بازدید 2431

واردات لوازم خانگی آزاد نشده است

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت که بخشنامه‌ای که روز گذشته با عنوان آزادسازی واردات لوازم خانگی در رسانه‌ها منتشر شد، به معنی آزادسازی واردات نیست و فقط مربوط به استاندارد کالاهایی است که در حال حاضر به کشور وارد می‌شود.
کد خبر: ۱۲۱۰۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۵ 13 December 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، روز گذشته بخشنامه‌ای از سوی محمد مخبر، معاون اول رئیس دولت، خطاب به وزارتخانه‌های نیرو، کشور، راه، صنعت، آموزش و پرورش، نفت و سازمان ملی استاندارد، منتشر شده که بر اساس آن تصویب‌نامه سال ۱۳۸۸ اصلاح شده و واردات لوازم و تجهیزات برقی و گازسوز مشمول مقررات و اجرای اجباری استاندارد معیار مصرف و برچسب انرژی، فقط با دو رتبه برتر انرژی و بر اساس آخرین ویرایش استاندارد ملی معیار مصرف انرژی تجهیزات انرژی‌بر برقی خانگی و گازسوز مشمول مقررات اجرای اجباری، مجاز است و باید از واردات تجهیزات یاد شده با رتبه‌های انرژی پایین‌تر جلوگیری شود.

در این میان با وجود ابهامات بسیار در این نامه، برخی رسانه‌ها از آن استنباط کرده‌اند که واردات لوازم برقی و گازسوز خانگی آزاد شده است. اما اکبر پازوکی -رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران- در گفت‌وگو با ایسنا، لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی را رد کرد و گفت: بر اساس این بخشنامه واردات لوازم و تجهیزات برقی و گازسوز مشمول مقررات اجباری استاندارد و برچسب انرژی است.

به گفته وی در حال حاضر به طور قانونی کولر گازی، قطعه موتور، پمپ تخلیه آب ماشین لباسشویی و ظرفشویی، موتور خردکن و هواپز و غیره به کشور وارد می‌شود. حالا بر اساس این نامه رده‌های C، D و E نباید وارد کشور شود و همه باید در گرید انرژی A باشند.

پازوکی در پایان گفت که این بخشنامه به معنی آزادسازی واردات نیست و فقط مربوط به استاندارد کالاهایی است که در حال حاضر به کشور وارد می‌شود.

گفتنی است؛ واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ ممنوع است و در حال حاضر عمده کالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند که با گارانتی‌های تقلبی فروخته می‌شوند. طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ و تمدید آن، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه داشت، اما این تصمیم تاکنون به صورت سالانه تمدید شده است.

با این حال اخیرا وزیر صمت موافقت خود را با لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی اعلام کرده و گفته که وقتی ناترازی در ابعاد کیفی، کمی و تنوع برطرف می‌شود، دلیلی برای محدودیت واردات وجود ندارد. او همچنین تاکید کرده که محدودیت واردات معمولا برای فراهم کردن فرصت برای تولیدکنندگان داخلی اعمال می‌شود، اما در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات لوازم خانگی وجود داشته باشد. البته این موضوع نیازمند زمینه‌هایی است و باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازارهای رقابت کامل حرکت کنیم. در بازار رقابتی کامل نیازی به اعمال محدودیت‌های فیزیکی وجود ندارد.

با این حال آنچه مشخص است، صحبت‌های وزیر صمت درباره لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۱
یعنی مردم مجبورند مثل ماشین لوازم خانگی آشغال را به قیمت کالای درجه یک خارجی بسیار باکیفیت بخرند .
چیزی نمونده که فساد در زمینه لوازم خانگی مثل چای دبش برملا شود . این دفعه رییس گمرک باید استعفا بدهد
واردات لوازم خانگی آزاد نشده است
بله چون مسوولین حقشون رو دارن میگیرن پس نباید آزاد بشه
دوباره یکی این وسط چای دبش خورد.
خودتون یه مشت بنجل درست میکنین بعد برای بقیه دنیا ناز میکنین و استاندارد تعریف میکنین؟
تولید کنندگان داخلی قول داده بودن که کیفیت رو بالا ببرند و قیمتها رو پائین ولی بمحض اینکه واردات ممنوع شد شروع کردن به تولید اجناس آشغال و ب کیفیت و راه باز شد برای اجناس خارجی بصورت قاچاق و امروزه هر کالای و لوازم خانگی که بخواهید با چندین و چند برابر قیمت واقعی درب واحد تحویل میدن
مگه میرسلیم تو این بازار هم هست؟
بیچاره مردم که بازیچه دست مافیای ثروت و قدرت هستند
ضربه یک حرف نسنجیده فقط به بورس زده شده
وقتی درامد حاصل از توقیف جریمه وفروش اموال توقیفی در مبادی ورودی (مرزها وفرودگاه ها )دو برابر درامد حاصل از تعرفه کمرکی باشه شما باشید کدام انتخاب میکنید سئوال این همه لوازم خانگی کوچک وبزرگ خارجی در بازار از پنجره وارد میشود.
بی کیفیت اما گران
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست