بازدید 5544
اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان؛

انتشار لیستی از کالاهای وارداتی ایران در سال 1320

مصادف با امروز و در سال 1316 درخواست برزیل از ایران برای انتخابات شورای بین المللی کار به وزارت امورخارجه رسید. همچنین امروز لیستی از کالاهای وارداتی ایران منتشر شدکه بیان کننده وضعیت کمی و کیفی واردات ایران در سال های دور است.
کد خبر: ۶۸۳۹۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰ 11 April 2017
انتشار لیستی از کالاهای وارداتی ایران در سال 1320مصادف با امروز و در سال 1316 درخواست برزیل از ایران برای انتخابات شورای بین المللی کار به وزارت امورخارجه رسید. همچنین امروز لیستی از کالاهای وارداتی ایران منتشر شدکه بیان کننده وضعیت کمی و کیفی واردات ایران در سال های دور است.  

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دوم فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است. 

درخواست برزیل از ایران برای انتخابش در شورای کار

22 فروردین 1316: وزارت امور خارجه در نامه‌ ای به نخست‌ وزیر، موافقت خود را با دعوت سفارت برزیل از ایران برای همكاری در انتخاب مجدد آن كشور در انتخابات شورای بین‌ المللی كار اعلام كرده است. قابل ذکر است که سازمان بین‌ المللی کار یکی از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد است که به امور مربوط به کار و کارگران می‌پردازد. این سازمان در سال ۱۹۱۹ و در نتیجه بحث ‌های کنفرانس صلح پاریس تأسیس شد. سازمان بین‌ المللی کار در آغاز وابسته به جامعه ملل بود و پس از تأسیس سازمان ملل متحد از سازمان‌ های وابسته به آن شد. منشور فعلی سازمان که به بیانیه فیلادلفیا معروف است در سال ۱۹۴۴ تصویب شد. مقر این سازمان در شهر ژنو در کشور سوئیس است و هر سال در ماه خرداد کنفرانسی برگزار می‌کند.

فهرست واردات کالا در سپتامبر 1941

22 فروردین 1322: منابع و خبرگزاری‌ های رسمی فهرستی از کالاهای وارداتی به ایران را منتشر کردند و نوشتند از سپتامبر 1941 میلادی تاکنون این کالاها توسط U.KC.C.  به ایران وارد و صورت آن به آقای وزیر دارایی ارائه شده است: گندم (40898 تن)، جو (700 تن)، شکر (700 تن)، دوا (به مبلغ 30 هزار لیره)، سیمان (14805 تن)، لوازم دباغی (1000تن)، لوازم جهت دفع آفات و ملخ، سبوس و آرسنیک دو سدیم (310 تن)، دینامیت و فتیله (90 هزار لیره)، چای (478 تن) و کنف (100 هزار یارد) که جمع کل آنها به مبلغ یک میلیون و 292 هزار و 835 لیره است و دولت ایران همچنین فهرست یکسری کالای دیگر را به بازرگانان انگلیسی سفارش داده است که به زودی وارد می‌شود که عبارت است از: مواد شیمیایی برای کبریت‌سازی (15000 لیره)، روغن نارگیل (250تن)، ادوات کارخانه (30 هزار لیره)، سیمان سفید (500 تن)، مواد دباغی (560 هزار لیره)، پوست (2000 کار به قیمت 4000 لیره)، کاغذ روزنامه (1000 تن به قیمت 15000 لیره)، تخم ذرت و حبوبات دیگر از قبیل ارزن (200 تن به قیمت 3500 لیره)، تخم چغندر قند (130 تن به قیمت 3000 لیره) و لوازم دفع ملخ (225 تن به قیمت 2250 لیره) و نیز مذاکره برای واردات شماری دیگر از کالاهای ضروری انجام شده است.

بازدید خارجی ها از سد کرج

22 فروردین 1331: جراید، امروز، خبری در مورد بازدید «مهندسین اصل چهارم ترومن» از محل اجرای سد کرج منتشر کردند و نوشتند. چون از مدتی قبل مطالعاتی در اطراف ساختمان سد رودخانه کرج (سد کرج فعلی) در میان بود، به این منظور بنگاه آبیاری پروژه‌ ای تهیه کرده است که بتوان با ایجاد سد مزبور کمک موثری به توسعه کشاورزی و تولید برق تهران کرد. در این گزارش آمده است: محل سد مزبور در 33 کیلومتری کرج تعیین شده است و بنگاه آبیاری طبق پروژه فوق هزینه ساختمان سد مزبور را به مبلغ 55 میلیون ریال برآورده کرده است، ولی چون اداره آبیاری از لحاظ فقدان اعتبار مالی قادر به ساختن سد کرج نبود درصدد مذاکره با اولیای کمک‌ های فنی ایران و آمریکا برآمد. به این منظور پس از مذاکرات مفصلی درباره احداث سد مزبور اخیرا آقای مهندس «جونز» رئیس قسمت مهندسی به اتفاق دو نفر دیگر از مهندسان اداره اصل چهارم ترومن در ایران محل سد کرج را بازدید کردند و قرار بر این شد که این مساله مورد بررسی و مطالعات بیشتری قرار گیرد تا پس از جلب موافقت اداره اصل چهارم ترومن در ایران، ترتیبی برای شروع ساختمان مزبور داده شود و تا حد امکان کمک‌های لازم از لحاظ فنی و مالی به عمل آورند.«اصل چهارم ترومن» از سوی آقای «دین اچسن» وزیر امور خارجه وقت آمریکا به کشورهای خواهان کمک‌ های فنی و عمرانی پیشنهاد می ‌شد و در صورت موافقت دولت‌ ها (از جمله ایران) این کمک‌ ها ارائه می‌شد و در ایران « اداره اصل چهارم ترومن» فعال بود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر