بازدید 24186
با وجود دستور رسمی ستاد کرونا پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی تداوم دارد؛

وضعیت پرخطر در پشت صحنه سریال‌ سلمان فارسی با حضور هفتصد تن!

این تصاویر به خوبی گویای لزوم توقف تولید پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی ولو با اعمال قوه قهریه کشور است، چون می‌تواند تبعات بسیاری وسیعی داشته باشد. بی‌شک اگر در این پروژه‌ها گروهی فوت کنند، مسئولیت آن متوجه رئیس سازمان صداوسیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی است که به توصیه ستاد مدیریت کرونا وقعی ننهیده‌اند.
کد خبر: ۹۶۵۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵ 12 March 2020

وضعیت پرخطر در پشت صحنه سریال‌ سلمان فارسی با حضور هفتصد تن!پس از توصیه‌های رسانه‌‌ها و صنوف سینمایی درباره لزوم توقف تولید پروژه‌های سینمایی تا زمان کنترل شیوع ویروس کرونا، ستاد کرونا رسماً به سازمان صداوسیما و سازمان سینمایی دستور داد این تولید پروژه‌ها تا اطلاع ثانوی متوقف شود اما در مقابل این درخواست مقاومت و ادعا شد این پروژه‌ها با رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری در حال ضبط است اما اکنون تصاویر یکی از این پروژه‌ها با حضور گسترده سیاهی لشکر به دست «تابناک» رسیده که وخامت اوضاع را آشکار می‌کند و تعطیلی توقف تولید این پروژه‌ها را ضروری می‌سازند.

به گزارش «تابناک»؛ پشت صحنه فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی و محصولات شبکه نمایش خانگی به شکل اجتناب ناپذیری با حضور انبوهی از هنرمندان و تکنیسین‌ها همراه است؛ فیلمبردار، صدابردار، نورپرداز و کارگردان به همراه دستیاران‌شان بالاجبار در پشت دوربین حضور دارند و به این گروه طراح صحنه و لباس و دستیاران‌شان، گریمور و دستیارانش و... افزوده می‌شوند که مجموعه این عوامل در پشت صحنه گاهی تا سی نفر در سر صحنه و ده‌ها تن در اتاق‌های مجاور همراه می‌شود که به آماده سازی گریم و لباس و... مشغولند.

بنابراین صحنه‌های تولید فیلم‌ها و سریال که در بسیاری اوقات فضاهای بسته‌ای است، از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است که بستر مناسبی برای انتقال و ابتلای به بیماری چون کروناست. با وجود این، هنوز بسیاری از پروژه‌های سینمایی، تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی متوقف نشده و برخی تهیه کننده‌ها بر لزوم حضور عوامل در سر صحنه و تداوم فیلمبرداری تاکید دارند و عوامل نیز با توجه به قرارداد و خسارات تعبیه شده در آن و در نظر گرفته نشدنِ چنین شرایط بی‌سابقه‌ای، راهی برای گریز ندارند و مجبور به حضور در سر صحنه هستند.

وضعیت پرخطر در پشت صحنه سریال‌ سلمان فارسی با حضور هفتصد تن!

در همین راستا ابتدا ۲۳ صنف، سپس خانه سینما و کانون کارگردانان همراستا با دیدگاه رسانه‌های تخصصی به پروژه‌های در حالا انجام در سینما و تلویزیون توصیه کردند برای حفظ ایمنی و سلامت عوامل حاضر در این پروژه‌ها، آن‌ها را تا زمان کنترل شیوع کرونا متوف کنند؛ توصیه‌ای که به آن توجهی نشد. از قضا حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی به جای تعطیلی پروژه‌ها، «کارگروه بررسی آسیب‌های کرونا در سینما» را با هدف «پیشنهادات مقدماتی با هدف جبران این ضرر و زیان جمع آوری شده» تشکیل داد تا ضرر یک گروه اندک تهیه کننده و سینمادار پرداخت شود، اما کمیته‌ای برای تمهیدات بهداشتی از جمله تصمیم گیری برای تعطیلی تشکیل نشد و در همان کمیته بررسی آسیب‌های کرونا، حتی یک پزشک عمومی نیز عضو نیست!

در نهایت روز چهارشنبه ۲۱ بهمن دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران، با اشاره به این که عده‌ای از تهیه کنندگان در شرایط کنونی کشور در حال استمرار ساخت و تهیه فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی با حضور انبوه عوامل سازنده هستند، خواستار توقف این پروژه‌ها شد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با بیان این که بعضاً برخی از تولیدات سینمایی و تلویزیونی در محیط‌های نسبتا محدود و با تراکم و تردد جمعیت تهیه می‌شود، خاطرنشان کرد: «در چنین شرایطی رعایت ملاحظات بهداشتی بسیار مشکل است و این امر می‌تواند ضمن داشتن عوارض و خطرات برای این عزیزان، باعث گسترش شدید زنجیره انتقال ویروس کرونا به دیگران نیز گردد.» اما این موضوع با واکنش متولیان همراه شد و برخی مسئولان نظیر رئیس صداوسیما موضع گیری‌های عجیبی در پیش گرفتند که حاکی از مقاومت در اجرای دستور لازم‌الاجرای ستاد مدیریت بیماری کرونا بود.

عبدالعلی علی عسگری در بخشی از موضع گیری‌اش اظهار داشت: «ما نمی‌توانیم تحرک و تولید کشور را رها و کشور را تعطیل کنیم. دشمن قصد این را دارد که ما چرخ کشور را تعطیل کنیم. ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم و با حفظ بهداشت و سلامت، همکاران همه کار می‌کنند... بیست سریال هم در حال تولید است و بر کار کاملاً تسلط داریم. ما سریالی در حال تصویربرداری داریم که ۷۰۰ نفر عوامل دارد و پزشکانی را به همراه گروه مستقر کرده‌ایم که هر روز یکی یکی افراد را چک می‌کند که بروند یا نروند و اگر کسی مشکلی داشته باشد، اجازه کار نمی‌دهند و نمی‌توانند وارد صحنه شوند.» و از قضا پروژه‌ها متوقف نشد!

«تابناک» برای راستی آزمایی سراغ یکی از این پروژه‌ها رفت، یعنی پروژه پرخطری که اکنون ۷۰۰ نفر عوامل در آن مشغول هستند: «سلمان» فارسی به کارگردانی داوود میرباقری که تولیدش از دی ماه در نقطه‌ای از ایران کلید خورده است. تصاویری که از این پروژه به دست «تابناک» رسیده نشان می‌دهد کوچک‌ترین اصول بهداشتی در طول این پروژه‌ها رعایت نمی‌شود و در لوکیشن فیلمبرداری نیز اساساً اثری از تیم پزشکی که در صحنه حضور داشته باشند و بر رعایت اصول بهداشتی در همه بخش‌ها نظارت کند، به جز یک آمبولانس کنار اتوبوس‌های منتقل کننده عوامل، مشاهده نمی‌شود!

از طرفی رئیس صداوسیما تاکید کرده پزشکان مستقر هر روز افراد را چک می‌کنند، اما مگر بیماری که دوره پنهان ماندنش تا چند هفته می‌تواند بدون علائمی در بدن بیمار تداوم داشته باشد و بیمار در این دوره ناقابل باشد، با کنترل یک پزشک قابل تشخیص است؟! اگر چند تن از این گروه که در غیربهداشتی ترین شکل ممکن فعالیت، استراحت و غذا صرف می‌کنند و به هم متصل هستند، کرونا بگیرد، این گروه چه سرنوشتی خواهند داشت؟! متاسفانه مجری (پزشکی که در مقابل رئیس صداوسیما نشسته بود) جسارت طرح این پرسش تخصصی و به چالش کشیدن استدلال رئیسش را نداشت.

پرسش دیگر اینکه اعضای این گروه که طیف وسیعی‌شان را سیاهی لشکر‌ها تشکیل می‌دهند، دقیقاً از کدام شهر به این پروژه پیوسته‌اند؟ آیا در میان آن‌ها شهروندان قمی نیز حضور دارند یا از دیگر شهر‌ها هستند؟! این تصاویر به خوبی گویای لزوم توقف تولید پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی ولو با اعمال قوه قهریه کشور است، چون می‌تواند تبعات بسیار وسیعی داشته باشد. بی‌شک اگر در این پروژه‌ها گروهی فوت کنند، مسئولیت آن متوجه رئیس سازمان صداوسیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی است که به توصیه ستاد مدیریت کرونا وقعی ننهیده‌اند.

تعداد بازدید : 2090
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
نه كه سريال هاشون خيلي جذابه .
از جانشان كه مهمتر نيست تعطيل كنيد
تعطیلش کنید با بودجه. آن یک بیمارستان بسازید به نام سلمان فارسی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۳
مگه سلمان فارسی پزشک بوده که بیمارستان به نامش بشه..دهها بیمارستان باید بنام اونهایی بشه که بخاطر درمان کرونایی ها جونشون رو از دست دادن.
جمع کنید بابا.اصلا کل کار رو جمع کنید.بجای آتش زدن پول مردم بدبخت با این نوع سریال سازی براشون ماسک و الکل و دستکش بخرید.مردم تو نون شبشون موندن روا نیست واسه سلمان فارسی پول خرج بشه.
واقعا درسته! این موضوع شامل حال برنامه هایی که با حضور تماشاگران برگزار می گردد هم می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۳
اصلا چند نفر سریال های تلویزیون را نگاه میکنه !!! به تعداد انگشتان یک دست.
علی عسگری گفته تعطیل کنیم دشمن خوشحال میشه!!!!
آقای علی عسگری عوامل تولید و بازیگرها رو قربانی میکنه تا ثابت کنه که همه چی امن و امانه . درحالی که اینطور نیست.
ملت ایران باید هشتک سلمان فارسی را نبینیم به راه بیاندازند و آنرا تخریم کنند سلمان بی سل مان
سلمان فارسی یک ایرانی خائن بود چرا باید در موردش سریال ساخت
موفق باشی آقای میر باقری منتظرهستیم
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار