بازدید 6218
آیا به داوطلبان جامانده از نام نویسی فرصت داده خواهد شد؟

تقاضای مکتوب وزارت آموزش و پرورش برای اجرای قانون، بعد از پایان مهلت قانونی!

اتفاقی که بسیاری چشم انتظار رقم خوردن آن هستند؛ اما معلوم نیست رقم خواهد خورد یا خیر، به ویژه آنکه رئیس سازمان سنجش استعفا داده و در سازمان حضور پیدا نمی‌کند. شنیده‌ها حکایت از عدم پذیرش استعفای وی دارد، ولی فرجام امر مشخص نیست؛ بلاتکلیفی‌ که بعید است پیش از پایان یافتنش، نامه وزارت آموزش و پرورش تعیین تکلیف شده و حکم دیوان عدالت اجرایی شود.
کد خبر: ۱۲۱۴۴۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲ 07 January 2024

به رغم ابطال مصوبه شرط سن در دیوان عدالت، شماری از داوطلبان همچنان از ثبت نام در کنکور در رشته دلخواهشان محروم هستند، چون فرصت نام نویسی در کنکور تمام شده!

به گزارش «تابناک»؛ تعیین «سقف سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان»، همواره یکی از موضوعات مورد اعتراض از سوی شماری از داوطلبان کنکور بوده است، به ویژه آنکه تحصیل در این دانشگاه مزایایی ویژه داشته و دارد؛ از معافیت سربازی برای پسران تا احتساب دوران دانشجویی به عنوان سنوات خدمت، استخدام از بدو ورود به دانشگاه و پرداخت حقوق به دانشجو ـ معلمان که جذابیت‌های خاصی برای شماری از داوطلبان ثبت نام در این رشته و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان محسوب می‌شود.

گفتنی است، آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (نوبت اول) و آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو ـ معلم در دانشگاه فرهنگیان در روز‌های پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و داوطلبانی که گروه فرهنگیان را انتخاب می‌کنند، علاوه بر دروس اختصاصی شاخه ریاضی، تجربی و انسانی، دفترچه اختصاصی فرهنگیان هم خواهند داشت.

مساله‌ای که برای متولیان آموزش و پرورش در کشور هم از اهمیتی ویژه برخوردار بوده و موجب شده که محدوده سنی تعیین شده در مقاطعی دستخوش تغییراتی شود که از جمله این تغییرات، تعیین سن حداکثر ۲۴ سال در شورای عالی آموزش و پرورش بوده است؛ مصوبه‌ای که سال گذشته در کنکور لحاظ شد و شماری از داوطلبان را بر آن داشت تا با مراجعه به دیوان عدالت اداری به آن اعتراض کرده و از مسیر قانونی، خواستار ابطال این مصوبه شوند.

پیرو این شکایت و با گذشت نزدیک به ۹ ماه، هیات عمومی دیوان عدالت، رای به ابطال مصوبه فوق و از آن فراتر، شرط سنی ورود به دانشگاه داد؛ تصمیمی که به نوعی تحت تاثیر اقدام تازه شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفت که شرط سنی ورود به دانشگاهِ زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش را کاهش داد و به ۲۲ سال رساند تا شاید به این وسیله، سال‌های بیشتری از معلمان تربیت شده در این دانشگاه بهره‌مند شوند و دیرتر شاهد بازنشستگی آن‌ها باشند.

تقاضای مکتوب وزارت آموزش و پرورش برای اجرای قانون، بعد از پایان مهلت قانونی!

عجیب اینکه به رغم حکم صادره در دیوان عدالت اداری، ثبت نام کنکور ۱۴۰۳ با شرط سنی تازه آغاز شد و افرادی مجاز به نام نویسی در کنکور فرهنگیان شدند که در محدوده شرط سنی جدید، یعنی حداکثر ۲۲ سال قرار داشتند؛ تصمیمی که به تاکید آن‌هایی که به دیوان شکایت کرده بودند، غیرقانونی بود؛ اما وزارت آموزش و پرورش تاکید داشت، حکم دیوان درباره شرط سنی ۲۴ سال است و مصوبه ۲۲ سال تازه است و مشمول حکم دیوان نمی‌شود.

بدین ترتیب، بار دیگر ماجرا به پرونده‌ای قضایی رسید که این بار با شکایت جمعی ۳۲ داوطلب به دیوان و تقاضای اعمال ماده ۹۲ قانون دیوان عدالت اداری تشکیل شد.

ماده ۹۲ تاکید دارد: «چنانچه مصوبه‌ای در هیات عمومی ابطال شود، رعایت مفاد رأی هیات عمومی در مصوبات بعدی الزامی است. هرگاه مراجع مربوطه، مصوبه جدیدی مغایر رأی هیات عمومی تصویب کنند، رئیس دیوان موضوع را خارج از نوبت و فقط با دعوت نماینده مرجع تصویب کننده، در هیات عمومی مطرح می‌کند.»

شکایتی که هنوز اطلاعی از فرجام آن در دست نیست، ولی نکته قابل تامل در این میان، پایان یافتن مهلت  نام نویسی در کنکور ۱۴۰۳ و حتی تمام شدن مهلت دوباره در نظر گرفته شده برای ثبت نام در این آزمون است که عملا دست متقاضیان ثبت نام در کنکور فرهنگیان را از این خواسته کوتاه کرده است؛ وضعیت عجیبی که معلوم نیست فرجام آن چه خواهد بود و از این روی، داوطلبان و خبرنگاران هر مجالی را برای طرح سوال در این خصوص از دست نمی‌دهند.

مثل فرصتی که اخیرا در سفر هیات دولت به استان زنجان برای برخی فراهم شد تا از رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در این باره بپرسند و وی در پاسخ بگوید: ما [آموزش و پرورش] به سازمان سنجش نامه زدیم تا با توجه به رای دیوان عدالت اداری، سامانه را باز کنند و افرادی که تمایل دارند، اضافه شوند و ثبت‌نام کنند.

پاسخی که بر ارسال نامه رسمی وزارت آموزش و پرورش به سازمان سنجش آموزش کشور و اجرای رای دیوان عدالت اداری، یعنی حذف شرط سنی تاکید دارد؛ اما به نظر می‌رسد، پس از پایان مهلت ثبت نام در کنکور مکتوب و ارسال شده است؛ نامه‌ای که به نظرم حکم انداختن توپ به زمین سازمان سنجش را دارد. سازمانی که نه در زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش، که در زیرمجموعه وزارت علوم قرار دارد و باید دید امکان باز کردن پنجره ثبت نام در کنکور در این مقطع را دارد یا خیر؟

اتفاقی که بسیاری چشم انتظار رقم خوردن آن هستند، اما معلوم نیست رقم خواهد خورد یا خیر، به ویژه آنکه رئیس سازمان سنجش استعفا داده و در سازمان حضور پیدا نمی‌کند. شنیده‌ها حکایت از عدم پذیرش استعفای وی دارد، اما فرجام امر مشخص نیست؛ بلاتکلیفی‌ که بعید است پیش از پایان یافتنش، نامه وزارت آموزش و پرورش تعیین تکلیف شده و حکم دیوان عدالت اجرایی شود.

نامه‌ای که البته ممکن است به جای حل مساله، بر پیچیدگی‌های ماجرا بیفزاید، به ویژه وقتی که می‌دانیم ثبت نام کنکور ۱۴۰۳ دو هفته بعد از ابلاغ رای دیوان (رای در ۱۴ مرداد انشا و در ۲۸ مرداد ابلاغ شده است) و با انتشار دفترچه کنکور کلید خورده و زمان برای اجرای حکم دیوان وجود داشته است، اما به دلایلی نامعلوم این اتفاق رقم نخورده است. اتفاقی که حالا وزیر آموزش و پرورش بر اشتباه بودن آن تاکید کرده و یادآور شده، با نامه نگاری به دنبال جبرانش است، ولی معلوم نیست اجرایی خواهد شد یا خیر؟!

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی