بازدید 13523
آخرین تحولات خاورمیانه؛

برگزاری نشست اطلاعاتی ـ امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد/تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق/گفت وگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه/فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان

تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق، گفت وگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه، دیدار وزیر خارجه ترکیه با رئیس هیأت معارضان سوری، فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان و واکنش الفیاض به برکناری از ریاست الحشدالشعبی، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، برگزاری نشست اطلاعاتی ـ امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد نیز از جمله خبرهای مهم بوده است.
کد خبر: ۸۳۰۱۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱ 02 September 2018

تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق، گفت وگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه، دیدار وزیر خارجه ترکیه با رئیس هیأت معارضان سوری، فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان و واکنش الفیاض به برکناری از ریاست الحشدالشعبی، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، برگزاری نشست اطلاعاتی ـ امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد نیز از جمله خبرهای مهم بوده است.

به گزارش «تابناک»؛ روسیاالیوم از نشست مرکز اطلاعات چهارجانبه مشترک درباره تبادل اطلاعات با حضور هیأت هایی از عراق، روسیه، ایران و سوریه در بغداد خبر داد.

خبرنگار روسیاالیوم گزارش داد: برگزاری این نشست در راستای تکمیل تفاهمات قبلی میان چهار کشور درباره مقابله با گروه های تروریستی در منطقه و با حضور هیاتی از روسیه به ریاست سرگئی استراکوف، هیأتی سوری به ریاست سلیم خلیل حربا، هیأتی از ایران به ریاست قدیر نظامی و هیأتی عراقی به ریاست عبدالامیر یارالله است.

برگزاری نشست اطلاعاتی-امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد/تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق/گفتگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه/فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان

فعالیت این مرکز تبادل اطلاعات درباره گروه های تروریستی و جمع آوری اطلاعات درباره مواضع آنها به منظور غلبه بر تروریست هاست.

تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق

روزنامه «ینی شفق» ترکیه نوشت: آمریکا به دنبال اخراج نیرو‌های الحشد الشعبی از شمال و غرب عراق است.

این روزنامه نزدیک به حزب عدالت و توسعه در مطلبی به سفر‌های «برت مک‌گورک»، فرستاده رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف این کشور طی هفته گذشته اشاره کرد و نوشت، او سه شنبه با «نیچروان بارزانی»، نخست وزیر منطقه کردستان عراق و نمایندگانی از ترکمن‌ها، عرب‌ها، کرد‌ها و مسیحی‌های این کشور دیدار‌هایی داشته است.

بر اساس گزارش ینی شفق، فرستاده دونالد ترامپ، این دیدار‌ها را در شهر‌های موصل، کرکوک، اربیل، تلعفر و سنجار به عمل آورده و از قبایل این منطقه خواسته از طرح آمریکا برای خارج کردن نیرو‌های مرکز دولت عراق و جایگزینی آن با نیرو‌های آمریکا و پیشمرگ کُرد حمایت کنند.

مک‌گورک طی نشست خود در شهر کرکوک گفته است، آمریکا قصد دارد تلعفر را از نیرو‌های الحشد الشعبی عراق تخلیه کرده تا مقدمه‌ای برای سیطره نیرو‌های آمریکا بر این شهر و فرودگاه نظامی آن باشد.

روزنامه ترکیه‌ای همچنین نوشت، فرستاده ترامپ به همراه سه تن از مقام‌های مسئول در دیدار‌هایی که داشته‌اند، گفته، مرز‌های سوریه و ترکیه به نیرو‌های پیشمرگ کرد واگذار خواهد شد.

گفت وگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه

محمدجواد ظریف و ژان ایو لودریان، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و فرانسه عصر شنبه در گفت وگویی تلفنی در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه، برجام و تحولات منطقه ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

اظهارات اخیر لودریان درباره برنامه موشکی ایران واکنش تهران را به همراه داشت، به گونه ای که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دیروز جمعه در واکنش به این اظهارات بار دیگر تصریح کرد که برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.

لودریان در این باره عنوان کرده بود، ایران باید درباره مسأله موشکی و منطقه‌ای و همچنین وضعیت برنامه هسته‌ای ایران پس از سال ۲۰۲۵، با غرب گفت‌وگو کند.

برگزاری نشست اطلاعاتی-امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد/تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق/گفتگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه/فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان

وی گفت: «در ارتباط با ایران، از تلاش‌هایمان برای حفظ برجام مطلع هستید. با اراده به این تلاش‌ها ادامه می‌دهیم، چون بحث ثبات بین‌المللی و استقلال اروپا مهم است. هنوز چند مسأله فنی باقی مانده که باید حل شوند، اما اراده لازم وجود دارد.»

لو دریان سپس ادامه داد: «اما رژیم ایران هم باید وقتی ما درخواستی مطرح می‌کنیم، این خواسته‌ها را بشنود. من این را در جریان سفری که بهار امسال به تهران داشتم هم مطرح کردم. من آنجا گفتم که اگر سوریه از خط قرمزهای ما عبور کند، با تبعاتی مواجه می‌شود. این تبعات هم اتفاق افتاد.»

وزیر خارجه فرانسه در ادامه سخنانش درباره ایران گفت: «من گفتم که اقدامات ایران نهایتا ریسک تقابل و درگیری را افزایش می‌دهد... ما در راستای منافع همه، همچنان از ایجاد یک چارچوب گفت‌وگوی جامع که به مسأله هسته‌ای پس از سال ۲۰۲۵، موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های ثبات‌زدای رژیم ایران در آن منطقه بپردازد، حمایت خواهیم کرد.»

دیدار وزیر خارجه ترکیه با رئیس هیأت معارضان سوری

«مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام نمود: با «نصر الحریری» رئیس هیأت معارضان سوری دیدار کرده است.

چاووش‌اوغلو در صفحه توئیتر خود نوشت: این دیدار روز جمعه در استانبول با هدف گفت‌وگو درباره تحولات آتی میدانی در سوریه از جمله عملیات ادلب بوده است.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی توضیح داد: «در ملاقاتم با نصر الحریری، رئیس کمیسیون مذاکره‌کنندگان سوری درباره تحولات اخیر در سوریه از جمله ادلب تبادل نظر کردیم».

این دیدار در حالی انجام شده که قرار است سه کشور ایران، ترکیه و روسیه به عنوان تضمین‌ کننده‌های توافقات «آستانه» و روند مناطق کاهش‌ تنش در سوریه، هفتم سپتامبر (شانزدهم شهریور) برای بررسی اوضاع و تحولات سوریه به ویژه استان ادلب، در شهر تبریز گرد هم آیند.

ارتش سوریه طی چند هفته گذشته تجهیزات و نیروهای زیادی به اطراف استان ادلب، به منظور آغاز عملیات آزادسازی این استان که در دست تروریست‌هاست، ارسال کرده است.

فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان

اندیشکده استراتفور آمریکا ضمن گزارشی با بیان اینکه عمان تلاش دارد، سیاست موازنه روابط را در تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند؛ از فشارهای عربستان و امارات به این کشور جهت چرخش به سمت سیاست‌های این دو کشور خبر داد.

بنا بر این گزارش، عمان در تلاش است در منازعات حوزه خلیج‌فارس سیاست بی‌طرفی پیشه کند. در حالی که ایالات متحده آمریکا، ایران را با تحریم‌های اقتصادی هدف قرار داده، امارات و عربستان نیز با فشار بر عمان تلاش دارند این کشور را به سمت قطع روابط با تهران سوق دهند.

عمان اما تلاش دارد از روابط وسیع و ویژه خود با قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در جهت مقاومت در برابر این فشارها، یاری بطلبد. طبق نوشته استراتفور «عمان در سیاست توازن قوا، خبره است».

این اندیشکده آمریکایی در ادامه تأکید می‌کند، عمان در حال پرداخت هزینه بی‌طرفی خویش است؛ هزینه‌‌ای که برخی همسایگان خشمگینش تلاش دارند بر این کشور تحمیل کنند؛ خشمی که در پی موضع مخالف عمان در برابر تلاش‌های عربستان و امارات برای تغییر شورای همکاری خلیج فارس به «اتحاد خلیجی» به وجود آمد.

بنا بر این گزارش، «مسقط» همچنین اتحاد علیه قطر را در سال گذشته نپذیرفت و ترجیح داد ضمن روابط تجاری و دیپلماتیک با ایران، روابط خود با دوحه را نیز حفظ کند.

عمان همچنین در قائله‌ی حمله عربستان و امارات به یمن، تصمیم گرفت جهت تسهیل گفت‌و‌گوها با تمامی طرف‌های درگیری در ارتباط باشد. در همین حال تلاش کرد مانع از تسلط امارات بر استان «المهره» یمن که همواره تحت نفوذ عمان قرار داشت، شود.

استراتفور می‌افزاید: ریاض و ابوظبی خواستار این هستند که مسقط در راستای سیاست‌ها و منافع منطقه‌ای آن‌ها حرکت کند و از این روی، بر عمان جهت توقف روابط تجاری با ایران و بستن هر گونه کانال ارتباطی با حوثی‌ها و پیوستن به کشورهای محاصره کننده قطر فشار می‌آورند.

این اندیشکده آمریکایی در ادامه به راه های فشار عربستان و امارات به عمان می‌پردازد. طبق این یادداشت، عربستان و امارات تلاش خواهند کرد، واشنگتن را قانع سازند که عمان جهت دور زدن تحریم‌های ایران، به این کشور کمک می‌کند و در استراتژی ضد ایرانی آمریکا یک حلقه معیوب به شمار می‌رود.

گزینه بعدی برای تحت فشار قرار دادن عمان، در تنگنا قرار دادن اتباع و شرکت‌های عمانی در امارات است که بزرگ‌ترین شریک تجاری عمان محسوب می‌شود. سرمایه‌گذاری‌های عربستان و امارات در عمان نیز گزینه دیگر فشار محسوب می‌شود.

واکنش الفیاض به برکناری از ریاست الحشدالشعبی

فالح الفیاض که از سوی حیدرالعبادی از مقامش برکنار شده گفت: الحشد الشعبی در اعمال و رفتار خود فراتر می رود و در حال ریشه دواندن در دل مردم است. عناصر الحشد پیش از هر اقدامی هزار بار فکر می کنند.

الفیاض گفت: ما شاهد تشکیل دولت جدیدی خواهیم بود و امیدوارم که دولتی وفادار به کسانی باشد که جانفشانی کردند و جان خود را فدای میهن کردند.

برگزاری نشست اطلاعاتی-امنیتی روسیه، سوریه، عراق و ایران در بغداد/تلاش آمریکا برای اخراج الحشد الشعبی از شمال غرب عراق/گفتگوی تلفنی ظریف و لودریان درباره برجام و منطقه/فشار عربستان و امارات برای تغییر موضع عمان

حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق که دوره اش رو به پایان است، طی حکمی رسمی، رئیس الحشد العشبی را برکنار کرد. 

جمعی از فرماندهان الحشدالشعبی عراق امروز جمعه از تصمیم حیدرالعبادی نخست‌وزیر این کشور در  برکناری فالح الفیاض از سمت مشاور امنیت ملی و ریاست هیأت الحشدالشعبی و سازمان امنیت ملی انتقاد کردند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
یعنی وقتی وزیر امور خارجه فرانسه با وزیر امور خارجه ایران صحبت می کند دولت مارا رژیم خطاب میکند !! و حتما ماهم انها را دولت قدرتمند خطاب می کنیم .
جنا ب آقای ظریف و وزیر محترم امور خارجه دولت جمهوری اسلامی!
مستدعی است موضوع مذاکره با اروبا مبنی بر برجام را خیلی خیلی بیشتر از این بر رسی فرماپید.اروباپیها بهترین فرصت را در این برهه از زمان برای نجات خود از چنگال این دیو خونخوار یعنی آمریکای جنایت کار دارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
آمریکایی ها فرزندان اروایی ها هستند!
اگر فکر می کنید کسی فرزند خود را به خاطر گل رو شما زیر پا می گذارد، به تفکر بیشتری نیاز دارید!
گمانم جنگ در حال شروع شدن است
هیچکس جنگ را دوست ندارد ولی انگار هیچیک از طرفین درگیر در جنگ قصد گفتگو و کوتاه امدن از خواسته های خود در برابر هم را ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
جنگ خیلی وقت است شروع شده اکنون وقت صلح است قبل از فاجعه
ما هم باور کردیم
اگه یک صدم این همه حمایت دولت امریکا از رژیم عربستان سعودی و داعش صرف حمایت از صلح شده بود، دنیا چی می شد؟ دولت امریکا چی فک کرده ما کی هستیم هر بار مواضع نظامیان عراقی رو بمباران می کنه می گه اشتباه شده می خواسته داعشی هارو بمباران کنه؟ بابا خجالت بکش، چی فرض کردی مارو.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
اشنباه مثبت دادم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
هیچی ! ما و شما رو هیچی فکر کرده، چون بخواهید و نخواهید در کل دنیا رقیبی و عددی مقابل خود نمی بینند!
همه چی آرومه . من جقد خوشحالم .این شعر مصداق اخبار شماست
امریکا میخواهد در کوتاه مدت با ایجاد اتحاد کردهای سوریه و عراق دولت مستقل کرد را که با همه پرسی بارزانی موفق نشد تشکیل داده و یک منطقه مزاحم دایمی برای ایران و عراق و ترکیه ایجاد نماید و همچنین با استفاده از آب دجله و فرات متضمن دایمی برای تامین آب آینده اسرائیل باشد و در میان مدت کردستان و اسرائیل را به هم وصل نماید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
تمام کثافتکاری امریکا در منطقه در راستای امنیت اسرائیل است الهی داغ این اسرائیل به دل آمریکا و طرفداراش بمونه
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
کردها کاره نیستند فعلا ترکیه داره آب دجله رو می بنده تا به متحد همیشگیش یعنی اسرائیل بده
ناشناس
| Germany |
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
۱۳.۵۱
.حمایت امریکا از اسراییل در راستای منافع خود و ایجاد اختلاف وجنگ مسلمان ویهود در خاورمیانه نفت خیز است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
پس تشکیل کشوری به نام کردستان، از تبار ایرانی برای شما مزاحم دایم می شود؟ شما تو ایران چکار می کنید؟ آیا جای شما ایران است؟؟
من
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
کردستان عراق از 2003 عملا مستقل بوده، کردستان سوریه کمونیسته، اما کردستان عراق قبلیه ای و دیکتاتوری نظامیه، اینا با هم جور درنمیان، آمریکا هیچ کشوری نمیسازه که خود متکی باشه، هر دوی این های برای حیات به آمریکا نیاز دارند،
اروپا هیچ کاری نمیکنه و اصولا توانایی اون را نداره...مگه یادتون رفته اروپا الان بیش از 70 ساله زیر چتر آمریکاست...آقایون عزیز ظاهرا الزایمر دارید مهلت سه ماه به اروپا با اون همه اب و تاب و تهدید داره میشه یک سال . رقابت روسیه و امریکا در خاورمیانه...حالا کسی نیست به این روسی خان بگه حالا که ما داریم سنگ تو را به سینه میزنیم تو هم یکم سر کیسه را شل کن...روسی خان عزیز ما اخرین سنگرت هستیم اگر ما نبودیم که الان غربیا خفه ات کرده بودند...
پاسخ ها
رضا کردبچه
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
دوست عزیز خود روسی خان شما یک بچه خرس بیشتر نیست!
غم به اندازه کافی تو زندگیم دارم تابناک توام دوتاخبرخوشحال کننده نداری یاازجنگ خبرداری یا ازاختلاس
افول کشور نه به خاطر دشمن خارجی و نگرانی حمله خارجی است بلکه سو استفاده و اختلاس و بی سر و سامانی کشور است.
عبادی اگر به مردمش اهمیت میده باید حشد شعبی رو همین امروز منحل کنه. . .
عراق به سه کشور شیعه سنی و کرد تقسیم میشه، کردستان عراق دیکتاتوری تمامیت خواه قبلیه ای خواهد شد، نینوا یا سنی ستان یک پادشاه نشین مانند اعراب خلیجی . چون از اتاق فرمان گفتن مثل اینکه نفت کرکوک، گاز نینوا و گندم تلعفر رو از بالا لازم دارند و راه انتقال امن آنها به دریای مدیترانه توسط کردهای کمونیست (پ ک ک ) شمال سوریه و نیز سیستم پرواز ممنوع آمریکایی فراهم خواهد شد. . .
عراق به سه کشور شیعه سنی و کرد تقسیم میشه
تابناك جان بگو اين مراكز خريد بزرگ متعلق به كيست
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر