بازدید 4709
در راستای دستور رئیس قوه قضاییه

مختومه شدن پرونده ۲۷ متهم داسرای فرهنگ و رسانه

کد خبر: ۹۱۶۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۱ 08 August 2019
دادستان تهران از دستور صریح رئیس قوه قضاییه مبنی‌بر مساعدت در پرونده متهم‌هایی که به جرم نشر اکاذیب در دادسرای فرهنگ و رسانه و بنا به اعلام جرم دادستانی تحت تعقیب قرار گرفته‌اند خبر داد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، علی القاصی دادستان تهران در اولین نشست خود با مدیران مسئول رسانه‌ها ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار از تلاش‌ها و زحمات آن‌ها در عرصه خبر تشکر کرد.

وی با بیان اینکه خبرنگار نقش بسیار مهمی در تصمیم گیری‌های کلان جامعه دارد افزود: مبنای بسیاری از تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در اداره امور جامعه متاثر از نقش مطبوعات و اقدامات رسانه‌ای است و اصحاب رسانه باید به این نقش خود واقف باشند.

دادستان تهران با تاکید بر این که قانونگذار در قانون اساسی برای اصحاب رسانه و صاحبان تولید فکر و اندیشه و نمایندگان افکار عمومی جایگاه ویژه و ممتازی تعریف کرده است خاطرنشان کرد: قانون اساسی ما برای این دسته و صنف از اقشار جامعه منزلت و جایگاه ویژه‌ای قائل شده است تا انجایی که اگر در انجام فعالیت‌های مطبوعاتی خود مرتکب خطا و جرمی بشوند رسیدگی به اتهام این افراد را در یک فرایند و تشریفات خاص و ویژه‌ای پیش بینی کرده که یکی از این تشریفات، حضور هیأت منصفه در روند رسیدگی به اتهام این افراد است.

القاصی با اشاره به این که رسالتی که به عهده اصحاب رسانه گذاشته شده رسالت بسیار خطیر و مهمی است افزود: اگر در یک فضای حقیقی و محدود جرمی ارتکاب پیدا کند اثر گذاری آن به افراد محدودی منتهی می‌شود و اثر زیان بار آن نسبت به فرد محدود است، اما هنگامی که همین جرم در کانال مطبوعات می‌آید و عنصر مطبوعاتی در آن دخیل می‌گردد دایره وگستردگی آن نه تنها یک منطقه و شهر بلکه ممکن است کل دهکده جهانی را در بر گیرد.

دادستان تهران یکی از مؤلفه‌های پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی را قدرت نرم رسانه خواند و افزود: رسانه‌ها در معادلات جامعه و کنترل قدرت اثرگذار هستند و می‌توانند در پیشگیری از ناهنجاری‌ها و انحرافات جامعه نقش آفرینی کنند و چه بسا با انعکاس یک موضوع اجتماعی از انحرافات و تصمیمات ناصواب جلوگیری کرده و از بروز نا هنجاری‌ها و انحرافات در جامعه بکاهند.

القاصی نگاه دستگاه قضائی به حوزه رسانه را یک نگاه حمایتی خواند و افزود: اگر استقلال رسانه‌ای و فکری در فعالیت‌های مطبوعاتی و رسانه‌ای رعایت نشود حقایق و واقعیت‌ها آن طور که شایسته است برای مردم تبیین نخواهد شد.

دادستان تهران وظیفه رسانه‌ها را خطیر و حساس عنوان و اظهار کرد: در بعضی موارد یک تشکیک ناصحیح از جانب یک رسانه ممکن است ابهاماتی را در ذهن جامعه ایجاد می‌کند که برای بازگشت اعتماد مردم باید هزینه‌های سنگینی پرداخت.

دادستان تهران با بیان این که حوزه رسانه در شکل دهی افکار جامعه و اعتمادسازی مردم نسبت به عملکرد‌ها و اقدامات نقش اساسی را ایفا می‌کنند، افزود: در طول تاریخ صاحبان قدرت و ثروت معمولاً سعی می‌کنند با برنامه ریزی و پرداخت هزینه‌های هنگفت، رسانه‌ها را به نفع خود مصادره کنند و اصحاب رسانه باید مواظب باشند در تبیین موضوعات در ذهن مردم شائبه‌ای ایجاد نکنیم.

وی افزود: لذا بخش عمده‌ای از رشد و شکوفایی جامعه حاصل کارکرد رسانه‌هاست و شما باید به عنوان وجدان و نماینده افکار جامعه مأموریت خود را در بیان حقایق، تتویر افکار عمومی و آگاهی بخشی و نیز وظایف انسانی، اخلاقی و حرفه‌ای خود را با صحت و درستی ایفا نمایید؛ و ادامه داد مهمترین سرمایه نظام، مردم هستند و ما روی امنیت، آرامش، آبرو، جان و مال آن‌ها حساسیت ویژه‌ای داریم و به همان اندازه که برای آزادی بیان، آزادی فکر و اندیشه در آگاه سازی جامعه از اصحاب رسانه حمایت میکنیم به همان اندازه نسبت به حق الناس نیز حساس هستیم و از حقوق آن‌ها حمایت میکنیم.

القاصی خطاب به مدیران رسانه گفت: شما در نظامی فعالیت می‌کنید که تعلق به اسلام دارد و باید در خفظ و صیانت از مبانی دینی کوشا باشید تا خدای ناکرده به آن آسیبی سرایت نکند.

دادستان تهران در ادامه افزود: شما باید در کار رسانه منافع ملی را بر منافع حزبی و گروهی مقدم بدارید تا از مسیر خود که همان تبیین حقیقت و تشخیص حق از باطل است منحرف نشوید.

علی القاصی در خصوص مبارزه بافساد گفت: با توجه به مداقه و رصد پرونده‌ها تاکید میکنم که در دستگاه‌ها و ادارات فسادی به صورت سیستماتیک و رنجیره‌ای نسیت بلکه در هر دستگا ه. و نهادی ممکن است افرادی مرتکب فساد شوند که منحصربه فرد یا افراد خاصی است و تشکیلاتی و سیستماتیک نیست.

دادستانی تهران در رویکرد برخورد با فساد اعلام داشت که این دادستانی تحت تاثیر فضا سازی‌های رسانه‌ای له یا علیه فرد یا گروهی قرار نخواهد گرفت و به عبارتی اگر فردی مرتکب فساد و جرم شده باشد فضا سازی و تطهیر آن توسط بعضی افراد در فضای رسانه‌ای هیچ خللی به اراده دادستانی در تعقیب و پیگیری نخواهد داشت و برعکس اگر کسی بی گناه باشد، جو سازی و شبهه افکنی موجب نمی‌شود که دادستانی دراقدامات تعقیبی خود دچار تشکیک یا انحراف شود بلکه با قاطعیت و جدیت به اعمال صحیح قانون نظارت خواهد کرد.

دادستان تهران با اشاره به دستور صریح رئیس قوه قضاییه مبنی بر مساعدت در پرونده متهمینی که به جرم توهین و نشر اکاذیب در دادسرای فرهنگ و رسانه و بنا به اعلام جرم دادستانی تحت تعقیب قرار گرفته بودند افزود: در راستای دستور ریاست محترم قوه قضاییه تعداد پنج پرونده مجموعاً با داشتن ۲۷ نفر متهم به اتهاماتی از قبیل: توهین و نشر اکاذیب که با مداقه و تحقیق لازم از متهمین و بررسی‌های به عمل آمده سوء نیت مرتکبین احراز نگردید، لذا پرونده آن‌ها منتهی به منع تعقیب و بعضاً با اخذ رضایت منتهی به قرار موقوفی تعقیب و در نتیجه مختومه شدند و این حاکی از نگاه مثبت و حمایتی رئیس محترم قوه قضاییه نسبت به اصحاب رسانه است که در خور تحسین است.

علی القاصی در پایان گفت: در دادسرای تهران تعداد ۳۷۹ پرونده مهم مفاسد اقتصادی واخلال ارزی منجر به صدور کیفرخواست شده و تعداد ۳۰۹ نفر از متهمین این پرونده‌ها در دادگاه به مجازات سنگین محکوم شده اند و افزود همچنین در مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی تعداد ۲۲۴ پرونده مهم اقتصادی به صورت شبانه روزی در حال تحقیق می‌باشند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر