بازدید 12854

اخراج ۱۲۳ استاد یک دانشگاه مهم کشور در آستانه نوروز

گروهی از اساتید دانشگاه پیام نور در نامه‌ای از تمدید نشدن قرارداد ۱۲۳ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه در آستانه سال نو خبر دادند.
کد خبر: ۱۱۶۴۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸ 21 February 2023

 

دانشگاه پیام نور
به گزارش همشهری آنلاین، گروهی از اساتید دانشگاه پیام نور در نامه ای از عدم تمدید قرارداد ۱۲۳ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه در روزهای پایانی سال خبر دادند.

متن این نامه به شرح زیر است:

«اخیرا سازمان مرکزی پیام نور طی نامه ای به شماره ۶۳۴۵۸/۳/د مورخ ۲۶/۱۱/۱۴۰۱ به مراکز استانهای دانشگاه های پیام نور سراسر ابلاغ نموده که ۱۲۳نفر عضو علمی قطع همکاری شده و کلاس های ترم جاری هم حذف گردد این در حالیست که این افراد همگی از اعضای هیات علمی انقلابی و ولایی هستند و انتظار داشتند که با روی کار آمدن دولت انقلابی این معضل خانمان سوز بعد از ۱۲ الی ۲۲ سال بلاتکلیفی مرتفع گردد.

تعداد ۱۲۳ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور از طریق فراخوان خود دانشگاه و تعدادی نیز حسب نیاز از طریق مجاری قانونی و با اعتماد به فراخوان جذب وزارت علوم در فراخوان های رسمی وزارت علوم در سال ۱۳۹۰ و سال های بعد شرکت نموده و پس از طی مراحل مصاحبه های علمی و عمومی و انتخاب از بین تعدادی از متقاضیان به عنوان عضو علمی پیمانی پذیرفته شدند و پس از پذیرش و اخذ «کد مستخدمی» از سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور و صدور احکام کارگزینی پیمانی از ابتدا تا کنون از بند «و» بودجه، حقوق و مزایای خود را دریافت می نمایند و لذا در لیست کارکنان دولت محترم قرار دارند و البته برای برخی از افراد این مجموعه حتی ردیف استخدامی صادر نشده و در قالب دستیار آموزشی مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: 

تغییر ۹ رئیس دانشگاه در ایران
این افراد دارای سابقه بیش از ۱۰سال و تا ۲۲سال همکاری با دانشگاه پیام نور بوده ولی بر اثر اهمال کاری دانشگاه پیام نور و عدم نظارت وزارت علوم، پرونده اعضای هیأت علمی که می بایست بلافاصله در همان سال های جذب و فراخوان به وزارت علوم ارسال می گردید (وفق دستورالعمل وآیین نامه جذب اعضای هیأت علمی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که در آن مهلت تعیین تکلیف برای یک متقاضی پذیرش عضویت علمی از پایان فراخوان تا دعوت به کار ۱۴۴ روز مشخص شده است) با بی توجهی مسوولین وقت، بیش از ۱۰ الی ۲۲ سال در دانشگاه پیام نور راکد نگهداشته و در موعد مقرر وفق جدول زمان بندی دستورالعمل فوق الذکر به مرکز جذب وزارت علوم جهت بررسی ارسال نگردید.

حال بعد از گذشت چند سال جهت تعیین تکلیف و پوشش به این نقض آشکار قوانین و ...براساس یک تصمیم غیر کارشناسی و نامتعارف دانشگاه پیام نور نامه قطع همکاری این اعضای هیأت علمی را صادر نموده که جای بسی تأمل دارد.

متاسفانه مرکز جذب در یک اقدام غیر قانونی و خلاف آیین نامه و دستورالعمل های جذب اعضای هیأت علمی، بر اساس شاخص های سال ۱۳۹۷ به بررسی پرونده های مذکور پرداخته و بر این اساس برای تعداد کثیری از همکاران رای عدم تأیید (عدم اولویت جذب) صادر کرده است .در حالیکه می بایست پروندهای این اعضای هیأت علمی بر اساس شاخصه های سال های اعلام فراخوان جذب بررسی می گردید، چرا که قانون عطف به ماسبق نمی گردد و معیار بررسی پرونده این گروه از اعضای هیأت علمی باید شاخصه ها و آیین نامه های زمان فراخوان سال ۱۳۹۰، ۱۳۹۱ و ... )باشد.

علیهذا مرکز جذب با طرح بهانه هایی نظیر، «کمبود معدل یا امتیازات پژوهشی»، «فارغ التحصیلی از دانشگاه نامعتبر، داشتن مدارک تحصیلی د۱انشگاه آزاد»، «داشتن مدرک کارشناسی ارشد به جای دکتری» و «عدم نیاز به رشته های فنی و علوم پایه» و بهانه های مختلف تعدادی از اعضای هیأت علمی را در عدم اولویت جذب قرار داده و صلاحیت آنان را جهت ادامه همکاری رد نموده است. باید در نظر داشت که طرح موضوعاتی نظیر نامعتبر بودن محل اخذ مدرک تحصیلی یا کم بودن معدل مقاطع تحصیلی متقاضیان، اموری مربوط به گذشته بوده و از دسترس تغییر خارج است؛ لذا طلب این موضوعات از متقاضیان در شرایط فعلی خارج از انصاف و عدالت است.

با نگاهی به عملکرد اعضای هیأت علمی مذکور و بررسی آن از نظر علمی و عمومی می توان دریافت که این اعضاء، صادقانه همه تلاش خویش را در جهت اعتلاء و ترفیع جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ارتقای جایگاه علمی کشور و دانشگاه پیام نور به کار بسته اند و از هیچ کوششی کوتاهی ننموده اند؛ لیکن مرتفع نمودن ایرادات مطرح شده از سوی متولیان امر، هرگز در اختیار این اعضاء نبوده و نمی باشد. به عنوان مثال؛ «تکمیل و ارسال به موقع پرونده های متقاضیان به وزارت علوم»، از وظایف هیأت جذب دانشگاه است؛ و «اخذ مجوزهای استخدام عضو علمی در مرتبه مربی» از وظایف هیأت رییسه و هیأت امنای دانشگاه می باشد.

اخراج ۱۲۳ استاد دانشگاه در آستانه نوروز

نقض قانون و حقانیت اعضای هیات علمی
۱-عدم رعایت برنامه زمانبندی ۱۴۴ روزه (وفق ماده ۸ آیین نامه جذب اعضای هیات علمی)، که این موضوع از سوی دانشگاه پیام نور و وزارت علوم، نادیده گرفته شده است.

۲-عدم رعایت شاخص های سال جذب و فراخوان در بررسی پرونده ها بر اساس سال فراخوان و مبنا قرار دادن آیین نامه ها و معیار های جدید که خود مصداق عطف بما سبق نمودن قوانین است.

۳-در برخی موارد بررسی پرونده های همکاران صرفاً بر اساس معدل دانشگاهی و کیفیت دانشگاه محل تحصیل بوده و سایر اولویت های مندرج در جدول شاخص ها ی بررسی و ارزیابی مرکز جذب وزارت علوم مانند فعالیت های پژوهشی و... ملاک قرار نگرفته است.

۴-اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور که دارای «کد مستخدمی» و ردیف حقوقی در بودجه جاری کشور بوده و از ابتدا تا کنون از بند «و» بودجه، حقوق و مزایای خود را در یافت می نمایند و لذا در لیست کارکنان دولت محترم قرار دارند. و به لحاظ قانونی بدان معناست که فرایندهای استخدامی طی شده و با مکاتبه با سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ردیف استخدامی به نام عضو علمی صادر شده است.

۵-عدم وجود وحدت رویه مرکز جذب وزارت علوم در بررسی پرونده های اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور؛ در زمان صدور آرای در موارد متعددی، مشاهده می گرددکه پیرامون پروندهای مشابه آرای متناقضی از سوی این مرکزصادر گردیده است(مستندات در صورت لزوم تقدیم حضور خواهد شد).

۶-شورای انقلاب فرهنگی طی نامه شماره ۱۲۲۲۰/۱۴۰۰مورخ ۱۸/۸/۱۴۰۰ به مرکز جذب وزارت علوم و دانشگاه پیام نور جهت مساعدت و حل مشکل ۱۲۳ نفر اعضای هیات علمی را ارسال نموده.

۷-دانشگاه پیام نور طی نامه ای به شماره ۵۷۵۳/۱مورخ۱۶/۸/۱۴۰۰به وزیر علوم در خواست تعیین تکلیف و مساعدت و پیشنهاد حل مشکل را نموده است.

در پایان خواهشمندیم برای حل این مشکل و جلوگیری از اخراج از تنها محل امرار معاش خانواده در چنین شرایط سخت اقتصادی و استانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز و حفظ شأن و مقام استاد، با بررسی موارد مشروح فوق، دانشگاه پیام نور و وزارت علوم را مکلف به رعایت قوانین و مقرارت نموده و از نابودی و تباهی خانواده چندین عضو علمی و توجه به تبعات مترتب بر آن، مسایل به وجود آمده را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری فرمایند.

-با توجه به صدور حکم پیمانی و قراردادی ردیف استخدامی برای همکاران وخروج از شرایط سنی استخدام و سوابق بالای حداقل ۱۱ سال بدیهی است اعلام عدم نیاز به این افراد به منزله از دست رفتن فرصت های متعددی است که با تکیه بر فراخوان های رسمی وزارت علوم ایجاد شده بود، چرا که از یک سو افراد فوق الذکر با اعتماد به شرایط مطرح در فراخوان رسمی جذب وزارت علوم، موقعیت های شغلی ممکن را کنار گذاشته و بعضا با استعفا دادن از مشاغل گذشته خویش و ادامه خدمت با عنوان عضو هیأت علمی اقدام به تشکیل خانواده و برنامه ریزی زندگی نموده اند؛ از سوی دیگر عضو هیأت علمی با «الزام و تعهد به عدم تحصیل در مقطع دکتری» و هم چنین «عدم استخدام و اشتغال در دیگر نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی»، و با توجه به گذشت چندین سال، فاقد برخی شرایط حداقلی (نظیر سن متقاضی) جهت استخدام و به کارگیری در دیگر نهادها و سازمان ها است؛ حاصل این شرایط، تبعات و لطمات اجتماعی و حیثیتی است که به مراتب ناگوارتر از تمامی موارد فوق الذکر خواهد بود.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۸
خدا کند دوتا ار آنها از مدیریت پیام همدان باشند
یه مشت لیسانسه و فوق لیسانس حق التدریس اسم خودشونو گذاشتن ، استاد !
.
آقا نخوایم دیگه ادامه کار رو تمدید کنیم ، کیو باید ببینیم !؟
.
همه چی تو این مملکت شده سیاسی ،
واقعا نا حقیه این همه مدت در یک جای علمی کار کنی اونوقت بیان بیرونت کنند خب الان اون اقا یا خانم در کجا مشغول به کار شود سنش هم گذشته؟ یک کشور مدرن نیستیم که بخواییم در شرکت دیگر دوباره شروع بکار کنیم اینجا ایرانه از کار بیرون شوی دیگه کارت تمومه
هیئت علمی دانشگاه به یک پست رانتی و حساس تبدیل شده که از ما بهتران برای آن رقابت میکنند!!!
مشکل اصلی این دانشگاه وسایردانشگاهها بخصوص دانشگاههای آزاد وغیرانتفاعی،کاهش دانشجو ودرنتیجه تعطیلی اجباری این واحدها هست!!!دراینصورت تعدیل نیرو امری بدیهی خواهدبود،حال باابزار وعناوین وبهانه های مختلف!!!این عریضه نویسی اساتید محترم واستفاده ازعناوینی چون اساتیدانقلابی وولایی نیز استفاده ابزاری ازاین واژه های پرمغز وحساسیت برانگیز هست!!دوستان انتظاردارند دانشگاه دانشجونداشته ولی درعین حال آنان بعنوان عضو هیات علمی،امنیت شغلی داشته وحقوقمکفی دریافت کنند؟؟!!این باکدام منطق عقلی ودینی وانقلابی وولایی منطبق هست؟؟!!
متاسفانه هنوز بعد از چهل سال متوجه نشدند کسی که وارد حیطه علم و هنر شد زیر بار حرف زور نخواهد رفت و تغییر استاد و اوردن افراد جدید فقط مقطعی است و همان افراد جدید بتدریج و با قرار گرفتن در برابر اقیانوس علم و اگاهی مشی و مرام ازادی خواه پیدا می کنند
کلاً باید در دانشگاه پیام نور رو تخته کرد. بهتره به جای این اراجیف بروید و اساسنامه اولیه این دانشگاه را مطالعه کنید: دانشگاهی به صورت آموزش از راه دور تا مقطع کارشناسی و برای رشته های صرفاً علوم انسانی. اما الان در همه رشته ها، حتی رشته های فنی و نیازمند کار آزمایشگاهی، تا مقطع دکتری در این دانشگاه اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. هیات علمی با کیفیت بسیار کم دارند و تعداد آنها بسیار کم است. از همه بدتر اینکه هر درس فقط 8 جلسه رفع اشکال در طول ترم دارد و خبری از تدریس نیست (همان ماهیت آموزش از راه دور). این روش تدریس برای 30-40 سال قبل خوب بود، اما در حال حاضر بیشتر شبیه به یک توهین به حوزه آموزش و دانشگاه است.

ضمناً جهت اطلاع، بسیاری از این افراد برای تدریس و جذب در سایر دانشگاه های دولتی هم اقدام کرده اند که عمدتاً حتی در ضعیف ترین دانشگاه های دولتی هم موفق به گذراندن مراحل علمی جذب نشده اند.
تاسیس بی رویه دانشگاه های ازاد، علمی و کاربردی و پیام نور و صدور مدارک تحصیلی بدون پشتوانه علمی را دوچندان کرده است بگونه ی که نسل جدید رغبت چندانی برای ادامه تحصیل ندارد و بیکاری فراروی را فارغ التحصیلی می بیند جمع آوری واحدهای دانشگاهی و ادغام آنها با سایر دانشگاه ها دقیقا همانند سرانجام بسیاری از بانک ها خودمان می باشد خودمان را فریب ندهیم هرچه می کاریم همان می روید
با این وزیر علوم انتظاری بیش از این نمیشه داشت.
مهران رجبی میتونه وظیفه همشونو یه تنه انجام بده
کلا درشو ببندید
یک مشت بیسواد خودشون رو جا زدن....الان هم مشکل نبود دانشجوست اینا رو جذب کنن برای دیوار های خالی درس بدن؟....دانشگاه پیام نور فاتحه اموزش را خواند.....
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک:سودجویان گوشت را گران کردند!
دولت استعفا استعفا.
بر اساس قوانین وزارت علوم، هیات علمی های پیمانی، دارای قرارداد یکساله هستند. پس از این مدت در صورت رضایت دانشگاه، یک سال دیگر قرارداد تمدید خواهد شد. این روند تا 5 سال می تواند ادامه داشته باشد. هیات علمی پیمانی پس از 5 سال است موظف است با کسب امتیازات لازم درخواست تغییر وضعیت استخدامی به رسمی- آزمایشی نماید. در صورت عدم کسب امتیازات لازم، دانشگاه می تواند یک سال دیگر به وی فرصت دهد. پس از پایان این مدت، در صورت عدم کسب امتیازات لازم، همکاری وی با دانشگاه به صورت خودبخود، قطع خواهد شد.
با فرض صحت محتوای نامه، اینکه چرا دانشگاه های پیام نور پس از گذشت 10 تا 22 سال از استخدام پیمانی این افراد، پرونده ها را بررسی و تعیین تکلیف نکرده، جای تعجب است.
پیام نور چیه که استادش مهم باشه
بسمه تعالی
البته دانشگاه دولتی مدرک چاپ کن بود . در ثانی بسیاری از اساتید آن شاغل در یکی از مجموعه های آموزشی دولتی هستند .
استاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما اول بفرمایید این اساتید سطح تحصیلاتشون چیه؟؟ تو کدوم دانشگاه ها درس خوندن؟ سابقه تدریس تو کدوم دانشگاه ها رو دارن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
گند زده شده به همه چی. تو دانشگاه تهران شخصی بود با حدود 70 سال سن و سابقه تدریس چند ده ساله و تالیف چندین کتاب و ... استادیار بود نه استاد
با کاهش جمعیت دانشجویان دانشگاه های دولتی در پر کردن صندلی های خود دچار مشکل هستند پس خیلی طبیعی است متقاضی تحصیل در دانشگاه پیام نور ، غیر انتفاعی و در آخر د انشگاه آزاد کم بشود. این سرو نوشت همه آنها خواهد بود. بهتر با تغییر کاربری این دانشگاه و همکار محور بودن با مراکز صنعتی و تولیدی این مراکز به آموزش نیروی ماهر مودر نیاز بازار اقدام بکنند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست