بازدید 7565
۵

اصرار فرانسه بر ماندن ایران در برجام

کد خبر: ۸۹۸۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰ 13 May 2019
وزیر خارجه فرانسه تأکید کرد، اروپا همچنان بر باقی ماندن ایران در توافق هسته‌ای (برجام) تأکید دارد.

به گزارش «تابناک»به نقل از فارس، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه امروز (دوشنبه) بیانیه اخیر ایران درباره توافق هسته‌ای (برجام) را نگران‌کننده خواند و تأکید کرد که اروپا همچنان بر باقی ماندن ایران در این توافق اصرار دارد.

بنا بر گزارش شبکه «اسکای نیوز»، لودریان همچنین با اشاره به ضرب‌العجل دو ماهه‌ای که ایران برای کشور‌های باقیمانده در برجام و انام تعهدات آن‌ها ذیل این توافق معین کرده، گفت: «صحبت ایران از ضرب‌العجل در رابطه با توافق هسته‌ای غیرقابل قبول است».

وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در بروکسل یک نشست اضطراری درباره اعلامیه روز چهارشنبه ایران برگزار کردند تا درباره تصمیم اخیر ایران درباره توافق هسته‌ای رایزنی کنند.

حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.

البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهاد‌های ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم به‌ذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.

به دنبال تشدید مواضع ضد ایرانی دولت آمریکا و تعلل اروپایی‌ها در اجرای وعده‌ها و تعهدات برجامی آنها، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه گذشته همزمان با سالروز خروج آمریکا از برجام با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشور‌های عضو این توافق تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می‌کند».

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز تأکید کرد که اقدامات اعلامی در بیانیه اخیر شورای عالی امنیت ملی در چهارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هسته‌ای) است.

«حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران نیز با اعلام اینکه ایران به کشور‌های باقیمانده در برجام ۶۰ روز مهلت داده تا به تعهدات خود ذیل این توافق هسته‌ای عمل کنند و زمینه تأمین منافع ایران در این توافق را فراهم کنند، تأکید کرد که در نامه‌ای که به این کشور‌ها فرستاده، پیامد‌های نادیده گرفتن این ضرب‌الاجل تعیین شده را مفصل شرح داده است.

با این وجود، اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای هرگونه «اولتیماتوم» از سوی جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را رد کرد و خواستار پایبندی تهران به تعهداتش شد. اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و بریتانیا با درخواست نه‌چندان مؤثر از کشور‌های غیر عضو در برجام خواستند از هرگونه اقدامی که مانع اجرای کامل تعهدات طرف‌های باقی‌مانده در توافق می‌شود، اجتناب کنند.

و تمام این‌ها در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز شامگاه پنجشنبه با صدور دستوری اجرایی، تحریم‌های جدیدی را علیه صادرات فلزات ایران ازجمله آهن، فولاد، آلومینیوم و مس اعمال کرد
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵
گور بابای برجام و اروپا....
بله خوب اقتصاد ورشکسته اروپا را با پولهای بلوک شده ایران
نجات دادن چرا اصرار نکنن برا اونا بد نشده مارا اوردن وسط دریا نه راه بر گشت داریم نه راه رفت
به جای اصرار نفت بخرن چقد اینا ذلیلن
حالا شما قبول نکن برای ما بهتره چون دو ماه دیگه کارهای دیگری هم میکنیم
این برجام چیست که حتی کشورهای آفریقایی درگیر آنند.

54 کشور افریقایی در نشست مشترکی تحت عنوان اتحادیه افریقا در اتیوپی اعلام کرده اند که از برجام خارج نمی شوند و حاضرند برای حفظ ان هر کاری انجام دهند.

فکر نمی کنید حمایت اتحادیه افریقا از برجام یک حرف بی معناست.

اتحادیه افریقا چگونه می خواهد از برجام حمایت کند.

افریقاییها نه قدرت نظامی دارند و نه قدرت اقتصادی. و نه اصلا" در مسائل سیاسی و نظامی جهان دیده می شوند و کسی اهمیتی به انها نمی دهد.

دولتهایشان هم با کودتا و تحت حمایت غرب بر سر کار امده اند و جز کشتار مردم بی دفاع افریقایی کاری بلد نیستند.

ایا برجام در ارتباط با معامله بزرگ قرن نیست.

ایا معنی واقعی برجام این نیست:

دولتها توافق کرده اند که در موضوعات اساسی توافق نکنند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل