بازدید 8980

سنگ اندازی دو وزارت خانه در فرایند احیای دریاچه ارومیه از زبان معاون کلانتری

روز گذشته، معاون اول رئیس جمهور کشورمان با حضور در استان آذربایجان شرقی، از نزدیک در جریان آخرین تغییر و تحولات دریاچه ارومیه قرار گرفت و در این دیدار از عزم جدی دولت برای حل ریشه ای مشکلات این دریاچه و احیای آن سخن گفت؛ سخنان و نگاهی که از یک سو امیدها را برای بهبود وضعیت این دریاچه افزایش می دهد و از سوی دیگر با مواضع برخی مسئولان ارشد دیگر همخوانی چندانی ندارد.
کد خبر: ۷۸۶۴۵۸
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰ 02 April 2018

سنگ اندازی دو وزارت خانه در فرایند احیای دریاچه ارومیه از زبان معاون کلانتریروز گذشته، معاون اول رئیس جمهور کشورمان با حضور در استان آذربایجان شرقی، از نزدیک در جریان آخرین تغییر و تحولات دریاچه ارومیه قرار گرفت و در این دیدار از عزم جدی دولت برای حل ریشه ای مشکلات این دریاچه و احیای آن سخن گفت؛ سخنان و نگاهی که از یک سو امیدها را برای بهبود وضعیت این دریاچه افزایش می دهد و از سوی دیگر با مواضع برخی مسئولان ارشد دیگر همخوانی چندانی ندارد.

به گزارش «تابناک»؛ دوازدهم فروردین ماه، اسحاق جهانگیری به آذربایجان غربی سفر کرد تا با حضور در محل دریاچه ارومیه از نزدیک آخرین وضعیت این دریاچه را ارزیابی کند. او در این سفر سخنانی را در مورد تلاش های تا کنون و آتی برای احیای دریاچه ارومیه به رسانه ها گفت، حکایت از عزم جدی دولت برای احیای این دریاچه داشت.

وی در این دیدار گفت: احیای دریاچه ارومیه حتما انجام می‌گیرد و این موضوع نمی‌تواند از دستور دولت‌های ایران حذف و یا کنار گذاشته شود، حتی در صورت لزوم میلیاردها دلار اعتبار خارجی برای انتقال آب از خارج کشور اختصاص می‌دهیم.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش و در خصوص اعتبارات دریاچه ارومیه، تصریح کرد: طبق گزارش ها، سال گذشته ۴۵ درصد از اعتبارات دریاچه ارومیه اختصاص یافته که تقریبا برابر با تخصیص بودجه برای کل طرح‌های عمرانی کشور است. در نظر داریم امسال کم بودن تخصیص اعتبارات سال گذشته را جبران کنیم.

جهانگیری با بیان این‌که «دریاچه ارومیه از زمان آغاز به کار دولت در سال ۹۲ یکی از دغدغه‌های مهم مردم کشور و به ویژه استان‌های آذربایجان غربی و شرقی بود» بیان کرد: تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور جزو اولین مصوبات دولت یازدهم بود که بعد از تشکیل این ستاد تصمیمات مهمی در آن گرفته شد.

وی همچنین در خصوص سایر اقدامات انجام گرفته برای احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری کشاورزی و صنعت مورد توجه قرار گرفته تا از آب محدود، بیشترین استفاده را در کشاورزی ببریم، خوشبختانه جهاد کشاورزی در این خصوص فعال شد و مردم نیز همکاری خوبی انجام دادند و آثار آن روی چاه‌های منطقه مشهود است.

جهانگیری افزود: برخی چاه‌های غیرمجاز مسدود شد و منابع قابل توجه برای انتقال بخشی از آب رودخانه‌هایی که جلوی آن‌ها سد احداث شده به دریاچه ارومیه، در نظر گرفته شده و پیشرفت طرح خوب بوده است و امیدوارم با اجرای نهایی آن سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب جدید به دریاچه منتقل شود.

در سخنان معاون اول رئیس جمهور در رابطه با وضعیت دریاچه ارومیه دو نکته کلیدی کاملاً مشهود بود که نه تنها پیشتر کمتر مورد اشاره قرار گرفته بود، چه بسا مطالبی متضاد با آن در رسانه طرح شده بود.

اینکه 45 درصد اعتبارات دریاچه در سال 96 پرداخت شد و این که دستگاه های اجرایی هماهنگی و همکاری قابل قبولی را در مسیر احیا دارند، موضوعاتی است که پیشتر از سوی مسئولان ارشد سازمان محیط زیست در نقد آنها سخن گفته شده بود.

برای مثال اواخر آذرماه سال 96 عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در سال 96 تنها 10 درصد بودجه ستاد پرداخت شده است، این رویه را عاملی برای تشدید مشکلات دانسته و بارها نیز از عدم همکاری سایر نهادها با ستاد گلایه کرده بود.

در رابطه با سخنان معاون اول رئیس جمهور و میزان دقت او در ارائه آمار پرداخت بودجه، دکتر مسعود تجریشی معاون زیست انسانی سازمان محیط زیست به خبرنگار «تابناک»، گفت: آنچه دکتر جهانگیری در رابطه با پرداخت 45 درصدی بودجه ستاد احیا در سال 96 مطرح کرد، با واقعیت همخوانی دارد و خوشبختانه این اتفاق در سال 96 با همت دولت رقم خورد.

تجریشی با تأکید بر اینکه البته زمان پرداخت این اعتبار در فصل زمستان بود، ادامه داد: پس از دستور ویژه رئیس جمهور برای توجه به فرایند احیای دریاچه ارومیه، آقای جهانگیری به رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد که 60 درصد اعتبار در نظر گرفته شده برای دریاچه تخصیص یابد، اما از آنجا که بودجه ستاد احیا در ردیف بودجه های بحران کشور قرار دارد و در سال 1396 بحران های فراوانی چون زلزله در کشور داشتیم، این رقم نهایتاً به 45 درصد رسید که تقریباً معادل میانگین کل بودجه های عمرانی کشور در سال 96 است.

مدیر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه با اشاره به اینکه عمر ستاد به چهار سال رسیده است، اضافه کرد: پرداخت 45 درصد اعتبار در حالی است که پیش از این و در سال های گذشته در نهایت 35 درصد بودجه تأمین می شد و ما امسال نسبت به سال های گذشته راضی تر هستیم.

تجریشی در مورد بخش دیگری از سخنان معاون اول که از همکاری و هماهنگی میان وزارت جهاد کشاورزی و نیرو در فرایند احیا سحن گفته بود، به «تابناک»، گفت: این هماهنگی ها نسبت به سال اول و دوم شکل گیری ستاد به مراتب افزایش یافته است و اقدامات موثری در این زمینه صورت گرفته است، اما هنوز تا سطح رضایت بخش فاصله فراوانی دارد و این در حالی است که ما فرصت چندانی برای احیای دریاچه نداریم.

وی با انتقاد از وزارت جهاد کشاورزی به دلیل بی توجهی به توسعه اراضی کشاورزی آبی گفت: متأسفانه علی رغم تأکیدها و ضرورت هایی که باید بر اساس آن کشاورزی را مدرن کنیم و میزان برداشت آب در این بخش را کاهش دهیم، هنوز شاهد توسعه اراضی کشاوزی در حوضه آبریز ارومیه هستیم که نشان می هد، وزارت کشاورزی کامل به وظایف خود در این حوزه عمل نمی کند.

تجریشی در بخش دیگری از سخنانش، با انتقاد به عملکرد وزارت نیرو نیز گفت: وزارت نیرو مثل آدمی است که بدهی دارد و خود نیز می داند که بدهکار است، اما از پرداخت بدهی اش خودداری می کند. حقابه های دریاچه پشت سدها قرار دارد و ما برای دریافت حقابه ها از وزارت نیرو با مشکلات فراوانی رو به رو هستیم.

وی در پایان ضمن انتقاد به ناهماهنگی های نهادهای اجرایی در مسیر احیا تصریح کرد: بزرگ ترین مشکل کنونی دریاچه ارومیه و فرایند احیای آن همین ناهماهنگی هاست که اگر به خوبی مدیریت شود، بسیاری از مشکلات بر طرف خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۲
منابع طبیعی جنگلها رودخانه هادریاچه هانابودشدند ایران راتبدیل به بیابان کردندهیچکس عین خیالش نیست !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
سه شنبه 14 فروردین 97
دلار آمریکا 5080
یورو 6050
پوند 7200
دلارکانادا 4050
دست هایی هستند که درصدد تخریب مناطق حاشیه ای ایران هستند از سیستان و بلوچستان گرفته تا خوزستان و آزربایجان و کردستان و ...
و این گروه سعی در آبادانی بیشتر مناطق کویری و مرکزی هستند
یه برنامه صدا و سیما ترتیب دهد تا این 45 درصد اعتبار را بگویند پرداخت شد کجا رفت با حضور نمایندگان مناطق و مسولین و مردم مردم خط تلفن آزاد بگذارند
اینکه یک مسولی یک حرفی را بدون سند بزند و رد شود که نمی شود تازه ان دستگاهها که این پول را گرفته اند بگویند کجا و چطور هزینه کرده اند ؟
صدا و سیما بجای کلی برنامه تکراری و بدرد نخور وارد این موضوعات شود و شفاف سازی کند این وظیفه رساناها ست که موررا از ماست بکشند بیرون یا اجازه فعالیت رسانه خصوصی داده شود
سوال اینجاست که با توجه به حضور معاون اول رییس جمهور در راس کاد گروه احیا دریاچه ارومیه چرا بقول اقای دکتر تجریشی وزارتین نیرو و جهاد که دو دستگاه اصلی هستند همکاری خوبی نداشتند ایراد کجا بوده این نشکل را باید دولت حل کند یا مردم تحصن و اعتراض کنند به این دو وزارتخانه
یک راهکار برای کشاورزی این است که جهاد کشاورزی سطح زیر کشت ایجاد شده بعد از سال 70 را تعطیل کند چه دولتی و چه خصوصی و قاطعیت نیروی انتظامی باید اینجا مورد استفاده قرار گیرد بسیاری از زمین ها قبل از سال 70 دیم بودند یا زمین بایر چند کارخانه در مناطق و شهرهای اطراف دریاچه ارومیه ایجاد کنند تا مشکل بیکاری بعد از قطع کشاورزی در این زمین ها مشکل امنیتی ایجاد نکند .
در همه مناطق و روستاها زمین های زیر کشت باید مجوز کاشت داشته باشند و آمار نحوه آبیاری روستا ها توسط رابطین ثبت کامپیوتر ثبت شود و از کاشت محصولات نیازمند آب زیاد ممانعت کنند و جرم در نظر بگیرند این مریض دریاچه ارومیه نیاز فوری به جراحی دارد و مطمن باشید مردم همکاری خواهند کرد اگر واقعا قصد خدمت داشته باشیم و دستگاههای امنیتی بجای وارد شدن به حیطه های خاص وارد حیطه کنترل کشاورزی و آبیاری شوند.
اینها کار سختی نیست و هم در توان دولت هست و هم مردم منتظر اقدامی برای احیای منطقه و محیط زیست.
وقتي مسول دلسوز و مقتدر سر كار نباشد ، وضعيت از اين هم خيلي بدتر خواهد شد.
در كشوري كه رسانه هاي آن بيشتر از اين كه به فكر كشور و سؤال از مسئولين كشور خود باشند، سرشان گرم دخالت در ساير كشورهاست و هر روز برعليه يك همسايه خود مقاله مينويسد ، وضع مملكت بهتر از اين نخواهد شد.
اگر این دریاچه جای دیگری بود میشد جاذبه توریستی، اینجا شده بلای جان. اینکار از هر کسی برنمی آید واقعا درسته هنر نزد ایرانیان است و بس. جالبه یک عده ای شدند باعث خشکی الان هم آشنایان آن عده شدند مسئولان احیا. قرار هم بود ۹۷ احیا بشه.
در شرایطی که ایران در بحران آب بسر می برد طرح احساسی احیای دریاچه ارومیه که با حمایت رسانه ملی که در تهییج مسئولین نقش فزاینده ای داشت جز اتلاف سرمایه کشور و هدر رفت منابع ابی کشور نتیجه ای دربر نخواهد داشت باید این واقعیت را قبول کنیم آبی وجود ندارد که دریاچه ها احیا شوند.
آخه ابلهانه ترین کار رفتن سازمان جنگلداری زیر نظر جهاد کشاورزی که دو نقطه مقابل هم هستن اونم جایی که وزیر ناکارامد دایم میاد سر کار مثل اکثر پستها در این مملکت
نابودسازی دریاچه اورمیه فقط بخاطر یک مشت اورانیوم
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل