌ها در جمهوری خلق دونتسک در روز جمعه، روسیه را به "کشتار وحشیانه اسرای اوکراینی" متهم کرد.

در این زندان اعضای گردان آزوف اوکراین که در ماه مه در شهر ماریوپل مقابل نیروهای روسیه و دونباس تسلیم شده بودند، نگهداری می‌شدند. 50 تن از این اسرا در این حمله هوایی کشته شدند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرده این حمله هوایی توسط ارتش اوکراین و با استفاده از راکت‌اندازهای HIMARS ساخت آمریکا انجام شد. مقامات جمهوری خودخوانده خلق دونتسک که طرفدار روسیه هستند، اوکراین را به بمباران این زندان برای جلوگیری از اعتراف زندانیان آزوف درباره "جنایات جنگی" ادعاشده گردانشان متهم کرده‌اند.

آمریکا و سازمان ملل با اشاره به کمبود اطلاعات در حال حاضر از مقصر دانستن هر یک از طرفین درگیر امتناع کرده‌اند.

با این حال، رینکویچ از اتحادیه اروپا خواست تا روسیه را به عنوان "حامی دولتی تروریسم" معرفی کند؛ اقدامی که فعلا معلوم نیست این بلوک آن را انجام خواهد داد یا خیر.

در واشنگتن، وزارت امور خارجه آمریکا به صراحت از زدن چنین برچسبی به روسیه امتناع کرده است زیرا این کار با معافیت‌های تحریمی تداخل دارد.

رینکویچ همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا ممنوعیت صدور ویزا برای همه اتباع روس را اعمال کند. لتونی نیز در حال حاضر همانند تعدادی از کشورهای شرق اروپا از جمله لهستان چنین ممنوعیتی را اعمال کرده است. با این حال، قوانین آزادی تحرک بدان معناست که وقتی روس‌ها ویزای شینگن دریافت کرده و وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن می‌شوند، می‌توانند وارد 25 کشور دیگر در این منطقه سفری بدون مرز شوند.

بعلاوه، در حالی که کشورها می‌توانند صدور اکثر انواع ویزا را محدود کنند، قوانین اتحادیه اروپا به این معنی است که ویزا باید همیشه برای دسته‌های خاصی از افراد مانند اعضای خانواده یا روزنامه نگاران صادر شود.

با این حال، لتونی در حال حاضر راه‌های دیگری برای محدود کردن ورود افراد از روسیه پیدا کرده است. سرویس امنیت کشور لتونی روز جمعه اعلام کرد که خارجی‌هایی که از روسیه یا بلاروس وارد این کشور شوند با بررسی‌ها و اقدامات نظارتی دقیق‌تری در گذرگاه‌های مرزی مواجه خواهند شد تا مشخص شود که آیا آنها از حمله نظامی روسیه به اوکراین حمایت می‌کنند یا خیر.

 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷۰
انتشار یافته: ۲۵
زلنسکی اوکراین را در مسیر نابودی قرارداده است قراردادن ارتش اوکراین مقابل یک غول نظامی با وجود تمام کمک های غرب بازهم دیوانگی بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
غول نظامي قرار بود جهل ساعته تو كي اف باشه الان كجاست
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
کی اف نه کی یف
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
مرگ روزانه ۲۰۰ اوکراینی تا زمانی نامشخص چه کسی پاسخگو است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
تا جایی ما دیدیم روسیه به اوکراین تجاوز نظامی کرد کجا اکراین با روسیه سرشاخ شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
پوتین و اوضاع شکستهای ، دقیقا همچون هیتلر در سالهای ۱۹۴۳ شده است

که به سرازیری شکستها رسید و یکی یکی نابود شده و کشور و مردم و ابرو و اعتبار جهانی خودش را بخاطر استباه در محاسبات... به فنا داد
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
زلنسکی با یک کودتای خونین تحت حمایت آمریکا 6 سال پیش دولت اوکراین رو ساقط کرد
جهت اطلاع
درقانون اساسی دولت صریحا موظف به دفاع ازمظلومین جهان شده.ولی ظاهرا مظلوم دردنیا فقط فلسطینیها وظالم هم فقط اسرائیل است.اینکه روسیه با حمله به یک کشورمستقل صدهاهزارنفرراکشته ومیلیونهانفررا آواره کرده اینکه دراویغورستان چین با چنان شدتی برمسلمین ظلم میکندکه اسرائیل یکصدمش راهم نمیکند یا حتی درکشوری مثل میانمار مسلمین راقتل عام ومیلیونی ازخانه وکاشانه شان بیرون میرانند یا درسالهای قبل صربها رسما وعلنا مسلمین رانسل کشی میکردندو.....هیچکدام ظلم نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
درود بر درک و فهم شما
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
الان هنوز معلوم نیست ظالم و مظلوم واقعی کیه. اول اون مشخص بشه. بعدشم بهترین کار بی طرفی و البته کسب امتیاز از شرایط هست. کاری که الان ایران انجام میده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
دیگر زیاد جوش نزنید . در واقع همان یکی بس است .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
زلنسکی مهره غرب مظلومه؟
حسام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
محمد1442 یعنی تو عقلت نمیرسه درجنگ روسیه واوکراین ظالم ومظلوم کیه؟ خیلی قضیه پیچیده است؟
گلادیاتور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
وقتی که آمریکا مشغول کشت و کشتار در عراق و سوریه و .... شما کجابودی
برای ما ادای روشنفکری در نیار
ایرانی ضد جنگ
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
صدها هزار کشته ؟
مزخرف نگو - اینجوری باشه آمریکا میلیون ها نفر بیگناه رو در عراق و سوریه و افغانستان و ... قتل عام کرده
یاشاسین اوکراین
پاسخ ها
فرامرز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۹
بجای یاشاسین اوکراین(زنده باداوکراین) بهتره بگی اولسون موتجاویز( مرگبر متجاوز) وگرنه ابتدا به ساکن روسیه واوکراین برای ما تفاوتی ندارند.متجاوزبه اوکراین هم نه ملت روسیه که جنایتکارحاکم درآن کشوراست
اوکراین قهرمان
پوتین ریشه شیاطین غربی را خواهد سوزاند ان شاالله کل غربی ها به همراه دنباله های داخلی شان با هم به جهنم بروند.مرگ بر امریکا مرگ بر اروپا مرگ بر استرالیا و کانادا
زلینسکی ، دلقک آمریکاس...
باید هزینه رو برای نوکران یانکی ها بالا ببریم که کسی جرات نوکری برای غرب رو هم نداشته باشه
کسانی که حامی اوکراین هستند می تونن درخواست بدن، تا اعزامشون کنن اوکراین در جبهه اوکراین بر علیه روسیه بجنگند
نابود باد متجاوز
نمایشنامه خونین تهاجم و اشغال نظامی روسیه به اوکراین

تازه دارد به جاهای خوبش میرسد

و بزودی اوکراین‌همچنانکه ظرف دو سه ماه گذشته روسها را

در داخل سنگرهایشان گیر انداخته و گله گله میکشد

منبعد و پس از عقب راندن روسها ، بداخل خاک روسیه وارد آنجا خواهند شد و بشدت تلافی خواهند کرد

درود بر زلنسکی و مردم شجاع و قهرمان وطن پرست و فرهیخته اوکراینی
لعنت و مرگ بر چین و روسیه و پوتین و ارتش جنایتکار روسیه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار