بازدید 90602

سه گام جدید آمریکا پیرامون برجام می‌تواند ایران را راضی کند؟

هر چه به پنجم اسفند و موعد ضرب الاجل ایران نزدیک‌تر می‌شویم، تحرکات دولت بایدن حول محور برجام بیشتر می‌شود و عقب نشینی آمریکا از مواضع خود نمایان‌تر می‌شود. با این حال، اقدامات و گام‌های آمریکا آنقدر بزرگ نیستند تا ایران را متقاعد کند، گام پنجم اسفند خود را برندارد. از ۲۴ ساعت گذشته تاکنون آمریکا سه گام جزئی در رابطه با ایران و برجام برداشته است که به نظر نمی‌رسد برای ایران راضی کننده باشند.
کد خبر: ۱۰۳۵۵۶۳
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۱ 19 February 2021

سه گام جدید آمریکا پیرامون برجام می تواند ایران را راضی کند؟

بین الملل تابناک: هر چه به پنجم اسفند و موعد ضرب الاجل ایران نزدیک‌تر می‌شویم، تحرکات دولت بایدن حول محور برجام بیشتر می‌شود و عقب نشینی آمریکا از مواضع خود نمایان‌تر می‌شود. با این حال، اقدامات و گام‌های آمریکا آنقدر بزرگ نیستند تا ایران را متقاعد کند، گام پنجم اسفند خود را برندارد.

‏سه خبر از دولت ‎آمریکا درباره برجام

از ۲۴ ساعت گذشته تاکنون آمریکا سه گام جزئی در رابطه با ایران و برجام برداشته است که به نظر نمی رسد برای ایران راضی کننده باشند.

نامه به شورای امنیت برای پس‌ گرفتن ادعای دولت ‎ترامپ

سرپرست نمایندگی آمریکا در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، رسما ادعای گذشته کشورش مبنی بر اعمال تحریم‌های شورا علیه ایران را پس گرفت.

 ریچارد میلز روز پنج‌شنبه با ارسال نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار کنار گذاشتن نامه ۳۰ و ۳۱ مرداد و ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۹ آمریکا شد.

وی ادامه داد: از نظر ایالات متحده اقدامات مقرر در بندهای ۷ و ۸ و همچنین ۱۶ تا ۲۰ قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان موثر است و مفاد قطعنامه های ۱۶۹۶ (۲۰۰۶)، ۱۷۳۷ (۲۰۰۶)، ۱۷۴۷ (۲۰۰۷)، ۱۸۰۳ (۲۰۰۸)، ۱۸۳۵ (۲۰۰۸) و ۱۹۲۹ (۲۰۱۰) که با قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافتند، همچنان پایان یافته‌اند.

سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد خواستار ثبت این نامه به عنوان سند شورای امنیت شده است.

سوزان دیماگیو، عضو هیات مدیره اندیشکده کوئینسی در واکنش به این اقدام دولت بایدن، گفت دولت بایدن تلاش شکست خورده پمپئو را در اعمال مکانیسم ماشه در بازگرداندن تحریم‌های ضد ایران لغو یا رد کرده است.

وی افزود: این یک گام مثبت به سمت زدودن یکی از بزرگترین اشتباهات سیاست خارجی دولت ترامپ است.

لغو محدودیت های اعمال شده در دولت ترامپ برای تردد دیپلمات‌های ایرانی 

میلز همچنین در نامه‌ای دیگر اطلاع داد که محدودیت اعمال شده علیه دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران که به تردد در سه مایل محدود شده بودند، برداشته شده و به روال سابق بازگشته است.

این موضوع، شامل همه دیپلمات‌هایی می‌شود که در حال حاضر در نیویورک به سر می‌برند و همچنین در آینده خواهند آمد.

پذیرش دعوت طرف اروپایی برای شروع مذاکرات با ایران در چارچوب ۱+۵

از سوی دیگر، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای بامداد جمعه (به وقت تهران) اعلام کرد دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حضور در جلسه گروه ۱+۵ و ایران را خواهد پذیرفت.

در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده آمریکا، دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را برای شرکت در جلسه گروه ۱+۵ و ایران جهت بحث درباره یافتن یک مسیر دیپلماتیک در خصوص برنامه هسته‌ای ایران خواهد پذیرفت.»

با وجود این، خبرگزاری فرانسه گزارش داده، هنوز دعوتنامه‌ای برای حضور آمریکا در جلسه‌ای با مشارکت اعضای گروه ۱+۵ و آمریکا صادر نشده، اما انتظار می‌رود این اقدام به زودی انجام شود.

ساعاتی قبل‌تر از بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع فرانسوی نوشته بود، آمریکا آمادگی خود را برای گفت‌وگو با ایران در قالب جلسه کمیسیون مشترک با اعضای گروه ۱+۵ نشان داده است.

خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال هم به نقل از برخی منابع نوشته بود قرار است یک جلسه غیررسمی کمیسیون مشترک برجام برگزار شود و از آمریکا دعوت شده به عنوان میهمان در آن جلسه حضور پیدا کند.

رویترز علاوه بر این، بخشی از بیانیه مشترک وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی را به عنوان آمادگی واشنگتن برای گفت‌وگو با تهران تفسیر کرده است.

گام های دیرهنگام و جزئی آمریکا و آنچه ایران می خواهد

هرچند برخی تحلیلگران و ناظران این اقدامات آمریکا را گام هایی مهم و قابل توجه تلقی کرده اند، بدون شک با خواسته ها و مواضع ایران فاصله زیادی دارند. آنچه ایران می خواهد لغو تحریم ها است. 

کما اینکه وزیر خارجه ایران با استقبال از صرف‌نظر کردن دولت آمریکا از اعمال مکانیسم ماشه، نوشت این اقدام آمریکا اذعان به غلط بودن تصمیم دولت ترامپ است و ایران با آن موافق است.

با این حال، ظریف تاکید کرده است که برای احیای برجام و بازگشت ایران به تعهدات هسته‌ای خود طبق این توافق، باید تحریم‌های آمریکا فوری لغو شوند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در توییتی نوشته است «حرکات نمادین» خوب است ولی آمریکا باید «عمل کند و تحریم‌ها را بردارد».

محمود واعظی، رئيس‌دفتر حسن روحانی نیز در موضعی مشابه گفته است، «به محض بازگشت طرف مقابل به تعهدات» و برداشته شدن تحریم‌ها، ایران تعهدات خود از جمله درباره پروتکل الحاقی و نظارت آژانس را اجرا خواهد کرد.

الی گرانمایه معاون مدیر برنامه خاورمیانه، در شورای روابط خارجی اروپا به یورونیوز گفته است: «ایران دو مساله را شفاف کرده است؛ نخست اینکه درهای مذاکره دیپلماتیک با آمریکا باز و تهران حاضر است به تعهدات خود در برجام بازگردد و دوم آنکه فرصت برای انجام این کار بسیار محدود خواهد بود. ایران اخیرا غنی‌سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد رسانده و ۲۱ فوریه را به عنوان آخرین فرصت زمانی برای رفع تحریم‌های آمریکا معین کرده است. ایران اعلام کرده در غیر این صورت، به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان خواهد داد.»

هرچند عموم نیروهای سیاست خارجی در دولت بایدن پیش از انتخابات، از لزوم بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران سخن گفته‌بودند، گویا هنوز خط مشخصی در این خصوص ترسیم نشده است و گروه‌های مختلف سیاسی صاحب‌نظر در حال بحث و رایزنی درباره تدوین سیاست واشنگتن در قبال ایران هستند. سی‌ان‌ان در گزارشی اختصاصی که ششم فوریه منتشر کرد به نقل از یک مقام ارشد در دولت بایدن می‌نویسد: «دولت بایدن در تلاش است تا در خصوص چگونگی رویکرد آمریکا در بازگشت به توافق هسته‌ای به جمع‌بندی برسد. در حال حاضر اولین خطوط لازم برای این منظور ترسیم شده و نیروهای مختلف در دولت در حال شکل‌دهی به سیاست ایالات متحده در این خصوص هستند.»

از سوی دیگر، دولت جو بایدن بر خلاف دونالد ترامپ تلاش دارد در تمام اظهارنظرهای خود بر اهمیت رایزنی و گفت‌وگو با متحدان ایالات متحده تاکید کند. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید چندین بار در پاسخ به پرسش‌ها درباره رویکرد دولت جدید آمریکا در قبال ایران از لزوم رایزنی و گفت‌وگو با متحدان آمریکا گفته است؛ موضوعی که طبیعتا باعث ایجاد تاخیر در اتخاذ سیاست‌های دولت جدید آمریکا در قبال ایران نیز بشود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۶۲
درمورد نحوه برخورد باامریکا در پرونده هسته ای دستور رهبری که کاملا صریح و واضح صادرشده فصل اخطاب و لازم الاجراست
تنها درصورت رفع عملی تحریمها ایران به تعهدات خودبازخواهدگشت
والسلام نامه تمام
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
پس دیگه چپ نرید راست بیاید بگید رئیس جمهور اقتصادو ال کرد رئیس جمهور اقتصادو بل کرد
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
همه این اقداماتشون اندازه نصف لبخند ظریفمون هم نمی ارزه
من
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
نه ولا خودتو ازتحریم چقدرسود بردی ژن خالص
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
اگر تحریم ها کامل برداشته شد و ما تونستیم همه ی نفتمون رو بفروشیم و پولش رو هم بگیریم ولی بازهم وضع اقتصاد و تورم خراب بمونه اونوقت باید چیکار کنیم؟
تکلیف پرونده هسته ای ومذاکره باامریکارامقام رهبری روشن کرده اند و همه مسوولین باید انرا سرلوحه کار خودقراردهند
هراتفاقی بیفتد فرقی به حال مردم عادی ندارد ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
اینقدر نا امید نباش
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
شما کجا ساکن هستید که تحریم بودن و نبودن ایران براتون فرقی نداره؟ رشد اقتصادی 12 درصدی که به دنبال اجرای برجام تا قبل از آمدن ترامپ ملعون داشتیم رو کتمان می کنید؟ سختی هایی که مردم عادی دارند به خاطر ظلم آمریکایی ها تحمل می کنند را کتمان می کنید؟
این که گام نیست چه گامی . تحریم سازمان ملل رو که نتونستن تصویب کنن حالا انصراف از اون میشه گام ؟ اگر کشور مدیریت درستی داشت ما نمیفتادیم تو این چاله که به این حال و روز بیفتیم و التماس کنیم اونم محل نزاره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
دلواپسان دلاروسکه وسایبری ها اقلا دنبال توافق نیستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
اینکه گام نیست چندروز دیگه برداشتن گام رو بهت نشون میدیم
ببینیم می تونیم کاری کنیم طرف کلا بیخیال برجام بشه و تمام دنیا جار بزنه ایران اهل کوتاه اومدن نیست و تمام دنیا رو علیه مون به صف کنه! یه ذره انعطاف بد نیست!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
ایران از چی کوتاه بیاد ؟
تو این چند سال فقط ایران بوده که برجام رو اجرا کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
شما توی زندگی شخصی تون هم اینقدر اهل "بده بره" هستید؟
جام
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
این حرکتهای نه چندان با اهمیت آمریکا و اروپا بخاطر کوتاه آمدن ایران نیست بلکه بخاطر همین نیمچه قدمی هست که مجلس برداشت . بخدا فهم این موضوع اینقدرها هم سخت نیست
شانس آخر رو بخوبی ازش استفاده کنید بعدا دیر خواهد شد .....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
شکم سیر ودلال فقط دنبال شانس خودشه نه مردم
والله به خدا ما طبقه کارگر دیگر به تنگ امده ایم مسولین محترم رده بالای کشور خواهشا باب تعامل و توافق با دنیا را باز کنید مگر غیر از ما قشر کارگر کسی دیگر تنور انتخابات شما را گرم خواهد کرد پس ما منتظریم بببینیم چقدر به فکر هستید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
هر وقت فهمیدی مشکلتون چی هست آن وقت دنبال نخود سیاه نمی گردی
دیپلماتها برای اعلام آمادگی مذاکره در آمریکا و اروپا و با مشارکت سازمان ملل اقدام کنند.
ایران الان منظورت کیه؟
منم؟
من راضی ام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
من و تو و بقیه ملت اگر کاره ای بودن که وضعمون بهتر بود
توافق هسته ای مشخص است در چه موردی است هم تعهدات ما و هم تعهدات آنها و هر چیزی غیر از این رو هوا است حال خود برجام بماند به خاطر بتن ریزی در دانش کشور ننگ آیندگان را برای ما خواهد داشت
اولیش که روغن ریخته اس که نذر امام زاده کردن. دومیش هم گام نیست، اون چیزه که توی گردو شکستم برمیدارن. راه حل برداشتن گام ها به صورت متوازنه و همزمانه.
کل کشور ایران منتظر بایدن شدن ببینن چیکار میکنه

و فقط بلدیم شعار بدیم مرگ بر این و اون
بخدا قسم اگر تندروهای جبهه پایداری و کاسبان تحریم و جنگ بگذارند
تا تنش های بین ایران و آمریکا بر طرف گردد !!!
اینها سالهاست بر تنور این تنش ها دمیده و بنزین ریخته اند
تا اکثریت مردم وارد صحنه نشوند ، هیچ اتفاقی بنفع کشور و مردم نخواهد افتاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
نمیشه کاسبان تحریم از برقراری رابطه بین ایران و آمریکا کاسبی کنن؟
ایران نباید فرصت را از دست بدهد، چون تحریم ها فقط روی قشر متوسط و ضعیف جامعه فشار سنگین آورده و ۹۶ درصد از مردم کمر شکاندند زیر بار تحریم. باید ازین فرصت استفاده کرد و از هر شیطان پیاده شد
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
آخه مشکل اینجاست که طرف مقابل بازهم تحریمها رو لغو نخواهد کرد .حتی اگه ایران بخواد ابتدا برگده واصلا همه تعهداتشم انجام بده.اینو سابقه آمریکا چه در ابتدای برجام و بعد اروپا که 11 تعهد دادن و آخرشم که خروج امریکا از برجام و حالا هم که شرط و شروط بایدن
کمی حالمان خوب شد، ایران موضع قدرت گرفت و نه ذلت، و نتیجه اش داره کم کم نشون داده میشه، ممنون از رهبری
ای کاش همیشه بحرف ایشون گوش کنن مسئولین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
احسنت به این بصیرت
پاسخ مسئولین ایران : خیر، به هیچ عنوان کافی نیست، باید چنین شود و چنان شود. این روش مسئولین ایران است ، شل کن سفت کن. شل کن سفت کن. ترامپ می آید =شل کن. بایدن می آید= سفت کن. فقط بیچاره مردم خدا زده ایران که گرفتار شده اند.
یک گام بردار و اونم تحریمها رو بردار نمیخواد صدتا گام برداری!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
آمریکا میخواد همه کار بکنه جز برداشتن تحریمها
با سلام
انشالله ایران هم یک گام بردارد و بازی برد برد شود و تنش ها پایان یابد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
یعنی بدون اینکه آمریکا تحریمها رو برداره ما کارتهامون رو از دست بدیم؟
تابی جون فشار که زیاد باشه، به همین امتیازات جزیی هم راضی میشیم
دیدید حرکت دیپلماتیک قالیباف بهتر ولی انقد شما مغرور خودخواهید شما غرب زده هارا میگم قبول نمیکنید و باز حرف های چرت پرت میزیند
یکی از اهرمهایی که غرب در مذاکرات داره همین رسانه های فارسی زبان خارج از کشور هستند. مثلا با همین سه تا کار که عمدتا ارزش نمادین داره میگن ایران باید برگرده به برجام! در حالیکه هیچ تحریمی لغو نشده! یعنی یک بار گول خوردیم سر اینکه اول ما تعهداتمون رو انجام دادیم و بعد منتظر اونها موندیم و اونها هم تحریمها رو در عمل بصورت نصفه نیمه لغو کردند.
این اقدامات سوخته هیچ ارزشی برای ایران ندارد امریکا یا خودش بسیار احمق است یا روی بعضی احمقان در داخل کشور حساب باز کرده است اگر ایران به خاطر اقدامات بی ارزش امریکا به عقب برگردد و تعهدات را کامل انجام دهد امریکا محدودیت ها و تحریم های دیگر را بر نخاهد داشت تا خواسته های خود را تحمیل کند و شرایطی برای ایجاد تحمیل مذاکره جدید به وجود بیاورد ، ایران همچین اشتباه بزرگی را مرتکب نمیشود
در برابر اقدامات جزئی باید اقدام جزئی کرد نه کار مهمی نظیر اجرای پروتکل الحاقی
تازه دولت بعدی که بیاد ، دوباره همه رو زیر پا میگذاره!!!!
غربيها
اروپايي و أمريكا نامطمين ترين اشخاصي هستن در قرداد ها ميتوانيد تصورش را بكنيد أين را بعد از ٣٤ سأل تجربه زندگي در اروپا و غرب را ميگيم فقط اگر در مقطع ضعف باشند پايبند قرار داد هستن
همين و بس
هيچ اعتباري ندارند و همگي ن هستن
باسلام پس چرا تحریمهای اساسیش که باعث گرانی شد برنمیداره این جزیات که عملا یعنی هیچ تاثیری نداره مابایداقداماتمان جدی باشد غنی سازی صدرصدهم کنیم بازغلطی بیشتر نمیتونن بکنن چون بهرحال هرچه تونستن میکنن .اونها از موشکهای ما بیشتر میترسن تاماازونا.مابخاطراعتقادمون ترسی نداریم ازشهادت ولی اونها بخاطر پوچ میمیرن.والسلام
اصلا کار مهمی نکردن فقط ژست دیپلماتیک گرفته تا بحال بایدن
اصلا کار مهمی نکردن فقط ژست دیپلماتیک گرفته تا بحال بایدن
شرم اور هست که این کارهارو گام امریکا بدونیم
توپ فعلا در زمین ایران است ، آمریکا حسن نیت خود را به جهانیان نشان دادو بازگشت طرفین به برجام 1 شروع یک مذاکره سازنده و رسیدن به توافق پایدار است که نیازمند جلب رضایت کشورهای منطقه از جمله عربستان وجلوگیری از بحران رقابت اتمی در منطقه است. قطعاً عقربه ساعت به ضرر طرف ایرانی است، همانطور که در چند سال گذشته شاهد بودیم.
توپ فعلا در زمین ایران است ، آمریکا حسن نیت خود را به جهانیان نشان دادو بازگشت طرفین به برجام 1 شروع یک مذاکره سازنده و رسیدن به توافق پایدار است که نیازمند جلب رضایت کشورهای منطقه از جمله عربستان وجلوگیری از بحران رقابت اتمی در منطقه است. قطعاً عقربه ساعت به ضرر طرف ایرانی است، همانطور که در چند سال گذشته شاهد بودیم.
این چند اقدام از قبل خنثی شده بودن الان هم هیچ امتیازی برای ایران نیست مگه اینکه خودمان را به حماقت بزنیم
سلام
5+1-4=2
ما اکنون می دانیم آنکه می توانست سد راه ما شود کشور آمریکا است لذا نیازی به. کمیسیون اروپا نیست بلکه باید. شاخ کگاو بزرگ را مهار کنیم
انتها اگر از قوانین حاکم بر تراکنش های دلار صرفنظر کردند و گردش آزاد دلار را انجام دادند و کشورهای جهان را با حربه. تحریم
به چالش نکشند آن موقع می توانند راجع به مسائل ایرانی. صحبت کنند
سلام
امدن امریکا به برجام مشکلی را حل نخواهدکرد کشور دچار خودتحریمی شده تحربمهای امریکا 20درصد وتحریمهای خودی که نتیجه بیبرنامگی وهرج ومرج اقتصادی است 80درصد مشکلات را به وجود اورده
لطفاً در گفتارتان برگشتِ فوری به تعهدات را حذف کنید،. فراموش نکنیم، ما با قدرت‌های بزرگ سیاسی اقتصادی جهانی وپیمان شکن روبرو هستیم، که هیچ حقی برای ما قائل نیستند، اگر آنها شفاف نیستند، ما هم باید،، غیر شفاف باشیم، زودتر دوربین ها را قطع کنید، خواهید دید، که به سرعت رفتارشان تغییر می کند.
به نظر من باید به حرف رهبری گوش کرد وفریب بازی های غربی ها رانخورد
من نمیدانم اون ایرانی هایی که الان از اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم راضی هستن اصلا داخل ایران زندگی میکنند یاخیر ؟؟ بخدا مردم چندین ساله روزبروز داره آرزوهاشون کور تر و کورتر میشه .. حسرت خرید یک پراید داره برای جوون ها به آرزو تبدیل میشه دیگه خرید خانه و ازدواج که دیگه افسانه میشه ... مردم را کنار نگذارین
یه سوال: چرا آمریکا مسئول ایران داره توی کاخ سفید ولی ما مسئول آمریکا نداریم؟!
یه سوال: چرا آمریکا مسئول ایران داره توی کاخ سفید ولی ما مسئول آمریکا نداریم؟!
ایران باید با حضور آمریکا حتی بعنوان میهمان مخالفت کند و الا را برای مهمانهای دیگر مثل عربرستان هم باز خواهد شد .
مسولین هیچ وقت نباید کوتاه بیان در مقابل استکبار جهانی چون حقوقشون ۱۵ برابر کارگر بدبخته و نمیفهمن که کارگر گوشت و تخم مرغ بخره.پس هیچ وقت نباید زیر بار زور گویی آمریکای جهان خوار برن
قهقرا برا قشر ضعیف جامعه
آمریگای غاصب وجنایتکار فقط لاید تحربمارو برداره وگرنه من قبول نمیکنم اصن از آمریگا متنفرم میدونی چرا چون ماخودکفاییم بدش میاد از ما
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان