عرضه اولیه‌ها را تا کی نگه داریم؟

بسیاری از عرضه اولیه‌ها در یک بازه کوتاه مدت حداقل یک ماهه، بازدهی ۵۰ درصدی را برای خریداران به ارمغان می‌آورند؛ اما پرسش بسیاری از سهامداران این است که آیا نگهداری بلندمدت نماد‌های عرضه اولیه شده (مقصود نگهداری بیش از یک سال عرضه اولیه ها) به نفع سهامداران است یا به ضررشان؟
کد خبر: ۱۰۰۹۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸ 16 October 2020

عرضه اولیه‌ها یکی از بخش‌های جذاب بازار سرمایه است و سهامداران به خصوص سهامدارانی که تازه به بازار سرمایه وارد شده اند، بسیار پیگیر اخبار عرضه اولیه‌ها می‌باشند.

به گزارش بورس تابناک، به طور کلی عرضه اولیه سهام (به انگلیسی: Initial Public Offerings) که به اختصار با IPO نشان داده می‌ شود، عبارتست از اولین فروش سهام یک شرکت خصوصی که طی آن به یک شرکت عمومی تبدیل می‌ شود.

عرضه اولیه‌ها از آن جهت برای سهامداران جذاب هستند که اولاً در کوتاه مدت می‌توانند یک سود حداقلی ۵۰ درصدی را برای آن‌ها به ارمغان بیاورند، ثانیاً معمولاً با پول‌های اندک، می‌توان در عرضه اولیه‌ها شرکت و سهام خرید کرد و ثالثاً خرید و فروش در آن‌ها به دلیل سود قطعی که دارند، نیازمند تحلیل و بررسی و دانش خاصی نیست.

در سال جاری، تاکنون ۲۰ شرکت سهام خود را برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه کرده اند. اولین عرضه اولیه در ۲۳ فروردین ماه سال جاری و به نام شرکت سرمایه گذاری صبا تامین با نماد صبا به ثبت رسید و آخرین عرضه اولیه نیز در سی ام شهریورماه سال جاری و به نام شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات با نماد وسپهر ثبت شد. در این ۲۰ نماد عرضه اولیه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد شستا به عنوان بزرگترین عرضه اولیه سال جاری لقب گرفت که در مقایسه با سایر نماد‌های عرضه اولیه شده سال ۹۹ نیز بیشترین بازدهی را برای سهامداران داشته است.

همان گونه که عنوان شد، بسیاری از عرضه اولیه‌ها در یک بازه کوتاه مدت حداقل یک ماهه، بازدهی ۵۰ درصدی را برای خریداران به ارمغان می‌آورند، اما پرسش بسیاری از سهامداران این است که این سهام عرضه اولیه شده را تا چه زمانی نگهداری کنند؟ آیا نگهداری بلندمدت نماد‌های عرضه اولیه شده (مقصود نگهداری بیش از یک سال عرضه اولیه ها) به نفع سهامداران است یا به ضررشان؟

برای پاسخ به این پرسش نیاز است تا بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده در این چند سال اخیر را مورد بررسی قرار دهیم. به همین منظور، بازدهی نماد‌هایی که از ابتدای سال ۹۷ تاکنون عرضه اولیه شده اند، بررسی خواهیم کرد.

بازدهی ۲۱ نماد عرضه اولیه شده در سال ۹۷ تاکنون

در سال ۱۳۹۷، بیست و یک نماد سهام خود را برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه کردند. نمودار زیر بازدهی این ۲۱ نماد را تاکنون نشان می‌دهد. همان گونه که ملاحظه می‌گردد در بین نماد‌های عرضه اولیه شده در سال ۱۳۹۷، سهام شرکت زراعت و کشاورزی بینالود با نماد زبینا دارای بیشترین بازدهی بوده و در این مدت ۳۶۱۷ درصد بازدهی برای سهامداران خود از روز عرضه اولیه تاکنون به ارمغان آورده است. کمترین بازدهی هم در بین نماد‌های عرضه اولیه شده سال ۱۳۹۷ تاکنون متعلق به سهام شرکت کشت و دامداری فکا با نماد زفکا با بازدهی ۴۱۳ درصد است؛ بنابراین بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده در سال ۱۳۹۷ تاکنون، حداقل ۴۱۳ درصد و حداکثر ۳۶۱۷ درصد بوده است.

سهام عرضه اولیه را تا کی نگه داریم؟

بازدهی ۲۳ نماد عرضه اولیه شده در سال ۹۸تاکنون

در سال ۱۳۹۸ نیز ۲۳ نماد عرضه اولیه شدند. بیشترین بازدهی در بین این نماد‌ها تاکنون، متعلق به سهام شرکت دارویی ره آورد تامین با نماد درهآورد بوده است. این نماد توانسته است برای سهامداران خود در این مدت بازدهی ۸۵۳ درصدی را به ارمغان آورد. همچنین کمترین عرضه اولیه متعلق به سهام شرکت صنعتی دوده فام با نماد شصدف بوده که با گذشت حدود هشت ماه از عرضه اولیه آن ۷۷ درصد بازدهی داشته است. این نماد افزایش سرمایه هم داشته است؛ بنابراین، بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده در سال ۱۳۹۸ تاکنون، حداقل ۷۷ درصد و حداکثر ۸۵۳ درصد بوده است.

عرضه اولیه ها را تا کی نگه داریم؟

بازدهی ۲۰ نماد عرضه اولیه شده در سال ۹۹ تاکنون

همان گونه که عنوان شد در شش ماه نخست سال جاری سهام ۲۰ شرکت برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه شده است. در این بین شستا که بزرگترین عرضه اولیه سال جاری لقب گرفته، دارای بیشترین بازدهی بوده و توانسته است بازدهی ۳۱۸ درصدی داشته باشد. همچنین سهام شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس با نماد بپیوند با بازدهی ۱۹ درصدی دارای کمترین بازدهی در بین عرضه اولیه‌های سال ۹۹ تاکنون بوده است.

البته اشاره به این نکته ضروری است که برخی از این عرضه اولیه‌ها کمتر از یک ماه است که سهامشان مورد معامله قرار می‌گیرد؛ بنابراین، بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده در سال ۱۳۹۹ تاکنون، حداقل ۱۹ درصد و حداکثر ۳۱۸ درصد بوده است.

سهام عرضه اولیه را تا کی نگه داریم؟

همان گونه که می بینید، بازدهی نماد‌های عرضه اولیه شده با مدت زمان نگهداری آن‌ها رابطه تقریباً مستقیمی دارد و نگهداری نماد‌های عرضه اولیه شده در بلندمدت به نفع سهامداران است و برخی نماد‌ها حتی بازدهی بیش از ۳۶۰۰ درصدی را داشته اند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۶
با توجه بهتعداد کم سهم عرضه اولیه شده و اینکه متاسفانه سود سهام از طریق شماره حساب بانکی پرداخت نمیشود
و دریافت سود هم با مراجعه به شعب اصلا صرفه عقلانی و اقتصادی نداردنگهداری سهام عرضه اولیه بهیچ وجه تا سال مالی شرکتها توصیه نمیشود
سود سهام چی؟ بحث سود سهام نیست.افزایش ارزش سهامه
غزر رو نگاه کنید متوجه میشید چقدر نگه دارید
20 درصد سود
اصلا تو این شرایط دیگه نباید خرید چه برسه که نگه داریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
اتفاقا الان بهترين زمان خريد هست.
امثال استثنا بود.. سوال اینه چرا پارسال چنین گرافی رو ندادین؟ چون هیچ کدوم سود خاصی نداشت.. آخر سال آینده هم لطفا بزارین
بازار شاربی و شاخص سازی دلیل رشد زیاد عرضه اولیه ها در سال گذشته بوده.بعد از تامین کسری بودجه از طریق شاخص سازی دولت نیاری به بورس نداره و حقوقی ها هم هر روز یک ترفند جدید برای نوسانگیری رو میکنند
سلام
مثلا ۶ یا ۷ تا دونه سهام رو نگه دارم که چقدر بشه؟؟ زملارد ۷ تا دارم بنظر شما دو سال نگه دارم با این تورم میشه با پولش چی خرید؟؟ چقدر افزایش سرمایه پیدا میکنه؟ چقدر سود میده؟
یکی راهنمایی کنه لطفا
با تشکر
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
من راهنمایی ات میکنم: لازم نیست به همون 7 تایی که در زمان عرضه به شما تعلق گرفته بسنده کنی. الان که منفیه اضافه کن هر چقدر پول داری و صبر کن تا سود بده.
اشتباه کردم پولمو گذاشتم توبورس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
تا تو باشی گول نخوری
واقعیت اینه که هر شرکتی با عرضه بین ده تا بیست درصد سهام خود در قالب عرضه اولیه حدود هشتاد تا نود درصد الباقی سهام خود را بدون انجام هیچ فعالیت تولیدی و اقتصادی مشخصی به دهها برابر افزایش قیمت میده و این نشانه ناتوانی دولت هست چون سهمی که در زمان عرضه اولیه کارشناسی قیمت شده چرا باید در کمتر از شش ماه ده برابر بشه؟! مگه در یک فرایند عمدی برای پولدار کردن کاذب ثروتمندان
تعداد و مبلغ برخی عرضه های انجام شده بقدری ناچیز است که نگهداشتن آنها به جز شلوغ کردن پرتفوی هیچ ثمره ای ندارد.
کاش اینقد که نگران عرضه این شرکتهای ورشکسته هستین تاملت سهامشونو بخرن به فکر خود سهامدارا بودین..عرضه اولیه اصلا نخرین اینجوری به شعورمون دوبار توهین میشه
دوست عزیز فکر کن اگه الان بفروشید با پولش چکار می‌کنی یه پیتزا میتونی سفارش بدی.پس عاقلانه اینه که یه قلک کوچیک درست کنی. وبا داشتن یه پرتفوی شلوغ بدون داشتن هر نرم افزاری روند بازار رو مطلع بشی.یا حق
بیست سال پیش 300 سهم از یکی از بانک ها خریدم سی هزار تومان . بعد از این همه سال شده 294هزار تومان !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
تقریبا 10 برابر× کمه؟
میشه فردای روزی که عرضه میشه سهام برای اولین بار بازم سهم خرید یا خیر؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
با یه اینترنت خیلی قوی و پینگ پایین و ربات سرخط زن شاید بتونی که برا اینا تقریبا 2 تا 3 میلیون هزینه باید بکنی پس کمتر از 50 میلیون خرید ارزش شو نداره
میشه راهنماییم کنید من وسپهرمو بفروشم؟؟ یعنی اگه نگهدارم بیشتر ازین ضرر میده؟همه دوروبریام فروختن موندم چیکار کنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
نه گزارش عالی داده.نفروش
تحلیل و آمار جالبی دادید، ولی همه عرضه اولیه ها را ندیدید. وپویا تا کنون بیش از ۳۰٪ زیان برای خریداران به ارمغان آورده.
عرصه اولیه، می‌ارزه یا نه؟
فرمول محاسبه دارایی و سود(مرکب) مثلا زملارد که ۷ سهم بیشتر نیست و کل مبلغش حدود ۳۷۲۵۰ تومن میشه، اینه:
37,250×(1+3.5%)^180
یعنی اگر ۱۸۰ روز ۳.۵ درصد سود بده، ۳۷۲۵۰ تومن میشه 18,213,325 تومن. ابن معجزه‌ی سود مرکبه.
حالا می‌ارزه بذاری بمونه یا نه؟! تصمیم با شما!
اصلا و به هیچ وجه در مقطع کنونی سرمایه گذاری در بورس عقلائی نیست به دلیل اینکه برخی افراد ذی نفوذ سود سهامم را دستکاری می کنند توصیه من اینه که پولهای خود رو طلا بخرید حتی اگه شده سکه پارسیان که سبک و ارزان است را بخرید و بعد از دو سال خواهید دید که ده برابر بورس سود کرده اید و تازه پولتون هم توی مشتتونه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
بورس از طلا بهتره..نگاه به این ۲ماه نکنید..که این ۲ماهم بد نبود واسه کسایی که بلد بودن نوسان بگیرن
من عرضه اولیه های سال ۹۷ را در اواسط سال ۹۸ فروختم، به این اندازه که در بالا ذکر شده سود نکردم چون سال ۹۹ خیلی پیشرفت کرد، اما با همون پول کمی که سال ۹۷ عرضه اولیه خریده بودم، سود خوبی بردم، اگر دلار و طلا خریده بودم حتی نصف آن هم سود نمیکردم، ولی خوب مقدار عرضه اولیه ها کم هست و بعد از یکماه که میشود خرید کرد آدم ترس داره (البته فرد غیر حرفه ای مثل من)، ولی به هر حال چه کار کنیم که پولمون تو مدت متوسط ۸ ماه ۳ برابر بشه! من راضی بودم، البته اگر تا بهار امسال نگه داشته بودم ۱۰ برابر میشد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان