بازدید 19692
پیمانه اقتصادی

سه دلیل مهم برای کاهش قیمت دلار/ بورس باز هم قرمزپوش شد/ زمان واریز یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی دی ماه/ ۵۵۰ هزار خودرو لوکس باید ۵۶۰۰ میلیارد تومان مالیات بدهند

این پیمانه تیتر‌هایی همچون چطور می‌توانیم هزینه ۳۰ میلیارد دلاری برای کشور بتراشیم، در حالی که ۱۶ میلیارد دلار درآمد داریم؟ ۶۰ درصد بانک‌ها و شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند، برگزاری مجامع عمومی بانک آینده به تعویق افتاد، حمایت خوبی از بورس در بودجه ۱۴۰۱ خواهد شد و برخورد با مدیران متخلف بانکی در پرداخت تسهیلات را در بر دارد.
کد خبر: ۱۰۹۷۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹ 09 January 2022

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون چطور می‌توانیم هزینه ۳۰ میلیارد دلاری برای کشور بتراشیم، در حالی که ۱۶ میلیارد دلار درآمد داریم؟ ۶۰ درصد بانک‌ها و شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند، برگزاری مجامع عمومی بانک آینده به تعویق افتاد، حمایت خوبی از بورس در بودجه ۱۴۰۱ خواهد شد و برخورد با مدیران متخلف بانکی در پرداخت تسهیلات را در بر دارد.

چطور می‌توانیم هزینه ۳۰ میلیارد دلاری برای کشور بتراشیم، در حالی که ۱۶ میلیارد دلار درآمد داریم؟

میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم ارز ترجیحی را اختصاص دهیم، همین شرایطی که در چند سال گذشته در بازار ارز وجود داشته، تداوم پیدا می‌کند و اگر به سمت خزانه بدهیم ارز ترجیحی را نمی‌توانیم پوشش دهیم. در این چند سال گذشته به دلیل اینکه بانک مرکزی ارز نداشته، رفته ۲۴ هزار تومان ارز از بازار خریده و ۴۲۰۰ تومانی به کالا‌های اساسی اختصاص داده است که این مساله مستقیم پایه پولی را افزایش داده است. این بحثی که دوستان می‌گویند برای زمانی است که ما بتوانیم ارز پاشی در بازار کنیم، در حالی که ما در وضعیت تحریمی هستیم و امکان پذیر نیست. چطور می‌توانیم هزینه ۳۰ میلیارد دلاری برای کشور بتراشیم، در حالی ۱۶ میلیارد دلار درآمد ارزی داریم. در دو سال گذشته نه سوخت تغییر کرده و نه کالا‌های اساسی تغییر کرده است؛ پس چرا ما تورم ۵۰ درصدی داشته ایم؟

۶۰ درصد بانک‌ها و شرکت‌های دولتی زیان‌ده هستند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ نسبت به اختصاص اعتبارات هنگفت برای شرکت‌های دولتی و بانک‌ها انتقاد و عنوان کرد: دو برابر بودجه عمومی کشور متعلق به بانک‌ها و شرکت‌های دولتی است که ۶۰ درصد این بانک‌ها و شرکت‌ها زیان‌ده هستند.

بورس بازهم قرمزپوش شد

در حالی که روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۷۵۱ واحدی معادل ۰.۰۶ درصدی به یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۳۴۴ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با افت بیش از 22 هزار واحدی مواجه شده است.

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۰ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۹۱۷ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۰۹ درصد معادل ۱۰ هزار و ۱۳۲ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۱۵۰ تومان رسیده است.

برگزاری مجامع عمومی بانک آینده به تعویق افتاد

بانک مرکزی مطابق با مصوبات شورای پول و اعتبار در خصوص ضرورت شفاف سازی وضعیت سهامداری بانک آینده برگزاری مجامع عمومی این بانک را به تعویق انداخت.

براساس اطلاعیه بانک مرکزی که بر روی سامانه کدال قابل مشاهده است، بانک مرکزی اعلام کرده است به منظور اجرای ماده «۱» قانون اصلاح قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی و با عنایت به صدور دستور موقت شعبه سوم دیوان عدالت اداری، موضوع نامه در خصوص اجرای بند الف از شق دوم مصوبه یک هزار و سیصد و بیست و یکمین جلسه شورای پول و اعتبار و توقف اجرای نامه‌های شماره ۰۰/۱۹۱۹۸۹ مورخ ۱۴۰۰.۷.۷و شماره ۰۰/۲۶۷۸۹۷ مورخ ۱۴۰۰.۰۹.۱۵ این بانک تا حصول شفاف سازی لازم مبتنی بر مصوبه مورخ ۱۴۰۰.۲.۷ شورای یاد شده و تا اطلاع ثانویه در این خصوص برگزاری مجامع عمومی بانک آینده از نظر این بانک امکان پذیر نمی‌باشد.

حمایت خوبی از بورس در بودجه ۱۴۰۱ خواهد شد

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: حساسیت حمایت از بازار سرمایه در میان همه مسئولان وجود دارد و در این میان مجلس به‌دنبال ایجاد ساختارهای محکم و مستقل در سازمان بورس و اوراق بهادار است. محسن علیزاده افزود: رویکرد رییس‌جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی نسبت به بازار سرمایه قابل توجه است، به‌طوری که حمایت از بازار در راس برنامه‌های کمیسیون اقتصادی و دیگر کمیسیون‌هاست. موارد حمایتی خوبی توسط رییس‌جمهوری و وزیر اقتصاد از بورس در بودجه ۱۴۰۱ گنجانده شده و حساسیت حمایت از بازار سرمایه در همه نمایندگان و کمیسیون‌های مجلس وجود دارد.
 
علیزاده با اشاره به اینکه کمترین تنش در بودجه ۱۴۰۱ از سوی مجلس برای بازار سرمایه وجود دارد، ادامه‌ داد: به دنبال استقلال‌بخشی به ساختار سازمان بورس و اوراق بهادار هستیم. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: رییس سازمان بورس به عنوان عضو شورای پول و اعتبار و عضو ثابت هیات دولت در جلسه‌های مربوط به بازار سرمایه شرکت خواهد کرد و در همه این جلسه‌ها، نظر رییس سازمان بورس گرفته و رسما نماینده کانون سهامداران حقیقی به اعضای شورای عالی بورس اضافه خواهد شد تا بتوانند از حقوق خودشان دفاع کنند. وی درباره ۱۶ و ۱۴ ماده ای که در پیش نویس اصلاحیه قانون بازار سرمایه وجود دارد، خاطرنشان‌ کرد: تقریبا بعد از جمع آوری نظر سایر تشکل‌ها و نهادها، می‌توان این پیش‌نویس را تمام کرد اما در خصوص سایر پیشنهادهایی که از تشکل‌های مختلف از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار آمده است، اگر قرار باشد به این مواد اضافه شود نیاز به زمان بیشتری است تا به جمع بندی نهایی و رای گیری در صحن علنی مجلس برسیم.

سه دلیل مهم برای کاهش قیمت دلار

کارشناسان و فعالان بازار ارز دلیل اول روند کاهشی حال حاضر بازار ارز را در جهت‌گیری مثبت اخبار منتشر شده از مقر مذاکرات دانستند. از ابتدای دی ماه و با شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای وین، تعداد اخبار مثبت انتشار یافته از منابع نزدیک به مذاکرات بسیار بیشتر از سیگنال‌های منفی بوده و در نتیجه این مساله توانسته تاثیر بسزایی در روند کاهشی اخیر نرخ ارز داشته باشد. از طرف دیگر احتمال آزاد‌سازی منابع دلاری بلوکه شده ایران توسط کشور‌های کره و عراق در کنار سخنان رئیس کل بانک مرکزی در راستای سیاست‌های تقویتی بازار برای ماه‌های آتی، همگی خبر از افزایش میزان عرضه دلار در بازار ارز ایران می‌دهد و به نظر کارشناسان این خود می‌تواند دلیل مهم دوم برای کاهش نرخ ارز در هفته‌های اخیر باشد. اما سومین و مهم‌ترین دلیل کاهش قیمت دلار را می‌توان در مفهوم انتظارات یافت. مجموعه اخبار، مطالب و مشاهدات روند قیمت دلار در روز‌های اخیر توانسته انتظارات مردم و بازار را از نرخ ارز در روز‌ها و هفته‌های آتی به‌شدت کاهشی کند که این امر خود سبب افزایش عرضه در معاملات خرد بازار شده به صورتی که اکثریت معامله‌گران و دارندگان منابع دلاری درصدد تخلیه سرمایه خود و تبدیل آن به ریال، حداقل در کوتاه مدت هستند. /دنیای اقتصاد

برخورد با مدیران متخلف بانکی در پرداخت تسهیلات

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه بازدید سرزده از بانک‌های دولتی گفت: دو هفته پیش جلسه‌ای با مدیران عامل بانک‌های دولتی برگزار شد و وزارت اقتصاد مطالبات و درخواست‌هایی را عنوان کرد. وی افزود: در آن جلسه وعده دادم که بنای دولت سیزدهم بر این است که اگر مصوبه و قاعده‌ای تصویب می‌شود به‌طور حتم باید در عرصه اجرا و عمل فعالان اقتصادی، مردم و خانوارها احساس کنند که این اتفاق پیگیری می‌شود و وعده دادیم که نظارت بر مصوبات را پیگیری خواهیم کرد. وزیر اقتصاد اظهار داشت: از مصوبه‌های اخیر این است که فعالان اقتصادی حق دارند، نسخه‌ای از قراردادهای بانکی خود را در اختیار داشته باشند، همچنین نرخ سود تسهیلات پرداختی و جرایم و دیرکردها به وضوح باید پیگیری شود. در این زمینه سامانه‌ای در وزارت اقتصاد طراحی شده است و همه استان‌ها می‌توانند موارد را معرفی کنند. در روزهای گذشته مواردی از تخلفات عنوان شده است و با جدیت با مدیران شعبی که تخلفات آن‌ها احراز شود برخورد و اطلاع‌رسانی می‌شود. خاندوزی با اشاره به بازدید سرزده خود از دو بانک دولتی، گفت: در بازدید امروز بسیاری از مشتریان راضی بودند و در برخی از موارد نیز بی‌دقتی‌هایی را شاهد بودیم یا اینکه مراجعه‌کنندگان نسبت به حقوق خود مطلع نبودند. وی اضافه‌کرد: مقرر شد پیگیری‌های لازم برای رفع مسائل پیش‌روی مشتریان انجام شود تا بانک‌ها بیش از گذشته در خدمت تولید و خانوارها قرار گیرند تا زحماتی که در شبکه بانکی کشیده می‌شود، منجر به رشد اقتصادی و تسهیل تامین مالی برای تولیدکنندگان شود.

زمان واریز یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی دی ماه اعلام شد

مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از واریز یکصد و سی و یکمین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار در ساعت ۲۴ روز دوشنبه ۲۰ دی ماه سال جاری خبر داد. وی با اعلام این خبر عنوان کرد: واریز این مرحله از یارانه نقدی، مانند سنوات گذشته به‌ازای هر نفر ۴۵۵،۰۰۰ ریال به‌همراه افزایش حداقل مستمری خانوار‌های مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور به حساب سرپرستان محترم خانوار‌ها واریز خواهد بود.

در بودجه سال آینده مالیات رشد قابل توجهی دارد

جعفر قادری عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس و در جریان بررسی کلیات بودجه ۱۴۰۱ به عنوان مخالف کلیات گفت: مخالفتم از لحاظ لزوم اصلاحات کافی در بودجه است، در نهایت معتقدم به دلیل نبود زمان کافی باید به کلیات بودجه رای دهیم چون دولت در سال اول کاری خود هم قرار دارد. وی افزود: در بودجه سال آینده رشد ۸ درصدی اقتصادی پیش بینی شده که منابع تحقق آن وجود ندارد، به همین دلیل رسیدن به این میزان رشد امکان پذیر نیست. از طرف دیگر فروش اوراق در لایحه دولت کاهش یافته اما در عمل سازوکاری پیش بینی شده است که معتقدم فروش اوراق را بیشتر می کند، همچنین اختیاراتی به وزرا درباره توزیع قیر و ارزش افزوده داده شده که این شکل از قانونگذاری درست نیست و کار نظارت را سخت می کند. این نماینده مجلس با بیان اینکه در بودجه سازوکار کاملی برای صندوق توسعه پیش بینی نشده، گفت: منابع چندانی برای تامین زیرساختها پیش بینی نشده، دولت ۱۵ درصد هزینه های جاری را کاهش داده اما این مقدار کافی نیست. برخی احکام سال گذشته در لایحه حذف شده احکامی که سودمند بود. علاوه بر این درباره واگذاری نفت در برابر انجام طرحها و پروژه های عمرانی و انجام تهاتر توجه لازم صورت نگرفته است، می توان از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد. انتظار می رود دولت برای حل مشکل آب هم منابع کافی را در نظر بگیرد. قادری گفت که درباره مالیات رشد قابل توجهی دیده شده است. دولت باید تا پایان سال قانون پایانه های فروشگاهی را اجرا کند تا امکان وصول مالیات باشد.

پیشنهاد مرکز پژوهش‌ها برای افزایش تدریجی قیمت گاز صنایع

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی درباره تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد داده است که نرخ سوخت گاز صنعت پتروشیمی و پالایش نفت و نیز مجتمع‌های احیای فولاد به تدریج و طی سه سال به نرخ خوراک گاز پتروشیمی برسد.

۵۵۰ هزار خودرو لوکس باید ۵۶۰۰ میلیارد تومان مالیات بدهند

رئیس سازمان امور مالیاتی از شناسایی ۵۵۰ هزار خودروی لوکس خبر داد و گفت: این خودرو‌ها باید ۵۶۰۰ میلیارد تومان مالیات بپردازند.
داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی در برنامه نگاه یک با اشاره به دریافت مالیات از خودرو و خانه‌های لوکس اظهار داشت: افرادی که ارزش خودروی آن‌ها بالای یک میلیارد تومان است بر اساس جدولی نسبت به مازاد یک میلیارد باید مالیات بدهند، با تعاملی که با پلیس راهور داشتیم، اطلاعات ۱۷.۵ میلیون خودروی سواری و دو کابین دریافت شد. آیین نامه این مالیات کمتر از ۲۰ روز پیش ابلاغ شده است و در همین مدت اقدامات خوبی صورت گرفته است. رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: طبق محاسبات انجام شده ۵۵۰ هزار خودرو مشمول مالیات شدند، جمع مالیات محاسبه شده نیز ۵۶۰۰ میلیارد تومان است. برای دریافت این مالیات به مالکان آن‌ها پیامک می‌دهیم که پرداخت کنند و اگر پرداخت نکنند، در زمان نقل و انتقال خودرو باید مفاصا حساب مالیاتی را پرداخت کنند. معاون وزیر اقتصاد در مورد خانه‌های لوکس افزود: به دنبال آن هستیم که اطلاعات لازم را از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، وزارت کشور، دریافت کنیم. البته اطلاعاتمان کامل نیست؛ بنابراین، پایگاه اطلاعاتی سازمان بر اساس ماده ۱۸۷ قانون مالیات‌های مستقیم که خرید و فروش خانه در دفترخانه‌ها ثبت می‌شود، اطلاعات آن ارسال شده و آن‌هایی که قیمت ارزش بالای ۱۰ میلیارد تومان دارند را شناسایی کردیم، اما هنوز کامل نیست و باید تا پایان مهلت قانونی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان برای خوداظهاری منتظر ماند.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۵
بورس که سه روزه حل شد؟ نشد؟ حسن روحانی چیکار کرده پس؟ آهااااا روحانی رفته چند ماهه ؟ سه روز هنوز نگذشته از رئیس جمهور شدن رئیسی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
ببم جان، جنابعالي وقتي يك سرماخوردگي ساده مي گيري حداقل 3 روز طول مي كشه تا آثار اصلي آن را برطرف كني، آنوقت مي خواي اقتصاد آسيب ديده كشور كه در طي چند سال به اين روز افتاده را در طي چند روز يا چند ماه درست كني آنهم وقتي كه عوامل اصلي آن به راحتي
قابل رفع نيست !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
قولهایی که حضرات دادند پا پیچ خودشان شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
مشکل این است که مردان اقتصادی هر کدام در چندروز مختلف میتوانستند مشکل بورس را حل کنند الان هم مشکل و راهکار آن کاملا مشخص است، مشکل کوچک در این است که سه روز تا یک هفته بورس حل شود.
انشالله سایر مشکلات هم تا صد روز حل خواهدشد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
۱۷:۱۰
چند ماه گذشته . در ضمن اگر نمیتوانند وعده ندهند . وقتی خودشان گفتند میتوانیم در ۳ روز حل کنیم ما این وسط چی میگی؟

ما هم میدانیم در ۳ روز شدنی نیست
یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی هنوز گران نشده

خدایا
تو را شکر میکنیم که این یه قلم هنوز گران نشده .
مجامع؟؟ سبک جدیده؟
یکی از محسنات ازادی واردات خودرو همین درامدبالای ان برای دولت است .دولتی که خوداقرارمیکند به علت ضعف ونارسایی سیستم مالیاتی قادربه اخذمالیات حقه ازثروتمندان نیست با توجه به واردات 2 میلیارددلاری خودرو درزمان قبل ممنوعیت ومالیات 130 درصدی درامدی معادل سالانه 80 تریلیون ازثروتمندان میگرفت وخرج عموم میکرد. ولی حالا ان 2 میلیاردلار صرف واردات قاچاق پوشاک وادامس وسیگار شده ودیناری هم به دولت نمیرسد.
برای اینکه سفارشی استخدام کردند بدون هرگونه تخصص و کار آیی صفر و حقوق نجومی می دهند .ضرر میکنید .
کدام خودروی لوکس
همه دست دومند وبا تحریم ها قیمت اینها بالا رفته خودشون بالا میبرند و‌خودشون مالیات میگیرند مردم ما تا ابد باید خودرو اشغال ایرانی سوار بشند تا مالیات مستقیم ندندکه همونو هم نمیتونند بخرند
اگر دولت درآمدهای لازم را نداشته باشد مثل گذشته باید به چاپ پول اقدام کند و سرعت رشد نقدینگی همچنان ادامه خواهد داشت و خطر ابر تورم وجود خواهد داشت
الان قیمت ماشین خارجی که از نظر شما لوکس می باشد بین ۱۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰ الی یعنی معادل ۳۰۰ الی ۹۰۰ میلیون می باشد
شما با جلوگیری از واردات ماشین خارجی قیمت انها را کردید ۱ الی ۶ میلیارد و حالا طلب کار هم هستید که باید مالیات هم بدهید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
ناچاری
اقای رییسی حمایت از بورس این بود اخه ......
حمایت از بورس از جیب مردم!!؟؟
در کجای دنیا از این حمایت‌ها داریم
در دنیا اگر نیاز باشد از صنایع و کارخانجات حمایت میکنند
مگر من باعث افزایش قیمت خودرو و ملک هستم که حالا باید مالیات خانه و خودرویی که بر اساس سیاست های غلط افزایش یافته است بپردازم ما که یک بار از حقوقمان مالیات برداشت می شود دیگر چه صیغه ای است که باید بابت هر جنسی که می خرم یک مالیاتن ارزش افزوده بپردازم و روی تمامی قبض ها از قبیل آب ّو برق و ........ مالیات دریافت میشود مگر من غیر از حقوقم در آمد دیگری دارم یک حقوق است که مالیاتش همان اول دریافت می شود پس چرا مالیات های دیگر را باید بپردازم تاسف آور است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
حالا شما باعثش هستی یا نه مهم نیست. مهم اینه که مجبوری پرداخت کنی چون این دولت به پشتیبانی مردم اراده کرده که عدالت را اجرا کنه و از حلقومت بکشه بیرون
ماشینی که شما قیمت ۳ میلیارد روش گذاشتید
در بازار جهانی تهایتا ۲۰۰۰۰ دار است البته قیمت نو ان
قیمت دست دوم ان میسه بین ۵۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰ دلار یعنی چیزی بین ۱۵۰تا ۳۰۰ میلیون
حالا چرا باید مالیات بدند
بعد مالیات چی
شما به نا حق قیما را بردید بالا
اجازه واردات بدید یک شبه قیمت ۹۰ درصد میاد پایین
در واقع شما بیش از ۹۰ درصد قیمت ماشین را به عنوان مالیات دریافت کزدید
باز مجددا می خواهید مالیات بگیرد
تازه
فرض کنید یک کارمند ننه مرده یک ماشین ان روزی که قیمت دلار بوده ۳۰۰۰ تومان خریده به قیمت ۱۸۵ میلیون
حالا قیما ان ۲ میلیارد است
شما بفرمایید با این اوضاع کارمند از کجا باید پول بیاره مالیات شما را بده
مگه حقوق کارمند هم ۱۰ برابر شده که شما مالیات می خواهید

و یا منزل من کارمند در تهران از ۵۰۰ میلیون رسیده به ۶ میلیارد
حالا مکه من می توانم مالیات ۶ میلیارد را بدم
تازه مگه من سود کردم
قیمنت منزل من ۲۰۰ هزار دلار بوده الان هم ۲۰۰ هزار دلار است
مالیات چی را بدیم
مالیات بی تدبیری شما که قیمت دلار در طی ۳ سال ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
اون روزی که قیمت دلار 3000 تومان بود هیچ کارمند ننه مرده ای 185 میلیون پول مازاد برای خرید خودرو خارجی نداشت مگه اینکه سطح درآمدش بالاتر از سطح نرمال کارمندی باشه پس اخذ مالیات از این قشر کاملا درست و بجا هست. باید فرقی بین کارمند ننه مرده ای که هنوز 206 مدل 10 سال قبلش رو نتونسته عوض کنه با کارمندی که خودروی 185 میلیونی سواره شده باشه
من رو اون "پونصد تومن" سرش کشته که وقتی می خواین به مردم پول بدین حساب "پونصد تومنی" رو هم دارین که مبادا به وقت بشه چهل و شش هزار تومن اما میلیاردی می دزدن و می برن عین خیالتون نیست!
به لطف دولت با پدیده ای به نام مالیات بر مالیات مواجه ایم. برای مثال خودرویی قیمت آن پانصد میلیون تومان است و به واسطه پرداخت صد و بیست درصد مالیات گمرک قیمت آن بالای یک میلیارد می شود حالا باید مالیات خودروی بالای یک میلیارد رو پرداخت کرد..اگر این شعبده نیست پس چیه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
همینی که هست. مجبوری پرداخت کنی
همه کسانی که پول بنزین می گیرند باید مالیات خودرو هم بدهند. نمی شود پول بنزین را بگیرد و به بهانه آن که ماشین ندارد عوارض خودرو ندهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
عوارض خودرو مربوط نگهداری جاده ها و از این قبیل است
امروز دوباره بازار دستوری
من شب یلدا درد اجبار برای همسرم باید طلای گران بخرم و امروز بازار دستوری و سکه این قیمت؟
اینکه در اکثر کشورها بویژه کشورهای توسعه یافته، مالیات جزء مهمی از درآمدهای دولت محسوب می شود شکی نیست ولی چیزی که مقوله مالیات را در کشور ما بویژه برای قشر متوسط و ضعیف به شدت آزار دهنده کرده است، مواجهه حسنقلی خانی با آن است! هر تصمیمی که در این ارتباط گرفته شده یا گرفته می‌شود اگرچه در ظاهر با شعار حمایت از مردم است ولی آثار میان مدت آن جزء تورم و فشار اقتصادی بیشتر به قشر متوسط و ضعیف نبوده و نیست!! چرا که یا غیرمسئولانه و غیرکارشناسانه و با استدلال قیاس به مثل با این کشور و آن کشور اروپایی !! و بدون لحاظ کردن تمامی پارامترهای مرتبط و بدون نگرانی از پاسخگویی نسبت به عواقب ویرانگر احتمالی چنین تصمیماتی، اقتصاد خانواده ها را به بوته آزمایش و خطا گذاشته اند و یا متاسفانه بعضا دولت ها با انگیزه تامین کسری بودجه و بدون توجه به پیش آمدهای آن، تصمیم های خلق الساعه می گیرند! مثل زمانی که اخذ مقطعی مالیات واردات خودرو ( آن هم با شعار حمایت از مصرف کننده!) مهمتر از تاثیر آن روی صنایع داخلی می شود و یا با فریاد وا مصیبتا، همانطور که سلطان سکه و سلطان دلار را عامل اصلی نابسامانی بازار سکه و ارز قلمداد می کنند، عامل اصلی گرانی مسکن را نیز خانه های خالی می دانند و با بحث های شبه روشنفکرانه و فرافکنی، چاره را در اخذ مالیات از خانه های خالی قلمداد می کنند! در حالی که اگرچه احتکار خانه های خالی به هیچ وجه قابل دفاع نیست ولی هیچیک از مسئولین اقتصادی پاسخ نمی دهند که اگر عامل گرانی مسکن احتکار خانه های بوده چرا در طول حدود یک سال گذشته که دلار جهش شدید نداشته، قیمت مسکن نسبتا ثابت بوده؟!! یا بعبارتی اگه دارنده آپارتمان های خالی فرضا آپارتمان های خود را به قیمت کارشناسی دولت عرضه کنند، آیا واقعا قیمت مسکن پایین خواهد آمد؟!! قطعا خیر چرا که با قیمت فعلی زمین و وضعیت ارز و آهن و سیمان و عوارض و خدمات و .. . امکان جایگزین کردن همان ملک با قیمت کارشناسی دولتی نخواهند بود؟!! اگر این روش کارآمدی است، چرا خودرو سازهای دولتی را با تحدید به مالیات سنگین مجبور به عرضه محصولات خود به بازار با قیمت کارشناسی وزارت صنایع نمی کنند؟!!!ا مجددا عرض می کنم که منظور بنده مخالفت با اصول مترقی و البته عادلانه اخذ مالیات که در تمام دنیا ساری و جاری است نمی باشد بلکه مشکل فرافکنی دولت ها و تصمیمات غیرکارشناسی است که روز به روز زندگی را به مردم سخت و سخت تر می کند. مردمی برای فرار از خوار شدن سرمایه های خرد خود با دلشوره و اضطراب یه روز آن را به دلار و یه روز به مسکن و یه روز ... تبدیل می کنند ولو اینکه عوارض ناخوشایندی برای اقتصاد مملکت داشته است، مقصر نیستند به خدا !!!
همه جای دنیا بورسشون بخاطر رونق ورشد اقتصادی رشد میکنه بورس ما اما فقط بارشد تورم وافزایش قیمت دلار رشد میکنه !!! وطبعا با کاهش قیمت دلار شیب سقوطش بیشتر میشه !!!!
پرداخت مالیات خودروها و خانه های لوکس را نقدی کنید مثل آمریکا که ایلان ماسک را مجبور کرد ۱۱ میلیارد دلار مالیات بر دارایی را با فروش سهامش تا پایان سال ۲۰۲۱ پرداخت کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
اگه عزم و توان گرفتن مالیات از چنین ثروتمندانی در ایران وجود داشت که وضع اقتصاد و شکاف طبقاتی این نمی شد. تازه ایلان ماسک یک کارآفرین برتر هست که با توانایی خودش پولدار شده ما که الا ماشالله توی کشور پول دار مفت خور و رانت خور داریم که مالیات هم نمی دهند هیچ توانایی مفیدی هم برای کشور و مردم ندارند و عین انگل فقط بواسطه رانتها دارند خون ملت رو می مکند
وقتی میگویند سواد شما در حد و اندازه این سمت نیست برای همین است شما یک مسئله ساده را نمیدانی . من نمیدانم چطور در مملکت ما این همه ادم های دانشمند در تمام زمینه داریم دولت ادم هایی را انتخاب کرده که چندین سال بجز خرابکاری در وزارتخانه ها هیچ کار مثبتی انجام نداده بجز ضرر مثل ایشان . ( میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت : در دو سال گذشته نه سوخت تغییر کرده و نه کالا‌های اساسی تغییر کرده است؛ پس چرا ما تورم ۵۰ درصدی داشته ایم؟)
آنوقت میگویند چرا مردم از کشور فرار میکنن ، این فشارها تا کجا ادامه دارد ، مالیات حقوق ، مالیات ارزش افزوده ، مالیات …
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
کسی که درآمد داره و مالیات نمیده بهتر که فرار کنه از کشور...شمایی که حاضر نیستی یک درصد مالیات خودرو چند ملیاردیت رو بدی در ایران فرار کن انگلیس یا ایتالیت ببین 45 درصد مالیات بر درآمد ازت میگیرین 10 درصد مالیاتبر ثروت
- از حقوق مالیات می گیرید.
- با باقیمانده حقوق هرچی می خریم، مالیات بر ارزش افزوده می گیرید.
- البته برای هر کالایی از مرحله مواد اولیه تا اینکه محصول کامل بشه درچند مرحله مالیات بر ارزش افزوده می گیرید و عملا به قیمت کالا اضافه میشه و از جیب مردم میره.
- بعد دارایی های مردم را که با بدبختی و پس از پرداخت مالیات جمع و جور کردن، دچار تورم کرده و بعد باز هم ازش مالیات می گیرین.
- در نهایت بعد از اینکه مردیم، از ورثه هم مالیات بر ارث می گیرید
هیچ خدماتی هم که ارائه نمی دین. بیمه خوبی داریم ؟ خدمات درمانی خوبی داریم ؟ آموزش رایگان داریم؟ خدمات شهری مناسبی داریم؟ یا ......
بیشتر این خودروها مال رانت خواران و سرمایه داران و تولید کنندگان گردن کلفت است این پول مالیات را از حلقوم مردم بد بخت بیرون میکشند مطمن باشید تولید کننده باش اگر یک گرم در هر واحد تولید کم فروشی کند قضیه حل است و جبران می شود...اما در کلیت موضوع گرفتن مالیات از خودروهای لوکس و خانه ها و ویلاهای لاکچری عین عدالت است ...در ضمن باید از درآمد های زیر زمینی افراد نیز شناسایی و مالیات اخذ شود ...راهکار شناسایی فعالیتهای زیر زمینی یا به هر نحود فرار مالیاتی این است که امور مالیاتی ثروت بیست سال گذشته افراد تاکنون را بررسی کند و افرادی که ثروتمند شدهاند خب به دو دلیل است یا ارثیه بهشان رسیده یا کسب درآمد داشته اند در هر صورت اینها باید پرداختی مالیات می داشتند و نتیجه بررسی اگر عدم پرداخت بود افراد باید تحت تعقیب قضایی قرار بگیرند و مالیات به روز از آنها اخذ شود ...مطمن باشید اگر این کار بشود تمام فرار مالیاتی ها گیر خواهند افتاد ...تنها کاری که لازم است یک ساب برنامه رایانه ای در امور مالیاتی است که تراکنش مالی افراد را از بانک مرکزی بگیرد و دیگری املاک ثبت شده بنام افراد در سیستم ثبت اسناد و املاک کشور.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار