صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با نود و دومین روز حمله روسیه به اوکراین

حمله شدید اوکراین به کیسینجر و غرب؛ بروید به جهنم/ روسیه؛ 350 ملی‌گرای اوکراینی کشته شدند/توافق ناتو برای عدم تجهیز اوکراین به تانک‌ها و هواپیماهای غربی

نود و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۲۰۹۴۵
| |
81489 بازدید

حمله شدید اوکراین به کیسینجر و غرب؛ بروید به جهنم

بین الملل تابناک: نود و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

حمله شدید اوکراین به کیسینجر؛ بروید به جهنم

" هنری کیسینجر" اخیرا در نشست داووس سوئیس، واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه را یک راه‌حل پایان جنگ عنوان کرد.

در همین حال "ولودیمر زلنسکی" رئیس‌جمهوری روسیه از این راه‌حل مطرح شده از سوی هنری کیسینجر به شدت انتقاد کرد و گفت: کیسینجر از گذشته دور برخاسته و می گوید که بخشی از اوکراین را باید به روسیه داد. به نظر می رسد تقویم کیسینجر مربوط به سال ۲۰۲۲ نیست بلکه مربوط به سال ۱۹۳۰ است.

اشاره زلنسکی به سال ۱۹۳۰ مربوط به توافق مونیخ است که براساس آن حکومت آلمان نازی اجازه یافت سرزمینی را در غرب چکسلواکی سابق به خود الحاق کند.

زلنسکی در واکنش به این راه‌حل پیشنهادی وزیر خارجه اسبق آمریکا تصریح کرد: در پشت همه گمانه‌زنی‌های ژئوپلیتیک آنهایی که به اوکراین توصیه می کنند بخشی از قلمرو خود را به روسیه واگذار کند، سیاستمدارانی هستند که همواره توجهی به شرایط مردم عادی نداشته اند. همیشه باید به مردم عادی توجه شود.

کیسینجر همچنین طی اظهاراتش در نشست داووس گفته بود: شکست تلاش ها برای از سرگیری مذاکرات اوکراین با روسیه عواقب درازمدت بدی برای ثبات در اروپا خواهد داشت.

کیسینجر افزود: مذاکرات باید در دو ماه آینده قبل از آنکه تحولات و تنش هایی ایجاد شود که به راحتی قابل غلبه نیست، آغاز شود.

همچنین شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد، «الکسی آرستوویچ» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین برای انتقاد از کسانی که در غرب از کی‌یف می‌خواهند به خاطر صلح بخشی از خاک کشور را به روسیه واگذار کند، به الفاظ رکیک متوسل شد.

آرستوویچ روز گذشته (چهارشنبه) در مصاحبه‌ای گفت: «با چنین پیشنهاداتی به جهنم بروید، شما احمق‌‌هایی که قلمرو اوکراین را معامله می‌کنید! دیوانه شده‌اید؟ کودکان ما در حال از دست دادن جان خود هستند، سربازان ما با بدن‌های خود، جلوی خمپاره‌ها و گلوله‌باران را می‌گیرند و آن‌ها (غربی‌ها) به ما می‌گویند که چه طور سرزمین خود را قربانی کنیم. چنین چیزی هرگز رخ نخواهد داد».

مشاور زلنسکی از منطق «ناله کردن» برای اینکه اوکراین را به کنار گذاشتن آرزوهایش ترغیب کند و به روسیه سرزمین‌هایی را که ظاهراً می‌خواهد، بدهد، زیرا چنین امتیازاتی به کی‌یف اجازه می‌دهد «یک صلح جامع برقرار کند و به تجارت عادی بازگردد»، انتقاد کرد.

«میخائیل پودولیاک» یکی دیگر از مشاوران زلنسکی نیز روز گذشته در کانال تلگرام برخی از غربی‌ها را بعنوان «لابی‌های حامی روسیه در اروپا» خواند و نوشت: «ما شهروندان، سرزمین ها یا حاکمیت خود را نمی فروشیم. این یک خط قرمز واضح است. پودولیاک گفت که جامعه اوکراین بهای وحشتناکی را پرداخته است و به کسی و هیچ دولت و هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد حتی گامی در این مسیر بردارد. هر کسی که خواستار چنین سازش هایی باشد، «پاسخی اصولی» از کی‌یف دریافت خواهد کرد».

پودولیاک در ادامه گفت: «در حالیکه هیچ کس خواهان یک اقدام نظامی طولانی یا بحران غذایی نیست اما کوتاهترین راه برای پایان دادن به جنگ از طریق تسلیحات، تحریم‌ها و کمک مالی به اوکراین است».

مشاور زلنسکی ادامه داد: «اوکراینی ها از کی یف دفاع کردند، سه منطقه را آزاد کردند و در حال تکمیل آزادسازی منطقه چهارم هستند. امروز همین افراد به ما پیشنهاد می دهند که شرق و جنوب را به روسیه بدهیم. از راهنمایی متشکرم، اما احتمالاً اسلحه به دست خواهیم گرفت».

صدراعظم آلمان: پوتین نباید در جنگ پیروز شود

صدراعظم آلمان امروز پنجشنبه در آخرین روز مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت که "ما نمی‌توانیم به پوتین اجازه دهیم در این جنگ پیروز شود." حمله روسیه به اوکراین، مذاکرات در داووس را تحت‌الشعاع داشت.

به گزارش وب‌سایت دویچه وله، سخنان اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در مجمع جهانی اقتصاد بر تبعات حمله روسیه به اوکراین تمرکز داشت.

نشست امسال این مجمع که امروز به پایان می‌رسد، به علت جنگ اوکراین پیرامون موضوع "تاریخ در لحظه سرنوشت‌ساز" در جریان بود.

شولتس که برای اولین بار به عنوان صدراعظم آلمان در داووس سخنرانی می‌کند، تنها رئیس دولتی از یک کشور عضو گروه هفت است که به شکل حضوری در کنفرانس امسال شرکت کرد. او همچنین در حاشیه داووس با نمایندگان دنیای تجارت دیدار می‌کند.

او در سخنرانی آغاز به کارش به عنوان صدراعظم آلمان، به تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای حمله به اوکراین تاخت.

شولتس امروز گفت: یک قدرت هسته‌ای مهم به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار حق دارد مرزها را بازطراحی کند. پوتین خواهان بازگشت یک نظم جهانی است که در آن قدرت، آنچه را که درست و حق است، دیکته می‌کند – وضعیتی که در آن آزادی، عزم و حاکمیت برای همه نیست.

صدراعظم آلمان در ادامه با اشاره به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد: پوتین در تحقق اهداف استراتژیک خود شکست خورده است. ما نمی‌توانیم به پوتین اجازه دهیم که در این جنگ پیروز شود. به او اجازه نخواهیم داد که در این درگیری، صلح را دیکته کند.

شولتس که در ابتدا بابت تردیدهایش برای ارسال تسلیحات به اوکراین هدف انتقاداتی قرار گرفت، خاطر نشان کرد که آلمان در حال حاضر یک تغییر عمده در سیاست دفاعی‌اش را مدنظر دارد. او گفت: برای اولین بار، آلمان در حال ارسال سلاح به یک منطقه جنگی است و این شامل تسلیحات سنگین می‌شود.

آمریکا: تا توقف جنگ اوکراین، تحریم‌ها علیه روسیه لغو نمی‌شود

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده پیشنهاد روسیه مبنی بر لغو تحریم‌ها در ازای کمک آن به کاهش بحران غذایی را رد کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه در کنفرانس خبری خود تاکید کرد: ما قطعا تحریم‌های خود را در پاسخ به "وعده‌های توخالی" لغو نخواهیم کرد. ما قبلاً هم وعده‌های "پوچ" از سمت فدراسیون روسیه شنیده‌ایم لذا فکر می‌کنم وقتی وعده‌ها و پیشنهادات مختلفی از روسیه می‌شنویم، دلیلی برای شک کردن داریم.

ند پرایس ادامه داد: "از نظر ما بسیار ترسناک است که روسیه از غذا و انرژی به عنوان سلاح برای به زانو درآوردن جهان استفاده می‌کند."

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: سریع‌ترین راه‌حل برای افزایش قیمت کالاها و افزایش قیمت موادغذایی که پیامدهایی در سراسر جهان داشته است، این است که روس‌ها این جنگ "وحشیانه" را متوقف کنند، "روسیه از محاصره بنادر اوکراین دست بکشد، سیلوهای غلات را هدف قرار ندهد، به هدف گرفتن کشتی‌های غلات پایان دهد و این خشونت را به پایان برساند."

ند پرایس همچنین اظهارات روسیه مبنی بر اینکه تحریم‌های ضد روسی موجب بحران غذایی شده، رد کرده و مدعی شد که روسیه وارد اشاعه اطلاعات "نادرست" شده است.

 
اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان