بازدید 20682
کارشناس بازار رمز ارز در گفت‌وگو تابناک اقتصادی

خطر تکرار اشتباه ورود بدون آگاهی به بورس در بازار رمزارزها / کلاهبرداری با فروش رمزارز‌های غیرمجاز ممکن است

کارشناس بازار رمزارز گفت: پیش بینی می‌کنم در چهار ماه آینده، کلی پرونده از شکایات افراد حقیقی در زمینه رمزارز‌ها به دادستانی برود. موضوع پرونده‌ها هم این خواهد بود که فلانی فلان ارز را به من داد که ارزش نداشت، اینقدر پول گرفت و ارزی تحویل نداد.
کد خبر: ۱۰۳۸۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۳ 03 March 2021

این روزها بازار رمزارزهای خارجی به خصوص بیت کوین برای سرمایه گذاری داغ است و مردم عادی که دانش خاصی در این زمینه ندارند، به سودای کسب سود بیشتر، سرمایه خود را وارد این بازار می کنند؛ غافل از اینکه سقوط این بازارها شدید است و ناآگاهی باعث به دام افتادن این افراد در تور کلاهبرداران خواهد شد.

خطر تکرار اشتباه ورود بدون آگاهی به بورس در بازار رمزارزها/ کلاهبرداری با فروش رمزارزهای غیرمجاز ممکن است

اما نهادها و کارشناسان درباره بازار رمزارزها چه می گویند؟

این روزها بازار خرید و فروش رمز ارزها داغ است و به خصوص کسانی که در بورس متضرر شده اند، سعی دارند سرمایه خود را به خیال کسب سود بیشتر از این بازار خارج کنند و به سمت خرید و فروش رمزارزها به خصوص بیت کوین ببرند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این هجوم به سمت خرید و فروش بیت کوین و رمزارزها شبیه ابتدای سال جاری است که مردم بدون آنکه آگاهی و تخصصی در زمینه بورس داشته باشند، تنها با دعوت عده ای سرمایه خود را به این بازار آوردند؛ غافل از آنکه بدانند این بازار هم ریسک های خاص خود را دارد.

رشد اغوا کننده رمزارز‌ها به خصوص بیت کوین، حالا پای ایرانی‌ها را بیش از پیش به این بازار کشانده است. در حالی که سال ۱۳۸۹ قیمت هر بیت کوین، تنها ۰.۱ دلار بود، این رقم در دوم اسفند ماه سال جاری به بیش از ۵۸ هزار دلار و در دوازدهم اسفند ماه به ۴۷ هزار و ۴۳۵ دلار رسید.

بخشی اعظمی از این رشد خیره کننده قیمت بیت کوین به سال جاری بازمی‌گردد. یکم فروردین ماه سال جاری، قیمت هر بیت کوین ۶۲۱۸ دلار بود و هم اکنون با رشد ۶۶۲ درصدی به ۴۷ هزار و ۴۳۵ دلار رسیده است. اگر بازه را کوتاه‌تر کنیم، خواهیم دید که بازبخش زیادی از رشد قیمت بیت کوین از آبان ماه سال جاری تاکنون بوده است. رشد قیمت بیت کوین از یکم آبان ماه سال جاری تاکنون ۲۶۷ درصد بوده است؛ درست زمانی که بورس با ریزش‌های شدیدی رو به رو بود.

شاید همین رشد خیره کننده بیت کوین و بازدهی غیرقابل تصور از یک سو و ریزش بورس و ضرر‌های هنگفت ناشی از سرمایه گذاری در این بازار از سوی دیگر، مردم را بر آن داشته تا با ناآگاهی یا کمترین آگاهی و با یک شیب تند به سمت سرمایه گذاری در بازار رمز ارز‌ها حرکت کنند.

موضع بانک مرکزی درباره رمزارزها چیست؟

به تازگی عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی درباره مبادله رمزارز‌ها اعلام کرده است: در این خصوص مصوبه هیات وزیران را گرفته‌ایم که اخیرا اصلاحاتی هم روی آن انجام و مقرر شده افرادی که قانونی و رسمی رمز ارز تولید کنند، امکان این را داشته باشند که برای واردات از آن استفاده کنند.

وی افزود: به زودی برای بیت‌کوین صرافی‌هایی مشخص می‌کنیم که فقط برای مبادلات تجاری بتوان از آن استفاده کرد. همتی تاکید کرد: خرید و فروش بیت‌کوین آزاد نمی‌شود؛ فقط آن‌هایی که رسمی استخراج کرده‌اند، تنها برای واردات کالا می‌توانند از رمزارز استفاده کنند. آن گونه که از صحبت‌های همتی برداشت می‌شود، تنها رمزارز‌هایی که به صورت رسمی استخراج می‌شوند، مجاز به استفاده در واردات خواهند بود و این در حالی است که میزان استخراج قانونی بیت‌کوین، طبق برآورد بانک مرکزی مستند به آمار وزارت صنعت ناچیز بوده و استخراج غیرقانونی بیشتر است.

مراقب کلاهبردار‌ها باشید

محمدرضا مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی که در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما حاضر شده بود، گفت: مردم بدانند خطر‌های این رمز ارز‌ها بسیار است و پرونده‌های بسیاری در زمینه کلاهبرداری، سرقت از کیف پول و مسدود شدن کیف پول رمز ارز‌ها تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در موضوع رمز ارز‌ها با یک پدیده روبه رو هستیم که اثر آن در کشور‌ها یکنواخت نیست گفت: هیچ پشتوانه دولتی و حاکمیتی در دنیا برای رمز ارز‌ها وجود ندارد و به این علت، مبادلات جهانی آن از سال ۲۰۱۶ افزایش نداشته است. معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی افزود: در سال ۲۰۱۶ میزان مبادلات روزانه رمز ارز‌ها ۱۳۰ میلیارد دلار بوده که همچنان این رقم حفظ شده است و به دلیل غیر مجاز بودن این حوزه، برآورد دقیقی از مبادلات آن در کشور وجود ندارد. وی افزود: شش هزار رمز ارز در دنیا وجود دارد که ۶۰ درصد سهم این بازار در اختیار بیت کوین است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: به علت پشتوانه نداشتن رمز ارز‌ها، نوسانات قابل ملاحظه‌ای در حد ۱۵ تا ۲۰ درصد در روز برای آن وجود دارد. یکتا افزود: برای نمونه در سال ۲۰۱۶ بیت کوین ۲۰ هزار دلار افزایش قیمت داشت، اما در چند ساعت بهای آن کاهش بسیاری داشت.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه آینده رمز ارز‌ها قابل تحلیل نیست، افزود: حدود سه و نیم درصد از کل قدرت پردازش شبکه بیت کوین جهانی در کشور ماست.

درباره ریسک‌های ناشی از این بازار همین قدر کافی است که بگوییم، در حالی که هر بیت کوین در دوم اسفند ۹۹ در اوج قیمت خود و در قله ۵۸ هزار و ۱۲۰ دلاری قرار داشت، در عرض ده روز قیمت آن به ۴۷ هزار و ۴۳۵ دلار سقوط کرده است؛ یعنی کسی که در قله این رمز ارز را خریداری کرده، هم اکنون ۱۸ درصد از دارایی خود را از دست داده است. همچنین هر صعودی تندی یک سقوط تندتر نیز با خود به همراه دارد و باید مراقب بود.

وبسایت‌های خرید و فروش رمز ارز مجوز ندارند؟

مرکز ملی فضای مجازی در مورد سرمایه‌گذاری مردم در ارز‌های مجازی به دلیل احتمال متضرر شدن و نبود امکان پیگیری حق و حقوق آن‌ها اطلاعیه‌ای را در مورخه ۱۲ اسفندماه منتشر کرد. در این اطلاعیه تأکید شده که تاکنون هیچ‌ گونه تصمیمی برای اعطای مجوز به درگاه‌ها و وب‌سایت‌های فعال خرید و فروش رمزارز و بیت­ کوین در کشور گرفته نشده است.

در ادامه ذکر شده است: اکنون انواع رمزارز در فضای مجازی عرضه می‌شود و بسیاری از افراد با تبعات منفی و مشکلات متعدد در این زمینه مواجه می‌شوند. به همین دلیل، مرکز ملی فضای مجازی اعلام می‌کند که این نوع شبه دارایی‌ها هیچ‌گونه پشتوانه و تضمینی ندارند و دائم دچار نوسان قیمتی خارج از مناسبات اقتصادی متعارف می‌شوند که بیم از دست رفتن ثروت و دارایی خریداران را به وجود می‌آورد.

مردم و نهاد‌های نظارتی، گزارش های متعددی در مورد سرقت و کلاهبرداری در این بازار داده‌اند و بررسی این گزارش‌ها نشان می‌دهد فعالیت های مجرمانه در این فضا شدت گرفته است.

مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه شرایط فعالیت در بازار ارز دیجیتال شفاف نیست و سرمایه را از کشور خارج می‌کند، می‌گوید: هیچ نشانه‌ای از وجود سازوکار‌های حفظ دارایی ‌های مردم توسط گردانندگان پشت پرده‌ی آن‌ها ارائه نشده است. در نتیجه این مرکز به مردم توصیه می‌کند که احتیاط ‌های لازم را انجام بدهند و در دام تبلیغات سوداگران این بازار غیر شفاف نیفتند.

مرکز ملی فضای مجازی به تجربه‌ی از دست رفتن دارایی‌ های مردم در جریان‌ های مشابه مانند شبکه ‌های هرمی اشاره می‌کند و می‌گوید تمام نهاد‌ها و صاحبان رسانه باید آگاهی‌بخشی صحیح به شهروندان انجام دهند.

کلاهبرداری با فروش رمزارز‌های غیرمجاز

دانیال دارایی کارشناس بازار رمزارز در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: همیشه در مرحله اول بازار‌های سرمایه گذاری دارای ضرر و زیان هستند و ضرر جزئی از بازار‌های سرمایه گذاری است. یک سر بازار‌های سرمایه گذاری سود است و سر دیگر آن ضرر؛ اما موضوع این است که ما چگونه وارد بازار‌های سرمایه گذاری شویم.

زمانی که ما بدون آگاهی و چشم بسته وارد بازار تاریکی مانند بازار رمزارز‌ها می‌شویم، دچار مشکل بسیاری خواهیم شد. من تجربه سه سال کار کردن در این بازار رمزارز‌ها را دارم. در این سه سال، هزار و یک اتفاق در این بازار را مشاهده کردم، اما هنوز بازار رمزارز‌ها برای من اتفاقات جدیدی دارد.

دارایی اظهار داشت: کاربر جدیدی که قصد ورود به این بازار را دارد اولین چالشی که با آن رو به رو می‌شود، ۵ تا ۷ هزار انواع رمزارز‌هاست که تنها ۲۰۰ تا ۲۵۰ رمزارز معتبر است. کاربر چگونه می‌تواند تشخیص دهد کدام رمز ارز معتبر و کدام معتبر نیست.

به گفته این کارشناس اقتصادی، در این بازار کارگزاری وجود ندارد که شما وارد یک سامانه مشخص شوید و خرید معتبر انجام دهید. اینجا یک بازار آزاد وجود دارد که ممکن است در دام کلاهبرداران بیفتید و حتی متوجه نشوید چه اتفاقی برای شما رخ داده است.

ممکن است یک نفر به شما مراجعه و یک پروژه‌ای را معرفی کند و بگوید که این پروژه بیت کوین آینده است و صحبت‌هایی را انجام دهد و بگوید که این رمز ارز هم به مانند بیت کوین ده سال پیش قیمت آنچنانی ندارد، اما در آینده رشد چشمگیری خواهد داشت. یا صرافی‌های غیرمجازی وجود دارد که کار‌های عجیب و غریبی را انجام می‌دهند که گا‌ه برخی از این صرافی‌های غیرمجاز در حال فروش رمزارز‌های غیرمجاز هم هستند؛ یعنی ارز‌هایی را می‌فروشند که وجود خارجی ندارند. شیوه کلاهبرداری هم این گونه است که ده ارز معتبر دنیا و در کنار آن‌ها یک ارز کلاهبرداری را نیز قرار داده است. بعد کاربر همان ارز غیرمعتبر را می‌خرد که هیچ ارزشی ندارد؛ یعنی در حوزه ارز دیجیتال، چون چشم بسته و با ناآگاهی وارد شده است، کلا از همه طرف تیغ کلاهبرداران به سمتش هست؛ پس کاربر ناوارد باید شانس بیاورد که بتواند از این وضعیت خارج شود.

وی افزود: در این وضعیت از مدرسین زرد فضای مجازی تا صرافی‌های غیرمجاز همه به دنبال کلاهبرداری در این فضا هستند. یک کاربر ناآگاه چطور می‌تواند از کنار همه این تهدید‌ها به سلامت عبور کند؟

دانیال دارایی در ادامه گفت: پیش بینی می‌کنم که در چهار ماه آینده کلی پرونده از شکایات افراد حقیقی در همین زمینه رمزارز‌ها به دادستانی برود. موضوع پرونده‌ها هم این خواهد بود که فلانی فلان ارز را به من داد که ارزش نداشت، اینقدر پول گرفت و ارزی تحویل نداد و... .

توصیه من به مردم به عنوان یک کارشناس این است که در این بازار‌ها بسیار صبور باشند. بازار‌های سرمایه همیشه فضای ورود را می‌دهند. مردم اشتباهی را که در ورود به بازار سرمایه داشتند، تکرار نکنند. وقت بیشتری برای آموزش بگذارند و سپس وارد شوند.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۹
"خرید و فروش بیت‌کوین آزاد نمی‌شود". "مراقب کلاهبردارها باشید"

این دوتا جمله مخالف همدیگر هستند.
وقتی معامله آزاد چیزی که مردم میخوان آزاد نباشه، معامله به سمت راههای غیرقابل کنترل توسط دولت میره و باعث افزایش کلاهبرداری میشه.
یک نصیحت از طرف یک مالباخته در بورس با ۱۸ سال تجربه کاری :

وارد هیچ بورسی نشوید
در کشورهایی مثل ایران که تورم در ذات شان هست طلا و ملک بهترین سرمایه گذاری هستند

طلا شرایط خاص و سخت ندارد اما در مورد ملک حتما و فقط در شهرهای بزرگ و صنعتی اقدام شود

هیچ ملکی را بدون سند نخرید
بازار رمز ارز هر چی باشه از بورس ایران بهتره.
تاب خیلی از تحلیل گرها و حرفه ای هام تو بورس دستوری موندن پس وضعیت بورس رو ننداز به عدم آگاهی مردم.مشکب جایه دیگست
من سقوط قیمت بیتکوین از 20 هزار دلار به 3500 دلار در 2018 رو دیدم، در یک مورد برای خودم پیش اومد، توکن Wax با کلی تبلیغات می فروختن، سال 2017 و منم مقدار کمی خریدم، هر واحدش رسید به 2 دلار، ولی طی چند هفته سقوط وحشتناکی داشت و من با ضرر مجبور شدم بفروشم و از اون وقت صعود قیمتی نداشته. بله رمز ارز نوسانات زیادی داره، اما یک مزیت هایی هم داره، دلار دیجیتال نوسانی نداره، و هر واحدش معادل یک دلار ارزش داره، این برای صادر کننده و وارد کننده ها میتونه دریچه فرصت باشه تا بدون نگرانی از تحریم معامله کنند. یا حتی برای ایرانیان خارج از کشور که بدون نگرانی از تحریم مبلغی برای خانواده هاشون در ایران دلار دیجیتال بفرستند به این دلار میگن USDT که روی شبکه اتریوم و TRX کار میکنه، یا BUSD که دلار باینانس هست و ارزشش دقیقا معادل یک دلار کاغذی... خب حالا یک عده صرافی آنلاین زدن و از ملت کلی مدرک شناسایی و حتی تصویر ویدیویی و قرارداد یک طرف میخوان، که چی؟ که اجازه بدن خرید فروش کنند، جالبه خودشون هم از هیچ نهادی دولتی مجوز ندارن، من پیشنهاد میکنم به دولت که اجازه بده صرافی های داخل شهر، مثل میدان فردوسی یا سایر صراف هایی که مجوز قانونی از بانک مرکزی دارن، حداقل ارز USDT و BUSD رو خرید فروش کنند، اگر نگران خروج سرمایه هستین، خب لااقل بذارین این صرافی ها به صورت محدود فعالیت کنند مثلا هر کارت ملی تا سقف معینی بتونه بخره، ولی تا سقف بیشتری بتونه بفروشه. حتما برای خیلی ها پیش اومده که یک عضو خانواده در خارج دارن و طرف درآمد ارزی داره، اما برای فرستادن 200 دلار به ایران مشکل بانکی داره. اما با تهیه 200 دلار USDT به راحتی در چند دقیقه میتونه به حساب شخصی در ایران واریز کنه. این فرصته نه تهدید...
اگر کسانی پیدا شوند وبعد از این تجربه تلخ بورس دوباره ریسک کنند دیگرحق نق زدن ندارندبورس خانه خراب کن به حد کافی قربانی دست های پشت پرده شد
گیرم مردم ناآگاهانه به بورس ورود کردند مگر رئیس جمهور هم از رونق بورس حمایت و مردم را تشویق نکردند؟؟
الان یک نفر 20 میلیون داشته باشه دقیقا باهاش چه میشه کرد که در مقابل تورم مصون باشه؟ کالای مصرفی فرسوده میشه، مسکن و ماشین هم که نمیشه باهاش خرید. 4 تا دوچرخه میشه البته، ولی جدای از شوخی خودتون رو بذارین جای مردم. نگران تورم هستن. خیلی ها پولشون به خرید مسکن نمیرسه حق انتخاب سرمایه گذاری کمه
رمز ارز هم بقیه بازارها است. بالا و پایین داره. مثلاً سکه سه سال پیش این موقع یک و نیم میلیون بود یک عده خریدند و مهر ماه شانزده و نیم فروختند. یک عده مهر ماه شانزده و نیم خریدند الان یازده و نیمه. دلار و خودرو و بورس و . . . همه بالا و پایین پاره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴
خخخخ بالا پایین داره چون کنترل میشه...اگر قرارباشه هر چیزی کالاهای اساسی مردم دایما نوسان کنه و بالابره دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشه
این آقایون نیت خیر خواهی و راهنمایی ندارند فقط می خواهند با ایجاد وحشت از بازار رمز ارز بورس را از فاجعه گریز سرمایه نجات بدهند ‌
دست از سر ما بردارین ! بازار رمز ارزها هرچه باشه بهتر از بورس دستوری شماهاست
اشتباه به گردن مردم نندازید این دولت بود که پول مردم بدبخت رو از بین برد!
می ترسید پول خارج بشه دیگه؟ اولا خیلی امنتره جاش, چون اگه خاطره ی بورس یادتون باشه دیدید که چطور دعوت کردند و پولها رو جارو کردند. دوما آینده رمزارز ها خیلی روشنتر از خساپاست
شما خیلی نگرانی پول ملت رو که تو بورس اون بلا رو سرش آوردی پیگیری کن ، نوسان گیری دلار رو تو سطح بالا پیگیری کن ، دلالی بانکها رو پیگیری کن ، چیزی بگم سانسور میشه
شما مشکلت اینا نیست ، همه میدونن داستان اصلی تو این مملکت چیه
سانسور نکن
به کسی ربطی نداره. پول خودمونه دلمون میخواد آتیشش بزنیم. وکیل و وصی هم نمیخواهیم. بجای این حرفها برید اونهایی که اموال مردم را در بورس از بین بردند پیدا کنید
چه بخواهیم و چه نخواهیم بهترین و سالم ترین بازار بعد از تولید و خدمات بازار بورس است چون این بازار متصل و اثر پذیر از فضای تولید است و تنها این بازار است که با رونق و اصولی شدن آن باعث می شود که سرمایه ها از فضای دلالی که آلوده به احتکار و کم فروشی و گران فروشی است خارج و وارد این چرخه شود. حال بماند که بدلیل برخی از سوء استفاده های حقیقی و حقوقی برخی افراد این بازار را دچار اغتشاش کرده اند که در واقع مانند کفی است که بر روی آب قرار گرفته است و در لابلای نوسانات غیر طبیعی اما روند نرمال و طبیعی خود را که حفظ می کند و برای سهاندارانی که با دانش وارد شده اند کسب سود متعارف خواهد بود
متاسفانه در بین نسل جدید جدای از اینکه غیرت دینی کمرنگ شده است حس وطن دوستی هم کمرنگ شده است و به جای اینکه در هنگام سرمایه گذاری و مصرف به توسعه و پیشرفت داخل فکر کنند همیشه مرغ همسایه را غاز می بینند و با کوچکترین ضعف داخلی آنرا بزرگ و با کوچکترین مزیت خارجی آنرا شگفت انگیز می بینند و به این فکر نمی کنند که یک جامعه سالم یعنی سالم بودن تک تک اعضای جامعه و سالم کردن جامعه یعنی اینکه از خودت شروع کن چون تا خود را نسازید نمی توانید دیگران را بسازید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴
این قصه که از خودت شروع کن تموم شده . مردم مگر بد بودند که جانشان را کف دست گذاشتند و انقلاب کردند. مگر بد بودند که ۸ سال جنگیدند . مگر بد بودند که ۴۲ سال تحریم تحمل کردند . مشکل از مردم نیست
فروش رمزارزها
مردم بشتابید!!!! کلاهبرداری بورس رو دوباره تکرار کنین بعدش بیاین ناله کنین و بزنین توو سرتون!!!!
بشتابین تمتم داراییتونو بدین و رمزارز بخرین!
برادر همون رمز ارزی که میفرمایید ۱۸ درصد افت داشته الان داره میره بالا دوما من یه سهم خریدم ۴۰ روزه صف فروشه نمیتونم بفروشم و جالب اینه ۲۰ درصد هم تو ضررم
داداش اگه بیت کوین ۱۸ درصد صرر داده برو بورس خودمون رو نگاه کن سهم ۸۰ درصد تو ضرره باید ۴۰ درصد سهم رشد کنه تا به پول خدش برسه مثل همین شستا و ثشاهد و ... دیگر نمادها اگر مردم اگاه نیستند بورس که دست شماست اینقدر ریزش مال نا اکاهی هست یا ریزش دستوری
البته دولت محترم این کارهایی که با مردم کردید عواقب بدی داره مردم به شدت بی اعتماد شدن و پناه بردن به بیگانگان
تنها راه تقویت بورس است الان برخی سهام ها مثل شتران با فروش شرکت پالایش و پخش در پنج ماه 80درصد کاهش قیمت داشته اند همچنان صف فروش هستند بیت کویین هرچقدر بریزد 80درصد کاهش پیدا نمی کند.
خودشون شاخص را میسازن اونوقت به گردن بی سوادی ملت میندازن بنده پنج ساله داخل بورسم و تجربه داشتم ولی این بورس ربطی به سواد نداره ...دقیقا بدون توجه به بنیاد و تکنیکال داره میریزه... شما هم نمی خواهید دایه دلسوزتر از مادر بشید اگر می خواهید سرمایه ها وارد بازارهای دیگر نشه بورس را رونق دهید و حداقل از مداخله دولتی در بورس اجتناب شود ...
خانه خراب کن ترین چیز برای دولت ها و بالتبع مردم ، کسری بودجه است و به این دلیل است که برای رفع آن دولت ها دست به هر کاری می زنند !
از ریال معتبرتر هستند.
رمز ارز هم يك كالا است در بازارهاي مالي
ممنوع كردن معاملات آن واقعا از روي ناداني است
مثل ممنوع كردن معامله سيب زميني مسخره است
تو همه كشورهاي دنيا دارن روي ظرفيت اين رمز ارزها كار مي كنن اينجا ممنوع مي كنن ...
چرا از هر چيز جديدي ميترسيد ؟ خجالت نداره واقعا ؟!!!!
و این راه را ادامه خواهیم داد رمز ارز عشقه
همه با هم برابرند بعضی ها برابرترند


فقط برای دولت و برادران مجاز است و مردم خیر.

توییتر فیلتر است ولی مقامات حساب تویتری دارند
همه چیز حرام است برای مردم البته
الان میگن ورود بدون آگاهی. اولا گفته شد همه چیز را به بورس بسپارید. دوما حتی کارکشته ها را با ضرباتی که دولت زد به روز سیاه نشوند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل