بازدید 13270

مقایسه قیمت بنزین در ایران و دنیا

کد خبر: ۷۵۶۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۲ 20 December 2017

بر خلاف برخی ادعاها قیمت بنزین در حال حاضر در داخل کشور بسیار ارزان‌تر از نرخ این سوخت در فوب خلیج ‌فارس است.

به گزارش دنیای اقتصاد، بر اساس داده‌های منتشر‌شده در نشریه آرگوس، قیمت فوب خلیج فارس بنزین معمولی در ۲۱ نوامبر مصادف با ۳۰آبان برای هر لیتر بیش از ۴۳ سنت است که بر اساس ارز آزاد (۴۲۰۰ تومان) حدود ۱۸۰۰ تومان می‌شود. همچنین بر اساس ارز مبادله‌ای (۳۵۰۰ تومان) بیش از ۱۵۰۰ تومان در هر لیتر ارزش دارد. این در حالی است که بنزین معمولی در داخل کشور لیتری هزار تومان و بنزین سوپر (اکتان ۹۵) ۱۲۰۰ تومان به فروش می‌رسد. در واقع قیمت بنزین در ایران همواره کمتر از قیمت فوب خلیج فارس بوده و تنها اواخر سال ۹۴ یعنی زمانی که قیمت نفت به کمتر از ۳۰ دلار بر بشکه رسید، قیمت بنزین داخلی با قیمت فوب هم‌تراز شد. اما قیمت نفت در عرض چند ماه مجددا به بالای ۴۰ دلار رسید و قیمت بنزین نیز در بازارهای جهانی همراستا با آن رشد کرد. با وجود گذشت نزدیک به سه سال از آن روزها، قیمت بنزین در ایران همچنان روی هزار تومان ثابت باقی مانده است.

اما نرخ ۱۸۰۰ تومان تنها قیمت بازاری این سوخت در فوب خلیج فارس است. قیمت واقعی بنزین، یعنی قیمت فوب به علاوه هزینه‌های توزیع از جمله هزینه‌ انتقال، هزینه تلفات و دستمزد جایگاه‌داران به مراتب بیشتر از این مقدار است. در داخل کشور هرگز رقم دقیقی برای هزینه‌های توزیع به دست نیامده است، اما برخی کارشناسان بر این باورند که برای توزیع هر لیتر احتمالا بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان هزینه می‌شود. در واقع قیمت واقعی بنزین در حال حاضر بر اساس نرخ ارز آزاد بیش از ۲۰۰۰ تومان است و دولت برای هر لیتر بنزین بیش از ۱۰۰۰ تومان یارانه پرداخت می‌کند. سایت globalpetrolprices نیز که نرخ بنزین در کشورهای جهان را منتشر می‌کند، قیمت واقعی بنزین را در حال حاضر ۵۲ سنت یعنی نزدیک به ۲۲۰۰ تومان در هر لیتر اعلام می‌کند.

این ارقام در حالی مطرح است که متوسط قیمت خرده‌فروشی بنزین در جهان بسیار بالاتر از قیمت‌ها در بازارهای جهانی است. چرا که مصرف بنزین آلودگی‌های زیست محیطی ایجاد می‌کند و برای دولت و جامعه هزینه‌هایی به دنبال دارد. از این رو در اکثر کشورهای جهان نه تنها به مصرف‌کننده نهایی یارانه پرداخت نمی‌کنند، بلکه از او برای هر لیتر بنزینی که در باک خود می‌سوزاند و موجب آلوده شدن هوای شهر می‌شود، مالیات اخذ می‌شود. از این رو در غالب کشورهای جهان قیمت خرده‌فروشی بنزین بسیار بیشتر از قیمت‌های جهانی و بازاری آن است.

بر‌اساس آخرین به‌روز‌رسانی سایت globalpetrolprices متوسط قیمت خرده‌فروشی بنزین در جهان حدود ۱/ ۱ دلار(۴۶۰۰ تومان) در لیتر است. این سایت اعلام می‌کند قیمت خرده‌فروشی بنزین بین کشورهای جهان تفاوت‌های فاحشی با هم دارد. به‌طور مثال در حالی هر لیتر بنزین در ونزوئلا حدود یک سنت(۴۲ تومان) به فروش می‌رسد که مردم هنگ‌کنگ برای خرید هر لیتر از این سوخت بیش از ۲ دلار(۸۵۰۰ تومان) پرداخت می‌کنند.globalpetrolprices قاعده کلی را این می‌داند که در کشورهای ثروتمند و توسعه‌یافته بنزین گران و در کشورهای فقیر و توسعه نیافته، این سوخت ارزان است. تفاوت قیمت خرده‌فروشی کشورهای مختلف به سیاست‌های یارانه‌ای و مالیاتی کشورها باز می‌گردد. در واقع همه کشورها به قیمت‌های یکسان بنزین در بازارهای جهانی دسترسی دارند اما بعد از آن تصمیم ‌می‎گیرند که با لحاظ کردن یارانه آن را ارزان‌تر یا با اخذ مالیات آن را گران‌تر به دست مصرف‌کننده نهایی برسانند.

دنبال کردن سیاست‌های یارانه‌ای در ایران موجب شده که بعد از ونزوئلا و عربستان ارزان‌ترین بنزین دنیا در کشور توزیع ‌شود. ایران با نرخ ۱۰۰۰ تومان معادل ۸/ ۲۳ سنت برای بنزین معمولی و نرخ ۱۲۰۰ تومان معادل ۲۸ سنت برای بنزین سوپر سومین بنزین ارزان دنیا را در داخل کشور توزیع می‌کند.این در حالی است که بنزین ارزان و دیگر سیاست‌های پوپولیستی موجب شده ونزوئلا در باتلاقی از مشکلات اقتصادی گرفتار شود و در آستانه فروپاشی اقتصادی قرارگیرد. عربستان نیز اعلام کرده از ابتدای سال ۲۰۱۸ نرخ بنزین را ۸۰درصد افزایش خواهد داد و به لیتری ۱۸۰۰تومان خواهد رساند. از این رو ایران در کمتر از دو هفته دیگر بعد از ونزوئلا، کشوری که در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار دارد، در رتبه دوم دارنده ارزان‌ترین بنزین دنیا قرار خواهد گرفت.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶۰
انتشار یافته: ۷۳
قربون اون فوت خلیج فارس برم مزد کارگر را هم به فوت خلیج فارس حساب کن قیمت پراید برابر سانتافه است این چه وضعیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
تعرفه گمرک ماشین بردارید بعد قیمت بنزین فوتش کنید
با 30 تومن میشه تویوتا کورولا یا ... خرید
تابی جان سطح درامد رفاه ارامش قیمتهای دیگر را هم مقایسه کن به خصوص تورم ...
اگر می خواهید چیزی را مقایسه کنید بایستی همه جانبه باشد . قیمت ها ی بنزین را مقایسه کردید ولی درآمد سرانه را در نقاط مختلف جهان و همچنین نسبت قیمت یک لیتر بنزین به متوسط درآمد سرانه را نیاوردید .
لطفا از قیمت خودروهای کشورهایی که گفته شده نیز اطلاعاتی بدهید. یا از میزان درآمدهای آنها نیز سخن بگویید.
چون در اقتصاد صرفا قیمت یک کالا را در نظر نمی گیرند بلکه قیمتها بصورت جمعی است که اطلاعات درستی را ارائه می دهند.
با عرض سلام باید خدمتتان عرض شود که حقوق و دستمزد آنها رو اول مقایسه کنید با حقوق دستمزد ما بعد قیمت بنزین رو مقایسه کنید تفاوت زیاد است ما در آمدمان به ربال خرج کردنمان به دلار این انصاف هستش
اگر قیمت بنزین اعلام می کنید ایرادی ندارد بشرطی که در آمد سرانه و قدرت خرید مردم هم اعلام کنید
آخر تا کی می خواهید به مردم توهین کنید
یه زمانی می گفتند قیمت مرغ و گوشت نسبت به قیمت جهانی بسیار ارزانتر است. با دلار مقایسه می کردند که مرغ خدود 70 سنت در ابران است در حالیکه در خارج بیش از یک دلار است. حالا که مرغ نزدیک دو دلار است در ایران صدای هیچ کسی در نمی آید و مقایسه نمی کند.
ما را چه به کشورهای دیگر. چه چیزمان با آنها یکی است که هر وقت دوست داشته باشیم و به نفع درآمد دولت باشد مقایسه می کنیم با دیگران و هر وقت به نفع دولت نباشد زیر خاک دفن می کنیم. اگر دولت راست می گوید همه چیز را با خارج مقایسه کند. اون وقت بنزین را هم به همان قیمت خارج بدهد.
خودرو بدون کیفیت با مصرف بالا و قیمت نجومی به مردم می فروشید بعد می گویید بنزین را باید چنین و چنان.
اول مقایسه حداقل درامد کشورهای دیگه و نرخ بیکاری را داشته باشید بعد بنزین و اب و برق و ...
تحلیل جالبی است ، اگر ایجاد شغل برای جوانان مثل تمام دنیا شد ، حقوق به دلار پرداخت شد ،قیمت بنزین رو هم به قیمت فوب به ما بفروشید .
قیمت ماسین و حقوق و خانه و... مقایسه کنید.یک باک بنزین اینجا چند درصد حقوق و در اون کشورها چند درصد؟
با این ماشین هایی که دو خودروساز دردانه کشور تولید میکنن و مردم مجبورن سوارشون بشن بنزین لیتری 500 تومن هم گرونه
شما که دارید قیمت بنزین رو جهانی مقایسه میکنید چرا قیمت حقوق و دستمزدها رو مقایسه نمیکنید؟!! حقوقها رو هم طبق جهانی مقایسه کنید اونوقت حرفی برای افزایش قیمت بنزین نداریم.
خوب مردم مفلوک ایران چکار کنه که قیمت ارز رو دولت هر روز گران میکنه ، اینم شد مقایسه! اگر بر مقایسه است درآمد مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس رو با درآمد میانگین مردم در ایران رو به دلار مقایسه کنید. نمیدونم مردم رو چی فرض می کنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
قیمت بنرین در کشورهای حاشیه خلیج فارس از ایران ارزانتر است
ما که آنجا رفت و آمد می کنیم می دانیم چقدر هست
ایا در امد یکایرانی با حقوق یک میلیون تومان در ماه با حقوق یک انگلیسی عرب امریکای یک است شما به کارگران ساعتی 10 دلار بدهید وبنزین را 5000 تومان کنیدیک امریکایی در روز حد اقل 420 هزار تومان حقوق میگیرد یعنی 13 برابر ایرانی چرا بنزین را با اها مقایسه میکنید
تابناک

چرا متوسط درآمدها رو نذاشتی ؟

فقط وقتی‌ ممکنه قیمت بنزین رو با سایر کشورها مقایسه کنی‌ که درامد‌ها رو هم با همون کشورها بسنجید.

خرجمون مثل سوییس هست و درامدمون مثل کره شمالی.

انگار تو دره شعب ابی طالب گرفتار شدیم
لطفا قیمت خودروها را هم مقایسه کنید مثلا قیمت یک پراید 1396 (5000 دلار ) در ایران را با النترا 2017 (12000 دلار) در ترکیه مقایسه کنید
لینک قیمت النترا در ترکیه https://www.truecar.com/local-car-prices/2017-hyundai-elantra-prices-turkey-tx
با سلام
همیشه قیمت بنزین ایران رو با فوب خلیج فارس مقایسه میکنید ولی هیچ وقت ماشینامون رو با اونا نه !!!! اونا باید ماشین ژاپنی و ارپایی و آمریکایی سوار شن با پول ماشین های ما و توی هر 100 کیلومتر 5 لیتر بنزین مصرف کنن ما با همون پول با ماشین های تولید داخل 10 لیتر !!!!
متوسط حقوق دریافتی هزینه مسکن و آموزش و .... را کنا هم بگذارید بعد مقایسه کنید
قیمت دلار را بالا میبرید و میگویید بنزین ارزان است دلار را اگر 750 تومان نگه میداشتید 1500 تومان 2 دلار بود.
مگر در امد ایرانیان را میشود با در امد کشور های دیگر مقایسه کرد که بنزین را مقایسه میکنید؟!
لطفا حقوق کارمندان وکارگرران ایران رو با دنیا مقایسه کنید
لطفا حقوق ها را هم یک مقایسه ای بکنید بد نیست.
باسلام کاشکی درآمدهای مردم وسطح رفاه رابادنیا مقایسه می کردند
تا کی میخای چشاتونو روی واقعیت ببیندید؟
من چن تا سوال دارم
چرا در مورد حقوق کشورهای دیگه و مقایسه اون صحبت نمیشه؟
چرا در مورد قیمت ماشین ها در کشورهای دیگه و ایران صحبت نمیشه؟
چرا در مورد هزینه های درمانی صحبت نمیشه؟
بس کنید تورو خدا.
اگه اونجا بنزین گرونه حقوق بیش از 6 میلیون تومان به پول ایرانه، اگه بنزین گرونه بهترین ماشینارو میشه با 50 میلیون تومان خرید، اگه بنزین گرونه هزینه های درمانی صفره
آخه ..... چرا درآمد ایرانیها را با عربستانی ها مقایسه نمی کنی ....
تابناک
تو دیگه چرا اینو منتشر میکنی
بهتره قیمت بنزینو با درامد مردم اون کشور هم مقایسه کنی
باسلام
وقتی حقوق یک کارگر در ایران به یک میلیون نمی رسه ، در حالیکه حقوق یک کارگر در کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورها بیشتر از درآمد یک کارمند است، پس مقایسه قیمت بنزین با سایر کشورها اصلا عقلانی نیست
الووووووووو
یکی میزان درآمد افراد رو هم بررسی کنه
آیا نسبت درآمد افراد در حوزه خلیج فارس با ایران برابر است که نرخ بنزین برابر باشد؟
آخه تاکی ....!
درآمدها رو هم ببینید و اینکه هرسال خدادتومن نمیره روی بتزین کشورهای دیگه.
خواهشا پشت بند این گزارش، مقدار دستمزد و درآمد در ایران و دنیا را هم یک مقایسه ای بفرمایید.
اگر مقایسه می کنید لطفا سطح درآمدی جامعه راه هم مقایسه کنید .چرا یک طرفه به قاضی می روید.اگر سطح درآمدی مردم رابه سطح درآمدی سایر کشورها نزدیک کنیدهمه مردم راضی هستند که قیمت بنزین را به قیمت واقعی نزدیک شود.
تا وقتی در ایران رقم دلار دستوری است و دولت هر وقت به تنگنا برخورد میکند قیمت دلار را بالا میبرد غیر از این هم نمیشود کارشناسی کرد . از سوئی دیگر ما قبول میکنیم که این محصول باید بر اساس فوب خلیج فارس باشد ولی در شکورهای دیگر که به ثانیه قیمت بنزین بالا و پائین میرود دیگر همه اقلامی که مردم خریداری میکنند به یکباره گران نمیشود و فقط بنزین است که گران میشود . و در اخر این مواردی که در این گزارش آمده برای کشورهائی است که دولتش بر همه چیز نظارت دارد و برخورد میکند نه فقط گران کند.
چرا دولت هزینه هاش را بر اساس نرخ جهانی و دلار محاسبه می کند ولی حقوق و دستمزد را بر اساس نرخ داخلی و ریال حساب میکند اگر در کشورهای دیگر نرخ سوخت بالاست و مردم مجبورند انرا گران بخرند در عوض حقوقشان هم بالاست و می توانند زندگی خوبی داشته باشند در ضمن ایران بر روی دریایی از نفت قراردارد و نباید با کشورهای دیگر مقایسه شود دولت اگر کمی جلوی هزینه های اضافی اش رو بگیرد و همچنین جلوی این همه اختلاس بنظرم نیازی نیست کسری بودجه را ازجیب مردم اخذ کند
لطفا مقایسه بین درآمد در ایران و اروپا هم منتشر کنید
آخه حقوق و رفاه مردم کشورهایی که بنزین با قیمت بالا عرضه میکنن را هم یه مقایسه ای میکردی!!!!!!!!!
چرا مقایسه حقوق ایرانیان را با دنیا محاسبه نمی کنید؟
عزیز دل برادر خوبی؟ شما چیزهای دیگه مثل حقوق و دستمزد را هم با جاهای دیگه مثلا همین عربستان مقایسه میکنی؟ یا فقط اونجا که به نفع دولتی ها باشه مقایسه میگنی
متوسط قیمت خودرو در همین کشور ها چقدره ؟
برادر یا خواهر گرامی نویسنده این سخنان در جایی درست است که مالیات اخذ شده از مردم نسبت به کشور ما کم است حتی نسبت به کشورهایی که به ظاهرا به نظر می رسد مالیات زیادی می گیرند. در کشور ما با کاهش دایمی ارزش پول مالیات غیر مستقیمی که از مردم (بدون در نظر گرفتن مقدار درامد) اخذ می شود بصورت سر سام آوری بالا است وقتی افزایش قیمت بنزین مطرح می شود یعنی اینکه می خواهیم مالیات غیر مستقیم را 1.5 برابر کنیم اگر به قصد راضی کردن افکار عمومی مطالبی را می نگارید استدلال بهتری بیاورید
ببخشید مصرف خودروها در کدام کشور پیشرفته مانند ایرانه؟ نیسان 20 لیتری کجای دنیا داریم غیر از زیمبابوه؟ ضمناً درآمد ما مگه جهانیه که قیمت بنزین هم جهانی باشه؟
با سلام بی زحمت یک مقایسه بین درآمد کارمندان در کشور های اروپایی و عربستان و کویت ایران هم بگزارید و یارانه که عربستان به مردمش می دهد
لطفا اعصاب خراب نکنید هیچ مقیاسی یک بعد ندارد مخصوصا قیمت که نسبت به درآمد حساب میشود. بنزین در ایران هر لیتر یکهزارم حقوق مصوب هست و در هر کشور دیگری نسبت کمتری به حقوق هست یعنی 5ده هزارم هست
والا اينقدر مقايشه شما خنده داره كه نميشه چيزي گفت ، شما هم ماشين و به قيمت جهاني به ما بدين بنزين و سخ برابر قيمت جهاني به ما بفروشين البته بنزين و نه اين چيزي كه الان بلاي جون همه ما شده........ حقوق ها رو هم به نرخ جهاني بدين .... نميدونم هر جا به نفعتونه فقط جهان و ميبينيد. استاندارد دسترسي به وسابيل حمل و نقل عمومي در دنيا چي هست ... اينا كجان تو دسته بندي شما؟؟؟!!!!!!
لطفا فقط چیزهایی که از جیب مردم میره رو با کشورهای دیگه مقایسه نکنید. بنزین رو مقایسه میکنید؟ الان حقوق پایه کارگری در کشور 900هزار تومنه ، در کشور های حوزه خلیج فارس هم همینه؟؟؟ خدمات عمومی چی؟ اینم مقایسه میکنید؟
خدمات بانکی رو هم مقایسه میکنید؟
الان خیلی از شرکت های دولتی و غیر دولتی حقوق کارمند ها و کارگرها رو دیر میده... عامل این دیرکرد حقوق ها کیه؟ مگه دولت و بی پولی دولت عامل تاخیر حقوق کارگر نیست؟؟ آیا ریالی بابت این تاخیر ها به کارگر میدن؟
اما همین کارگر اگه قسط وام بانکی خودش رو نده ، باید علاوه بر اون سود ، جریمه دیرکردی رو بده که دلیلش تاخیر حقوقیه که از دولت دیر میگیره.
اینها رو هم با کشور های دیگه مقایسه میکنین؟؟؟
با سلام لطف فرموده سرانه درامد و حداقل حقوق را هم مقایسه فرمایید
چرا نمی گویید که ماشین های بی کیفیت چرا 20 برابر قیمت واقعی به این فلک زده ها فروخته می شود.
بله شما نویسنده عاقلی هستید و به درستی نوشته اید اما در کنار مقوله افزایش قیمت بنزین باید افزایش حقوق کاگران و کارمندان را هم اضافه کنید در تمامی کشورهای جهان حقوق سمتوسط ساعتی 20 دلار برای کارگران منظور می شود و دادن 1.1 دلار برای بنزین یعنی به ازای هر لیتر بنزین 1/20 از در آمد یک ساعت کار گر ساعت ارزش گزاری میشود اما در ایران حقوق کارگران کمتر از یک میلیون در ماه است و با احتساب هفته ای 44 ساعت اجباری و بدون مزایای دیگر حقوق کارگزان حدود ساعتی 6800 تومان میشود که به نسبت شما با هر یک ساعت کارگری میتوانید 7 لیتر بنزین تهیه شود و اگر بنزین گران شود این نسبت به شدت کاهش خواهد یافت. در آمد کارکنان در ایران باید افزایش یابد و به فوب جهانی نزدیک شود تا بنزین هم بتواند گران شود. دولت برای افزایش در امد خود و جبران کسری بودجه به این طرح روی می آورد. مشکل فقط مقایسه نرخ ان با سایر کشورها نیست بسیتاری از پارامترها در این قضیه دخیل هستند .
با سلام : فرمایشات شما متین بنزین در ایران از سایر کشورها ارزان همه تا حدودی قبول داریم . ولی شما چرا اینقدر بی انصاف هستین چرا کمی به دستمزد کارگر ها یا حقوق کارمندان خارج هم نمی پردازید همه اش میفرمایید بنزین
اگه راست میگید یک اشاره به مبلغ یارانه هر فرد عربستانی واماراتی ویارانه هر فرد ایران مقایسه کنید کارمند معمولی تو امارات هربرج دست کم 20 ملیون حقوق می گیرد غیر از مزایاهای دیگر غیر اب وبرف مفت غیر از ویلای مفت وسند بنام .کسی تو عربستان منت بانک ها برای وام نمی کشد اصلا لازم ندارند ولی ما ها داریم سر کله همدیگر برای وام خورد می کنیم .
ما خوشحال می شیم همه شرایطمون با کویت، قطر ، امارات و ... یکی شه. حتی فوب خلیج فارس
دلار رو پنج برابر کردید . بنزین رو ده برابر کردید . حقوق ها رو سه برابر کردید . کلا قدرت خرید مردم رو نصف و یا حتی یک سوم کردید . بعد دم از اقتصاد جهانی میزنید؟
اگه قرار بنزين با كشورهاي ديگر مقايسه شود خواهشمند است در موارد ديگر اقتصادي هم مقايسه صورت گيرد.
چرا نمي گيد سرانه ردامد آنها بيش از 10 برابر کارمند متوسط ايرانيست چرا واقعيات را يک طرفه قضاوت مي کنيد....
لطفا مقایسه حقوق کارگران در کشورهای مختلف را هم بگذارید.
از همه مهمتر مصرف خودرو اونها نصف ماشینهای ماست بعبارتی قیمت بنزین مادوبرابر اونهاست
حقوق یک کارمند تو ایران بین 500 تا هزار دلاره.
ولی حقوق یک کارمند در خارج حدود 4000-6000 دلاره.
وقتی شما می خواهید یک ترازنامه را تحلیل کنید باید دارایی را در مقابل سرمایه و بدهی تحلیل کنید.منظور بنده از این جمله این بود که هر تحلیل هزینه فایده ای، نمی تواند فقط یک جنبه از آن یعنی فقط هزینه را در نظر بگیرد و مقایسه کند. بلکه باید درآمد را هم در نظر گرفت. یعنی شما می گویید هزینه بنزین کمتر از همه جاست بلی چ.ن درامد هم کمتر از همه جاست یعنی تحلیلگر می فرمایند ما با در آمدی به مراتب کمتر از کشورهای دیگر، هزینه آنها را بپردازیم. نظر من در مورد اینگونه تحلیل ها دو چیز است:
1- یا تحلیگر تحلیل بلد نیست و فقط چیزی می گوید که گفته باشد.
2- یا هدف خاصی را دنبال می کند
قربون شکلت. درامد ایرانیها رو هم باارز آزاد ومبادله ایی حساب کن.بعد با درآمد کشورهای فوب خلیج فارس مقایسه کن.
با سلام
امیداوارم این نظر را قرار دهید.
به نظر می آید که نگارنده به قصد توجیه دست به یک مقایسه طرفه زده است. زمانی قیاس شما صحیح می باشد که نسبت قیمت بینرین را نسبت به حداقل درآمد مردم آن کشور مقایسه بفرمایید و نه فقط صرف مقایسه قیمت بنزین. با توجه به استنادی که در متن مقاله شده و متوسط نرخ بنزین را 1/1 دلار اعلام کرده، در کشور استرالیا که بهای بنزین این مقدار است نرخ حداقل دستمزد ساعتی در حدود 17 دلار که معادل با 59000 تومان (با نرخ دلار 3500) می باشد که با توجه به ساعت کاری هفتگی 44 ساعت، ماهانه چیزی معادل با ده میلیون و چهارصد و هفتاد هزار تومان میشود.
با تشکر.
نظرات دوستان نشون میده که مردم عزیزمان اطلاعات کافی در عموم مسائل را دارند. بااین حال چرا مسئولین سعی میکنند با این حرفها حرص آدم را در بیارن ، نمیدانم.
کو گوش شنوا
در زمانی که میشود مخارج زندگی را دریکی ازهمین کشورهایی که مدام قیمت بنزینشان با ایران مقایسه میشود را بررسی کرد،نوشتن اینطور مقالات ناراحت کننده بنظر میرسد وناکارآمد، در کشورهای مرفه اکثرا بیمه مجانی ودارو با کیفیت بالا ودر دسترس همگان است.در ضمن دلار چون بی رویه در ایران هر روز بالا میرود نباید مرجع قیمت مخارج دیگر کشورها باشد.
با سلام میزان درآمد خانوار های ایرانی را براساس قیمت فوب خلیج همیشه فارس بررسی نمایید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگر واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم می بینیم که قیمت بنزین در ایران حداقل بیش از 200 یا حتی 300 برابر قیمت جهانی است بنا به دلایل ذیل :
1- خودرویی که ما خریداری و سوار می شویم و در کل دنیا منسوخ شده است حداقل 20 یا 30 برابر قیمتهای جهانی است و در واقع ما پیش پیش پول بنزین بیش از 40 سال را یکجا به دولت پرداخت می کنیم .
2- مصرف خودروهای داخلی بسیار بیشتر از قیمتهای جهانی است .
3- در کل دنیا مصرف سوخت خودروها بیشتر هیبریدی یا گازوئیلی است که به میزان قابل توجهی میزان مصرف سوخت را کاهش می دهد .
و هزاران دلیل دیگر ...................
فقط قیمت بنزین
یا میزان حقوق پرداختی
یا کیفیت زندگی
یا ترس از قاضی برای آدم های درستکار
یا ...
خخخخخخ

دم مردم گرم...تمام نظرات نشان میدهد که مردم ما بسیار آگاه به مسایل دورو برشان شده اند حال اینکه چطور سایت تابناک متوجه این قضیه نمیشود و این مطلب رو نشر میدهد جای تامل دارد.
تابی جون اگه جرات داری نظرمو تایید کن.
اگر بحث قیاس هست همه چیز را می بایست مقایسه کرد نه تنها بنزین! واقعا باعث تاسفه.
باشه یارانه اوناروبگیدارزش پول اوناروبگیدقدرت خرید ورفاه اجتماعی اوناروهم بگید
حالا فهمیدید که چرا وضع مملکت اینجوریه ؟ کافیه ده درصد جمعیت سطح آگاهیشون و قدرت تحلیل مسائل شون در حد ایشان باشه
یا دولت مردم رو هالو فرض کرده یا اینکه تحلیلگرها هالو رو به خدمت گرفته
دخل و خرج دو یار دیرین هستن
همون دکتری که چرتکه خرج رو بدون درنظر گرفتن دخل بالا و پایین میکنه رو از تو لپ لپ در آوردن یا واقعا همون جناب تحلیلگر دستش رو تو جیب مبارکش نمیکنه
ازینا گذشته به نقل دوستان چرا حالاکه نرخ حامل های انرژی رو شناور و براساس نرخهای جهانی تصویب میکنن پس چرا درآمد ها نباید شناور و حسب نرخ جهانی باشه.
لاقل جوری تنظیم کنید که درآمد و هزینه ها همدیگه رو پوشش بدن نه اینکه هزینه ها بکشن بالا
اصلا طبعات اینگونه تحلیل ها و مصوبه ها رو درنطر گرفتین که تو هرخونواده کسر بودجه رو ازچه محلی باید تامین کرد؟
یا دولت مردم رو هالو فرض کرده یا اینکه تحلیلگرها هالو رو به خدمت گرفته
دخل و خرج دو یار دیرین هستن
همون دکتری که چرتکه خرج رو بدون
البته همه اش خرج مستضعفان میشود.!
بی زحمت یه مقایسه ای بین حداقل دستمزد در ایران و متوسط کشورهای خلیج فارس انجام بدین که یه طرفه به قاضی نرفته باشین
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان