ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

ترامپ: هیچ تعهدی به مردم ایران نمی‌دهم!

ترامپ در گفت‌وگویی با روزنامه نیویورک تایمز گفت: ارتش آمریکا قصد دارد در صورت لزوم حمله به ایران را به مدت ۴ تا ۵ هفته ادامه دهد.
کد خبر: ۱۳۶۰۶۰۷
| |
27055 بازدید
|
ترامپ: هیچ تعهدی به مردم ایران نمی‌دهم!

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با ارائه دیدگاه های متناقض از ایران مدعی شد که جنگ می‌تواند هفته‌ها طول بکشد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا،  او در مصاحبه‌ای کوتاه و در اظهاراتی مداخله جویانه گفت که ارتش سرسخت ایران باید سلاح‌های خود را به مردم ایران تحویل دهد.

ترامپ مدعی شد که ارتش ایالات متحده قصد دارد در صورت لزوم حمله به ایران را به مدت «چهار تا پنج هفته» ادامه دهد و اصرار کرد که حفظ شدت نبرد برای اسرائیل و ایالات متحده «دشوار نخواهد بود» حتی با وجود هشدار او در مورد احتمال تلفات بیشتر آمریکایی‌ها.

او در یک مصاحبه تلفنی کوتاه با نیویورک تایمز، چندین دیدگاه به ظاهر متناقض در مورد چگونگی انتقال قدرت به یک دولت جدید - یا حتی اینکه آیا ساختار قدرت موجود ایران آن دولت را اداره خواهد کرد یا سرنگون خواهد شد - ارائه داد.

در میان گزینه‌هایی که او پیشنهاد داد، نتیجه‌ای مشابه آنچه در ونزوئلا طراحی کرد، وجود داشت که در آن تنها رهبر ارشد در جریان حمله نظامی آمریکا برکنار شد و بخش عمده‌ای از بقیه دولت سر جای خود باقی ماند.

حمله به ایران بسیار پیچیده‌تر و پرخطرتر از عملیات دستگیری نیکولاس مادورو، رهبر ونزوئلا، تلقی می‌شود، تا حدی به این دلیل که رهبری ایران بر توانایی‌های نظامی گسترده نظارت دارد.

سخنان ترامپ نشان دهنده میزان عدم اطمینان دولت او در مورد چگونگی روند چند هفته آینده، چه در میدان نبرد و چه در ایجاد یک دولت جایگزین در تهران، باشد.

اما او در ادامه ادعاهای خود اصرار کرد که پنتاگون نیروها، موشک‌ها و بمب‌های زیادی را برای ادامه حمله نظامی "در صورت لزوم" حفظ کرده است.

در پاسخ به این سوال که ایالات متحده و اسرائیل چه مدت می‌توانند این سطح از حملات را ادامه دهند، او پاسخ داد: "خب، ما چهار تا پنج هفته را در نظر داشتیم."

و مدعی شد: "این کار سختی نخواهد بود. ما مقادیر زیادی مهمات داریم. می‌دانید، ما مهمات را در سراسر جهان در کشورهای مختلف ذخیره کرده‌ایم."

او هیچ اشاره‌ای به نگرانی‌های پنتاگون مبنی بر اینکه این درگیری می‌تواند ذخایری را که استراتژیست‌های نظامی گفته‌اند حفظ آنها در سناریوهایی مانند درگیری بر سر تایوان یا تهاجم روسیه به اروپا حیاتی است، بیشتر تخلیه کند، نکرد.

در طول تماس تقریباً شش دقیقه‌ای، ترامپ بار دیگر در سخنانی مداخله جویانه گفت که "سه انتخاب بسیار خوب" در مورد اینکه چه کسی می‌تواند ایران را رهبری کند، دارد، اگرچه از نام بردن آنها خودداری کرد. او مدلی بسیار متفاوت از چگونگی انتقال قدرت در ایران ارائه داد و بارها به تجربه خود در ونزوئلا پس از دستور به یک تیم نیروی دلتا برای دستگیری مادورو اشاره کرد.

پیش از این، «علی لاریجانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، گفته بود که یک کمیته موقت تا زمان انتخاب جانشین رهبر عالی، کشور را اداره خواهد کرد.

او مدعی شد: «به نظر من کاری که ما در ونزوئلا انجام دادیم، سناریوی بی‌نقصی است.»

پاسخ او تلویحاً این بود که آنچه در ونزوئلا جواب داد، در ایران نیز جواب خواهد داد، کشوری با حدود سه برابر جمعیت و ساختار قدرتی کاملا متفاوت و نیرویی که در طول این سالهای پس از انقلاب قدرت را در این کشور حفظ کرده است. در طول چند هفته گذشته، ترامپ بارها ونزوئلا را به عنوان الگوی یک عملیات موفق مطرح کرده و امیدوار بوده است که جنبه‌هایی از آن را در ایران تکرار کند و رهبری را شناسایی کند که با ایالات متحده همکاری و دوستی بیشتری داشته باشد.

اما مشاورانش به او گفته‌اند که تفاوت‌های گسترده در فرهنگ‌ها و تاریخ، اعمال استراتژی مورد استفاده در ونزوئلا - که در آن دولت موجود پس از موافقت با دریافت دستورالعمل از واشنگتن، سر جای خود باقی ماند - و تلاش برای تکرار آن در تهران را عملاً غیرممکن کرده است.

با این وجود، به نظر می‌رسد ترامپ شیفته استفاده از مدلی شبیه ونزوئلا در ایران است.

او در مورد نتیجه ونزوئلا گفت: "همه به جز دو نفر شغل خود را حفظ کرده‌اند."

پاسخ او به این سوال که چه کسی باید پس از شهادت رهبر ایران در بالاترین مقام حکومتی ایران باشد یا حتی چه کسی باید تصمیم بگیرد، مبهم بود.

وقتی از او پرسیده شد که می‌خواهد چه کسی ایران را رهبری کند، گفت: من سه انتخاب بسیار خوب دارم. الان آنها را فاش نمی‌کنم. بیایید اول کار را تمام کنیم.

اما سپس او سناریویی را توصیف کرد که در آن مردم ایران دولت موجود را سرنگون خواهند کرد.

ترامپ گفت: «این به خودشان بستگی دارد که آیا این کار را انجام دهند یا نه. اکنون بدیهی است که فرصتی خواهند داشت.» البته این برخلاف مدل ونزوئلا خواهد بود که او دقایقی قبل گفته بود می‌خواهد آن را تکرار کند.

ترامپ همچنین گفت که فکر نمی‌کند کشورهای عربی خلیج فارس برای پیوستن به ایالات متحده در حمله به ایران ضروری باشند، حتی با وجود اینکه تهران بسیاری از پایگاه های آمریکا در منطقه و اسرائیل را با حملات موشکی و پهپادی تلافی‌جویانه هدف قرار داده است.

ترامپ حدود ۳۶ ساعت پس از درگیری، و اندکی پس از دریافت خبر تلفات آمریکایی‌ها با بیان اینکه فقط می‌تواند مختصر صحبت کند زیرا قرار است با «ژنرال‌ها» ملاقات کند، اذعان کرد که دولتش بر اساس پیش‌بینی‌های ارائه شده توسط پنتاگون، انتظار تلفات بیشتری را دارد.

ترامپ گفت: «از نظر من، سه، تا هم زیاد است.» «اگر به پیش‌بینی‌ها نگاه کنید، آنها پیش‌بینی می‌کنند، می‌دانید، می‌تواند خیلی بیشتر از این باشد. ما انتظار تلفات داریم.»

او با این ادعا که ایران به طور قابل توجهی تضعیف شده است، گفت: اگر رهبری جدید خود را به عنوان یک شریک عملگرا نشان دهد، برای لغو تحریم‌های ایران آماده است.

ترامپ همچنین از بیان اینکه دولتش چگونه - یا آیا - از مردم ایران که گفته است باید دولت فعلی را سرنگون کنند، دفاع خواهد کرد، خودداری کرد و گفت: «من به هیچ وجه تعهدی نمی‌دهم؛ خیلی زود است. ما کارهایی برای انجام دادن داریم و آن را خیلی خوب انجام داده‌ایم. می‌توانم بگویم که ما کاملاً از برنامه جلوتر هستیم.»

او بار دیگر مدعی شد که حملات نظامی آمریکا و اسرائیل «بخش بزرگی» از نیروی دریایی ایران، از جمله ۹ کشتی و ناوگان دریایی را «از کار انداخته است».
 

ماپرا
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
همین؟؟؟
پاسخ ها
سیروس رسولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
خواهش میکنم به مسیولان جنگ منتقل کنید که ترامپ دارد بلوف میزند. همینکه میگوید ۴ تا ۵ هفته عملیات ادامه دارد بدان معنی است که اسراییل بشدت تحت فشار است. میخواهد تو دل ما را خالی کند. باید به مقاومت و حمله ها ادامه داد. لطفا انتقال دهید. متشکرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
4 تا 5 هفته به این خاطر هست که طبق قانون ایالات متحده، رئیس جمهور برای عملیات نظامی کمتر از این نیازی به اجازه از کنگره ندارد. ولی بیشتر از این طول بکشد، باید از کنگره اجازه بگیرد.

البته کنگره امریکا برای همین حمله کوتاه به ایران هم به ایشان اجازه نداده بود، و هشدار داده بودند که در صورت حتی حمله به ایران، ایشان را توبیخ خواهند کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
ساده لوح نباشید. سنا و کنگره کاملا جمهوری خواه موافق ترامپ است. چطور میتوانند او را توبیخ کنند؟از بین دمکراتها هم نیمی موافق حمله به ایران هستند! جرج بوش هم نه از کنگره اجازه رسمی گرفت و نه از سازمان ملل. وقتی بدانند قرار است کنترل کشوری با بالاترین میزان گاز و مقادیر بسیار زیاد نفت و بیش از سه تا پنج درصد معادن با ارزش دنیا را بگیرند و اقتصادشان شکوفا میشود مخالفت نمیکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
وقتی که یک نفر با اطلاعا ت صفر می خواد نقش دانا بازی کنه!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
خواهیم دید حروم زاده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
این قصه ادامه دارد
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
جنایتکار فاسد تعهد شما هم مثل بقیه کارهای تان دروغ و نیرنگ و جنایت است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
خواهیم دید چه می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
ترامپ به مردم خودش هم تعهد ندارد. اگر داشت، انقدر به اقتصاد امریکا ضربه نمیزد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
این ترامپ یه دزد زورگوی سر گردنس
حسابشو می رسیم
دزد جنایتکار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
ناو امریکایی رو غرق کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
اگر امکانش باشه چشم ، ولی باور کنید در عمل امکان پذیر نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
غرق نمیشه بهش میش حمله کرد که بره عقب تر بیخ گوشمون نباشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۱
تیتر بی ربط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟