بازدید 3980

رئیسی: ما دولت شدیم تا مشکلات را حل کنیم

رئیس جمهور گفت: رشد سرمایه‌گذاری، ماشین‌آات تولیدی، تولید، اشتغال و نهایتا رشد اقتصادی در کشور در شش‌ماه دومِ ۱۴۰۰ و پایان سال گذشته و آن‌چه در سال جاری دنبال می‌شود نشان‌گر این است که کشور به‌سوی رشد اقتصادی و رشد تولید حرکت خوبی را آغاز کرده است.
کد خبر: ۱۱۸۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰ 01 July 2023


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در همایش روز صنعت و معدن طی سخنانی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر اظهار داشت: پرداختن به موضوع صنعت و معدن در همه ایام سال باید مد نظر قرار بگیرد ولی این روز به‌منظور توجه خاص تمام مسئولان و دست‌اندرکاران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: باید به مزیت‌های ما در این حوزه و هم‌چنین مشکلات و موانع و هم‌چنین خواست فعالان عرصه معدن مورد توجه قرار بگیرد. سهم ایران در تجارت منطقه و جهانی از باب حوزه معدن داشته باشد که این مهم باید مورد دقت مسئولان مربوطه قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ رشد خوبی در عرصه تولید داشتیم؛ صنعتگران تلاش خوبی انجام داده‌اند و رشد سرمایه‌گذاری، ماشین‌آات تولیدی، تولید، اشتغال و نهایتا رشد اقتصادی در کشور در شش‌ماه دومِ ۱۴۰۰ و پایان سال گذشته و آن‌چه در سال جاری دنبال می‌شود نشان‌گر این است که کشور به‌سوی رشد اقتصادی و رشد تولید حرکت خوبی را آغاز کرده است. هم‌چنین که این رشد فناوری‌پایه و دانش‌بنیان است. امروز صنعتگران به این رسیده‌اند که رشد را باید با رشد علم و فناوری دنبال کنند.

رئیسی گفت: معتقدیم دانشگاه و صنعت و معدن باید در کنار یکدیگر باشند و این می‌تواند کار را دارای ارزش افزوده می‌کند. این ارتباط فراگیر نیاز است و منجر به رشد تولید و رشد اقتصادی خواهد شد.

وی بیان کرد: تأمین مالی از صنایع مهم تولید است و من بارها تأکید کرده و می‌کنم که گردش مالی برای یک صنعت‌کار ضرورت است و باید مورد حمایت قرار بگیرد. از دیگر مسائل، تشویق‌های مالیاتی است و در سال ۱۴۰۲ برای تولید ۵ درصد و برای امسال ۷ درصد را در نظر گرفتیم. مالیات برای تنظیم‌گری است و اگر احیاناً مشکلی در صنعت ایجاد شود، باید از همین مالیات در اختیار صنعتگران قرار دهیم. نباید پرداخت مالیات فشاری بر صنعتگر باشد و منجر به توقف تولید او نشود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در کشور با برخی ناترازی مواجه هستیم؛ ما بنا نداریم که مشکلات را به بخش‌های منتقل نقل کرده و برای همگان موانع و مشکلات را فقط بیان کنیم. ما دولت شده‌ایم تا این مشکلات را حل کنیم و ممکن است کسی بگوید این دولت است که باید این مشکلات را رفع کند؛ این سخن درستی است. به همکارانم گفته‌ام درباره مشکلات در دولت و جلسات صحبت کنید ولی در بیرون باید رفتار امیدآفرین داشته باشید.

رئیسی ادامه داد: هر کشوری مشکلات خود را دارد ولی نباید این مشکلات به بدنه جامعه منتقل شود که ناامیدی می‌آفریند؛ دولت مسئول حل این مشکلات است.

وی گفت: در آب، برق، نظام پولی ناترازی داریم و این باید رفع شود. باید سهم انرژی خانگی از بخش خانگی جدا شود؛ هم‌اکنون خود صنایع وارد تولید انرژی شده‌اند تا بتوانند روی پای خود بایستند. باید بین وزارت نیرو و صمت و به‌عبارتی دیگر بین صنعتگران و تولیدگران و بخش انرژی یک مدیریت شکل بگیرد. در استان‌ها کار را با مدیریت پیش می‌بریم و ناترازی وجود دارد ولی ما از راه‌های بسیاری مدیریت می‌کنیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: کشور ما امکانات زیادی دارد و بعضی مشکلات را هم داریم که قابل حل است. برخی کمبودها را با مدیریتِ صحیح می‌تواند حل کرد و راه آن کار جهادی است. هیچ واحد تولیدی نباید به‌هیچ‌عنوان متوقف شود و از تولید بکاهد؛ بلکه باید مشکل آنان حل شود. هیچ مسئله‌ای به تعبیر مقام معظم رهبری در کشور نیست الا اینکه راه‌حل دارد و راه‌حلش نیز در درون کشور است. ما حل مشکلات را از بیگانگان دنبال نمی‌کنیم؛ بله، از تجربیات استفاده می‌کنیم ولی کار را منوط به خارجی‌ها نمی‌کنیم.

رئیسی عنوان کرد: ما نسخه دیگران را اجرا نمی‌کنیم بلکه نسخه‌ها را بومی‌سازی می‌کنیم و بعد، آن را اجرا می‌کنیم. نسخه‌ها باید توسط دانشگاه‌ها و اهالی تجربه مورد مطالعه قرار بگیرد و بعد از بومی‌سازی، توان اجرا دارد.

وی تصریح کرد: در زمان ناترازی انرژی، راه‌حل کاستن از تولید نیست بلکه باید مدیریت شود. در زمان، روزهای فعالیت، زمان تعطیلات، مصرف بهینه و غیره از جمله راهکارهای مدیریت در این زمینه است.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: تولید نقطه قدرت و قوت کشور است؛ نباید از قدرت کشور بکاهیم. قدرت تنها موشک نیست و اتفاقاً موشک نقطه‌ی قدرت است و تولید هم نقطه قدرت است. کشورها به قدرت ایران نگاه دارند و نگاه رهبر معظم انقلاب به رشد تولید است. در دیدارهای دیپلماتیک می‌بینیم که نگاه کشورها به ما این است که کشوری قدرتمند در عرصه نظامی، هسته‌ای، تولیدی، صنایع و غیره هستیم.

رئیسی با بیان اینکه باید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را کاهش داد، عنوان کرد: موارد متعددی از احیای واحدهای تولیدی در سراسر کشور داریم و این از افتخارات کشور است.

وی اظهار داشت: بعضی استان‌های کشور را «بهشت معادن» می‌دانند؛ چقدر از این ظرفیت‌ها نصیب کشور می‌شود؟ باید گفت سال ۱۴۰۱ سال بیرون آمدن معادن از رکود است و ۲۷۰۰ معدن از بلاتکلیفی در آمد و ۳۰۰ معدن دیگر در حال مطالعه است. من دیروز کرمان بودم و در برخی مناطقی که محرومیت وجود دارد، معادن زیادی موجود است. بعضی قراردادها از دهه‌های گذشته عمل نشده و می‌توان معادن را فعال کرد. مسائل و مشکلات هست ولی قابلیت حل دارد. از همین طریق می‌توان اشتغال اهالی و بومی را به سرانجام رساند.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: کشور ما از نظر معادن ظرفیت‌های زیادی دارد و باید به‌نحوی فعال شوند که موانع از پیش پا برداشته و مورد استفاده قرار بگیرد.

رئیسی گفت: تجارت ما در ۴۰ سال گذشته رکورددار شد و کشور علیرغم تهدیدها و تحریم‌ها توانست ۵۳ میلیارد دلار تجارت داشته باشد و این کف است و قابلیت افزایش دارد. ما بهترین محصولات را از نظر بسیاری از همسایگان، تولید می‌کنیم؛ در شانگهای به زیرساخت‌های آسیایی متصل شدیم و ارتباطات خوبی در سطح منطقه داریم که از ظرفیت‌های کشور است؛ آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و بسیاری از کشورهای اروپایی بازار خوبی برای ما هستند. البته ممکن است چند کشور اروپایی نخواهند همکاری کنند، کار را با الباقی دنبال می‌کنیم. دنیا که فقط چهار کشور نیست و آمادگی داریم با همه کشورها فعالیت داشته باشیم و در مقابل کشورهایی که قصد دشمنی با ما دارند، ایستادگی و مقاومت می‌کنیم.

وی اظهار داشت: زمینه برای تولید و صادرات کاملاً فراهم است. به‌عنوان مثال در سفر به اندونزی گفتیم که می‌توانیم تجهیزات پزشکی ایرانی را صادر و بیمارستان‌های آنان را از این محصولات تجهیز کنیم؛ برخی فکر کردند می‌خواهیم آن‌جا بیمارستان بسازیم و و از این سخن برداشت درستی نشد.

رئیس‌جمهور گفت: بسیاری از محصولات دانش بنیان ما در دنیا بازار دارد و باید سهم ما در اقتصاد منطقه و جهان افزایش یابد. ما ۳۷۰۰ کیلومتر ساحل داریم و باید اقتصاد دریا سهم بیشتری در اقتصاد ما داشته باشد.

رئیسی تصریح کرد: ارائه جدی ما در دولت، کمیسیون صنایع مجلس و دیگر دست‌اندرکاران این است که موانع تولید برداشته شود. رشد تولید و مهار تورم را در رکود دنبال نمی‌کنیم؛ البته این اتفاق در برخی سال‌ها رخ داد. اتفاقاً مهار تورم باید از طریق رشد تولید صورت بگیرد؛ تمام همت دولت این است و این مهم قابل اجراست.


منبع: تسنیم

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۲۱
شما که هیچ از شما گنده تر هم این مشکلات مردم را تمی تواند حل کند
از گرونی، تبعیض، بورس، رانت، تورم معلومه
کشور داشت ارم میشد بعد اتفاقات پارسال دوبار بهم ریخت ملت خودشون تیشه به ریش این اقتصاد ضعیف میزنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
ملت دیوانه اند همینجوری راه بیفتن اعتراض کنند تیشه بع ریشه خورشون بزنند؟ حالت خوبه؟؟؟؟
دو سال از آغاز به کار دولت محرومان گذشت نه تنها محرومی از محرومان کم نشد بلکه محرومان بسیار بیشتر از قبل شدند ایرانی که شما و مسئولان دولت شما در آن زندگی می کنید و آمار می دهید با ایرانی که مردم در آن زندگی می کنند بسیار متفاوت هستند
ناترازی یعنی کمبود برق( با کلمات بازی نکنید). سالیانه باید 6000 مگاوات به تولید برق اضافه شود در حالیکه چنین برنامه ای نیست.
انرژی خورشیدی فراموش شده.
پدر مردم را با گرونی دراوردید نمی توانید نرخ ارز را کنترل کنید استعفا دهید حالا نوبت صندوق های بازنشستگی است
شما دولت شدید که مشکلات را افزایش دهید ووالبته برای خودتان قصر و ثروت اندوزی کنید...باز خوبه ادعا نمیکنید که اون دنیاتون رو درست میکنیم...
شما دولت شدشد اما با کدوم علم و سواد اومدین که مشکلات را حل کنید؟؟
رئیسی: ما دولت شدیم تا مشکلات را حل کنیم
خدا بخیر کنه هم دنیا رو ازدست دادیم هم آخرت رو
از اجرا کردن قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان معلوم میشود
خسته نباشید فعلا که بر عکس روزبروز مشکلات بیشتر میشود
حتما حل مشکلات هم از ان کارهائی هست که دیده نمیشوند
به زور و با حذف زقیبان بر سر کار امدید .... مردم دقیق دارن حس می کنن نهایت ایجاد مشکل شما را
آقای رئیسی با چه رویی این صحبتها را می کنید
این موارد که با گفتار درمانی حل نمی شود
شما برای تامین مخارج فوری و ضروری مردم ارز کم دارید از چه منبعی و در کجا سرمایه گذاری کرده اید که ما رشد داشتع باشیم و از سرمایه گذاری خارجی هم سال هاست خبری نیست
دولت حتی به اندازه ده درصد استهلاک زیر ساخت های موجود هم سرمایه گذاری نمیکند که حتی وضع موجود پس نرود حالا رشد از کجا می آید
شما نه تجربه دارید نه سواد و نه همت و نه اراده برای رفع مشکلات کشور!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
عوضش امنیت داریم
ولی نعمتان وقتی خدمتگزاری را در اختیار بگیرند و از عملکردش راضی نباشند عذر او را خواسته و دنبال خدمتگزار دیگری میروند ولی این قضیه در سطح کلان کشور وجود نداره و مردم این حق را ندارند که بگویند بابا ما غلط کردیم به این آقا یا اون آقا که برای خدمتگزاری حاضر هستند میلیاردها تومان هزینه کنند رای دادیم خیر این خدمتگزارها بایستی تا پایان دوره قانونی خودشان خدمتگزاری خود را انجام دهند
"باید سهم انرژی خانگی از بخش خانگی جدا شود؛ هم‌اکنون خود صنایع وارد تولید انرژی شده‌اند تا بتوانند روی پای خود بایستند."

یعنی از این به بعد همه دیزل برای تولید برق باید بخرند؟ یعنی برگردیم به زمان قبل از تاسیس نیروگاه ها؟ حتما بعدش هم نیروگاه های غیرانتفاعی مثل مدارس غیر انتفاعی ایجاد و هر محله یک دیزل برق داشته باشد و قبض صادر کند؟ ماشالله به این حکمرانی. آیا این ها از معجزاتی است که در حوزه یاد گرفته اید یا تراوشات ذهنی خودتان هست؟
با حرف نمی توان مشکلات را حل کرد مشکلات اقتصادی کشور ناشی از سیاست اشتباه خارجی است سیاست خارجی را درست کنید مسکلات خود به خود حل می شود نبازی به معجزه هم نیست برای اینکه کشور و نظام را از خطرات ناشی از این سیاست خارجی محفظ بدارید لطفا به شعار مردم در انقلاب یعنی نه شرقی و نه غربی برگردید و سیاست خارجی را مبتنی بر همان شعار پایه ریزی نمائید و بدانید که بر اساس همان شعار نه غرب و نه شرق هیچ کدام نه دو ست و نه دشمن ماست بلکه دوست و دشمن را نه شرقی و غربی بودن بلکه منافع ملی ما تایین می کند . جناب رئیسی در مورد تولید هم خدمتتان عرض کنم با تصمیمات لحظه ای در مورد صنایع بورسی دارید تیشه به ریشه اعتماد مردم در بازار سرمایه و تولید میزنید چرا در مورد نرخ خوراک و ... صنایع تصمیمات لحظه ای میگیرید و سرمایه و اعتماد مردم در بازار سرمایه را نابود میکنید
خود به خود یاد این شعر می افتم
امیدوار بود آدمی به خیز کسان ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل