بازدید 7184
۱
دکتر حمید حسینی در گفتگو با تابناک اقتصادی؛

نقل قول دروغ از سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی در رسانه‌های معاند/ صادرات فرآورده‌های نفتی ایران به افغانستان به دو شیوه ادامه دارد/ صادرات سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن فراورده نفتی و هیدروکربور به افغانستان

یکی از خبرهای جهت دار، با عنوان "افغانستان هم واردات فرآورده های نفتی از ایران را به صفر رساند" در روزهای گذشته منتشر شده و منبع خود را نقل قول از حمید حسینی کارشناس و مقام مسئول در حوزه صادرات فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی معرفی می کند تا این گونه القا کند که منبع خبر داخلی و معتبر می باشد.
کد خبر: ۹۰۱۲۱۶
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۹ 24 May 2019

تابناک اقتصادیدر روزهای اخیر، رسانه های معاند با جوسازی پیرامون ممنوعیت واردات فراورده های نفتی از ایران به افغانستان، سعی در ایجاد تنش های اقتصادی و سیاسی بین دو کشور را داشتند، اما در این میان تاکید این رسانه ها بر نقل قول از دکتر حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی مبنی بر توقف صادرات فراورده های نفتی به افغانستان، باعث شد تا برای بررسی صحت و سقم این خبر گفتگویی با دکتر حسینی داشتیم.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در شرایطی که کشور در جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد و دشمنان این مرز و بوم با تحریم های خصمانه و یک جانبه سعی دارند تا صادرات نفت ایران را متوقف کنند، رسانه های معاند نیز سکوت نکرده و هر روز با اخبار دروغ سعی در ایجاد تشویش و نگرانی در بین فعالان اقتصادی و مردم ایران را دارند.

یکی از این خبرهای جهت دار، با عنوان "افغانستان هم واردات فرآورده های نفتی از ایران را به صفر رساند" در روزهای گذشته منتشر شده و منبع خود را نقل قول از حمید حسینی کارشناس و مقام مسئول در حوزه صادرات فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی معرفی می کند تا این گونه القا کند که منبع خبر داخلی و معتبر می باشد. اما دکتر سید حمید حسینی رییس سابق هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی از این موضوع اظهار بی اطلاعی می کند و ضمن تکذیب ادعای منتسب به ایشان، تاکید دارد که در این خصوص هیچ گونه مصاحبه ای نداشته است.

نقل قول دروغ از سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی در رسانه های معاند/ صادرات فرآورده های نفتی ایران به افغانستان به دو شیوه ادامه دارد/ صادرات سالانه حدود ۱/۵ میلیون تن فراورده نفتی و هیدروکربور به افغانستان

بر اساس این گزارش، دکتر حسینی در ابتدای گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در خصوص صادرات فراورده نفتی به افغانستان اظهار داشت: در سالهای اخیر ایران سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن فراورده نفتی و هیدروکربور به افغانستان صادر کرده است. این صادرات از سه مسیر زیر صورت گرفته است:

۱- خرید مستقیم تجار افغانی از شرکت پخش وپالایش

۲- فروش فراورده های شرکت پخش از مسیر تعاونی های مرزنشین

۳- صادرات هیدروکربور با ترکیبی شبیه گازوییل و بنزین

صادرات دو منبع اول حدود سیصد هزار تن و سهم اصلی صادرات بر عهده تولید کنندگان هیدروکربور می باشد که عضو اتحادیه و بخش خصوصی هستند.

اما با توجه به اینکه کیفیت و قیمت هیدروکربور در مقایسه با فراورده های پالایشگاهی پایین تر میباشد لذا صادرات شرکت نفت به علت رقابت بخش خصوصی چشمگیر نمی باشد و لذا شرکت نفت ناراضی می باشد.

رییس سابق هیات مدیره اتحادیه در ادامه بیان داشت: اخیرا سفارت ایران در کابل اطلاعیه داده و اعلام نموده که در جریان تصمیم دولت افغانستان برای جلوگیری از ورود کالای بی کیفیت بوده است. بر این اساس اکنون صادرات به شیوه اول و دوم ادامه دارد ولی صادرات محموله های هیدروکربور با ممانعت مواجه شده و اعضای اتحادیه که تولیدکنندگان اصلی این فراورده می باشند با توقف تولید و معطلی کامیون ها در مرز مواجه شده اند.

به گفته دکتر حسینی، به نظر میرسد که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، استاندارد و شرکت پخش نیز از این تصمیم دولت افغانستان ناراضی نباشند، زیرا مدعی هستند که بعضی از تولیدکنندگان هیدروکربور از فراورده یارانه ای در تولید هیدروکربور استفاده می نمایند و در این رابطه تعدادی پرونده در ستاد مبارزه با قاچاق تشکیل شده و در رابطه با تخلفات صورت گرفته تعدادی از مدیران سازمان استاندارد دستگیر و در مظان اتهام هستند.

دکتر حمید حسینی به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ضمن تکذیب خبر رسانه های معاند و شبکه های ضد انقلاب، اعلام می دارم که در رابطه با این موضوع با هیچ خبرگزاری داخلی و خارجی مصاحبه نکرده‌ام. ضمنا خبری که خبرگزاری فارس منتشر کرده در مقدمه از قول من در مورد کاهش صادرات مطلب نوشته و منبع خبر توقف صادرات را اعلام ننموده است.

سید حمید حسینی در پایان این گفتگو اظهار داشت: امیدوارم که با پیگیری سفارت و اتحادیه و کنترل بیشتر بر کیفیت تولید فراورده توسط بخش خصوصی، شاهد رونق گرفتن مجدد صادرات فراورده توسط بخش خصوصی ایران باشیم.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
دیر یا زود صادرات به افغانستان هم صفر میشه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل