بازدید 16343
خط فقر در استان شما چقدر است؟

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

در تمام خوشه‌ها خط فقر در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به تابستان ۱۳۹۶ رشد داشته و این نشان دهنده این است که خانوار‌های بیشتری در تابستان سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به زیر خط فقر سقوط کرده اند. بیشترین رشد خط فقر در خانوار‌های مناطق شهری در تابستان ۱۳۹۷ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، مربوط به خوشه اول بوده که خط فقر در این خوشه رشد ۲۵.۸ درصدی داشته است.
کد خبر: ۸۵۹۵۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ 11 December 2018

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟دولت تدبیر و امید از ابتدای تکیه زدن بر مسند قوه مجریه کشور، رفع فقر را یکی از شعارهای خود انتخاب نموده بود. این شعار به عنوان یک هدف در لایحه بودجه سال 97 دیده شد. در حالی که به پایان نهمین ماه از سال 1397 نزدیک می شویم، پرسش این است که چقدر دولت در کاهش رفع فقر در سال 1397 موفق بوده است؟

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ بعد از آن که رئیس جمهور روحانی در 19 آذر ماه 1396 اولین لایحه بودجه دولت دوازدهم و پنجمین لایحه بودجه دولت تدبیر و امید را به مجلس تقدیم کرد، پشت تریبون مجلس قرار گرفت و گفت: تمام وعده ‌های اصلی که دولت به مردم داده بود و هر آنچه مورد مطالبه مردم در ایام انتخابات بود از جمله اشتغال و رشد اقتصادی، رفع فقر و کاهش نابرابری ‌ها و حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور، در این لایحه به خوبی دیده شده است.

بدین ترتیب، دولت دوازدهم رفع فقر را یکی از اهداف لایحه بودجه سال 97 در نظر گرفت و این در حالی بود که موضوع رفع فقر همواره یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید از ابتدای قرار گرفتن بر مسند قوه مجریه بود.

اینکه دولت تا چه اندازه توانست در سال جاری در رفع فقر موفق باشد را می توان در گزارش های اخیر مرکز پژوهش های مجلس پیرامون محاسبه خط فقر در کشور، در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال گذشته جستجو کرد.

مرکز پژوهش های مجلس در نوزدهم آذر ماه 1397 برای دومین بار در یک هفته گذشته، گزارشی از خط فقر در کشور ارائه نمود. گزارش اول مرکز پژوهش های مجلس، خط فقر را در سال 1395 برآورد نموده بود و گزارش دوم این مرکز خط فقر را برای سال 1396 و شش ماهه نخست سال جاری مورد سنجش قرار داده بود.

مرکز پژوهش ها در این گزارش ها، فقر مطلق را ناتوانی در کسب حداقل استاندارد زندگی تعریف کرده است؛ به عبارت بهتر، می توان فقر مطلق را عدم دسترسی به حداقل های معیشت در جامعه دانست.

در این گزارش ها، خط فقر برای نقاط روستایی و شهری جداگانه برآورد شده است. همچنین بر اساس یکسری معیارها در این گزارش ها مناطق کشور خوشه بندی شده اند که برای هر خوشه جداگانه یک خط فقر برآورد شده است. در مناطق شهری خوشه های به ترتیب جدول زیر است؛

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

خط فقر برای یک خانوار چهار نفره در مناطق شهری برای خوشه های چهارگانه و بازه زمانی بهار و تابستان 1397 به شرح جدول زیر بوده است؛

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

همان گونه که در جدول بالا دیده می شود، بالاترین خط فقر ماهانه در تابستان 1397 مربوط به یک خانوار شهری چهار نفره ساکن در شهرستان های تهران (خوشه چهارم) می باشد. خط فقر برای خوشه چهارم در تابستان 1397، حدود دو میلیون و هفتصد و بیست و هشت هزار تومان برآورد شده است.

رشد خط فقر در این خوشه در تابستان 1397 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 22.4 درصد بوده است. نكته قابل توجه آنكه خط فقر در شهرستان های تهران تنها در تابستان 1397 نسبت به بهار 1397، در حدود سيصد هزار تومان برای یک خانوار چهار نفره افزایش یافته است؛ یعنی در تابستان 1397 در مقایسه با بهار 1397، خانوارهای شهری بیشتری به زیر خط فقر سقوط کرده اند.

در تمام خوشه ها خط فقر در تابستان 1397 نسبت به تابستان 1396 رشد داشته و این نشان دهنده این است که خانوارهای بیشتری در تابستان سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به زیر خط فقر سقوط کرده اند.

بیشترین رشد خط فقر در خانوارهای مناطق شهری در تابستان 1397 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، مربوط به خوشه اول بوده که خط فقر در این خوشه رشد 25.8 درصدی داشته است.

در مناطق روستایی خوشه بندی به صورت جدول زیر بوده است؛

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

خط فقر برای یک خانوار چهار نفره در مناطق روستایی برای خوشه های پنجگانه و بازه زمانی بهار و تابستان 1397 به شرح جدول زیر بوده است؛

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

بالاترین خط فقر در تابستان ۹۷ برای مناطق شهری به ۲ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان رسید/ روستا‌هایی که درگیر خط فقر ۷۸۱ هزار تومانی هستند کدامند؟

بيشترین خط فقر برای مناطق روستایي تهران و البرز به دست آمده که برای تابستان 1397، یک ميليون و پانصد و هفتاد و هشت هزار تومان برآورد شده است. بعد از آن مناطق روستایي خوشه سبز رنگ (زنجان، کرمانشاه، اصفهان، قم و قزوین) قرار دارند.

بیشترین نرخ رشد خط فقر در تابستان 1397 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در مناطق روستایی مربوط به خوشه چهارم بوده که خط فقر در این خوشه 30.4 درصد رشد نموده است.

نكته قابل توجه در خصوص مقایسه خط فقر روستایي و شهری آن است که خط فقر روستایي تقریباً در تمامي خوشه ها در تابستان 1397 نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد بيشتری را نسبت به خط فقر شهری داشته است. این موضوع مي تواند نشان دهنده افزایش شدت فقر در این مناطق باشد.

در مجموع با این نتایج به دست آمده پیرامون خط فقر و رشد آن در مناطق شهری و روستایی در تابستان 1397 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته می توان گفت دولت دوازدهم برخلاف وعده هایی که پیرامون رفع فقر در دوران انتخابات و همچنین در زمان ارائه لایحه بودجه سال 97 داده بود، نه تنها نتوانسته است موجبات از بین بردن فقر را فراهم کند بلکه با تصمیمات اشتباهی که در یک سال اخیر در زمینه سیاست های ارزی و سایر سیاست های اقتصادی گرفته باعث شده است فقر در جامعه بیشتر شود و تعداد خانوارهای بیشتری در یک سال اخیر به زیر خط فقر سقوط کنند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۹
چقدر لذت می برید از اینکه القا کنید همه مون بدبختیم؟؟؟
دوباره موقع انتخابات شد؟؟؟
پاسخ ها
س الف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
یعنی اینا رو می خونی تازه بهت القا می شه؟ مثلا نرفتی فروشگاه خرید کنی که ببینی با حقوقت هیچی نمی تونی بخری؟
چتر حمایتی بهزیستی و کمیته امداد و خیریه ها و...که مدیریتش طبق شرع و عرف بعهده ی حاکم اسلامی است ؛ چون اگرایشان بداند که 40 روز گوشت؛ این افراد تحت پوشش نخورده( این 6 میلیون نفر را می گویم )باید به آنها آذوقه بدهد! ولی قشر متوسط که شامل کارمندان و کارگران ساده و کسبه خرد و کشاورزان آفتاب نشین هستند چه شود؟!. گرانی 70 درصدی سبد خانواده در این 10 ماه ازسال 1397 با 20 درصد پلکانی افزایش حقوق در سال 1398 بنظرتان جبران میشود ؟..... راستی سلامت و مسکن و رهن و .... این چه شود ؟ اگر چه دورکعت نماز که فرهنگی باشد یادمان بماند که بخوانیم ...
سلام خیلی خوب بود ممنونم
این آمار خط فقر فقط برای زنده ماندن است ، هیچ جایی در آن برای زندگی کردن نیست ؟ اگر فردی بیمار گردد ، چاره ای جز مردن ندارد ،
مسوولین مردم را بدبخت کردن بعد ۳۹ سال هنوز در شرایطفقر و به امید فرداهاییم!
در این که خط فقر چه در روستا و چه در شهر بالا اومده هیچ شکی نیست. اما تقصیر دولت در ایجاد آن نیست بلکه در لاپوشانی و مخفی کردن حقایقی است که باید از لایه های زیرین بحران ارایه کند و نمی کند!
یا حجه بن الحسن عجل علی ظهورک
متاسفم برای ملتی که بر روی گنج و نفت و جواهر خوابیده است و هر روز و هرروز بد بخت تر و فقیر تر میشود. شاید دلیل فقیر نگهداشتن ملت یک نوع سیاست باشد که کسی فکر نکند و کسی هم حرف نزند و همه بفکر دغدغه نان باشند و فکرشان مشغول......میدون تابناک پخش میکنی چون اینجا ایران است و هرچیزی که طبق باب میلشان باشد منتشر میشود
موچکیریم روحانی
با این حساب همه کارمندهای رسمی و قرارداری دولت ( البته غیر از مدیرها و نجومی بگیرها) ، همه کارگرها و کارمندهای شرکت های خصوصی و کارخانه ها و ... و به تعبیری اکثریت مردم تهران زیر خط فقط مطلق زندگی و درامدشون برای زنده موندن کافی نیست . چه برسه به هزینه درمان و سفر و تفریح ... این بود ژاپن اسلامی ؟
برای یک خانواده ۴ نفره؟!!!! یعنی با ۳ ملیون می تونند خونه بخرند ماشین بخرند و بخورند و بپوشند؟؟؟؟ !!!!!!
پاسخ ها
خیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
خیر
باباچراامارکشککی میدیدتمام مردم بدبخت هستن ازاین80میلیون2میلیون مرفه هستند
بن بست مدیریتی کاملا آشکار است.همش حرف حرف حرف.
ایرانیان در جایگاه چهارم متقاضیان پناهندگی به اتحادیه اروپا
ریدند تو این مملکت.

مقر کمیسیون اروپا در بروکسل
دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا می‌گوید در ماه اکتبر سه هزار و ۱۷۰ ایرانی متقاضی پناهندگی در این اتحادیه شده‌اند. بر پایه این گزارش شمار کل متقاضیان پناهندگی از کشورهای اتحادیه اروپا در این ماه ۶۰ هزار نفر بوده است.

مطابق تازه‌ترین گزارش دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا (EASO) که روز سه‌شنبه ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) منتشر شد تعداد تقاضاهای پناهندگی ثبت شده در ماه اکتبر بیشترین میزان در سال ۲۰۱۸ بوده و به ۶۰ هزار مورد رسیده است.

در ماه‌های قبل میانگین تعداد متقاضیان پناهندگی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۵۱ هزار نفر بوده است. به رغم افزایش ۱۷ درصد شمار پناهجویان در ماه اکتبر تعداد پناه‌چویان در ده ماه سال جاری به نسبت مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است.

از ژانویه تا اکتبر امسال در مجموع ۵۲۲ هزار و ۲۸۴ نفر از کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی کرده‌اند که ۱۳ درصد کمتر از تعداد متقاضیان پناهندگی در ده ماه نخست سال گذشته بوده است.

بر اساس آمار دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا سه درصد از متقاضیان پناهندگی در ماه‌های ژانویه تا اکتبر امسال کودکان بدون همراه بوده‌اند و بیش از یک سوم آنها شهروندان سه کشور افغانستان، پاکستان و اریتره هستند.

بیش از نیمی از متقاضیان پناهندگی در ماه اکتبر شهروندان ده کشور هستند که به ترتیب تعداد تقاضاها عبارتند از: سوریه، افغانستان، عراق، ایران، ترکیه، پاکستان، آلبانی، ونزوئلا، نیجریه و گرجستان. نکته قابل توجه این که تعداد متقاضیان پناهندگی از تمام این ده کشور در ماه اکتبر به نسبت ماه قبل افزایش داشته است.

شهروندان سوری در صدر جدول

تعداد پناهجویان سوری که در ماه اکتبر در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای خود را به ثبت رسانده‌اند شش هزار و ۷۴۰ نفر گزارش شده که ۷۰۰ نفر (حدود ۱۳ درصد) بیشتر از ماه قبل بوده است.

شهروندان افغانستان با چهار هزار و ۹۲۱ تقاضای پناهندگی در جایگاه دوم این جدول قرار دارند و عراقی‌ها با سه هزار و ۸۶۹ تقاضا در جایگاه سوم.

تعداد متقاضیان پناهندگی از افغانستان در ماه اکتبر ۲۰ درصد بیشتر از ماه قبل بوده است. میزان کودکان بدون همراه افغان دو برابر میانگین کل کشورها است.

پس از این سه کشور شهروندان ایران قرار دارند که در ماه اکتبر سه هزار و ۱۷۰ تقاضای پناهندگی در اتحادیه اروپا به ثبت رسانده‌اند. این تعداد بالاترین میزان از ماه سپتامبر ۲۰۱۶ است و ۱۵ درصد بیش از ماه پیش.

استفاده ایرانیان از لغو موقت ویزا به صربستان

بنابر این گزارش روند رو به افزایش تعداد متقاضیان پناهندگی ایرانی از ماه ژوئیه آغاز شده و علت آن امکان سفر ایرانیان به صربستان بدون ویزا بوده که از ماه سپتامبر سال گذشته آغاز شد. این امکان از ماه اکتبر امسال دیگر وجود ندارد و شهروندان ایران برای ورود به صربستان باید ویزا بگیرند.

میزان تقاضاهای پناهندگی ایرانیان پذیرفته شده در سه ماهه نخست امسال اندکی افزایش یافته و در ماه مارس به یک هزار و ۸۸۰ مورد رسیده است. دفتر حمایت از پناهندگی اتحادیه اروپا می‌گوید با این همه هنوز به ۱۴ هزار و ۵۰۳ تقاضای ایرانیان رسیدگی نشده است. مطابق آمار این دفتر در شش ماه گذشته با ۳۸ درصد از تقاضاهای پناهندگی ایرانیان، سه درصد کمتر از نوامبر سال گذشته، موافقت شده است.

در ماه اکتبر تعداد متقاضیان پناهندگی از ترکیه در اتحادیه اروپا، پس از کاهشی اندک در دو ماه قبل بار دیگر افزایش یافته و به دو هزار و ۸۸۰ مورد رسید. با این همه آمار منتشر شده نشان می‌دهد که شهروندان ترکیه با ۹ درصد، کمترین میزان افزایش تقاضای پناهندگی در میان ده کشور نخست را داشته‌اند.
انشالله به لطف مدیران خدوم تا پایان سال بیش از نود درصد مردم تحت پوشش کمیته امداد درخواهند امدش...
علی برکت الله!!!!
چه خط فقری حساب کردن؟!!! تعجبه . مردم دارن با قرض و وام زندگی می کنن . این حقوقها همه میره برای قسط وام. چیزی نمی مونه که بخورن . این هجویات رو پاک کنین . الان غیر از تهران باید حداقل 7 میلیون تومن و تهران باید ده میلیون بگیرن . بقیه حرفها سوء تفاهم هست .
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر