بازدید 10238
عضو کمیسیون بهداشت در گفت و گو با «تابناک» مطرح کرد؛

طرح تحول سلامت شکست نخورده است؛بدهکاری و طلبکاری اش برابر است

طرحی که بدون برنامه ریزی اجرا شد و حالا به جای اینکه شرایطمان را از گذشته بهتر کند، وضعیت را بدتر کرده است. از ورشکستی بیمه ها تا فراموش شدن بهداشت و بدهی های سنگین وزارت بهداشت به بیمارستان ها و پزشکان و ... همه جزو مشکلات این طرح به شمار می رود.
کد خبر: ۷۴۹۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۷ 24 November 2017
طرح تحول سلامت تا کنون حدود 18000 میلیارد بدهی به بار آورده است/هنوز نمی توان گفت، طرح شکست خورده است   اوایل اردیبهشت ماه 1393 بود که دولت یازدهم به منظور بهبود وضعیت سلامت مردم، طرح تحول سلامت را آغاز کرد. اکنون با گذشت بیش از سه سال از آغاز این طرح، مطالعات نشان می دهد که این طرح تا حدودی توانسته است انتظارات را بر آورده کند، هرچند که برخی انتقادات نیز به نحوه اجرای این طرح وجود دارد.

به گزارش «تابناک»؛ با یک نگاه کوتاه به اخبار منتشره و یک بررسی سطحی، متوجه می شویم که طرح تحول نظام سلامت ـ که مهم ترین خدمت دولت اعلام می شد ـ شکست خورده است.

طرحی که بدون برنامه ریزی اجرا شد و حالا به جای اینکه شرایطمان را از گذشته بهتر کند، وضعیت را بدتر کرده است؛ از ورشکستی بیمه ها تا فراموش شدن بهداشت و بدهی های سنگین وزارت بهداشت به بیمارستان ها و پزشکان و ... همه جزو مشکلات این طرح به شمار می رود.

بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: مشکلات اقتصادی که در سطح کلان کشور ایجاد شده، کمی طرح تحول اقتصادی را با مشکل مواجه کرده است.

اکنون حدود 85 درصد از بودجه کل کشور، صرف هزینه های جاری دولت و حدود 15 درصد از آن نیز صرف هزینه های عمرانی کشور می شود، که البته این بودجه هم با توجه به نیازهای کشور گاهی در تحقق آن به مشکل می خورد.

وی ادامه داد: طرح تحول سلامت نیز با توجه به پیش بینی هایی که برای منابع آن در نظر گرفته شده بود، بسیاری از منابع آن محقق نشده؛ برای مثال از یک درصد ارزش افزوده که قرار بود سهمی به وزارت بهداشت داده شود، به صورت کامل تأمین نشد. همچنین قرار بود،10 درصد از یارانه ها به این موضوع اختصاص پیدا کند که مبلغی حدود 5000 میلیارد تومان می شد که این هم محقق نشد.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه طرح تحول سلامت با چه میزان کسری بودجه مواجه است، گفت: این طرح تا کنون حدود 18000 میلیارد تومان بدهی به بار آورده که البته به همین میزان نیز طلبکار است؛ برای نمونه، کارانه بسیاری از پزشکان و پرستاران هنوز پرداخت نشده است.

وی در ادامه گفت: بسیاری از بیمارستان ها هزینه قرارداد خود با آشپزخانه های بیمارستان ها را نیز پرداخت نکرده اند یا خودروهایی هم که در اختیار گرفته شده نیز پولی به آنها داده نشده و همه اینها باعث این میزان بدهی برای وزارت بهداشت و درمان کشور شده است.

بنیادی با بیان اینکه حدود این میزان نیز وزارت بهداشت طلب کار شده است، گفت: این وزارتخانه از بیمه سلامت طلبکار است. همچنین طلب زیادی از بابت ارزش افزوده و هدفمندی یارانه ها دارد. قرار بود، بخشی از عوارض به حساب وزارت بهداشت ریخته شود که پرداخت نشده و باعث ایجاد این مشکلات شده است.

همچنین قرار است امسال در بودجه کل کشور همه این موارد در نظر گرفته شده و ردیف های آن مشخص شود تا به صورت کامل اختصاص پیدا کند و به نحوی باشد که پول بعد از واریز به خزانه، مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: طرح تحول سلامت، زیرساخت های خوبی برای کشور آماده کرده و زمان بهره برداری از آن تقریبا فرا رسیده است؛ لذا باید توجه شود این طرح کامل شکست نخورد.

این نماینده مجلس افزود: نارضایتی های بسیاری از اجرای طرح تحول سلامت ایجاد شده است و مردم به دلیل شلوغی بیمارستان ها و خدمات کم و مواردی از این دست ناراضی هستند و باید تلاش شود، در این دولت این مشکلات حل شود.

طرح تحول بر مبنای این بنا شده بود که بتواند درمان را دولتی کند و بخش خصوصی قرار بود به عنوان یک آپشن در نظر گرفته شود. قرار بر این بود اگر کسی به بیمارستان دولتی مراجعه کرد، دولت همه هزینه ها را پرداخت و از بیمار حمایت کند، اما اگر کسی به خصوصی مراجعه می کرد، دیگر دولت کاری برای فرد انجام نمی داد.

وی در ادامه یادآور شد: اما به دلیل برخی کمبودها، دولت نمی تواند از عهده همه کارها برآید و ممکن است به دلایل مختلف، از جمله کمبود پزشک یا کمبود اتاق، اگر کسی به بیمارستان مراجعه کند، عمل وی سه ماه بعد انجام شود، و این از آسیب های این طرح است که فرد مجبور می شود به بیمارستان های خصوصی برود.

وی گفت: البته ما راهکارهایی نیز برای این کار در نظر گرفته ایم و وزارت بهداشت می تواند در این گونه موارد خرید راهبردی انجام دهد و با قرارداد با بیمارستان های خصوصی، بخشی از درمان را به این بیمارستان ها محول و بخشی از هزینه های بیمار را از این طریق به این بیمارستان ها پرداخت کند؛ اما هنوز سازوکاری برای این کار در نظر گرفته نشده است.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۳
شاه بیت حرف ها این است که کارانه پزشک پرداخت نشده.

لطف کنید به مردم بگید در کدام کشور دنیا کارانه پزشک متخصص بیش از ۵۰ برابر حقوق یک کارگر تمام وقت است؟

کارانه ها را نجومی کرده اید که به این وضع افتاده اید.
سهم توسعه صنعت از حذف یارانه را با مافیا بازی به نام سلامت به جیب پزشک منتقل کردند و محصولش این شد که طبقه ای ایجاد شود که هر کدام به اندازه یک کارخانه در یافتی داشته باشند و از آن طرف کارخانه ها و صنایع بزرگ و کوچک یکی پس از دیگری به خاک سیاه نشانده شود.
شکسته نخورد . می خواستید چگونه شکست بخوره .
اون هایی که به خودشون می نازیدند و می گفتند سران کشورها به ما می گند چطور مردم خودتون را بیمه کردید الان کجاند ؟
یکی یک کاری تونسته این دولت برای مردم بکنه .
فکر کنم شکست طرح تحول سلامت هم تقصیر دولت احمدی نژاده
طرح سلامت کذایی فقط جیبی پزشکان را پر کرد نظام اموزشی را که همه می خواهند پزشک شوند جامعه را به نابودی می کشاند وکسی فعلا توجه ای نمی کند
شکست دیگه شاخ داره یا دم.
مریض و دکتر و پرستار و خدمه همه ناراضی
متاسفانه ماهم فریب بیمه دندانپزشکی این طرح را خوردیم ۱۲۰ هزار تومان ارسال کردیم بدون اینکه هیچ استفاده ای کرده باشیم درفرایند تحویل کارت به مطب معرفی شده کارت صادر شده مفقود شد انتظارداشتیم المثنی صادر شود باکمال تعجب وبرخلاف قانون جاری اعلام کردند با مفقود شدن کارت درحالیکه ماهها به انقضای مدت بیمه باقی مانده بیمه شما لغو میشود مجددا ۸۰ هزار تومان دیگر واریز کنید تا چند ماه دیگر برایتان کارت بیمه صادر شود سئوال ما را عیچ کس پلسخ نواد مطابق کدام قانون با مفقود شدن کارت اعتبار بیمه هم لغو میشود این گوشه ای از رفتار نسئولین بیمه تحول بیمه است اینگونه فقط پول میگیرند بدون اینکه تعهدی ب ای انجام کوچکترین خدمات پزشکی داشته باشند جاییکه فقط پول حکومت میکند فاتحه اخلاق وقانون خوانده شده است آیا وزیر محترم بهداشت ودرمان از این زور گفتن ها مطلع است؟
یکی از دوستان من هم مغازه زد چند میلیون بدهی به بار آورد و البته ورشکست هم نشد چون بدهیهاش با طلبی که از باباش داشت برابر بود و باباش هم البته پولی نداشت!
تو این طرح از همه صحبت شده به جز شرکتهای ارائه دهنده خدمات تجهیزات پزشکی که انگار باید مفت و مجانی برای مراکز درمانی ارائه خدمات کنند و ریالی هم دریافت نکنند . بنده به مدیر یکی از این شرکتها از سال 93 از بعضی از مراکز دولتی ریالی دریافت نکرده ام در حالی که بیمه و مالیات و هزینه پرسنلی تمام فاکتورهای صادر شده برای این مراکز را پرداخته ام با ادامه این وضع اینجانب و تعداد زیادی از شرکتهای مشابه نابود خواهیم شد و احقاق حقوق ما و وزارت محترم بهداشت میماند به فردای قیامت
کاش مشخص شود که چقدر از این کوه پول تبدیل به کارانه شده است.
طرح تحول بر هیچ اصول علمی استوار نیست. و نتیجه کار همین است که می بینیم.
[بنیادی با بیان اینکه حدود این میزان نیز وزارت بهداشت طلب کار شده است، گفت: این وزارتخانه از بیمه سلامت طلبکار است.]
سوال : جناب آقای ینیادی مقایسه ای از طرح تحول سلامت قبل اجرا و بعد اجرا داشته باشیم. و دیگر اینکه بیمه سلامت چه میزان درآمد از ارائه خدمت بیمه ای به مردم دارد و چقدر پرداخت به موسسات درمانی که تعرفه های پرداختی 3 تا 4 برابر شده است.
برادر گرامی چه لزومی داشت پرداخت پزشکان و موسسات تا این سطح بالا رود که این همه بدهی حاصل شود و جز اختلاف طبقاتی بین پزشکان و مابقی تحصیل کردگان در همان سطح ایجاد شود (یک (دکتر)پروفسور در حوزه فنی مثلا الکترونیک ، کامپیوتر ، عمران و ....چه اندازه از سیستم دانشگاهی خود دریافت می کند مثلا 10 میلیون تومان ولی یک پزشک متخصص 300 میلیون تومان ، 500 میلیون تومان؟ و گاها حتی بیشتر!!!!!!!!!!!) علیرغم احترامی که برای پزشکان عزیز قائل هستیم ولی همان احترام نیز برای متخصصین دیگر حوزه ها نیز قائل باشیم .
آیا نمی شد از همان محل درآمد ها، که فرمودید محقق نشده اعم از 1 درصد ارزش افزوده یا 10 دردرصد یارانه ها برای مابقی نیز سهمی قائل شویم.
برادر گرامی توجیح نفرمایید. این راهی که می روید به ترکستان است.جزء دلخوری ،نفاق ، کم کاری مابقی از سر بی انگیزگی به بار نخواهد آورد. همه را به روز جزاء و پل صراط حواله می کنیم. دیگر آنجا امکان توجیه نیست. پس تا دیر نشده فکری به حال این موضوع بکنید و درآمد ها وهزینه ها را واقعی نمایید.
عاقبت همه طرحهای پوپولیستئ و استفاده نکردن از تجربه دیگران همین است
حقوق های 100 میلیونی این طرح کمر دولتا شکونده. زیاده طلبی بعضی پایان ندارد.
این طرح حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان بدهی فقط به تجهیزات پزشکی دارد که وزارت در حال ارایه اوراق قرضه هستش اسناد مالی سالهای ۹۴ و ۹۵ هنوز تسویه کامل نشده اند . با اوراق قرضه نمیتوان نقدینگی ارزی برای واردات وسایل پزشکی ایجاد کرد. مشکلات در آینده نزدیک اگر با این وضع پیش برود بسیار جدی خواهد بود.
طرحی که با حیف و میل بیت المال و ریختن آن به جیب پزشکان بدهی زیادی به بار آورد و انگیزه پرسنل بخش بهداشت رو نابود کرد، حتی با وجود ادامه دادن طرح، وضعیت سلامت مردم بدتر خواهد شد چون بخش بهداشت در آستانه نابودی قرار داره، عدم استخدام کارکنان بهداشت و استخدام درمانی ها، باعث کمبود شدید نیرو در مراکز بهداشتی و درمانی شده، این عامل در کنار کمبود منابع و نابودی انگیزه پرسنل پیراپزشک، آینده سلامت جامعه رو تهدید میکنه
من پزشک طرح تحول سال ۹۵ ایلام بودم.در حالی که کارانه تا پایان اذرماه ۹۵ را تازه وزارت بهداشت پرداخت کرده.دانشگاه پزشکی ایلام .پول کارانه خرداد و تیر و مرداد و شهریور ۹۵ پزشکان را نداده و پول آنرا بابت کارانه اردیبهشت ۹۶ پرداخت کرده.این یعنی چی؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۴
نگران نباشید دولت دست کرده تو جیب من بجای 20 هزار تومان حق بیمه از من 100 هزار تومان حق بیمه برای یک دفترچه بی ارزش ماهانه کم کرده تا پولتون را زودتر بدهد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۴
از خودت بپرس تفاوت دریافتی پزشک با نانوا با معلم با مهندس با پرستار با استاد دانشگاه در ایران و خارج چقدر است . آن وقت متوجه می شوی چرا پرداخت نشده. البته دیر و زود دارد اما سوخت و سوز نه.

ظاهرا پولهای نجومی توهم ایجاد کرده است.
این طرح یکی از بی برنامه ترین طرح های دولت بود.الان تقریبا تمام بیمارستان های دولتی ورشکسته اند. توقع پزشکان با افزایش بی حساب و کتاب کارانه ها افزایش یافت. بیمارستان ها حتی برای خرید دستکش و آنژیوکت با مشکل مواجه هستند. وزیر بهداشت باید از رسانه ملی از همه برای این طرح بی پشتوانه عذرخواهی کند.
این طرح بنام مردم وبه کام اطبا بود وبه زودی کشور را ورشکست خواهد کرد چون در این قشر جیب برخی از خزانه دولت بزرگتر است
مشکل طرح تحول سلامت کارانه نجومی پزشکان و پزشک خانواده است . کارانه نجومی قطع شود و پزشکان استخدام شوند.
گیلک ها ضرب المثلی دارند که می گوید اول آب را ببین بعد اقدام به اجابت مزاج بنما وزیز محترم در این طرح گز نکرده پاره کرده است و آنقدر چشم بزرگان را عمل کرده است که چشم بصیریت آنها بی تدبیری های ایشان را نمی بیند که چه آه و نفرینی پشت سرشان راه آفتاده است از پرسنل غیرپزشک تا فروشندگان لوازم پزشکی و آشپزخانه های بیمارستانها و البته کاهش تدریجی خدمات به بیمه ی روستاییان و بیمه ی سلامت همگانی ادامه دارد ایشان جز پزشک ها هیچکس را لایق زندگی نمی داند
چشممون کور، حقمونه! خخخخخخ
نود درصد دانش آموزان حمله کردن به رشته تجربی تا دکتر شن!!!!!!تعادل ژنتیکی ذخیره های انسانی کشور و توازن آموزشی کلا به هم خورده و نتایج آن چند سال دیگر نمایان میشود.تمام طرحهای عمرانی تعطیل شده و دولت تمرکز کرده روی آدمهای مریض جامعه. آدمهای سالم چی پس؟این طرح یک فاجعه ملی بود که باید در مورد آن کتاب نوشت......
به یزدان که گر ما خرد داشتیم
کجا این سرانجام بد داشتیم
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر