بازدید 15306
پیمانه اقتصادی؛

تکذیب شایعه تک نرخی شدن قیمت بنزین/ نوسان دلار در سطح مقاومنی ۱۲۷۰۰ تومان/ ۱۷هزار میلیارد تومان اموال بانک‌ها، آماده واگذاری/ قیمت لوازم خانگی افزایش نیافته، اما رونق هم نیست!

این پیمانه تیتر‌هایی همچون سبزپوش بورس در کانال ۳۱۴ هزار واحدی، ریزش شاخص بورس‌های دنیا، آغاز پروژه گازرسانی روسیه به چین، عربستان دیگر بار اعضای اوپک را به دوش نمی‌کشد، نظرسنجی: نفت برای صعود قیمت فضا ندارد، افزایش ۵۵ درصدی قیمت گوجه‌فرنگی در آبان، نوسان سکه در کانال ۴ میلیونی، میانگین قیمت اوراق وام مسکن و تعدیل ۱۰ هزار نفری در یک گروه خودروسازی را در بر دارد.
کد خبر: ۹۴۰۸۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 01 December 2019

تابناک اقتصادیتابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون سبزپوش بورس در کانال ۳۱۴ هزار واحدی، ریزش شاخص بورس‌های دنیا، آغاز پروژه گازرسانی روسیه به چین، عربستان دیگر بار اعضای اوپک را به دوش نمی‌کشد، نظرسنجی: نفت برای صعود قیمت فضا ندارد، افزایش ۵۵ درصدی قیمت گوجه‌فرنگی در آبان، نوسان سکه در کانال ۴ میلیونی، میانگین قیمت اوراق وام مسکن و تعدیل ۱۰ هزار نفری در یک گروه خودروسازی را در بر دارد.

سبزپوش بورس در کانال ۳۱۴ هزار واحدی

نبض بورس گزارش داد: در معاملات روز شنبه بورس تهران شاخص کل در حالی با رشد ۳۳۵۷ واحدی در میانه کانال ۳۱۴ هزار واحدی قرار گرفت که شاهد گردش نقدینگی در صنایعی همچون شیمایی، خودرویی، فلزات اساسی، دارویی ها، سرمایه گذاری‌ها و بانک‌ها بودیم. تفاوت اندک نقدینگی در این گروه‌ها به نظر می‌رسد، مبین این مطلب باشد که سهامداران در حال توزیع نقدینگی در بین گروه‌های هستند که در ادامه بازار با پتانسیل رشد بیشتری مواجه هستند.

شاخص کل بورس تهران با رشد ۳۳۵۷ واحدی در ارتفاع ۳۱۴ هزار و ۵۸۷ واحدی قرار گرفت، شاخص کل هم‌وزن با رشد ۱۹۳۸ واحدی به کانال ۹۴ هزار و ۸۲۰ واحد ایستاد، شاخص قیمت وزنی – ارزشی با افزایش ۸۹۹ واحد به سطح ۸۴ هزار و ۲۷۸ واحد رسید، شاخص قیمت هم‌وزن با افزایش ۱۲۹۶ واحدی در ارتفاع ۶۳ هزار و ۳۸۸ واحدی قرار گرفت، شاخص آزاد شناور با جهش ۴۷۴۱ واحدی رقم ۳۶۸ هزار و ۸۳۸ واحد را به نمایش گذاشت، شاخص بازار اول با افزایش ۲۱۲۶ واحد در ارتفاع ۲۲۶ هزار و ۳۱ واحدی ایستاد و شاخص بازار دوم با افزایش ۸۲۴۰ واحد به کانال ۶۵۱ هزار و ۵۰۳ واحد صعود کرد.

ارزش معاملات بورس از ۱۶۱۴.۲ میلیارد تومان فراتر رفت، حجم معاملات نیز در حالی بیش از ۳.۲ میلیارد تومان گزارش شده که برسی‌ها حکایت از افزایش مشارکت سهامداران خرد در معاملات بورس داشته و ارزش بازار بورس تهران نیز امروز به بیش از یک میلیون و ۱۴۷ هزار میلیارد تومان رسید. شاخص کل پس از حمایت در محدوده ۳۰۰ هزار واحدی که با اصلاح زمانی و کف سازی در قیمت اکثر نماد‌ها همراه بوده، به نظر در حال نفس گیری برای شروع موج جدید صعودی خود است.

ریزش شاخص بورس‌های دنیا در آخرین روز از معاملات هفتگی

خبرگزاری فرانسه: آخرین روز از معاملات هفتگی بازارهای سهام جهان کاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به حوزه چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و جنگ تجاری بین چین و آمریکا قرار گرفت. پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مصوبه مجلس سنای این کشور در انتقادات از سرکوب معترضین هنگ کنگی را امضا نمود، چین تهدید کرد که پاسخ قاطعی به این کار خواهد داد. پیش از این ترنیز رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود حصول توافق تجاری با چین تا پایان سال ممکن است اما در عین حال هشدار داده بود که واشنگتن چشمش را به روی آن چه در هنگ کنگ می‌گذرد نخواهد بست. پاتریک او هیر، تحلیل‌گر سایت "بریفینگ" گفت: بازارها اندکی نسبت به آن چه در خصوص جنگ تجاری آمریکا و چین رخ داد نگران شده‌اند. این اختلافات ممکن است توافق تجاری بین دو کشور را به تاخیر بیندازد. در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۵۴.۱۴۱  واحد بسته شد، شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۴ درصد کاهش تا سطح ۳۱۴۰.۹۸ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با کاهش ۰.۴۶ درصدی در سطح ۸۶۶۵.۴۷ واحدی بسته شد. 

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ریزش ۰.۹۴ درصدی تا ۷۳۴۶.۵۶ واحد پایین رفت، شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با کاهش ۰.۱۳ درصدی در سطح ۵۹۰۹.۱۵  واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۰۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۳۶.۳۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۰۷ درصد پایین رفت و به ۹۳۵۲.۰۱  واحد رسید. از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۴۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۲۹۳.۹۱  واحدی پایین رفت، شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ریزش  ۲.۰۳ درصدی به ۲۶ هزار و ۳۴۶.۴۹  واحد رسید.

شایعه تک نرخی شدن قیمت بنزین تکذیب شد

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در اطلاعیه‌ای تاکید کرد که شایعات منتشره درخصوص احتمال تک نرخی شدن بنزین صحت ندارد. براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران محترم سه قوه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از ساعت صفر روز ۲۴ ماه آبان سهمیه بندی بنزین برای تمام وسایل نقلیه بنزین سوز را آغاز کرد. بر این اساس، قیمت بنزین سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومان شد.

پروژه گازرسانی روسیه به چین، در اوایل ماه دسامبر با حضو روسای جمهور دو کشور آغاز می شود. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین با اعلام این مطلب گفت: در تاریخ دوم دسامبر سال جاری با حضور «ولادیمیر پوتین» و «شی جینپینگ» روسای جمهور روسیه و چین، پروژه گازرسانی به چین آغاز می شود. به گفته پسکوف، آغاز به کار این پروژه از شبکه های تلویزیونی پخش خواهد شد. سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه تاکید کرد که به سرانجام رساندن این پروژه، اهمیت زیادی برای روسیه و چین دارد. پسکوف در ادامه عنوان داشت که در اویل سال ۲۰۲۰ نیز با حضور روسای جمهور روسیه و ترکیه، پروژه خط انتقال گاز «ترک استریم» آغاز می شود.

عربستان دیگر بار اعضای اوپک را به دوش نمی‌کشد

برخی منابع اعلام کردند که وزیر انرژی عربستان به احتمال زیاد در نشست آینده اوپک هشدار می‌دهد این کشور دیگر تمایلی برای جبران کم‌کاری دیگر اعضای این سازمان ندارد. /شانا

نظرسنجی: نفت برای صعود قیمت فضا ندارد

۴۲ کارشناس در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند، قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۰ به طور میانگین ۶۲ دلار و ۵۰ سنت خواهند کرد که در مقایسه با قیمت ۶۲ دلار و ۳۸ سنت پیش بینی شده در نظرسنجی قبلی رویترز اندکی بالاتر است. همچنین اقتصاددانان قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در سال میلادی آینده را ۵۷ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه پیش بینی کردند که اندکی بالاتر از ۵۶ دلار و ۹۸ سنت در نظرسنجی قبلی بود. نفت وست تگزاس اینترمدیت در معاملات روز جمعه ۵۸ دلار و نفت برنت ۶۲ دلار و ۸۸ سنت بود. این تحلیلگران رشد تقاضا برای نفت در نیمه اول سال ۲۰۲۰ را به دلیل رشد اقتصادی کمتر، ضعیف پیش بینی کردند. از سوی دیگر اکثر آنها توافق داشتند که نفت زیادی در بازار وجود دارد. رشد تقاضا ممکن است بین ۸۰۰ هزار بشکه در روز تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز باشد.

نوسان دلار در سطح مقاومنی ۱۲۷۰۰ تومان

در معاملات روز شنبه نهم آذرماه ۹۸؛ هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز و بانکی سطح کشور به نرخ ۱۲۴۰۰ تومان از مردم خریداری و به نرخ ۱۲۵۵۰ تومان به متقاضی دریافت ارز فروخته شد که این رقم نسبت به روز پنج شنبه هفته گذشته، ۱۵۰ تومان افزایش داشت. همچنین هر اسکناس دلار آمریکا در محدوده میدان فردوسی تهران، به نرخ ۱۲۷۰۰ تومان رسید. رقمی که با اندکی نوسان رو به بالا و رو به پایین همراه بود. همچنین در این صرافی ها، هر اسکناس یورو به نرخ ۱۳۶۰۰ تومان از مردم خریداری شد و به قیمت ۱۳۷۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که نسبت به پایان هفته قبل، همانند دلار، ۱۵۰ تومان گران‌تر شد؛ هرچند یورو در بازار آزاد توسط دلالان ارزی، به رقم ۱۴۰۰۰ تومان فروخته شد.

افزایش ۵۵ درصدی قیمت گوجه‌فرنگی در آبان‌ماه

مرکز آمار کشور اعلام کرد: متوسط قیمت «گوجه فرنگی» در آبان‌ماه امسال نسبت به مهرماه ۵۵.۵ درصد رشد داشت. علاوه بر «گوجه فرنگی»، قیمت «پیاز» و «تخم مرغ ماشینی» هر یک به ترتیب ۱۷.۸ درصد و ۸.۹ درصد نسبت به مهرماه افزایش یافته است. همچنین در این دوره «پرتقال محصول داخل»، «سیب درختی زرد» و «رب گوجه فرنگی» به ترتیب ۲۴.۷ درصد، ۶.۱ درصد و ۵.۶ درصد کاهش قیمت داشته‌اند. در یک سال گذشته چای خارجی با ۸۶.۴ درصد بیشترین رشد قیمتی را داشته است. همچنین گوشت گوسفندی و شیر پاستوریزه به ترتیب با ۵۹.۷ و ۴۶.۳ درصد در رتبه‌های بعد افزایش قیمت قرار داشتند. 

نوسان سکه در کانال ۴ میلیونی

قیمت سکه طرح جدید، روز شنبه در معاملات بازار آزاد تهران به ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۸۸۰ هزار تومان بود.

میانگین قیمت اوراق وام مسکن

شنبه قیمت «تسه ۹۶۱۰» تغییر چندانی نداشت و در کانال ۳۹ هزار تومان باقی ماند. از میان ۲۴ امتیاز وام معامله‌شده، قیمت پایانی ۴ نماد مثبت بود و باقی امتیاز‌های وام دادوستد‌ها را در محدوده قرمز قیمتی به پایان رساندند. به این ترتیب دیروز این اوراق به‌طور متوسط ۶/ ۱ درصد از ارزش خود را از دست دادند. میانگین قیمت اوراق وام مسکن نیز به کانال ۴۰ هزار تومان نزول یافت.

۱۷ هزار میلیارد تومان اموال بانک‌ها، آماده واگذاری

فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از سامانه اموال مازاد بانک‌ها که با حضور مدیران عامل بانک‌ها برگزار شد، گفت: ​این اقدام، گامی برای آزادسازی منابع بانک‌ها برای اعطای تسهیلات به بخش تولید و ایجاد اشتغال بیشتر در اقتصاد است. وی با بیان اینکه در فاز نخست ۱۷ هزار میلیارد تومان از اموال بانک‌ها در این سامانه ثبت شده که امکان حراج این اموال با همکاری بورس نیز وجود دارد، گفت: البته اموال مازاد بانک‌ها بیش از این ارقام است. دژپسند گفت: بخشی از این اموال شامل هزار و ۲۴۶ واحد کارخانه‌ای و بیش از ۲۷۷ دامداری است که سرمایه گذاران براساس تخصص و تجربه خود می‌توانند آن‌ها را خریداری کنند و یا مدیریت این واحدها به سرمایه گذاران واگذار شود. وی با بیان اینکه منابع وصولی این طرح به بانک‌ها بر می‌گردد و دولت از آن منتفع نمی‌شود، افزود: از ۱۸ بانکی که در این طرح قرار دارد، چهار بانک ملی، ملت، کشاورزی و صادرات ۵۰ درصد مسئولیت واگذاری را برعهده دارند و بیشترین اموال مازاد با ۱۴ درصد مربوط به بانک ملی است. وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره عرضه سهام ۶ پالایشگاه در بورس اوراق و بهادر گفت: مقدمات این کار انجام شده و منتظر دریافت استعلام از دستگاه‌های مربوطه هستیم و این کار به زودی انجام می‌شود. وی درباره مطالبات معوقه بانک‌ها نیز اضافه کرد: طبق اعلام بانک مرکزی، این عدد حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان است.

تعدیل ده هزار نفری در یک گروه خودروسازی

گروه خودروسازی دایملر آلمان اعلام کرده است که طی سه سال آینده، ده هزار نفر از کارکنانش را در سطح جهان تعدیل خواهد کرد. این اقدام در ادامه تعدیل‌های متعدد دیگر خودروسازان برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری عظیم در توسعه ناوگان خودروهای برقی انجام خواهد شد. در حالی که خودروسازان در تقلای تخصیص منابع بیشتر برای سرمایه‌گذاری در توسعه خودروهای پاک هستند، دایملر سومین خودروساز آلمانی است که در این هفته از قصد خود برای تعدیل کارکنانش خبر داده است. چالش‌های جدی دیگری که خودروسازان را وادار ساخته تا دست به تعدیل نیروی کار خود بزنند، کاهش تقاضا در بازار خودروی چین و جنگ تجاری پکن و واشنگتن است. به نقل از دنیای اقتصاد؛ دایملر در بیانیه و در توجیه این تصمیم اعلام کرد: «خودروسازی اکنون در میان بزرگ‌ترین تحول خود در طول تاریخ قرار دارد.» دایملر، شرکت مادر مرسدس بنز پس از نیل به توافق با اتحادیه‌های کارگری در زمینه پرداخت حق و حقوق کارکنانش، خبر تعدیل ۳ درصد از نیروی کار خود را اعلام کرد.

قیمت لوازم خانگی افزایش نیافته، اما رونق هم نیست!

یکی از فروشندگان بازار لوازم خانگی خیابان امین حضور تهران در گفت وگو با ایرنا که خود را بیژن ملکی معرفی کرد، گفت: با توجه به برخی ناآرامی ها طی چند هفته گذشته برخی فرصت طلبان به دنبال بهانه برای افزایش قیمت ها بویژه لوازم خانگی هستند. وی که عهده دار یکی از نمایندگی‌های معتبر و فروشنده یک برند خاص است، افزود:‌ البته مسئولان به خصوص دستگاه قضایی باید در این گونه موارد درایت بیشتری به خرج داده و با شایعه سازان که موجب  برهم زدن آرامش و امنیت روانی جامعه می‌شوند برخورد قاطع تری از خود نشان دهد.

این فروشنده لوزام خانگی تصریح کرد: البته طی این مدت نمایندگی برند ما هیچ گونه افزایش قیمتی را بر روی کالاهای خود اعمال نکرده اما برخی تخفیفات از قبیل هدیه نقدی خریداران را حذف یا کم کرده است. وی گفت: با توجه به اینکه برخی کالاهای خارجی بدون گارانتی از مرز بانه وارد کشور می‌شود و خریداران خاص خود را دارد، گفته می‌شود نرخ آنها از ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته اما تا به امروز در حد شایعه است، زیرا در بازار حداقل تا به امروز خبری از افزایش حتی اجناس بانه ای وجود ندارد. این فروشنده در پاسخ به این که آیا اصلاح نرخ بنزین آثار منفی در بازار داشته یا نه گفت : اتفاقاً پس از اعلام نرخ اصلاح بنزین در چند روز اول فروش ما بسیار خوب بود اما پس از چند روز به روال عادی برگشت اما ناگفته نماند کلاً بازار رونق خاصی در خصوص خرید و فروش ندارد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
دولت بنزین را آزاد و بدون سهمیه، 2000 تومان کند. با فرض کاهش مصرف به 80 میلیون لیتر در روز، همان درامد پیش بینی شده دولت (2400 میلیارد تومان در ماه) نصیبش می شود. بدون حاشیه و دردسر! آن را هم صرف بهداشت و درمان و آموزش کند تا هزینه های مردم کاهش یابد.
در این مملکت فقط رونق افسردگی و ناامیدی و عصبی بودن به چشم میخوره!!!!!!!!!!
اقتصاد؟؟؟؟؟؟؟
کدوم اقتصاد؟؟؟؟؟؟؟؟
در حد ونزوئلا و کره شمالی هستیم!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۰
اتفاقا این دو کشور بنزینشان بسیار ارزان است
شاید بنزین گران باعث پیش برد اقتصاد می شود
بنده دوستی داشتم در قدیم با الاغ رفت و امد میکرد و هیچ نیازی هم به بنزین نداشت...
...
من 2 قسط وامم عقب افتاد بانك چكار كرد؟ آبروي مرا در همسايه -همكاران و فاميلها برد.
چطور؟
يك نامه به اداره كه : 10 مليون از حساب ايشان به بانك داده شود.
يكي از ضامنها فاميل اون يكي همسايه كه به اونها هم اطلاع دادند. مبلغ وام؟ ماهي 300 هزار
كل مبلغ وام 30 تومان بوده براي مسكن مهر....
اونا آبرو بردند بدون توجه به اينكه پارسال 10 مليونش را يكجا دادم خيالم راحت بشه....
قرار بود قیمتها تغییر نکنه قبل از همه دلار ها نجومی شد واقعا مردم را ابله فرض کردید
باز هم بازی با پ‌ل مردم در بانکها شروع شد ...
دیگه وقتشه بریم روستا زندگی کنیم. از دود و دم و آلودگی هوا و شرایط اضطرار و ترافیک سنگین و تلف شدن عمرمون تو ترافیک و گرونی مسکن و بنزین گرون و هزار کوفت و زهر مار دیگه راحت می شیم. کمتر در میاریم، کمتر هم خرج می کنیم. هوای تمیز هم استفاده می کنیم.
صبح اول وقت نرخ دلار را بالا ببرید
نیمه شب نرخ بنزین را 300 درصد افزایش دهید
ببییند در این مسابقه رسیدن به نرخ جهانی بنزین و فوب خلیج، کی به خط پایان خواهید رسید!!!!
پدر ملت درآمد
با این حساب، باید منتظر تک نرخی شدن قیمت بنزین باشیم. حالا چند مدت پس و پیش.
دولت کلا به مردم بگه ماهی چقدر میخواد تا از دست از سرمردم برداره
رک بگه ورشکسته ام و کم اوردم
و از مردم خواهش کنه که ماهی 50تمن بریزید به حسابم که ماهم خرج داریم
هر تصميمي ميگيرند فقط مردم فقير اولين قرباني هستند
مردم ایران باریال بی ارزش حقوق دریافت میکنند و باقیمت فوب خلیج فارس بنزین می خرند و بادلارآمریکا، اقلام ووسایل زندگی خود راتامین می کنند ...
سلام : ایران با ۸۰ میلیون جمعیت، سالانه ۶۹ میلیارد دلار از بیت‌المال را برای یارانه انرژی هزینه می‌کند و از این نظر رتبه اول جهان را دارد ! در همین حال کشور چین با یک میلیارد و پانصد میلیون جمعیت سالانه ۴۴ میلیارد دلار بابت یارانه انرژی هزینه می‌کند! یعنی ۱۹ برابر ما جمعیت دارد ولی ۲۵ میلیارد دلار کمتر از ایران برای یارانه انرژی هزینه می‌کند! تعجب‌آور که چه عرض شود؟ تاسف‌آور نیست؟!
- این ۶۹ میلیارد دلار از بیت‌المال هزینه می‌شود، یعنی از جیب همه ملت بیرون می‌رود، چه مصرف‌کنندگان بنزین و چه کسانی که بنزین مصرف نمی‌کنند! ضمن آنکه افراد عادی یعنی توده‌های عظیم مردم، در مقایسه با صاحبان ثروت، میزان مصرف بسیار کمتری دارند. این نکته گفتنی است که مطابق آمار موجود ۵۰ درصد یارانه انرژی را ۳ دهک ثروتمند جامعه ایران مصرف می‌کنند.
- به عنوان نمونه در سال ۱۳۹۷، بودجه عمرانی کشور ۶۲ هزار میلیارد تومان بود و در همان سال ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بابت یارانه انرژی هزینه شده بود. یعنی ۲۰ برابر بودجه عمرانی کشور که باید صرف آبادانی و عمران می‌شد، برای یارانه انرژی مصرف شده است!
- میزان مصرف بنزین در ایران دو برابر میانگین جهانی آن است.
- روزانه به طور متوسط ۳۰ میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق می‌شود، چرا که بهای آن در کشورهای همسایه چند برابر قیمت بنزین در ایران است( به نقل از روزنامه کیهان مورخ 27/8/98). نرخ هر لیتر بنزین در عربستان ۶۲۰۰ تومان، در امارات ۶۴۰۰ تومان، در افغانستان، ۷ هزار تومان، پاکستان ۸ هزار تومان، ترکیه ۱۳۲۰۰ تومان و در کشور‌های پیشرفته‌ای مانند هلند و سوئد ۲۰ هزار تومان و در ترکمنستان حدود ۵ هزار تومان به پول ما فروخته می‌شود.
بر اساس عقل سلیم ومحاسبات منطقی کارشناسان اقتصادی بنا به هردلیلی اگر سهمیه بندی و قیمت بنزین و فرآوردهای سوختی افزایش نیابد،معضل ترافیک پیچیده تر،آلودگی هوا و مرگ و میرناشی از آن بیشتر وبیشتر،قاچاق سوخت بیشتر ،مصرف بی رویه سوخت و بنزین وحشتناکتر می گردد منتهی در قبال افزایش قیمت سوخت دستمزد حقوق بگیران نیز برای ارتقای قدرت خرید آنان قطعاًبایدافزایش یابد.در ادامه باید افزود که حذف فروش نفت خام ازبودجه کشور جلوگیری از رانت، دلالی و ثروت های باد آورده افراد خاص ،قانونی که راه حل کلیدی و اساسی است و اکثر کشور ها پیشرفته و غیر متکی به نفت اجرامی کنند و درایران هم باید ان شاءالله اجراءگردد مالیات بر سرمایه ازجمله مسکن،طلا،ارز خودرو است و مورد دیگر مالیات بر سپرده های بانکی بالای افراداست
اخه کی پول داره تو این اوضاع یخچال و تلوزیون به این گرونی رو بخره؟
همانند قبل اول شایعه درست میکنند بعد واقعی میشه .اینقدر زندگی رابرمردم سخت نکنید.شما قیمت بنزین رابا کشورهای دیگه مقایسه میکنید میانگین درامد کشورهای دیگه راهم با ایران مقایسه کنید.وجدان وانصاف داشته باشید.
حالا با وجود این وضعیت گرانی و بی برنامگی دولت خیلیا باید فرق این دولتو با دولت قبل متوجه شده باشن
به خاطر گرانی یه قلم گوجه چقدر برای دولت احمدی نژاد جوک درست کردن، سال 89 زمانی که حقوق قانون کار کارگران حدود 300 هزار تومن بود دولت قبل به خاطر افزایش قیمت سوخت نفری 45 تومن یارانه میداد، یعنی معادل یک ششم حقوق ، الان بعد از 9 سال با حقوق یکی و نیم میلیونی کارگران دولت فعلی 55 تومن میده یعنی معادل یک سی ام حقوق کارگر
هدفشون همین بود که قیمت بنزین آزاد کننن بابا مردم خسته شدن تو رو خدا ولشون کنین
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر