بازدید 19215
میدل ایست آی

طرح امارات برای کاهش نفوذ ایران در سوریه چیست؟

بازگشت سرمایه‌گذاری به سوریه، آنگونه که دولت این کشور خواهانش است، به موفقیت در کنترل نفوذ فزاینده ایران در این کشور جنگ‌زده و تغییر رفتار دولت اسد بستگی دارد. در آینده نزدیک، بدبینی غربی‌هایی مانند ناتاشا هال نسبت به تعامل با سوریه ادامه خواهد داشت. او می‌گوید: «برای من روشن نیست که امارات چه چیزی را از سوریه دریافت کرده که خود را در این موقعیت دشوار سیاسی و اقتصادی قرار داده است!»
کد خبر: ۱۰۸۹۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰ 25 November 2021

طرح امارات برای کاهش نفوذ ایران در سوریه چیست؟

بین الملل تابناک: پایگاه آمریکایی میدل ایست آی در مطلبی نوشته است که هدف امارات از نزدیکی با سوریه، کاستن از نفوذ ایران است و امارات قصد دارد دشمنی های خود با نظام سوریه را به جهت کاهش نفوذ ایران کنار گذارد.

میدل ایست آی معتقد است که دولت بایدن به متحدانی چون امارات فضا می‌دهد تا با سوریه در تماس باشند؛ هرچند کاخ سفید همان سیاست انزوای دمشق را دنبال می‌کند.

در ادامه این مطلب آمده است: 

با توجه به تلاش‌های اخیر کشورهای عربی از جمله امارات، اردن و تا حدی مصر برای عادی‌سازی روابطشان با دمشق، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به عنوان احتمالی جدی مطرح شده است؛ هرچند این کشورها اولویت‌های متفاوتی دارند، همه آنها نگران جایگاهی هستند که رقبایی مانند ایران و ترکیه توانسته‌‌اند با کاهش نفوذ اعراب در سوریه ایجاد کنند.

تحلیلگران می‌گویند امارات متحده عربی باور دارد که با تقویت احتمال بازگشت سوریه به منطقه‌ی عربی، می‌توان از نفوذ رقبایی مانند ایران کاست. جیمز جفری (James Jeffrey)، نماینده ویژه دولت ترامپ در امور سوریه ـ که به تعامل با دمشق بدبین است ـ ضمن تاکید بر این که «امارات دو سال است برای نزدیک شدن به اسد تلاش می‌کند»، افزود: «آنها به نظام اسد وعده و وعید می‌دهند به این امید که اقداماتشان ثمربخش باشد؛ اما اسد درباره‌ی مسائلی مانند ایرانی‌ها انعطاف نشان نمی‌دهد.»

ناتاشا هال (Natasha Hall)، عضو ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی با زیر سوال بردن توانمندی امارات در بهبود روابط با دولت سوریه، گفت: «ایران از لحاظ نظامی و اقتصادی و همچنین در جوامع سوریه حضوری چشمگیر و فزاینده دارد. در ده سال گذشته، کشورهایی که در منازعه سوریه حضور نظامی نداشته‌اند، نقش مهمی هم در بازی نخواهند داشت.»

هرچند احتمال ندارد که امارات نیرو به سوریه اعزام کند، نیاز شدید سوریه به کمک‌های اقتصادی کاملا بدیهی است. تنها اقدام اقتصادی امارات در سوریه، انعقاد قرارداد ساخت نیروگاه خورشیدی 300 مگاواتی در دمشق است که هنوز اجرایی نشده است.

دولت بایدن به متحدانی چون امارات فضا می‌دهد تا با سوریه در تماس باشند؛ هرچند کاخ سفید همان سیاست انزوای دمشق را دنبال می‌کند. جیمز جفری می‌گوید: «دولت آمریکا در توصیه‌هایش به رهبران کشورهای عرب برای تعامل با سوریه پایدار نبوده است. کاخ سفید به وضوح از سفر اخیر وزیر خارجه امارات به دمشق انتقاد کرده است.»

ند پرایس (Ned Price)، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اعلام «نگرانی» واشنگتن از دیدار مقام ارشد امارای با اسد، گفت: «همان‌طور که قبلا گفته‌ایم، این دولت (دولت بایدن) از عادی‌سازی روابط یا بازنشانی اسد که دیکتاتوری ظالم است، حمایت نمی‌کند.»

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش میدل ایست آی، که آیا دولت بایدن شرکت‌های اماراتی مجری پروژه نیروگاه خورشیدی را تحریم خواهد کرد یا خیر، گفت: در حالی که پروژه‌های بشردوستانه از تحریم‌ها معاف هستند، سایر سرمایه‌گذاری‌ها در مناطق تحت کنترل رژیم اسد شامل این معافیت‌ها نمی‌شوند.»

تحلیلگران می‌گویند، تلاش امارات برای ایجاد ردپایی کوچک در سوریه از طریق پروژه نیروگاه خورشیدی بیشتر از آنکه بر مبنای ارزیابی‌های اقتصادی شکل گرفته باشد، بر پایه‌ی ملاحظات سیاسی استوار است. جهاد یزیقی، سردبیر نشریه اقتصادی «سوریه ریپورت» به میدل ایست آی گفت: انتظار نمی‌رود امارات پول زیادی را در سوریه سرمایه‌گذاری کند. نیروگاه خورشیدی اماراتی از لحاظ اقتصادی اهمیت چندانی ندارد.

البته باید گفت، تنها امارات نیست که تمایلی به سرمایه‌گذاری در سوریه ندارد، حتی نزدیکترین متحدان دمشق، یعنی روسیه و ایران، که مشتاق به‌ دست آوردن سهم در پروژه‌های کوچک انرژی و کنترل زیرساخت‌های کلیدی سوریه بوده‌اند، برای به عهده گرفتن تعهدات تردید دارند. یزیقی می‌گوید: «اقتصاد سوریه کاملا فروپاشیده است.»

بازگشت سرمایه‌گذاری به سوریه آن گونه که دولت این کشور خواهانش است، به موفقیت در کنترل نفوذ فزاینده ایران در این کشور جنگ‌زده و تغییر رفتار دولت اسد بستگی دارد. در آینده نزدیک، بدبینی غربی‌هایی مانند ناتاشا هال نسبت به تعامل با سوریه ادامه خواهد داشت. او می‌گوید: «برای من روشن نیست که امارات چه چیزی را از سوریه دریافت کرده که خود را در این موقعیت دشوار سیاسی و اقتصادی قرار داده است!»

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
شما نباید در یمن به عربستان و امارات فرصت بدهید وتا می توانید با تک تیرانداز و خمپاره نیروهای آنان را به واسطه خون شهدا از پا در بیاورید و فرصت انتقام خون شهدا را از دست ندهید .
پاسخ ها
یاشار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
از منفی هوایی که دادند بفهم که طرز تفکر شماها مورد قبول اکثریت مردم نیست شما از مردم نیستید
ما فقط در سوریه پول و جان می دهیم.
اما امارات و بقیه درآمد می برند.
تفاوت بسیار است.

خودرو هم که نمی خواهند.
سوریه به ما چه؟ چرا مثل بقیه کشورها به فکر مردم نیستین؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
سوریه به ما چه؟
عوضش امنیت داریم
خسته نمی شید از این سخنان سطحی؟
ایران بازیچه ی روسیه است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۴
بازم از این تحلیل های آبکی بکن برامون
در سیاست خارجی باید تجدید نظر کلی شود وبراساس منافع ملی مان تصمیم گرفته شود آخر کار چنین شد کسی مثل اسد وامثالهم که همخوانی با ما ندارند واوصافشان در تاریخ هم زیاد است که از چه ایل وتباری هستند هر کس که با دست پر بیاید با خنده به پیشوازش میروند واینگونه هزینه جانی ومالی ما به هدر میرود
کشورهای دیگه اصلا چه ربطی به ما داره ؟؟!!! شما اگر بیل زن هستید باغجه خودتون رو بیل بزنید !!!
خوب یعنی سوریه باید با تمام همسایه های خود قطع رابطه کند تا ما خوشحال بشویم؟
سوریه باهوش تر از اونی هست که کمکهای ایران رو یادش بره و دشمنی امارات رو هم .
تنها چیزی که اینا رو با هم نزدیک میکنه صرف عرب بودنه نه چیزه دیگه البته این سوریه دیگه اون سوریه قدیم نیست .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
سهم ترکیه از اقتصاد سوریه ۳۰ درصد و سهم ایران نزدیک به ۳ درصد . خودروهایمان را هم نمیخرند . اتفاقا باهوش هستند. آن زمان که سرباز لازم بود ایران دوستشون بود الان دیگه لازم نیست پس ... بله
سوریه ربطی به ایران نداره ما باید به فکر مردم کشور خودمون باشیم
اسد نیاز به ژول امکانات و جان دارد تا قدرتش را حفظ کند حالا چه فرقی دارد این امکانات را ایران بدهد یا امارات مهم ایت است که کی بیشتر بدهد
نظام سوریه خوب میداند که حمایت عربستان و امارات از داعش سوریه را نابود کرد و خوب هم میداند که این ایران بود که سوریه را از شر داعش نجات داد . اما جای سوال اینجاست که این ذهنیت که عرب جماعت اگر " گوشت تن هم را بخورد استخوان هم را دور نمی اندازد " مسلما سوریه نیاز فراوانی به منابع مالی دارد که بتواند سوریه را بازسازی کند و ایران بخاطر تحریمها نیز قادر به دادن منابع مالی نیست . پس آیا مجبور است میشود با دشمنان عرب خود! از در صلح وارد شود ؟ تجربه تاریخی اینگونه نشان داده است .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
تجربه تاریخی؟
احتمالا سعی می‌کنه با تحریم بین‌المللی جلوی این که رو ایران برای ترانزیت کالای خارجی مناسب باشه یا بازار خوبی باشه، بگیره. تو مسائل داخلی سوریه هم خودشو زیاد درگیر نمی‌کنه که حضور اقتصادیش، سیاسی نشه.
شاید از ستون پنجمش تو ایران هم کمک بگیره...
ایران الکی در باتلاق عراق و سوریه گرفتار شد .
هزینه فراوان . جان فشانی فراوان و حالا سهم اقتصاد سوریه به ترکیه و امارات می‌رسد
یکم فکر کنید امریکا داعش رو تو سوریه انداخت از اونجا هم میخواست به عراق بعدشم ایران
ایران وظیفش بود بره با داعش بجنگه تا به کشور خودش نیاد
در نظام بین‌الملل دوست و دشمن دائمی وجود ندارد و این تاریخ هزاران بار ثابت کرده منها مسئولین کشور بعضی باسواد و درک درستی از نظام بین‌الملل دارند و رفتار درست بر اساس منافع ملی اقدام میکنند که همیشه بهره‌برداری می کنند از فرصت‌ها و مردم آن کشورها در وضعیت بهتری هستند و بعضی از مسئولین کشورها با از دست دادن منابع مالی و انسانی کشور مربوطه با دشمن سازی و تحلیل های غیر واقعی شکست های خود را ماست مالی میکنند.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر