بازدید 4559
نخستین اجلاس بین المللی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار؛

رئیسی: حفظ محیط زیست باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی قرار گیرد/ پیشنهاد تشکیل صندوق پشتیبانی/ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: به تفاهم‌نامه‌ها بسنده نمی‌کنیم؛ به زودی کار‌های عملیاتی و میدانی در عراق، سوریه و ایران آغاز می‌شود

باید برای قطعنامه‌های سازمان ملل و زیست محیطی ضمانت اجرا باشد، در غیر این صورت، صاحبان قدرت محیط زیست را به خطر می‌اندازند. این همگرایی باعث می‌شود، کشور‌های توسعه یافته دریابند نباید تنها با نگاه اقتصادی به مسائل مشترکی که برای بشریت مهم است نگاه کنند، بلکه منافع مردم و حفظ محیط زیست نیز امری بسیار ضروری و قابل توجه است. توسعه «آری»، اما به خطر انداختن محیط زیست «هرگز»؛ این اصلی است که در قانون اساسی ما به رسمیت شناخته شده است.
کد خبر: ۱۱۹۲۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹ 09 September 2023
رئیسی: حفظ محیط زیست باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی قرار گیرد/ پیشنهاد تشکیل صندوق پشتیبانی/ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: به تفاهم‌نامه‌ها بسنده نمی‌کنیم؛ به زودی کار‌های عملیاتی و میدانی در عراق، سوریه و ایران آغاز می‌شود

رئیسی: حفظ محیط زیست باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی قرار گیرد/ پیشنهاد تشکیل صندوق پشتیبانی/ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: به تفاهم‌نامه‌ها اکتفا نمی‌کنیم؛ به زودی کارهای عملیاتی و میدانی در عراق، سوریه و ایران آغاز می‌شودرئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای قطعنامه‌های سازمان ملل در موضوعات زیست محیطی ضمانت اجرا وجود داشته باشد، گفت: در غیر این صورت صاحبان قدرت محیط زیست را به خطر می‌اندازند.

به گزارش «تابناک»؛ سید ابراهیم رئیسی در نخستین اجلاس بین المللی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار به میزبانی کشورمان و با شرکت نمایندگانی از ۵۰ کشور، با بیان اینکه دغدغه محیط زیست، یک دغدغه عمومی است و مربوط به یک اقلیم و کشور خاص نیست، تصریح کرد: امید است این نشست هم اندیشی، هم گرایی و تصمیم مشترک کشور‌ها برای حفظ محیط زیست، نشست مبارکی باشد.

وی در ادامه با بیان کرد: آنچه در مورد پدیده گرد و غبار و حفظ محیط زیست لازم است، بدانیم آن است که خداوند متعال قانونی را در طبیعت قرار داده که ضمن آنکه بشر از آب و خاک و هوا و فضا بهره برداری می‌کند، باید بر قوانین حاکم بر طبیعت احترام بگذارد؛ اگر قانون حاکم بر دریا‌ها و جنگل‌ها و محیط زیست شکسته شود، خطر آن متوجه همه موجودات و طبیعت است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حافظان محیط زیست همه دولت‌ها و سازمان‌های بین المللی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود را برای کشف و احترام به این قوانین باید موظف بدانند، از دلایل مهم گرد و غبار را خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی دانست و گفت: موضوع آب و مدیریت بر منابع آبی بسیار حائز اهمیت بوده و یکی از علل گسترش گرد وغبار بدون تردید استفاده نادرست از منابع آبی است.

رئیسی توسعه یافتگی بدون توجه به محیط زیست و تولید آلاینده‌ها را از دیگر عوامل توسعه گرد و غبار برشمرد و تاکید کرد: این از نکات قابل توجه است که بشر به آن مبتلاست. کشور‌های توسعه یافته فقط به توسعه صنعتی و توسعه ابزار نظامی خود فکر می‌کنند که این ظلم به بشر و محیط زیست است.

رئیسی: حفظ محیط زیست باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی قرار گیرد/ پیشنهاد تشکیل صندوق پشتیبانی/ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: به تفاهم‌نامه‌ها اکتفا نمی‌کنیم؛ به زودی کارهای عملیاتی و میدانی در عراق، سوریه و ایران آغاز می‌شود

وی همفکری و همگرایی و مشارکت کشور‌ها را راهکار پیدا کردن درمان این درد مشترک عنوان و بیان کرد: قطعنامه‌های سازمان ملل صادر شده است و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی اقداماتی داشته اند، که نسبت به این دغدغه‌ها باید قدردان بود؛ اما باید بررسی کرد، کشور‌های توسعه یافته و نظام سلطه و کشور‌های سلطه گر که فقط به قدرت صنعتی و نظامی فکر می‌کنند، به چه میزان به این قطعنامه‌ها توجه کرده اند؟

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای قطعنامه‌های سازمان ملل و زیست محیطی ضمانت اجرا وجود داشته باشد، اظهار کرد: در غیر این صورت صاحبان قدرت محیط زیست را به خطر می‌اندازند.

وی خطاب به حاضران در این اجلاس با بیان اینکه احساس بسیار خوبی است که به منظور هم‌اندیشی و کار مشترک در حفظ محیط زیست گردهم آمده‌اید، گفت: این همگرایی باعث می‌شود، کشور‌های توسعه یافته دریابند نباید تنها با نگاه اقتصادی به مسائل مشترکی که برای بشریت مهم است، بنگرند، بلکه منافع مردم و حفظ محیط زیست نیز امر بسیار ضروری و قابل توجه است.

رئیس جمهور افزود: حفظ محیط زیست نباید تحت تاثیر مسائل سیاسی باشد، چون اگر تحت تاثیر مسائل سیاسی و تعارفات معمول دیپلماسی قرار بگیرد، راه به جایی نمی‌برد.

وی با اشاره به اینکه تعارفات دیپلماسی و سیاسی باید برای حوزه‌های مربوطه باشد و حفظ محیط زیست یک اقدام بشری و موضوع مشترکی است که باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی درباره آن اندیشه کرده و در مرحله اقدام بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای کار را دنبال کرد، تصریح نمود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هرگونه توسعه یافتگی، سلب از محیط زیست شناخته شده است. اگر صنعت می‌خواهد پیشرفت کند، باید نگاه زیست‌محیطی را در آن در نظر گرفت که آیا محیط زیست در آن حفظ می‌شود یا خیر؟

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: لذا توسعه «آری»، اما به خطر انداختن محیط زیست «هرگز»؛ اصلی که در قانون اساسی ما به رسمیت شناخته شده و همواره مورد توجه فعالان اقتصادی و کارآفرینان قرار داشته است. برای توسعه باید به این مساله توجه کرد که در کنار آن محیط زیست به خطر نیفتد، زیرا این دو در کنار یکدیگر قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه مساله محیط زیست مربوط به یک کشور یا اقلیم یا منطقه نیست، بلکه موضوع مشترکی است که همه باید نسبت به آن اندیشه کنند و نیازمند نگاه مشترک است، یادآور شد: پیشنهاد من به این نشست این است که نگاه مشترک به محیط زیست به دور از هرگونه شائبه‌های سیاسی و دیپلماسی متعارف و معمول باشد و راهکار‌های مناسب برای حل مشکل آن اندیشیده شود.

رئیسی عنوان کرد: در این ارتباط استفاده از مراکز علمی و تحقیقاتی در تصمیم گیری‌ها بسیار تاثیرگذار است. مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشگاه‌های کشور ما کار‌های بسیاری انجام داده‌اند و در این رابطه صاحبنظر هستند.

برای مقابله با گرد و غبار به تفاهم‌نامه‌ها بسنده نمی‌کنیم

علی سلاجقه، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم افتتاحیه نشست بین المللی مقابله با توفان‌های گرد و غبار و ماسه‌ای گفت: تا سال ۲۰۵۰ مساله کم آبی سه چهارم جمعیت فعلی در کره زمین را درگیر خواهد کرد؛ یعنی پنج میلیارد تن، یک ماه در سال از مساله کم آبی رنج می‌برند. آخرین مقاله‌ای که سال ۲۰۲۳ چاپ شد، نشان می‌دهد، در سی سال گذشته، بخش زیادی از دریاچه‌های بزرگ جهان خشک شدند؛ این مساله که اتفاق افتاد دال بر این است که منابع گرد و خاک در حال افزایش است.

وی افزود: گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد، سالانه حدود ۷ میلیون انسان‌ در نتیجه مسائل آلودگی جان خود را از دست می‌دهند. این ادعا ما را به فکر چاره اندیشی انداخت. وقتی که رییس جمهور مشکل را در بحث گرد و غبار دید، به اعضای دولت دستور داد، هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود و در این راه از تمام ظرفیت‌های بین المللی استفاده شود؛ بنابراین، سازمان حفاظت محیط زیست در کنار وزارت امور خارجه رایزنی‌های خود را آغاز کرد که منجر شد به برگزاری نشست منطقه‌ای در ۲۱ تیرماه سال گذشته با رویکردی مبتنی بر دیپلماسی فعال دولت مردمی و انقلاب که بر این اساس بحث همکاری با کشور‌های همسایه، مسلمان و همسو در دستور کار قرار گرفت.

معاون رییس جمهور ادامه داد: دستاورد این نشست در ترازی بود که مجمع عمومی سازمان ملل از ایران قدردانی کرد و ایران را به عنوان میزبان اجلاس بین المللی مقابله با توفان‌های گرد و غبار برگزید، در راستای نشست منطقه‌ای مقابله با گرد و غبار در ۲۱ تیرماه سال گذشته، به پیشنهاد ایران این روز به عنوان روز بین المللی مقابله با توفان‌های گرد و غبار در تقویم سازمان ملل ثبت شد.

وی تاکید کرد: از آنجا که مساله محیط زیست مرز نمی‌شناسد، کشور‌هایی که برای شرکت در این اجلاس به ایران دعوت شدند، به دعوت ایران لبیک گفتند. با توجه به اینکه ۵۵ کشور را در معرض مستقیم گرد و غبار می‌دیدیم، از تمام آن‌ها دعوت کردیم و امروز نمایندگان آن‌ها در این اجلاس حضور دارند.

سلاجقه گفت: در این راستا نماینده مقیم سازمان ملل در ایران همکاری خوبی داشت. این نشست رویداد‌های جانبی متعددی دارد، همانطور که دولت خواسته بود به تفاهم نامه‌ها اکتفا نکنیم و باید کار‌ها عملیاتی شود، با عراق به مسائل عملیاتی خوبی رسیدیم که قرار است به زودی در چهار استان عراق و دو استان ایران عملیات میدانی و زمینی مقابله با گرد و غبار آغاز شود، در این زمینه با سوریه هم به توافقات خوبی رسیدیم و کار‌های میدانی به زودی آغاز می‌شود.

وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات مشخص شده که کشور‌های ترکمنستان، ارمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و ایران نسبت به کشور‌های دیگر بیشتر در معرض گرد و غبار هستند؛ بنابراین، امیدواریم بیانیه این نشست، رهاوردی برای جهان باشد و با الزاماتی که در سازمان ملل انجام می‌شود تمام کشور‌ها کنار هم قرار گیرند.

سلاجقه اظهار داشت: همچنین پانزده نهاد بین المللی نیز در این اجلاس حضور دارند که باید به وظایف خود عمل کنند. از سازمان ملل انتقاد داشتیم، زیرا مساله تحریم‌های ظالمه را نباید مبنای همکاری قرار دهد، معاون دبیر کل سازمان ملل در این اجلاس حضور دارد که امیدواریم به مسئولیت‌های خود در راستای حفظ ابنیای بشر و مقابله با گرد و غبار روز به روز بیشتر عمل کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۴
در مورد فعالين محيط زيست فرمايشي نداشتن؟
پاسخ ها
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
مافیای ساخت پترو شیمی در میانکاله در اخر پیروز شد

قضیه سد چمشیر که بلای دوم شور کردن خاک زر خیز

خوزستان است بر خلاف مجوز محیط زیست ابگیری شد

سد گتوند باعث شورشدن اب رود کارون شد و مسببین

آن هیچ عقوبتی ندیدند

دریاچه ارومیه خشک شد و به یک نمکزار بزرگ بدل شد

دهها تالاب و مرداب و رودخانه خشک شدند


تعداد ۲۵۰ دشت از ۵۰۰ دشت کشور خشک و دچار

مشکل فرونشست شده است و سفره های آب زیر

زمینی شان خشک شد

کارشناسان محیط زیست هنوز به جرم جاسوسی که

وزارت اطلاعات تایید نکرده در زندان هستند !!؟

اینها گوشه های کوچکی از نابودی محیط زیست کشور

است و هیچ امیدی به اصلاح امور شان نمی رود
چه کسی مجوز ساخت پتروشیمی میانکاله را داده است؟
عبداله عبدی کیست که کسی به او نمی تواند بگوید بالای سرش ابرو است؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
یک خودی
شاید هم خیلی خیلی خودی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
شايد هم يك نخودي. يا بي خودي
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
شاید مثل پرونده ۳۰۰ شاسی بلند که بنام دو دختر

چوپان شرکت ثبت کردند و اهدایی به نمایندگان

مجلس انقلابی کردند و روحشان خبر نداشت!!!!؟

یک چوپان در لرستان است و روحش هم خبر دار نیست

که با کد ملی و نام او دارند چه میکنند ؟؟؟
رئیسی هنوز نمیدونه روز اربعین تو تابستون دانشگاهها تعطیل هستن!
رئیسی فرسنگ ها از شایستگی فاصله دارد
رئیسی استعفا بده لطف
محیط زیست از نظر حضرات، یک کالای لوکس، سوسولی و دکوری است. همیشه در موضوعی محیط زیست را ذبح می کنند. کافی است که بودجه اختصاص یافته برای محیط زیست را با بودجه چند سازمان تیلبغاتی مقایسه کنید.
آب و خاک و هوا و طبیعت این مملکت به فنا داده شده است. دریاچه ارومیه، هامون، گاوخونی.... را با ندانم کاریها و بعضاً به عمد خشک کردند. جنگلهای هیرکانی را از ریشه قطع کردند...... حالا صحبت حمایت از محیط زیست هم می کنند!!
قدر گوهر را تنها گوهر سنج می داند و بس.
فقط خالی بندی حرفهای بی عمل که به مناسبت گفته می شود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
تماماً هم غلط و اشتباه بیان میشوند

و در عمل هم برعکسش کار میکنند مثل میانکاله را که

باز هم بر خلاف نظر کارشناسان دلسوز کار خلافشان را
میکنند
آخه چطور ممکنه، همین یکی دو هفته قبل بود موضوع پتروشیمی میانکاله مطرح شد و توافق شد. بعد الان سر موضوع محیط زیست تعارف ندارید؟
یادش بخیر برادر محمود هر وقت سر این موضوعات گیر می کرد تعریف هر چیز مورد توافق همه بشریت را عوض می کرد تا حرف خودش را ثبت کند. خدا همه ما را ببخشد.
درخصوص پتروشیمی میانکاله صحبتی ندارند رییس جمهور ؟!!!!!!
پتروشیمی میانکاله
شاهدی بر تناقض حرف با عمل دولت است .
رئیسی رئیس جمهور مخبوب منه چون داره اصولی همه چیز رو دست میکنن اگه اجازه بدن اختلاس طلب ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۹
اره‌ بدبخت ساندیسی‌ همه میشناسنت لازم به معرفی نداری
حقوق بازنشستگان کشوری به علت عدم مدیریت طبق قانون پرداخت نمی شود رسیدگی کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸
چقدر شما دلتان خوش است و باور کردید !!!؟؟؟
فقط کافی است کارشناسان دلسوز و واقعی سازمان حفاظت محیط زیست را آزاد کنید
اطفا تعارف نکنید این تتمه محیط زیست را هرچه شما صلاح بدانید .محیط زیست!!!!!!
مگر در ایران محیط زیستی هم باقی گذاشته آید که برای حفظ و نگهداری آن نشست و برخاستهای پرهزینه برگزار می کنید؟!!!
واقعا مایه خجالت و شرم‌ است!!!!
همانگونه که اشاره شده یکی ازدلایل افزایش گردوغبار به دلیل خشک شدن تالاب‌ها میباشد چه دریاچه ارومیه، هامون، هورالعظیم، گاوخونی وغیره. ولی این گردوغبار علاوه بر مشکلات بهداشتی، کاهش دید، آلودگی وغیره دوخطر اصلی ایجاد می‌کنند که از همه آنها مهمتر ولی مورد غفلت قرار گرفته وان نقش تخریبی در زایش ابر بارانزا ودوم گرمایش جو نزدیک به زمین به دلیل جذب تابش خورشید است که هردو عامل باعث کاهش بارندگی منطقه می‌شود. تالاب‌ها درکنار صدها فایده دو تای آنها کلیدیست. یکی مهار ریزگردها دوم تزریق رطوبت در بهترین نقطه یک حوزه آبریز به ابرهای بارانزا وزایش ابر است. اگر دنیا تمام همت خودرا معطوف به احیای مجدد تالاب‌ها کند بخش اعظم مشکلات گرمایش زمین وکاهش بارشها را حل خواهد کرد.
پتروشیمی میانکاله
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل