بازدید 13800
گفت وگوی اختصاصی «تابناک» با دکتر یزدان سیف، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران؛

بهای شکر به دو دلیل کاهش خواهد یافت/ از ۲۶۵ هزار تن شکر، حدود ۴۰ هزار تن از انبار‌ها خارج شده است/ برداشت شبانه روزی ۵۰۰ هزار تن شکر نیشکری/ انبار‌ها پر است، مردم خیالشان راحت باشد/ واردات ۴۰۰ هزار تن شکرخام با ارز ۴۲۰۰ تومانی

چند روزی است، بهای شکر افزایش یافته و اظهارنظر‌های متفاوتی در این باره صورت گرفته است. خبرنگار تابناک اقتصادی برای آگاهی هر چه بیشتر در مورد دلایل این افزایش قیمت، گفت وگویی با یزدان سیف، معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ترتیب داد.
کد خبر: ۸۸۳۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴ 07 March 2019
تابناک اقتصادیچند روزی است، بهای شکر افزایش یافته و اظهارنظر‌های متفاوتی در این باره صورت گرفته است. خبرنگار تابناک اقتصادی برای آگاهی هر چه بیشتر در مورد دلایل این افزایش قیمت، گفت وگویی با یزدان سیف، معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ترتیب داد.
 
به گزارش «تابناک اقتصادی»، این روز‌ها قیمت شکر در حال افزایش است و خبر‌های مختلفی در مورد دلایل این افزایش قیمت منتشر می‌شود. برای آگاهی بیشتر از دلایل رشد قیمت شکر و با توجه به وظایف در نظر گرفته شده برای شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی، خبرنگار تابناک اقتصادی گفت وگویی اختصاصی را با یزدان سیف معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ترتیب داد. وی که از اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ مسئولیت مدیرعاملی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی را بر عهده دارد، از دلایل افزایش قیمت این روز‌های شکر در بازار گفت.
 
یزدان سیف قیمت شکر بازار واردات وزارت جهاد گفتگو تابناک
 

یزدان سیف در آغاز ضمن اشاره به این که از سال ۱۳۹۶ تاکنون هرگز به مشکلی در چهار حوزه برنج، روغن، شکر و گندم برنخورده ایم گفت: متأسفانه هم اکنون بنا به دلایلی قیمت شکر افزایش یافته است. معاون وزیر جهاد کشاورزی پیرامون دلایل این افزایش گفت: ما در سال زراعی گذشته توانستیم دو میلیون و سی هزار تن شکر تولید کنیم و به لحاظ تولید این کالای اساسی به خودکفایی رسیدیم. از دو میلیون و سی هزار تن شکر تولید شده، حدود یک میلیون تن سهم نیشکر و یک میلیون و سی هزار تن نیز سهم چغندرقند بود.

سال ۱۳۸۴ کارخانه‌های نیشکر تعطیل و کارخانه‌های چغندرقند نابود شدند

وی افزود: در سال جاری ما با دو مشکل در حوزه تولید شکر رو به رو شدیم؛ نخست اینکه در تابستان سال جاری و به دلیل کم آبی، وزارت نیرو در حالی که ۵ تا ۶ میلیارد مترمکعب آب پشت سد‌ها داشت، تصمیم گرفت تا سهم آبه نیشکر را ۳۰ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش دهد. از آنجا که بیشترین رشد نیشکر در پایان تابستان است، موضوع کاهش سهم آبه بر روی تولید نیشکر تأثیر گذاشت.

در اینجا ما پیش بینی کردیم در سال جاری تولید نیشکر ما کاهش خواهد یافت، از این روی، تصمیم گرفتیم تا برای جبران این کاهش تولید و تأثیر آن بر تولید شکر، اجازه واردات از اسفند ماه سال جاری را بدهیم. دلیل اجازه واردات در اسفند ماه نیز این بود که دوباره تجربه تلخ واردات در سال ۱۳۸۴ تکرار نشود، همچنین در شش ماهه دوم ما به دلیل شرایط اقتصادی خاص کشور با کمبود ارز مواجه شدیم. اگر یادتان باشد در سال ۱۳۸۴، واردات شکر آن قدر انجام شد، کارخانه‌های نیشکر تعطیل و کارخانه‌های چغندرقند نابود شدند. به همین منظور، ما اجازه واردات در اسفند ماه را صادر کردیم تا برداشت نیشکر و چغندرقند تقریبا به پایان رسیده باشد و تولید آسیبی از سمت واردات نبیند. دوم آنکه به دلیل بارش‌های فراوان رحمت الهی در خوزستان که تقریبا دو تا سه برابر سال قبل بود، برداشت نیشکر به تعویق افتاد.

دلیل تعویق در برداشت نیشکر این بود که در خوزستان جنس خاک به گونه‌ای است که وقتی بارندگی می‌شود، خاک باتلاقی شده و کمباین‌ها جهت برداشت نمی‌توانند وارد زمین‌های کشاروزی بشوند؛ بنابراین، برداشت نیشکر ما که طبق برنامه باید آخر آذر ماه شروع می‌شد به تعویق افتاد. از این روی، ما کاهش تولید را پیش بینی نمودیم و برای آن راهکار واردات را در نظر گرفتیم، اما پیش بینی آن را نداشتیم که برداشت نیز به تعویق خواهد افتاد.

برداشت شبانه روزی ۵۰۰ هزار تن شکر نیشکری

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: هم اکنون ۵۰۰ هزار تن شکر نیشکری داریم، ولی به خاطر شرایطی که عرض کردم برداشت مقداری به تعویق افتاد، اما حدود بیست روزی است که این برداشت آغاز شده و ده روزی است که این برداشت شبانه روزی انجام می‌شود، چون باید تا ۱۵ فروردین ماه که بارندگی نیست این برداشت تمام شود.

یزدان سیف در ادامه سخنان خود گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران برای کنترل و تنظیم قیمت شکر ماهی ده تا پانزده هزار تن از ذخایر استراتژیک به بازار تزریق کرده است و شما هم اکنون اگر سری به فروشگاه‌های زنجیره‌ای سطح شهر بزنید، شکر با قیمت ۴ هزار تومان یافت خواهید کرد.

از ۲۶۵ هزار تن شکر، حدود ۴۰ هزار تن از انبار‌ها خارج شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه از پانزدهم اسفند ماه به بعد به دلیل نزدیک شدن به عید، تقاضای شکر بالا می‌رود گفت: ما این موضوع را نیز پیش بینی نموده و در مرحله اول و در ۱۵ بهمن ماه در حالی که قیمت شکر به ۵ تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود به میزان ۷۵ هزار تن شکر به بازار اختصاص دادیم. همچنین از انجمن‌های مختلف از جمله انجمن صنایع غذایی دعوت کردیم و به آن‌ها ۴۰ هزار تن شکر تخصیص دادیم. در مرحله دوم و در ۲۷ بهمن ماه ۱۵۰ هزار تن شکر دوباره تزریق کردیم. پس تا اینجا در مجموع ۲۶۵ هزار تن شکر برای تنظیم بازار از ذخایر استراتژیک اختصاص دادیم. از این میزان ۲۶۵ هزار تن تنها ۱۱۰ هزار تن برگه به مردم برای دریافت شکر داده و آن‌ها را به ما معرفی کرده اند که به آن‌ها شکر بدهیم. ما هم یک پیش فاکتور برای آن‌ها صادر کرده ایم تا شکر خود را تحویل بگیرند. از این ۱۱۰ هزار تن فقط ۶۷ هزار تن پول به حساب ما واریز کرده اند. حالا از این ۶۷ هزار تن حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تن شکر از انبار‌های ما خارج شده است.

سیف در پاسخ به اینکه چرا این اتفاق افتاده و علیرغم اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران ۲۶۷ هزار تن شکر اختصاص داده است، اما تنها ۳۰ تا ۴۰ هزار تن شکر از انبار‌های این شرکت خارج شده است، گفت: بخشی از این موضوع به این دلیل است که عده‌ای مطابق نیازهایشان حواله نگرفته اند. یک فرض این بوده که این حواله را می‌گیرند و می‌برند در بازار آزاد می‌فروشند. دلیل دیگر آن که یک عده حواله گرفته اند، اما پول ندارند که بیایند شکر را از شرکت تحویل بگیرند. دلیل سوم این است که یک عده حواله گرفته اند پول را هم به حساب ما واریز کرده اند، ولی لجستیک ما یک مقدار در بارگیری کند عمل کرده است.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در این باره که آیا به دلیل اختلاف قیمت شکر توزیعی توسط شرکت و بازار آزاد، احتمال سودجویی وجود دارد اظهار داشت: بالاخره اختلاف قیمت، سودجویی می‌آورد. البته حواله‌های ما مدت دار است که اگر دو هفته‌ای نیایند نگیرند باطل می‌شوند.

وی در مورد قیمت شکر‌های توزیعی شرکت برای عمده فروشی و خرده فروشی گفت: به قیمت مصوب شکر توزیع می‌کنیم. برای عمده فروشی درب کارخانه حداکثر سه هزار و ۲۰ تومن است و برای خرده فروشی در بسته بندی ۹۰۰ گرمی ۴ هزار تومن و در بسته بندی یک کیلوگرمی ۴۲۰۰ تومن است. قیمت شکر صنایع غذایی مثل شیرینی فروشی‌ها هم که به صورت ۵۰ کیلوگرمی است، بین سه هزار تومن تا چهار هزار تومن است.

 
یزدان سیف تابناک شکر نیشکر
 
قیمت شکر به دو دلیل کاهش خواهد یافت
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت وگو پیش بینی کرد، در روز‌های آینده قیمت شکر به دو دلیل کاهش خواهد یافت: اول به دلیل افزایش عرضه و دوم به دلیل کاهش تقاضا. وی در مورد افزایش عرضه گفت: هم اکنون علاوه بر ۵۰۰ هزار تنی که قرار است شکر از طریق نیشکر برداشتی تولید شود، اجازه واردت شکرخام به بخش خصوصی و کارخانجات قند و شکر به میزان ۴۰۰ هزار تن جهت مصارف خودشان با ارز ۴۲۰۰ تومانی در سه ماهه اول سال آینده داده شده است. اجازه واردات شکرخام به این دلیل به کارخانجات قند و شکر داده شده که کسی بیاید این کالا‌ها را وارد کند که خودش تولیدکننده است و این واردات دیگر تولید را زمین نخواهد زد، همچنین دیگر موضوع مافیای واردات هم پیش نمی‌آید. ما نیز بر این واردات نظارت خواهیم داشت.
 
باید بنکداران را مدیریت کنیم تا به قیمت کالا اضافه نکنند
 

سیف در مورد توزیع شکر و انحصار در آن نیز اظهار داشت: شکر سه نوع مصرف دارد؛ دارویی، غذایی و مصرف خانوار که مردم مصرف می‌کنند. در موضوع دارویی که کانال‌های توزیع مشخص است. برای مصارف غذایی هم که خود این شرکت‌ها صنایع غذایی می‌روند از کارخانجات شکر می‌خرند. فقط بخش خانوار می‌ماند که ما امروز برای این بخش برای اتحادیه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای این امکان را فراهم کرده ایم که بیایند از ما بخرند و به قیمت مصوب بفروشند. وی در مورد وضعیت بنکداران در این چرخه توزیع نیز گفت: ما باید این بنکداران را مدیریت کنیم تا به قیمت کالا اضافه نکنند.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به این موضوع که دارو و مواد غذایی از همه تحریم‌ها مستثناست و امکان تحریم آن‌ها وجود ندارد، گفت: آمریکایی‌ها به زیرکی دنبال آن هستند که در این زمینه اختلال ایجاد کنند، اما این امکان وجود ندارد.

وی افزود: دولت و بخش خصوصی امروز بر خود تکلیف می‌داند که نه تنها غذا که بقیه کالا‌های مورد نیاز مردم را نیز تأمین کند. ما امروز با تامین کنندگان بزرگ دنیا راهکار‌های خوبی را دیده ایم. هفته آینده ما چهار کشتی کالا‌های مختلف در حال تخلیه خواهیم داشت. اتفاقا یک کشتی ۶۶ هزار تنی شکر هم در راه داریم و به زودی در بندر امام خمینی (ره) پهلو خواهد گرفت. هفته‌های آینده دو کشتی دیگر شکر از هند هم در راه است. این مواد غذایی تنها مربوط به شرکت بازرگانی دولتی ایران است که وارد خواهد شد بماند که بخش خصوصی نیز در این زمینه فعال است.

انبار‌ها پر است مردم خیالشان راحت باشد

وی افزود: شرکت بازرگانی دولتی ایران در سال گذشته تا چنین روزی نوزده کشتی برنج، روغن و شکر وارد کرد و امسال تا به امروز ۴۳ کشتی وارد کردیم و تا قبل از پایان سال بالای پنجاه کشتی وارد کشور خواهد شد. مردم بدانند، به رغم همه مشکلات و تحریم‌ها ارز مربوط به این کالا‌ها پرداخت شده است. انبار‌های ما پر است مردم خیالشان راحت باشد. حالا در برخی مواقع اتفاق‌های غیرمترقبه‌ای هم می‌افتد و یک مقدار عرضه با مشکل مواجه می‌شود، اما می‌شود با ذخایری که داریم این موضوع را برطرف کنیم. این نوسانات فصلی نه تنها در ایران که در همه جای دنیا هم رخ می‌دهد.

یزدان سیف در پایان سخنانش گفت: امروز کشور در شرایط جنگ اقتصادی است و همه باید با هم باشیم و به یکدیگر کمک کنیم تا از این جنگ اقتصادی نابرابر سربلند خارج شویم. هر آنچه ترامپ و نظام بین الملل برای از پای درآوردن ایران طراحی کرده بودند، آن گونه که در ذهن داشتند انجام نشده است.

وی افزود: مردم آگاه باشند ما بیشتر توئیت‌های انجام شده در مورد کالا‌های اساسی را رصد کردیم و سرمنشأ این توئیت‌ها به سلطنت طلبان یا منافقین بازمی‌گشت که در خارج از کشور حضور دارند و برای ملتهب کردن بازار‌ها این توئیت‌ها را با هشتک هایی چون شکر، نانوایی تعطیل شد، قحطی و ... منتشر می‌کنند. جالبتر آنکه ربات‌هایی را برای لایک کردن این توئیت‌ها نیز طراحی کرده اند.

سیف ضمن گلایه از برخی صحبت‌های سیاستمداران نیز گفت: متأسفانه برخی سیاستمداران اظهارنظر‌هایی را انجام می‌دهند که درست نیست و به قاعده صحبت نمی‌کنند. حتی برخی تصمیماتی که باید پشت در‌های بسته گرفته شود متأسفانه در مناظرات و تلویزیون گرفته می‌شود.

همچنین سیف در مورد کوپنی شدن کالا‌ها گفت: ببیند شرایط امروز ما با شرایط زمان جنگ تحمیلی خیلی فرق می‌کند. ما امروزه فقط ۱۲۵ میلیون تن مواد غذایی تولید می‌کنیم یا مثلاً دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید مرغ داریم. من نه به عنوان معاون وزیر بلکه به عنوان یک کارشناس عرض می‌کنم که کشور ما ظرفیت‌های تولیدی آن قدر بالایی دارد که اصلا طرح چنین موضوعاتی بی معناست.

گفت‌وگو از: محمدرضا مقامی فرد
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴۲
سه هفته تو یاسوج شکر نیست
بستنی فروشی تعطیله
دیگه نگران چی نباشم!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
همینکه میگه قیمت پایین میاد و نگران نباشید شک نکنید گرونتر میشه و بزودی شیکر هم کمیاب میشه
نشان به آن نشان که مسئول جنگ اقتصادی گفت دلارقطعا از اینی که هیت گرانتر نخواهد شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
مشکل اصلی مردم کمبود گوشت ،خیار ، شکر و ... نیست . مشکل عدم مدیریت که متاسفانه کار به کاردان سپرده نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۷
تازمانی که مدیران رابطه ای برمسند کارها سوارباشند انتظار بهترشدن اوضاع رانداشته باشید.
پس از دادن انحصار واردات شکر به چند نفر از خودی های ژن خوب در چند سال پیش ، تا بحال هر ساله درست قبل از برداشت نیشکر هفت تپه ، حضرات با ارز دولتی رانتی خیلی بیشتر از نیاز بازار شکر وارد میکنند
و پدر صنعت تولید شکر را درآورده اند .
حالا هی این وزیر و آن معاونش هزار قسم بخورند
کسانی که پشت پرده را میدانند مثل من باور نمی کنند ........
از یک طرف می‌گویند در تولید شکر به خودکفایی رسیدیم از طرف دیگر می‌فرمایند ۵۰۰ هزار تن شکر وارد می کنیم. این تناقض چگونه قابل جمع است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
سال گذشته به خودکفایی رسیدیم ولی امسال به دلایلی که در متن گفته شده، تولید کاهش داشته
بحران و حاشیه سازی های اقتصادی و معیشتی برای مردم مانع از خواست بحق آنان در محاکمه و اعدام مفسدان اقتصادی مخصوصا آقازاده های فاسد نشود.

مردم همه چیز را فراموش نمیکنند.
عصبانیت مردم با این صحبت ها از بین نمی رود.
باشه
ایشون به کار خودشون برسند نمیخاد برن توییتهای مورد دار را رصد بفرمایند. مسءو لین در همه ی دنیا میگویند ما این کار را کردیم در ایران میگویند ما میخواهیم این کار را بکنیم معمولا هم دستهای پنهانی وجود دارند که نمیگذارند.
لطفاً سلطان شکر را هم معرفی کنید
بزک نمیر بهار می یاد، شکر با قند و ارز رانتی می یات!!!!
سلام مهم قیمت شکر است که بیش ازدوبرابرشده حالا انبار پرباشه یاخالی چه توفیری به حال مردم درمانده داره حالم بهم خورد ازجمله ی مردم نگران نباشن
حساب ساده
۸۰ میلیون. ایرانی ۱۰۰ گرم شکر برای هر فرد در روز
۸۰۰۰۰۰۰۰×۰،۱= ۸۰۰۰۰۰۰ گرم =۰ ۸۰۰ تن. در روز
پاسخ ها
ناشناس
| Switzerland |
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
زنده باد سلطان شکر
بیچاره شدیم. باز یه مسئول دولتی حرفی زد. حتما قحطی میاد که میگه همه چی گل و بلبله
خوشا به حال سلطان شکر
اتفاقاً وقتی شما و سایرین صحبت از «مردم نگران نباشند» می کنید، یعنی مردم باید و حتماً نگران باشند چون شما قادر به کنترل و مدیریت اوضاع بحرانی نمی باشید.
با سلام ، آقایان با نیرنگ ایجاد تقاضای کاذب می کنند و مردم بدبخت هم تحریک می شوند و آقایان ارز 4200 تومانی برای واردات می گیرند و فساد جنس را وارد می کنند به قیمت آزاد می فروشند یعنی دو سر سود ، جنس را وارد نمی کنند و از کشور خارج می کنند و خلاصه در این کشور خائن بسیار زیاد است تا دلتان بخواهد . هیچ کس هم هیچکاری نمی تواند انجام دهد.
ملت بجز دروغ چیزی از مسئولان نشنیده اند واقعا نفرت انگیز است رفتار شما با مردم
مقام معظم رهبری حتما باید در این نابسامانیها ورود کنند، فقط ان بزرگوار میتوانند اوضاع را سر و سامان ببخشند
حرف رایگان زدن آسان است!!!!!!
دیگه تجربه کردیم... معنی همه حرفای این آقا یعنی اینکه قیمت شکر بالاتر خواهد رفت!
اون دویست تومن چی میگه اون وسط؟
اقای دکتر یزدان سیف،خدا وکیلی خودت فهمیدی چه گفتی ؟!!!!!!!!!!!!!!
خجالت بکشید با این وضعیت مملکتداریتان یک روز سلطان سکه، یک روز سلطان ارز ، یک روز سلطان گوشت ، یک روز سلطان شکر ...... روزی یک سلطان افریده میشود سلطانها را چه کسی افریده ؟ زمان جنگ تحمیلی سلطان وجود نداشت . مردم بازیچه دست چپ و راست و عدم حفظ منافع ملی شده اند روز بروز سرمایه اجتماعی در حال افول است
شماهم نگران نباشیداقازادهاوژن های خوب قدرت خریدشکردارن
با این شیوه مملکت داریتون.
هر کسی را بحر کاری ساخته اند
مشكل برزك مملكت ما رانت و سوء استفاده از اين ارز ٤٢٠٠ تومانى و ساير يارانه هاى ريالى ميباشد كه دولت ميپردازد و عمدتا تنها به جيب عده اى خاص از وارد كننده و توزيع كننده و حتى بعضى از واحدهاى توليدى ميرود ، بنظرم راه اساسى همانا حذف همه نوع اختلاف نرخ ها و يارانه ها ( باستثناى نان و داروهاى اصلى ) ميباشد و بهاى اين مابالتفاوت را مستقيم از طريق كارت هوشمند تنها به طبقات كم درامد بدهند ( با خود اظهارى انان و كنترل دارايى و در امد هاى انان ) اگر هم الان كه مصلحت نيست و يا نميتوانند چنين طرحى اساسى را پياده نمايند تنهاراه جاره كه سوء استفاده كمترى ميشود. همانا توزيع كالاى اساسى با روش كارت ملى ميباشد كه براى دوران جنگ اعم از اقتصادى و نظامى بايد اجرا شود
سلام
من امروز تو یکی از شهرهای هرمزگان به پنج مغازه سر زدم یک کیلو شکر حتی 10000 تومنی نداشتند به کی باید نالید
آقا هی نگو ارز 4200 من میترسم،دیگه ازحمله دشمن هم به اندازه ارز 4200، نمی ترسم
آقا می داینم انبار پر است دلیل گرانی هم پر بودن انبارهاست که باید سود بزاید جیب این ملت را موسسه های اعتباری ، بانک ها و... خالی میکنند کفگیر نفت به ته دیگ خورده به جان جیب خلق الناس افتاده اند انگار هیچکس به بهشت و جهنم و آخرت اعتقادی ندارند
مسئول : وقتی با مردم صحبت می کنی از میز و صندلی ریاست بیا کنار و به مردم احترام بزار . وقتی مسئولین میگن خیالتان راحت یعنی تن ها بلرزد ....
سلطان پروری یعنی مدیریت این روزها.
این واردات وصادرات فقط برای پول دار کردن عوامل پشت پرده است ورواج دلال بازی وتوزیع ناعادلانه چون منافع تامین شود
مردم به گفته هاتان اعتماد ندارندو ووقتی کمبود را در بازار احساس میکند به فروشگاهها هجوم می برند ومشکل می آفرینند
کدام حرف مسئولین درست بوده! که این یکیش باشه.
ی روز تخم مرغ
ی روز رب گوجه
ی روز پوشک
ی روز مرغ
ی روز گوشت
ی روز شکر

عجب مملکتی درست کردین آقای روحانی

شما اگر توان مدیریت نداشتید چرا اینهمه برای رئیس جمهور شدن اصرار میکردید؟؟؟؟

پیشرفت و ترقی پیش کش شما توی پوشک و رب گوجه ملت موندید این چه دولتیه

همش بلدید بهانه گیری کنید ی روز بهانه برجام ی روز سند ۲۰۳۰ ی روز پالرمو ی روز fatf
یعنی قشنگ میدونن کجارو بزنن که نارضایتی مردمی به وجود بیارن

میدونن دم عیده قنادی ها سرشون شِلوغه و از یکطرف جنوب کشور مدتهاست بخاطر گرم شدن هوا بستنی فروشی ها و فالوده فروشی ها آغاز بکار کردن

هر چی میخام خوش بین باشم بگم خرابکاری نیست عمدی نیست اما می بینم خیلی باید بچه باشم که فکر کنم عمدی نیست خرابکاری نیست

آقایون مسئول چکار کردید با این مملکت؟؟


آقایون مسئول دولت این نیز بگذرد .......
قیمت دلار در حال کاهش است
قیمت پراید در حال کاهش است
قیمت مرغ در حال کاهش است
قیمت مسکن در حال کاهش است
قیمت ریال در حال افزایش نیست، در نتیجه قیمت چیزی پایی نمیاد
باسلام و عرض خسته باشید و تسلیت مناسبت 25 شوّال شهادت امام جعفرصادق(ع) رئیس مذهب شیعه .

باور بفرمایید از دیماه 97 تابحال بابام گوشت و میوه و آجیل که نخریده که هیچ حتّی لبنیّات و سیب زمینی و پیازهم مثل قبل از آن تاریخ نتونسته بخره ، توقّعی نداریم چون حقوق آنچنانی نداره ماهی 1200000میگیره که 500000 تومن آنرا به مدرسه ی من میده و الحمدلله خدارا شکر مستأجر نیستیم .لازم به ذکر است که یک برادر معلول ذهنی هم دارم که بهزیستی آنچنان
رسیدگی نمیکنه رمضانی از تهران میدان حسن آباد

و در آخر جناب آقای روحانی چرا روی حرفات نمیمانی
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل