بازدید 1507

رئیسی: اوپک گازی نیازمند ایجاد سیاست‌های جدید است

رئیس جمهور گفت: با توجه به افزایش حجم و تعریف مسیر‌های جدید تجارت گاز طبیعی، ضروری است که سیاست‌های نوینی در دستور کار اعضای مجمع اوپک گازی قرار گیرد تا در جهت افزایش صرفه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک، استفاده شود.
کد خبر: ۱۲۲۴۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۱ 03 March 2024

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوریف سید ابراهیم رئیسی، روز شنبه در هفتمین مجمع سران کشور‌های صادرکننده گاز در الجزایر، با اشاره به اینکه ظرفیت‌های ایجاد شده در صنعت گاز ایران، زمینه مناسبی برای همکاری کشور‌های عضو مجمع در حوزه بالادستی و پایین دستی گاز طبیعی و تجارت آن نیز ایجاد کرده است، اظهار داشت: از فرصت، استفاده و از سرمایه‌گذاران بین‌المللی و سرمایه‌گذاران کشور‌های عضو مجمع برای حضور در طرح‌های بخش انرژی ایران از جمله در صنعت گاز طبیعی دعوت می‌کنم.

رئیس جمهور، همچنین در بخش ابتدایی سخنان خود با محکوم کردن تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان غزه و حمایت‌های آمریکایی‌ها و برخی کشور‌های غربی از این نسل‌کشی، ضمن ارائه راهکار‌ها و پیشنهاد‌های عملیاتی در جهت متوقف کردن جنایات صیهونیست‌ها، تصریح کرد: جنگ کنونی، رویارویی محور شرارت در برابر محور شرافت است. در یک طرف جبهه، ارتشی است که منتظر تسلیحات و بمب‌های بیشتر و قوی‌تر از طرف آمریکاست و در طرف دیگر جبهه، کودکانی هستند که دلتنگ یک لقمه نان شده‌اند. کسانی که امروز سکوت می‌کنند، فردا سیلی سختی خواهند خورد. امروز، فلسطین، معیار انسانیت، اخلاق و وجدان جامعه بشری است.
 
متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
برادر گرامی، جناب آقای عبدالمجید تبون،
 
رئیس جمهور محترم کشور الجزایر؛
 
با ابراز خرسندی از سفر به الجزایر و حضور در هفتمین نشست سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، ریاست جناب‌ عالی را تبریک گفته و از میزبانی دولت دوست و ملت عزیز الجزایر بابت برگزاری شایسته این نشست، سپاسگزاری می‌کنم. همچنین از دولت محترم قطر در طول دوره گذشته تشکر می‌کنم و از دبیر کل محترم و همکارانشان که در دبیرخانه مجمع به جهت فراهم‌سازی مقدمات برگزاری نشست و پیگیری امور همت کردند، قدردانی می‌کنم.
 
جناب آقای رئیس،
 
رؤسای محترم هیئت‌های شرکت‌کننده؛
 
در ابتدا مایل هستم که درباره فلسطین، موضوع مهم جهان بشریت، سخن بگویم.
 
نظام سلطه غربی که بر پایه استعمار ملت‌های جهان شکل گرفت، امروز از همیشه ضعیف‌تر و تهی از معنا شده و بقای خود را در تداوم رابطه سلطه‌گر و سلطه‌پذیر می‌داند. ملت‌هایی همچون ملت غیور الجزایر توانستند با مقاومت و جانفشانی یک میلیون شهید، خود را از زیر این بار گران، رها سازند، اما سنگینی این بار، همچنان بر دوش برخی ملت­‌ها از جمله ملت مظلوم فلسطین، احساس می‌شود.
 
تردیدی نیست که تأسیس رژیم صهیونیستی، یک طرح استعماری بود تا سلطه و نفوذ غرب در منطقه ما حفظ شود و اینک که به برکت مقاومت ملت فلسطین، ستون‌های این پادگان شیشه‌ای فروریخته و ضربات ترمیم‌ناپذیری بر پیکره آن وارد شده، بر همه واجب است که از آن ملت مظلوم و مقتدر به هر شیوه‌ ممکن، حمایت کنند.

جنگ کنونی، رویارویی محور شرارت در برابر محور شرافت است. در یک طرف جبهه، ارتشی است که منتظر تسلیحات و بمب‌های بیشتر و قوی‌تر از طرف آمریکایی‌هاست و طرف دیگر جبهه، کودکانی هستند که دلتنگ یک لقمه نان شده‌اند. کسانی که امروز سکوت می‌کنند، فردا بدون تردید، سیلی سختی خواهند خورد. امروز، فلسطین، معیار انسانیت، اخلاق و وجدان جامعه بشری است.
 
در حالی که آمار‌های رسمی از شهادت بیش از ۳۰ هزار زن و کودک به‌دست تروریست‌های صهیونیست حکایت دارد، هزاران تن نیز چند ماه است که زیر آوار‌ها مانده‌اند و بمباران بی‌وقفه، فرصتی برای بیرون کشیدن اجساد آنان فراهم نکرده است؛ بدتر آنکه صد‌ها هزار زن و کودک نیز به علت سوءتغذیه و بیماری، با مرگ دست به گریبانند. سیاست‌های آمریکا، غزه را در آستانه قحطی جدی قرار داده است.
 
شورای امنیت سازمان ملل که بر اساس منشور ملل متحد، ضامن صلح و امنیت معرفی شده، به علت حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی، در برقراری آتش‌بس، ناتوان مانده است. آمریکا در حمایت سیاسی و پشتیبانی مالی، تسلیحاتی و رسانه‌ای از تروریسم سازمان‌یافته رژیم صهیونیستی، سنگ تمام گذاشته و بمب‌های آمریکایی و اروپایی از آرمان فلسطین انتقام می‌گیرند.
 
آمریکا و اروپا اگر واقعاً به دنبال صلح و امنیت و گسترش نیافتن جنگ هستند، باید دست از دروغگویی و ریاکاری بردارند و ارسال سلاح و بمب برای کشتار فلسطینی‌ها را متوقف کنند.
 
امروز فریاد‌های عدالت‌خواهی و صلح‌طلبانه به نفع مردم مظلوم غزه از سراسر جهان، از آمریکای لاتین تا آفریقا و اروپا بلند است و حتی افسران ارتش آمریکا نیز ترجیح می‌دهند که خود را به آتش بکشند، اما در جهنمی که جنایات غرب برای آنان مهیا کرده است، قدم نگذارند.
 
آمریکا باید پاسخ دهد که آیا ساز و کاری برای اعتراض چنین افسران معترضی به جنگ‌افروزی آمریکا وجود دارد یا بقیه معترضان نیز باید خود را به آتش بکشند تا صدایشان شنیده شود. فاجعه قتل عام عامدانه ده­‌ها تن از مردم مظلوم و گرسنه‌ای که برای تهیه غذا تجمع کرده بودند، اما با حملات عامدانه ارتش تروریستی رژیم صهیونیستی به خاک و خون کشیده شدند، غیر قابل تحمل و نیازمند اقدام فوری و برخوردی بازدارنده و بین‌المللی است.
 
اکنون نزدیک ۵ ماه است که آزادی‌خواهان جهان بدون توقف در کشور‌های مختلف در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا از این رژیم، در خیابان‌ها پایداری و استقامت کرده و ناامید نشده‌اند. فریاد مستمر و خستگی‌ناپذیر آنان این است که کودک‌کشی را متوقف کنید، دست از محاصره مردم غزه بردارید، آب و غذا و دارو را به روی مردم مظلوم غزه نبندید، اقدام ضد حقوق‌ بشری بمباران بیمارستان‌ها را متوقف کنید، از حمله به مراکز امداد‌رسانی بین‌المللی و دفاتر سازمان ملل و صلیب سرخ خودداری کنید، خبرنگاران را نکشید؛ بدانید که صدای ملت مظلوم و مقتدر فلسطین، خاموش‌نشدنی است.
 
اینجانب به نمایندگی از ملت قهرمان ایران، از برادران عزیزم در سراسر جبهه مقاومت، به‌خصوص حماس و جهاد اسلامی و همچنین حزب‌الله سرافراز در لبنان و سلحشوران مبارز در یمن و هر انسان آزاده‌ای که شجاعانه مواضع شرافتمندانه‌ای در برابر جنگ‌­طلبی صهیونیست‌ها و کشتار وحشیانه مردم غزه اتخاذ کرده‌اند، صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم.
 
رژیم صهیونیستی با وجود همه‌ جنایت‌هایی که مرتکب شده، به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است. مقاومت فلسطین، همچنان به پایداری و استقامت خود ادامه می‌دهد. ملت فلسطین اثبات کرد که خون بر شمشیر پیروز است.
 
ما همچنان معتقدیم که آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط و رفع محاصره و ارسال اضطراری کمک‌های انسانی، باید انجام شود. بنابر این، از هر ابتکاری در این زمینه حمایت و پشتیبانی می‌کنیم.
 
باید جنایت‌های ارتکابی رژیم صهیونیستی و آمریکا و دیگر حامیان این رژیم، در دادگاه صلاحیت‌دار بین‌المللی، رسیدگی شود و آنان به کیفر جنایاتی که انجام داده‌اند، برسند.
 
باید این رژیم از سازمان ملل و همه مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی، اخراج شود و مورد تحریم جهانی ملت‌­ها و دولت­‌ها قرار گیرد.
 
قطع کامل روابط پیدا و پنهان با این رژیم، کمترین انتظار ملت‌های مسلمان از دولتمردان آنان است که سریعاً باید انجام شود.
 
ما معتقدیم در برابر رژیمی که صد‌ها قطعنامه بین‌المللی را زیر پا گذاشته و حتی به توافقات سازش­کارانه، پشت پا زده است و اکنون به دنبال اشغال نظامی غزه و آواره کردن دوباره ملت فلسطین است، پیروزی، فقط با مقاومت به‌ دست می‌آید.
 
جمهوری اسلامی ایران با ارائه یک راه‌ حل سیاسی پایدار بر این باور است که با رجوع به آراء مردم فلسطین در هر کجای جهان، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی، سرنوشت این سرزمین تاریخی به خود این ملت واگذار شود.
 
اما بخش دوم سخنانم، معطوف به موضوع مهم نشست است. در حالی که جهان با چالش‌های متعددی در حوزه‌های گوناگون، از جمله امنیت انرژی، تغییرات آب و هوایی و تنش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همگرایی بیشتر جوامع و همفکری و چاره‌اندیشی دولت‌ها و مجامع بین‌المللی برای عبور از این چالش‌ها و حرکت در مسیر توسعه یافتگی، کمک به حفظ طبیعت و ایجاد آینده‌ای بهتر برای جهان پیرامون خود هستیم.
 
مطمئناً استفاده درست و فراگیر از منابع طبیعی، مانند گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک، ایمن و کارا، نقش مهمی در این عرصه خواهد داشت.
 
نظر به اهمیت افزایش حجم و تعریف مسیر‌های جدید تجارت گاز طبیعی، ضروری است که سیاست‌های نوینی در دستور کار اعضای این مجمع قرار گیرد تا در جهت افزایش صرفه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک، شرایط لازم برای بهره‌مندی فراگیر از این موهبت الهی و انحصار‌زدایی در فناوری‌های مرتبط با تجارت گاز، تسهیل شود.
 
مجمع می‌تواند با ابتکارات مختلف، بازار‌های منطقه‌ای خود را با تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و مراکز گازی، گسترش دهد و ساز و کارهای جذب سرمایه را طراحی کند.
 
همکاران گرامی؛
 
جمهوری اسلامی ایران با اتکا به ذخایر عظیم گاز طبیعی، موقعیت حمل و نقل و فناوری بالای خود، قصد دارد با توسعه همکاری‌های دو و چند جانبه با همه کشور‌ها در بازار جهانی گاز، به‌خصوص کشور‌های همسایه از آسیای مرکزی تا خلیج فارس و همسایگان خود در شرق و غرب، نقشی متناسب با این ظرفیت‌ها پیدا کند.
 
راهبرد منطقه‌ای ما مبتنی بر افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی و دسترسی هر چه بیشتر ملت‌های منطقه به این انرژی پاک و ارزش‌آفرین است. جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کند که آمادگی تبدیل شدن به مرکز انرژی و همچنین مسیری امن برای توزیع و حمل و نقل گاز بین تولیدکنندگان و بازار‌های مصرف را دارد.
 
ظرفیت‌های ایجاد شده در صنعت گاز ایران، زمینه مناسبی برای همکاری کشور‌های عضو مجمع در حوزه بالادستی و پایین‌دستی گاز طبیعی و تجارت آن نیز ایجاد کرده است. از فرصت، استفاده و از سرمایه‌گذاران بین‌المللی و سرمایه‌گذاران کشور‌های عضو مجمع برای حضور در طرح‌های بخش انرژی ایران، از جمله طرح‌های صنعت گاز طبیعی، دعوت می‌کنم.
 
در حوزه‌های علمی و بهره‌مندی از فناوری‌های دانش‌بنیان نیز مایل هستم که اشاره کنم شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، می‌توانند در تعامل با کشور‌های عضو مجمع و در قالب الگوهای جدید، مشارکت ­و نمونه‌های موفقی را ایجاد کنند. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران از کشور‌های عضو مجمع دعوت می‌کند که برای تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه استخراج، فرآوری، انتقال و تجارت گاز و فناوری‌های مرتبط، همکاری‌های نظام‌مندی را برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک در صنعت گاز، آغاز کنند.
 
پیشنهاد می‌کنم که دبیرخانه مجمع، ساز و کاری برای تبادل دانش فنی و تجربیات کشور‌های عضو در صنعت گاز را به کار گیرد تا شاهد برخورداری همه اعضا از ظرفیت‌های یکدیگر باشیم.
 
در پایان، لازم می‌دانم از همه همکاران گرامی و هیئت‌های محترم حاضر، به علت حضور فعال و مؤثر در این نشست و نشست‌ کارشناسان ارشد و وزیران محترم، تشکر کنم.
 
به امید پیروزی نهایی فلسطین و آزادی قدس شریف،
 
با درود بر همه مجاهدان و شهدای جبهه مقاومت؛
 
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست