بازدید 10264
نقدی بر یک استراتژی انتخاباتی اصلاح‌طلبانه؛

«تحریم انتخابات»، راهکاری کهنه برای نابودی اصلاح طلبی است!

«سعید حجاریان» تئوریسین جریان اصلاحات اولین مطرح کننده موضوع تحریم انتخابات توسط اصلاح طلبان بود و چندی پیش در گفت و گویی از احتمال تحریم انتخابات توسط جریان سیاسی متبوع خود گفت است. حجاریان معتقد است که اگر شورای نگهبان به شیوه سابق عمل کند ممکن است صندوق رای برای آنان حکم جعبه پاندورا را داشته باشد. او از بت نبودن انتخابات می گوید...
کد خبر: ۹۱۱۳۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۸ 13 July 2019

روز گذشته در گزارشی اعلام شد که از درون جلسات اصلاح طلبان خبر می رسد که آنها که در مورد استراتژی انتخاباتی برای انتخابات اسفند در حال بحث هستند و در این زمینه سناریوهای مختلفی را هم مورد ارزیابی و گفت و گو قرار داده اند تا بر اساس آن جمع بندی های لازم با اخذ نظرات گوناگون صورت گرفته و شکل حضور این طیف در انتخابات مجلس یازدهم مشخص شود. اصلاح طلبان اینبار می خواهند حضور متفاوتی در انتخابات مجلس داشته باشند.

به گزارش «تابناک»، در خبری که روز گذشته منتشر شد این مساله مورد تاکید قرار گذفت که  اصلاح طلبان چهار نگاه و استراتژی مختلف را برای انتخابات اسفند ماه مجلس مورد بررسی و کنکاش قرار داده می می دهند. براین اساس، نگاه اول تلاش آن‌ها برای حضور حداکثری، موضوع دوم مسأله مشارکت محدود، مسأله بعدی ائتلاف و آخرین راهکار ارائه شده هم تحریم انتخابات است که همه این موضوعات در جلسات اصلاح طلبان موافقان و مخالفانی دارد و به همین دلیل است که آن‌ها هنوز نتوانسته اند خروجی از نظرات همه تصمیم گیران برای تعیین استراتژی انتخاباتی آتی خود بگیرند.

بلایی که سر اصولگرایان آمد در انتظار اصلاح‌طلبان است

در گزارش پیش رو بنا داریم به این موضوع بپردازیم که گزاره «تحریم انتخابات» از سوی اصلاح طلبان چه سرنوشتی را برای آنها رقم خواهد زد و چه دستاوردی خواهد داشت. شاید آن دسته از اصلاح طلبانی که این گزاره را به عنوان یکی از استراتژی های انتخاباتی این جریان برای مجلس یازدهم مطرح می کنند به این حرف «صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح‌طلب که گفته «ممکن است در انتخابات مجلس یازدهم، همان بلایی سر اصلاح طلبان بیاید که در سال ۹۴ بر سر اصولگرایان آمد.» اعتقاد جدی دارند و می خواهند از همین الان روغن ریخته را نذر امامزاده کنند!

زیباکلام در این زمینه ابراز عقیده کرده است که «در انتخابات مجلس یازدهم، اصلاح طلبان بخش قابل توجهی از رای‌دهندگان خود را از دست خواهند داد. با توجه به شرایط فعلی، آن بدنه اجتماعی‌ که در صورت رفتن به پای صندوق به اصلاح طلبان رای می‌دهد، مشارکتی نخواهد کرد. بنابراین نامزدهای اصولگرایان اعم از تندرو و کندرو و میانه رو در تهران و سایر استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه بزرگ با آرای خیلی کمی وارد مجلس یازدهم خواهند شد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب در عین حال تاکید کرده که «خودش قطعا پای صندوق رای خواهد رفت.» هرچند گفته که روحانی در یک سال گذشته "بلای عظیمی" بر سر ۲۴ میلیون رای‌دهنده خودش آورد، مجلس دهم و به ویژه فراکسیون امید نیز عملکرد بی‌رمقی داشته بنابراین نمی‌توان مردم را همان مردم سال ۹۴ و ۹۶ فرض گرفت.»

راه فرار حجاریان پیش پای اصلاح‌طلبان برای عدم پاسخگویی

«سعید حجاریان» تئوریسین جریان اصلاحات اولین مطرح کننده موضوع تحریم انتخابات توسط اصلاح طلبان بود و چندی پیش در گفت و گویی از احتمال تحریم انتخابات توسط جریان سیاسی متبوع خود گفت است. حجاریان معتقد است که اگر شورای نگهبان به شیوه سابق عمل کند ممکن است صندوق رای برای آنان حکم جعبه پاندورا را داشته باشد. او از بت نبودن انتخابات می گوید.

البته بسیاری از تحلیل گران سیاسی، این اظهارات را نوعی فرار رو به جلو و آن را یک استراتژی قدیمی برای عدم پاسخگویی در قبال عملکرد خود می داند و معتقد هستند که این حرف ها برای فرار از پاسخگویی در مورد ناکارآمدی دولت، مجلس و شورای شهر است. آنها معتقدند که اصلاح طلبان هیچ وقت قدرت را ترک نکرده و با همین ساختار موجود و نظارت استصوابی آن در انتخابات ها شرکت می کنند.

هرچند این استراتژی در کنار مسائلی نظیر تعیین شرط اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات که «علی تاجرنیا» عضو حزب مشارکت آن را زا مطرح کرده و یا تهدید این جریان به عدم ارائه لیست برای انتخابات مجلس یازدهم را برخی کارشناسان تلاش و بازی اصلاح طلبانه برای تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان می خوانند که البته «عباسعلی کدخدایی» سخنگو و عضو حقوقدان این شورا رسما ملاک کار را برای بررسی صلاحیت کاندیداها قانون خوانده و تاکید کرده است که شورای نگهبان تحت هیچ نوع فشار سیاسی در روند بررسی صلاحیت ها قرار نخواهد گرفت.

مخالفان اصلاح‌طلب و اصولگرای تحریم؛ تحریم انتخابات خطرناک است

هرچند این نگاه غالب جریان اصلاح طلب نیست و برخی چهره ها در این جریان مخالفت جدی حتی با طرح موضوع «تحریم انتخابات» دارند. در همین زمینه «محمدجواد حق‌شناس» عضو شورای شهر تهران و از شخصیت‌های اصلاح‌طلب گفته است که کاملاً مخالف تحریم انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان است و آن را به شدت تقبیح می کند.

این عضو حزب اعتماد ملی در این باره می‌گوید: «چنین رویکردهایی که منجر به تحریم و دوری از صندوق‏‌های رأی می‏‌شود راهکار مناسبی برای روبه‏‌رو شدن با انتخابات نیست. ما باید تلاش کنیم که زمینه برای حضور حداکثری در انتخابات فراهم شود و در این راستا با جامعه به گفتگو بنشینیم و از حالا تلاش کنیم تا شرایط را برای برگزاری یک انتخاب مناسب و دقیق و استاندارد فراهم کنیم. بنابراین نگاه شرطی کردن انتخابات نگاه بسیار خطرناکی است و برخی از دوستان متوجه عواقب اظهارات‌شان نیستند

جریان اصلاحات پس از مجلس ششم نتیجه نامبارک تحریم انتخابات را در شکل گیری مجالس عمدتا یا کاملا اصولگرا دید؛ موضوعی که هزینه آن هم برای جریان اصلاحات، هم برای جریان اصولگرا و هم برای مردم و نظام بود. «علی مطهری» هم در همین زمینه به انتقاد از اصلاح طلبان در سال 94 پرداخته و ضمن تخطئه  مجلس نهم- با اکثریت اصولگرا- گفته بود اگر اصلاح‌طلبان، انتخابات مجلس نهم را تحریم نمی‌کردند ما مجلس بهتری داشتیم.

وی عنوان کرده بود: ما تجربه مجلس نهم را داریم که در آن انتخابات اصلاح‌طلبان تقریباً به غیر از چند حزب انتخابات را تحریم کرده‌اند که نتیجه‌اش مجلس نهم است و این مجلس با مجلس ایده‌آل فاصله بسیاری دارد.این نماینده مجلس با اشاره به حضورش در مجالس هشتم و نهم اظهار داشت: من وقتی مجلس هشتم و مجلس نهم را با یکدیگر مقایسه می‌کنم می‌بینم که مجلس هشتم قوی‌تر بود و نمایندگان خوشفکرتری داشت که می‌توانستیم با آنها همفکری و درد دل کنیم اما این تعداد در مجلس نهم به کمتر از 10 نفر رسیده است.

باید تاکید کرد که طرح موضوعاتی نظیر «تحریم انتخابات» و یا مشروط کردن حضور در این عرصه تجربه ایست که پیش از این آزموده شده و حاصلی هم در پی نداشته است. این مساله علاوه بر هزینه سازی برای نظام، هزینه سازی برای جریان اصلاحات نیز هست و در مقاطعی باعث خالی ماندن دست این جریان از تصدی کرسی های بهارستان شده است که هنوز بسیاری از اصلاح طلبان آن را در پیش گرفتن یک رویه اشتباه می خوانند. 

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۳۰
انقلاب امام ره خط مشی وتفکر مربوط به خودرا دارد اصلاحطلبان تا کنون در مقابل خط انتقلاب بوده اند فقط دنبال مقام وپول هستند شورای نگهبان هر تفکری که با انقلاب همخوانی ندارد باید شجاعانه رد کند وقوه قضاییه باید کسانیکه مردم را فریب داده ومسیول شده اند به محاکمه بکشد وگرن روزی مردم زجر کشیده خودشان به صحنه می ایند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
تحریم ویا غیر تحریم وقتی آمار سازی شود تاثیر ندارد.
چه حجاریان بگوید و چه نگوید
چه اصلاح طلب و چه اصولگرا

بدانید و آگاه باشید هیچکس در انتخابات شرکت نخواهد کرد!
لطفا بازارگرمی نکنید!

مردم چه خیری از شما دو گروه دیده اند؟ در این اوضاع نابسامان کدام اصلاح طلب و اصولگرا مرهمی برای زخمهای مردم و قشر آسیب پذیر (که اکنون لههه شده است) بوده اند؟
خجالت بکشییییدددد
هر روز بدبخت تر از دیروزیم!! هر روز نابودتر از دیروزیم!!
ما سالهاست که مرده ایم!!
بابا جمع کنید توروخدا
چه دل خوشی دارن!
بی شرمانه س هر وقت نزدیک انتخابات و راهپیمایی میشود به یاد مردم میفتید.
سالهاست کسی شاد نیست
ساهاست کسی نمی خندد
سالهاست که عصبی و افسرده ایم
سالهاست که در گوش ما میگویند: اگر چنان شود
پیگیری میشود
انشاءالله....

مردم برده شما هستند آیا؟؟؟؟
دیگه دل و دماغی نمونده :(((
هر سال انتخابات شرکت کرده ام اما از نظر ایجاد رفاه و آرامش تکسط مسئولان هر سال دریغ از پارسال. پشت دستم را داغ میکنم اگه یه بار دیگه رای بدم
مردم دیگه گول این خبرهای تهییج کننده رو نمیخورن!
فکر دگر کنید....
تقریبا تمام انتخابات فرمایشی است
می خواهید باز هم شور حسینی برپا کنید
حنای شما پیش من که رنگی ندارد ملت را نمی دانم
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۲
حرف ندارد
من فارغ از هرگونه جناح بندی در انتخابات شرکت نخواهم کرد
برای ما هیچ فرقی نداره شما همتون جز یک خانواده اید فقط بعض موقع ها با هم حرفتون میشه
اگر برای سفره خانوادگی شما اتفاقی بیفته پدر ما ملتو در میارید.
همین مونده که توی این شرایط بیاییم به کسانی که نمیشناسیم رای بدیم!
همونها که شناختیم برایمان کافیست.
نمایندگانی که در این گرانیهای اخیر هیچ قدمی برای مردم برنداشتند. حتی بیشتر آنها ذی نفع هم بودند و این گرانی برایشان پر برکت بود.
نماینده ای که به مردم توهین میکرد و سوار بر خودروی لاکچری اش بود الان چیکار میکنه؟
نمایندگانی که سلفی گرفتن!
نمایندگانی که نمیتوانستند از روی کاغذ بخوانند!
اینها نمایندگان مردم هستند؟ واقعا؟؟
ارتباطشان با مدیران خودرو تا چه حد است؟

بگذار... بگذریم...
اگر اصلاح طلبان میخواهند در انتخابات کاندید شوند باید راست و حسینی به این پرسش مردم پاسخ دهند که دنبال اصلاح چه چیزی هستند!؟ و روش و مدت زمان این اصلاحات را هم برای مردم مشخص کنند! شاید اساسا اصلاحات مورد نظر اصلاح طلبان کلا با اصلاحات مورد نظر مردم متفاوت باشد.
تا وقتی اصلاح طلبان بصورت شفاف مشخص نکرده اند دنبال چه هستند، منتظر نباشید مردم هم مثل چند دهه اخیر چشم و گوش بسته باشند.
در هر انتخاباتی از این به بعد،اصلاح صلبان و اصولگرایان جمعا 10 درصد و حداکثر 15 درصد از مردم ایران را میتوانند به پای صندوق رای بیاورند(هر جریان 5 تا 7 درصد از مردم را میتواند بسیج کند).اکثریت مردم انتخابات را تحریم میکنند،حال جریانات سیاسی هر برنامه ای داشته باشند نمیتوانند دیگر مردم را پای صندوق بیاورند.اینجا مردم هستند که تعیین کننده اند..فقط یک چیز میتواند اثر عدم مشارکت مردم را بپوشاند و آن جنگ است،که امیدوارم مسئولان به فکر آن نیفتند.
این اصلاح طلبان کی می فهمند که بعد از رحلت امام این ها قدرت رو در دست گرفتند و سهم اونها غارت شد و دیگه جایی در قدرت ندارند و باید خداحافظی کنند بای بای
تابناک مغزهای متفکر اصلاحات این دونفر هستند که این طور روی این ها مانور می دهی؟
اگر بله خدا به داد طرفدارانشون برسد
انتخابات نمایشی
رسما کار جریانات سیاسی تمومه و درصد مشارکت مردم تو انتخابات رو که مسئولان ازش به عنوان اهرم بین المللی به عنوان مقبولیت خودشون تو مواقع حساس استفاده می کردن قطعا این دوره رنگ خواهد باخت چون کارنامه اصولگرا ها با دولت فاجعه بار احمدی نژاد سیاهه و اصلاح طلب ها با توافق اتمی بسیار ضعیف و بی رمقی که به راحتی زیر پا گذاشته شد و عرضه نداشتن شیش قفلش کنن و مردم و مملکت رو به این روزگار و لبه پرتگاه رسوندن قطعا تا یکی دو سال آینده گشایش خاصی اتفاق نخواهد افتاد و مردم هم به دلیل سیاست زدگی این روزا مشارکتی ت انتخابات نخواهد داشت.
فقط تحریم
حالا کی قراره رای بده که آقایون شرط حضور در انتخابات رو مطرح می کنند ، قبلا بخاطر اینکه بین بد و بدتر / بد را انتخاب کنم میرفتم رای میدادم ولی حیف اون وقتی که میزاشتم برای رای دادن ، آقایون کلا بدتر اندر بدترن
انتخابات واسه چی هست؟ مثلا گوشت بجای 130 تومن بشه 125 تومن؟؟ چقدر سرخوشید شما برادران!
اگر تغییرات جدی به موضوع ناکارآمدی شدید کارگزاران اعم از دولتی و نیز نحوه تعامل با شهروندان و توجه به خواسته های آنان رخ ندهد کم کم باید به هر دو جریان بگیم که دیگه تمومه ماجرا...
این دفعه تحریم از طرف قاطبه مردم بدلیل انکه مسئولان تنها منافع 6تا 7 میلیون طرفداران خودرا در داخل تامین کرده وخواهد کزد ،75 میلیون با سیاست های اعمالی ورفتارها وتصمیمات مسئولان هیچ سنخیت وسازگاری ندارند ،ورای هم بدهند وندهند در هر حال نتیجه یکی است واب از اب تکان نخواهد خورد ،تنها مهره ها جابجا خواهند شد ،هیچ تصمیم سازنده ومفیدی بنفع کارگران ،کارمندان .شاغل وبازنشسته ،کشاورزان وکسبه جزء وفقرا وبیکاران وطبقه متوسط نخواهد بود وهمه چیز بنفع اشراف ونوکیسه ها خواهد بود بقیه ول معطلنند یعنی سیاهی لشکر که در روزهای انتخابات بکار گرفته میشوند در بقیه موارد کسی بفکر مدد ومعاش واسایش ورفاه انها وبچه هایشان نبوده ونیست ونخواهد بود .درامدهای نفتی را اقلیتی تصرف عدوانی نموده وهمینطور اماکن واملاک پر بهای کشور را
کلا اصلاح طلب و اصولگرا چه گلی بجز غارت بیت المال و پارتی بازی برای اشناهاتون چه گلی به سر این مملکت زدید؟
برای یک بار هم که شده مردم انتخابات را تحریم کنند
من نه اصلاح طلب هستم نه اصولگرا
و این سوال رو از خودم میپرسم که چرا باید تو انتخابات شرکت کنم که هیچ سودی برای من نداشته و نخواهد داشت .
نیازی به تحریم نیست. خود مردم دیگه سر صندوقا نمیرن. نکنه توهم زدین و فکر میکنین مردم چشمشون به دهن شماست که تحریم کنین یانه؟
دولت تداركاتچي به هیچ دردی نمی خوره . بي عرضگي هم حدي داره .
نه اصولگرا نه اصلاح طلب مردم دیگه در انتخابات شرکت نمی‌کنند. حتی کارمندان دولت هم الآن دیگه زبونشون درازه که این وضعیت مملکت قابل دفاع نیست. پس انشاا... با یک همیت چندین میلیونی در انتخابات شرکت نخواهیم کرد. بگذار اصولگرا و اصلاح طلب بمونن و حوضشون
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل