بازدید 10042
تصمیم جدید بانک مرکزی: حذف پرداخت ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای

آیا یکسان سازی نرخ ارز نزدیک است؟

مدتی است که زمزمه یکسان سازی نرخ ارز توسط مسئولین به گوش می رسد. مورخه 15 شهریور 1396 روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد از تاریخ 20 شهریور 1396 پرداخت ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای انجام نمی شود و مسافران می توانند ارز مورد نیاز خود را با نرخ بازار (آزاد) از بانک ها تهیه کنند. با رسانه ای شدن این خبر عده ای معتقدند این حرکت بانک مرکزی شاید در راستای یکسان سازی نرخ ارز باشد.
کد خبر: ۷۲۸۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷ 08 September 2017
مدتی است که زمزمه یکسان سازی نرخ ارز توسط مسئولین به گوش می رسد. مورخه 15 شهریور 1396 روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد از تاریخ 20 شهریور 1396 پرداخت ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای انجام نمی شود و مسافران می توانند ارز مورد نیاز خود را با نرخ بازار (آزاد) از بانک ها تهیه کنند. با رسانه ای شدن این خبر عده ای معتقدند این حرکت بانک مرکزی شاید در راستای یکسان سازی نرخ ارز باشد. 

به گزارش تابناک اقتصادی، در مورخه 15 شهریور 1396روابط عمومی بانک مرکزی طی اطلاعیه ای اعلام کرد که پرداخت ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای از تاریخ 20 شهریور ماه سال جاری حذف می شود و کسانی که تمایل دارند می توانند ارز مورد نیاز خود را با نرخ بازار (آزاد) از بانک های عامل تهیه کنند. در این اطلاعیه آمده است: تاکنون مسافران ایرانی که بیش از دوازده سال سن داشتند و از راه های هوایی، زمينی، ريلی و دريايی از کشور خارج می شدند، می‌ توانستند برای یک بار در طول سال حداکثر ۳۰۰ دلار آمریکا يا معادل آن را، با ارائه گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران، بلیط مسافرت، ویزای کشور مقصد (در خصوص کشورهایی که نیاز به اخذ ویزا دارند) و تعهد كتبی مسافر مبنی بر خريد ارز مسافرتی فقط از يك منبع، با نرخ مبادله ‌ای تهیه کنند. تاکید می شود با اجرای بخشنامه جدید (بخشنامه شماره ۹۶.۱۸۱۲۸۹ مورخ ۱۳۹۶.۰۶.۱۲) از تاریخ بیستم شهریور، فروش ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای از ذیل قسمت "ب" بخش سوم مجموعه مقررات ارزی، حذف و فروش ارز مسافرتی با نرخ بازار (آزاد) انجام خواهد پذیرفت. لازم به ذکر است بانک مرکزی در سال جاری با هدف رفاه حال شرکت کنندگان در گردهمایی بزرگ اربعین حسینی، همانند سال های گذشته، ارز مسافرتی به میزان حداکثر ۲۰۰ دلار آمریکا به نرخ مبادله ‌ای با ارائه گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران و بلیط مسافرت برای زائران این موسم را از طریق بانک‌ های ملی ایران، ملت و سامان تامین می کند.

با انتشار این اطلاعیه و تصمیم بانک مرکزی در حذف ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای، احتمالا بانک مرکزی گام اول را در راستای یکسان سازی نرخ ارز برداشته است. وعده یکسان سازی نرخ ارز، وعده ای بود که ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در روزهای ابتدایی آغاز به کار دولت دوازدهم به مردم داد. وی که در مورخه 14 مرداد ماه 1396 در رسانه ملی حضور یافته بود بیان نمود که این کار در روزهای ابتدایی دولت دوازدهم صورت خواهد گرفت. هر چند که در آن زمان بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که این کار انجام نخواهد شد و این اولین باری نیست که سیف خبر از برنامه جدی دولت برای یکسان سازی قریب الوقوع نرخ ارز می دهد و می گوید که دولت مصمم به اجرای این سیاست است اما به نظر می رسد که سیف و بانک مرکزی اولین گام را در راستای یکسان سازی نرخ ارز از بیستم شهریور بر می دارند.

البته باید به این نکته اذعان نمود که یکسان سازی نرخ ارز کار بسیار سختی خواهد بود و اثراتی را با خود به همراه خواهد داشت که از آن جمله می توان به تاثیر آن بر قیمت های داخلی اشاره نمود. تحقیقات مراکز پژوهشی نشان داده است که اثر آنی افزایش نرخ ارز بر تورم در کوتاه مدت 11 تا 15 درصد و در بلندمدت 30 تا 40 درصد بوده است. این تحقیقات نشان می دهد که شوک ناشی از افزایش نرخ ارز بر قیمت های داخلی بعد از گذشت 4 فصل (یک سال) به میزان 84 درصد و بعد از گذشت 8 فصل (دو سال) به میزان 97 درصد تخلیه می شود. به عبارت دیگر می توان این گونه بیان نمود که بعد از یک سال اثرات تورمی شوک های ارزی در ایران خود را نشان می دهد و این اثرات تا دو سال تخلیه می شود. 

به هر صورت موضوع یکسان سازی نرخ ارز موضوعی است که ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی تقریباً از ابتدای دولت یازدهم به دنبال انجام آن بوده است و همان گونه که عنوان شد وی تاکنون بارها اعلام نموده است که این کار را انجام خواهد داد اما شرایط اقتصادی ایران به گونه ای بوده است که وی نتوانسته این وعده خود را عملی کند و حال گویا شرایط برای انجام این موضوع فراهم شده است و اولین گام در این زمینه حذف ارز مسافرتی با نرخ مبادله ای بوده است. 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۱۲
سلام
با توجه به این تغییرات راهی بجر یکسان سازی ارز وجود نداردلذا همه در اینده شروع میکنند به فروش ارز خود
پاسخ ها
ناشناس
| Finland |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
شروع می کنند به فروش ارز خود؟ چرا؟ اتفاقا مردم برای دلالی به بازار برای خرید هجوم می آورند و قیمت ارز مثل فنر بالا می پرد و دو برابر خواهد شد!
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
البته تجربه نشان میدهد که با یکسان سازی نرخ ارز، بدلیل روانی قیمت افزایش خواهد یافت.
ناشناس
| Italy |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
چطوری به این نتیجه رسیدید پروفسور؟!
سلام
این کار باید بالاخره انجام شود. یکسان سازی نرخ ارز اگرچه برای مدت محدودی کمی تورم ابجاد کند ولی برای نجات افتصاد بیمار ایران شرط لازم است. علاوه بر این با یکسان سازی نرخ ارز جلوی رانتخواری های ناشی از اختلاف ارز مبادله ای و ارز ازاد گرفته می شود. همچنین زمینه صاذرات کالا بر اساس نقل و انتقالات ارز از طریق سیستم بانکی فراهم میشود.
پاسخ ها
علی رضا
| Germany |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
چند بار انجام شود خوب می شود؟
تا کنون چند بار انجام شده؟
جه اتفاقی جز تورم بعد از آن افتاده ؟
قبل از تحریمها دلار 1000 تومان بوده چرا حالا که تحرمها کمتر شده و در حال کم شدن است نرخ دلار 3800 تومان است ؟
تولید و صادرات و تجارت به ثبات سیاسی
و ارتباطات موثر بین المللی وابسته است نه برداشتن سیصد تومان اختلاف ارز مبا دله ای
تا این لحظه ما فقط گران سازی نرخ ارز را دیده ایم و یکسان سازی ندیده ام.
پاسخ ها
ناشناس
| Italy |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
گران شدن نرخ ارز نتیجه تک نرخی شدن آن است. با تک نرخی شدن ارز قرار نیست ارز ارزان شود ، بلکه اختلاف ارز دولتی و آزاد از بین میرود و کسی دیگه نمیتونه ارز دولتی رو بگیره و بیاره تو بازار آزاد بفروشه و رو هر دلار مثلاً 600 تومن سود کنه. یا مثلاً با نرخ مرجع کالایی رو ثبت سفارش کنه ولی از اون طرف جنس رو با نرخ آزاد حساب کنه و بفروشه. در واقع قرار هست که با تک نرخی شدن ، جلوی سو استفاده از اختلاف قیمت گرفته شود و لا غیر!
دلیل ندادن ارز مسافرتی اینه که دولت کفگیرش به ته دیگ خورد و کسری بودجه بالایی آورد . با تلاشی که در یک ماه گذشته کرد تا ارز آزاد جهشی 150 تومنی بکنه این تصمیمو گرفت تا ریال بیشتری به دستش بیادو به طبع اون تورم بره بالا و مردم بدبخت تر بشن
اثرات افزايش نرخ ارز إز زلزله ي هشت ريشتري مكزيك بدتر است
دلار تا پایان سال همه رکود این چند ساله رو جبران خواهد کرد
قیمت واقعی ارز الان 6200 تومان هست نه 4000 تومان. اگر قیمت ارز واقعی نشود تولید نه تنها پا نمی گیرد که ضعیف تر هم می شود و واردات بیشتر تقویت می شود. یکسان سازی نرخ ارز حتما باید صورت گیرد و بعد باید ارز به صورت درست به قیمت واقعی خود بازگردد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس