بازدید 22144
تابناک اقتصادی بررسی کرد

کلاف سردرگم عرضه خودرو در بورس کالا/ دستور وزیر اقتصاد برای ادامه عرضه خودرو در بورس کالا/ سازمان بازرسی و رئیس کمیسیون صنایع مجلس: خلاف قانون است / رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی چه خواهد شد؟

احتمالا در روز‌های آینده بازهم شاهد اظهارنظر‌هایی مبنی بر ممنوعیت عرضه خودرو و یا تداوم عرضه خودرو در بورس باشیم؛ ابهاماتی که می‌تواند در نهایت به فرآینده عرضه خودرو به بازار لطمه وارد و فضای هیجانی در بازار را تشدید کند؛ زیرا قیمت‌ها در بازار خودرو تابع عرضه و تقاضاست.
کد خبر: ۱۱۵۹۳۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱ 14 January 2023

کلاف سردرگم عرضه خودرو در بورس کالا/ دستور وزیر اقتصاد برای ادامه عرضه خودرو در بورس کالا/ سازمان بازرسی و رئیس کمیسیون صنایع مجلس: خلاف قانون است / رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی چه خواهد شد؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ تابستان امسال پس از بحث‌های مختلف میان وزارت صمت و بورس کالا، در نهایت با موافقت وزیر صمت به عنوان عضو شورای عالی بورس، عرضه خودرو در بورس کالا کلید خورد. سیاستی که با هدف از بین بردن رانت اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار و با هدف حمایت از مصرف کننده واقعی و در نهایت خروج خودروسازان از محدوده زیان انباشته بود. هدف گذاری که موافقان و مخالفانی را از همان ابتدا داشت.

در این میان در هفته‌های گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کردند. به گونه‌ای که یازده نماینده مجبلس در نامه‌ای به شورای رقابت اعلام کردند شیوه کنونی عرضه خودرو در بورس کالا به دلایل متعدد غیرقانونی و ضد رقابتی است.

مخالفان عرضه خودرو بورس کالا

در نامه مذکور به تاریخ ۱۱ دی ماه تاکید شده بود: هیچ قاعده و ضابطه‌ای در خصوص دستورالعمل تعیین قیمت در این شیوه لحاظ نشده و لذا شاهد سفته بازی‌های فاحش و نوسانات غیر موجه و بدون ضابطه در قیمت‌های معاملاتی خودرو در بورس کالا هستیم. همچنین اضافه درآمد حاصل شده برای خودروسازان در بورس کالا یعنی (مابه التفاوت قیمت معاملاتی و قیمت تمام شده واقعی) نبایستی تماماً به جیب خودروساز برود چرا که حاصل از عملکرد خودروساز نبوده و به دلیل ساختار شبه انحصاری بازار خودرو ایجاد شده است.  

این نکات از سوی برخی از نمایندگان در شرایطی مطرح شد که طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگویی اظهار داشت: هرکس می‌تواند کالاهایش را در بورس کالا بفروشد، اما خودرو کالایی انحصاری است. با عرضه خودرو در بورس کالا مخالف هستم و این روش خلاف قانون است.

وی همچنین درباره اظهار نظر مدیرعامل سایپا مبنی بر اینکه عرضه خودرو در بورس کالا براساس شرایط و ضوابط مجلس است، اظهار داشت: مجلس قانون و مصوبه‌ای درباره عرضه خودرو در بورس نداشته است. نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتی ما با عرضه خودرو در بورس با شرایط کنونی نیز مخالف هستیم، زیرا اکنون تقاضا بسیار و عرضه بسیار محدود و کم است بنابراین با مدیریت این موضوع توسط تولید کننده، سود حاصل از عرضه خودرو در بورس به جیب خودروسازان می‌رود. رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: یا باید عرضه خودرو در بورس متوقف شود که ما به دنبال این هستیم که خودرو‌های داخلی به هیچ وجه در بورس عرضه نشوند یا اگر به هر دلیلی این خودرو‌ها عرضه می‌شوند، سود مازاد بر سود و قیمت معقول خودرو‌ها باید به حساب دولت رود. طاهری افزود: در صورتی که سود مازاد بر سود و قیمت معقول خودروها، در بورس به حساب دولت رود، انگیزه افزایش قیمت خودرو در بورس کالا توسط تولیدکننده از بین می‌رود در واقع با این ساز و کار، تولید کننده انگیزه‌ای برای مهندسی قیمت خودرو در بورس نخواهد داشت.

سازمان بازرسی: نباید خودرو در بورس عرضه شود

بر اساس این گزارش؛ در شرایطی که هفته گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا شنیده شده بود، ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون ورود سازمان بازرسی به ماجرای التهاب در بازار خودرو توضیح داد؛ براساس بند ٥ ماده ٥٨ قانون نحوه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، تنظیم قیمت‌ها؛ مقدار و شرایط دسترسی کالا و خدماتی که جنبه انحصاری دارند برعهده شورای رقابت است.

وی با اشاره به اینکه این شورا از مدت‌ها قبل بحث تولید و عرضه خودرو در ایران را انحصاری تلقی کرده است؛ ادامه داد: تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت برعهده شورای رقابت بود تا اینکه سال گذشته بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به مدت یک سال تنظیم قیمت با هماهنگی وزارت صمت به تنظیم بازار سپرده شد. این مقام مسئول یادآور شد: مدت زمان این مصوبه که قیمت‌گذاری خودرو را بر عهده وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار گذاشته؛ آبان ماه به اتمام رسید و متأسفانه شورای رقابت عرضه خودرو را انحصاری می‌دانست و در حالی‌که باید فرمول قیمت گذاری را انجام می‌داد متأسفانه به یک‌باره عرضه خودرو در بورس آغاز شد.

خدائیان تاکید کرد؛ در حالی‌که شورای رقابت از تصمیم قبلی خود هنوز عدول نکرده و برای کالا انحصاری شده نباید عرضه خودرو در بورس آغاز می‌شد همین موضوع باعث افزایش قیمت‌ها شد به گونه‌ای که قیمت اولیه خودرو نسبت به قیمت خودرویی که در بورس کالا ارائه می‌شد ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ورود سازمان به این موضوع خبرداد و تاکید کرد: این سازمان به عرضه خودرو در بورس ورود کرده چراکه زمانی که شورای رقابت هنوز از تصمیم خود عدول نکرده نباید خودرو در بازار بورس ارائه شود.

به گفته وی؛ باید فرمول و دستورالعمل قیمت گذاری در شورای رقابت تنظیم شود و سازمان بازرسی پیگیر است که این اتفاق رقم بخورد.

وزارت صمت: فعلا خودروی جدیدی در بورس عرضه نخواهد شد

پنج شنبه هفته گذشته امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت درباره دلیل لغو عرضه دنا در بورس کالا گفت: لغو عرضه این خودرو در بورس به دلیل ملاحظات ناشی از ورود سازمانی بود. وی همچنین در واکنش به حواشی به وجود آمده در خصوص ممنوعیت عرضه خودرو در بورس کالا به تابناک اقتصادی گفت: این وزارتخانه تا پیش از نهایی شدن موضوع قیمت‌گذاری نمی‌تواند مجوز جدیدی برای عرضه در بورس بدهد و به همین دلیل عرضه خودروی دنا لغو شد. وی همچنین افزود: عرضه خودرو‌هایی که تا پیش از این در بورس انجام می‌شد تا زمان دستیابی به چارچوب مشترک قیمت‌گذاری با شورای رقابت می‌تواند، ادامه داشته باشد. قالیباف در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیت عرضه خودرو در بورس کالا شامل خودرو‌های وارداتی نیز خواهد شد یا خیر گفت: ممنوعیت مطرح شد فقط برای خودرو‌های تولید داخل است و خودرو‌های وارداتی سازوکار آیین نامه‌ای مشخصی دارد و بایستی در بورس کالا عرضه شود؛ بنابراین ممنوعیت عرضه خودرو در بورس کالا فقط برای خودرو‌های داخلی است و شامل وارداتی‌ها نخواهد شد.

اشاره سخنگوی وزارت صمت در خصوص ممنوعیت برای خودرو‌های جدید در شرایطی است که پس از این اظهارات، رئیس کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: دیگر معنی ندارد که یک خودرو زودتر آمده، بتواند بفروشد و خودروی جدید نمی‌تواند؛ در نتیجه معتقدیم که ممنوعیت عرضه خودرو در بورس شامل همه خودرو‌های جدید و قدیم می‌شود.

درخواست رئیس سازمان بورس از وزیر اقتصاد چه بود؟

پس اینکه خبر‌ها از ممنوعیت عرضه خودرو در بورس کالا حکایت داشت، روز گذشته عشقی رئیس سازمان بورس به خاندوزی وزیر اقتصاد نامه‌ای نوشت و تاکید کرد:

"احتراماً همانطور که مستحضرید صنعت خودرو در سال‌های گذشته به دلایل متعدد فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است و ادامه روند قبلی تقریبا غیرممکن بود. بخشی از ضعف‌های صنعت خودرو ناشی از مدیریت‌های نادرست در این صنعت و بخش دیگر مواردی است که از خارج از صنعت خودرو و بر اساس تصمیم‌های سیاستگذاران اقتصادی بر صنعت تحمیل گشته است؛ قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو خصوصا بر محصولات دو خودروساز بزرگ کشور، سهم مهمی در زیان ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی این صنعت را به خود اختصاص داده است.

در جلسه مورخ ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱ شورای عالی بورس با موافقت وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت مقرر گردید عرضه خودرو در بورس کالا صورت پذیرد که این فرایند به صورت گام به گام در حال تکامل می‌باشد و از ماه گذشته تاکنون با همکاری وزارت صمت و خودروسازان مبنی بر افزایش عرضه، روند رو به رشد آن ادامه دارد.

تاکنون تنها ۳۶۰۰۰ انواع خودرو در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است و رانتی بیش از ۱۱ همت از بین رفته است؛ در حالیکه این تعداد خودرو درصد بسیار کمی از کل تولید خودرو در کشور می‌باشد که نسبت آن به کل تولید رانت بیش از ۱۰۰ همت را در این بازار نشان می‌دهد. علاوه بر حذف رانت، واقعی شدن تقاضا، رشد قیمت سهام خودروسازان و تاثیر آن بر بازار سرمایه (به عنوان نمونه قیمت سهام ایران خودرو در تاریخ ۲۰ تیرماه تا تاریخ ۲۰ دی ماه با عرضه خودرو در بورس کالا از ۱۹۰ تومان به ۳۴۸ تومان رسیده است که رشد حدود ۷۵ درصد را ثبت کرده است!) بازگشت اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری، افزایش درآمد مالیاتی دولت، تزریق نقدینگی به خودروسازان جهت اجرای طرح‌های توسعه پیش‌رو، تحویل خودرو در موعد تحویل توسط خودروسازان، جذب نقدینگی از جامعه، عدم نیاز خودروسازان به دریافت وام از سیستم بانکی و به تبع آن کاهش اثر این بخش در خلق نقدینگی و ... از مواردی است که تا کنون با موفقیت مورد تجربه قرار گرفته است و نیازمند این امر است تا زمان مناسب اجرای این طرح در بورس کالا ادامه یابد و با اصلاحات لازم تعادل در این بازار متلاطم برقرار گردد.

در روز‌های گذشته اظهارات شفاهی مسئولان محترم سازمان بازرسی کل کشور، جلسات برگزار شده در شورای رقابت، برخی از مکاتبات صورت گرفته از سوی نمایندگان محترم مجلس با وزارت صمت و ... سبب شده است در خصوص ادامه این روند ابهاماتی ایجاد شود. از طرفی این اظهارات بعضا برخلاف اختیارات قانونی دستگاه‌ها در خصوص کالا‌های مورد معامله در بازار سرمایه بوده و این ابهام سبب نگرانی سرمایه‌گذاران گردیده است؛ لذا از حضرتعالی تقاضا می‌شود در این خصوص ارائه طریق و راهنمایی فرمائید. "

خاندوزی پاسخ داد: عرضه خودرو در بورس کالا را ادامه دهید

در شرایطی که عشقی در نامه به وزیر اقتصاد خواستار اقدام مناسب و فوری برای از بین بردن ابهامات عرضه و فروش خودرو در بورس کالا شده بود، صبح امروز خاندوزی پاسخ این نامه را داد.

وزیر اقتصاد بیان داشت: سیاست وزارت امور اقتصاد و دارایی حمایت از سرمایه گذاران و افزایش شفافیت است. وی افزود: با توجه به مصوبه شورای عالی بورس و عدم دریافت مصوبه از سایر نهادها، عرضه خودرو در بورس کالا بر اساس مصوبه شورای عالی بورس طبق روال گذشته ادامه یابد و در صورت هر درخواست از سوی سایر دستگاه‌ها و نهادها، موضوع مجددا در شورای عالی بورس و اوراق بهادار مطرح گردد.

کلاف سردرگم عرضه خودرو در بورس کالا/ دستور وزیر اقتصاد برای ادامه عرضه خودرو در بورس کالا/ سازمان بازرسی و رئیس کمیسیون صنایع مجلس: خلاف قانون است / رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی چه خواهد شد؟

سخن پایانی

همان طور که در صحبت‌های مسئولان مشخص است، موضوع عرضه خودرو در بورس کالا با ابهام جدی مواجه شده است. از یک سو سازمان بازرسی به استناد مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی تاکید دارد که نباید عرضه خودرو در بورس ادامه داشته باشد و حتی رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز با این حرف موافق است و از سوی دیگر، سازمان بورس و وزارت اقتصاد بر ضرورت تداوم عرضه خودرو در بورس با هدف از بین بردن رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بازار خودرو تاکید دارند. حال تا لحظه انتشار این گزارش، به نظر می‌رسد زور وزارت اقتصاد و سازمان بورس در جهت عرضه خودرو در بورس، بیشتر بوده است؛ زیرا ساعاتی قبل مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس اعلام کرد: "سازمان بورس با اتکا به اختیارات قانونی و حمایت از حقوق سهامداران و بازار سرمایه و با اتکا به اختیارات مصرح قانونی خود، تا این لحظه تصمیمی برای لغو عرضه دنا پلاس شرکت ایران‌خودرو در بورس کالا نگرفته و فرآیند‌های عرضه و ثبت سفارش در حال انجام است. وی افزود: متقاضیان می‌توانند در چارچوب اطلاعیه عرضه اقدام به ثبت سفارش نمایند. "

این در حالی است که هفته گذشته مدیرعامل ایران خودرو در نامه‌ای خواستار لغو عرضه دنا پلاس در بورس کالا شد. سازمان بورس هم به این درخواست پاسخ منفی داد. در نامه خطیبی به  مدیرعامل بورس کالای ایران بیان شده بود:

"احتراما، با توجه به نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواهشمند است مقرر فرمایید اطلاعیه عرضه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو دنا پلاس دستی که قبلا برای عرضه در روز یکشنبه ۲۵ دی ماه جاری در سامانه آن شرکت منتشر شده است، لغو و اطلاع رسانی مناسب صورت پذیرد. "

سازمان بورس نیز در پاسخ به درخواست مدیرعامل ایران خودرو اعلام کرد: برنامه منظم هفتگی خودرو‌های پذیرش شده ایران خودرو در بورس کالا تا پایان سال و همچنین برنامه درخواست پذیرش خودرو‌های جدید اعلام شود؛ بنابراین عرضه دنا لغو نخواهد شد.

در مجموع به نظر می‌رسد در روز‌های آینده باز هم شاهد اظهارنظر‌هایی مبنی بر ممنوعیت عرضه خودرو و یا تداوم عرضه خودرو در بورس باشیم؛ ابهاماتی که می‌تواند در نهایت به فرآینده عرضه خودرو به بازار لطمه وارد کند و فضای هیجانی در بازار را تشدید کند؛ زیرا قیمت‌ها در بازار خودرو تابع عرضه و تقاضاست و ضرورت دارد تا هرچه سریع‌تر نسبت به ابهامات و مسائل پیش آمده، نهاد‌های اصلی تصمیم گیری کنند.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۶۶
متاسفانه در امور اجرایی کشور وحدت فرماندهی وجود ندارد و مراکز قدرت متعدد بدون داشتن مسئولیت در امور جاری تاثیر گذارند ولی مسئولیت هیچ مشکلی را به گردن نمی گیرند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
راه حل
یک مسابقه طناب کشی فردا صبح در مقابل بورس کالا با حضور موافق ومخالف انجام شود تا تکلیف ملت روشن شود

ببینید موضوع پیش پا افتاده ای مانند خرید خودرو برای مردم این کشور به کجا ها کشیده شده.

لازم به ذکر است خرید خودرو در بعضی کشورهای آفریقایی از خرید یک پاکت سیگار راحت تر و بی دردسر تر است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
هیچ کجای دنیا برای یک خودروی چینی تا ۴ برابر قیمت فروش در دوبی که قیمت خرید بعلاوه سود خودرو ساز است ، قیمت را افزایش نمیدهند

و به مردم کشور خودشان اینطور اجحاف نمیکنند

و اسمش را بورس نمیگدارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
فقط دکترهای دولت مثه رئیسی و رضایی و...جواب بدن؟تو کدوم کشور دنیا خودرو توبورس عرضه میشه؟؟؟؟
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
آقای نماینده من در بورس می تونم ماشین 200 میلیون ارزانتر بخرم اگه بورس تعطیل کنی الان 40 بار در قرعه گشی شرکت کردم برنده نشدم چرا در سیستم فرعه کشی 50 درصد پول جلو نمیگیرد که دست دلالی که با 50 کد ملی شرکت می کنه جلوش گرفته بشه میگیئ قیمت با دو برابر فروخته میشه اره ولی اگه این طرح نباشه من باید از بازار دلال بخرم که 3 برابر بیشتر باشه بغد دلال همین جور با این سو.د حواله بخره؟؟؟؟
امروز قرار بود ربع سکه در بورس عرضه بشه ولی هیچ خبری نشد و در مورد لغو آن هم هیچ اطلاعی ندادند معلوم میشه هزار تا صاحبکار داریم و احتمالا یکیشون موافق نبوده!!! مسئولیت با کیه؟!!!سر رشته کارها دست کیست؟!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
مواظب باشید مثل دفعات قبل با طعمه ماشین و سکه گول
نخوری.بری تو بورس سوختی.یعنی پولت به فناست
محسن
| Belgium |
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
اوردن فروش ماشین و سکه وغیره به بورس؟ان را زنده نمی کند فقط برای دلالها و کسانیکه دررابطه هستند خوب است و مردم را به بورس نمی کشاند و محکوم به
شکست است؟؟؟ ادم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود؟؟؟البته طمع کردن همیشه ادم را گرفتار می کند؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
عرضه شد.شما خبر ندارین.هفت و دویست هم قیمت خورد و باعث ریزش یک میلیونی ربع سکه در بازار
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
ادعا شده عرضه شده با قیمت پایه ۷.۲ میلیون تومان
خوب این یعنی رسمیت دادن به حباب ربع سکه
اگر ۵۰۰ هزار ربع سکه در ۷.۲ میلیون ضرب کنید و تقسیم بر دلار دولتی بودجه ۲۳۰۰۰ تومانی کنید دولت دارد چیزی در حدود ۱۶۰ میلیون دلار کسب درآمد از این فروش است و نه تنها حباب ربعی نریخته بلکه دلار ربع سکه با قیمت نجومی67500 تومان دارد محاسبه میشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
دوستان ربع سکه یعنی کرم سر قلاب ماهیگیری.یادم هست عده ای روزی یکبار پیام‌های گوشی را به دیگران نشان می‌دادند و می‌گفتند دیگه نیاز نیس کار کنیم.(روزی ۲ درصد سود میده)
بابا جمع کنید این بازی های نخ نما رو.
خودروسازها میخواستند قیمت هاشون رو بالا برند، با عرضه های کم و قطره چکانی و بهم زدن عرضه و تقاضا تونستند به هدفشون برسند و بازار سیاه برای خودروهاشون ایجاد کردنند و با توجیه اینکه قیمت بازار رفته بالا قیمتهای خودشون رو هم بالا بردنند (کوییک 25 تومنی رو رسوندنند به 220 میلیون، یه حرف Gهم کردند تهش که بگن مثلا با معمولیش فرق داره)
حالا هم دیدنند تو بورس کالا کسی با قیمتهای موردنظرشون ماشین هاشون رو نمیخره، باز به فکر حقه همیشگیشون افتادند (باز عرضه رو محدود کنیم تا تو بورس کالا هم بازار سیاه راه بیفته)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
کسانیکه این خودروها را در بورس به ۴ برابر قیمت واقعی اش میخرند

قطعا تابع ظلم هستند و به خود و مردم دیگر خیانت

میکنند که سزای گرانفروشی نخریدن است و بس
كل مملكت همين جوري اداره ميشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
دوست عزیز آیا اسم کاری که مسئولین جمهوری اسلامیانجامدمی دهند. «« اداره کردن است»»» ؟؟؟؟؟
ظاهرا بنگاهداران خودرو همان نمایندگان مجلس هستند که ماشین به قیمت کارخانه می خرند و در بازار آزاد با قیمت نجومی به فروش می رسانند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
نه اینطور نیست ولی نمایندگان هم با گرفتن یکی دو

دستگاه خودرو به قیمت پایه ارزان ، در مقابل این

اجحاف به مردم سکوت میکنند
تا کنون وزیر اقتصاد یک قدم به سود مردم برنداشته است فقط با بهانه ها و نام های مختلف افزایش درآمد برای دولت و افزایش قیمت ها و فلاکت برای مردم
تماشا می فرمایید که!

هر سیاست و جریانی که باعث افزایش آنی قیمت خودرو شود تابع اصل عرضه و تقاضا تحلیل می شود
هر سیاست و و جریانی که باعث کاهش حباب شکن قیمت خودرو شود (حتی اگر عرضه در بازار بورس که پرچم فیک اصل عرضه و تقاضا در قله اش قرار دارد٬ باشد)٬ دستوری و مبهم و ... تحلیل می شود
با توجه به تعطیلی شنبه در استان تهران و تعدد خبرهای متناقض در باره عرضه شدن یا نشدن دنا پلاس لطفا وقت آن را تمدید نمایید.باور کنید در غیر این صورت حق مردم ضایع میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
در غیر اینصورت حق مردم ضایع میشه؟ حق مردم کجا ضایع نشده؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
این خواسته شما دقیقا معنی آن جوک است که : لطفا

تعداد شان را زیاد کنید که ما زیاد در صف نمانیم است!!؟
فقط فشار بر مردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
فقط دست کردن در جیب مردمی که در این بازار انحصاری دولتی مافیایی گیر افتاده اند

و مجبور به قبول قیمت چند برابر و خرید خودروهای بنجل و امتحان نشده بی کیفیت هستند
با عنایت به نظر مسئولان مربوطه، اگر قرار است در بورس خودرو دنا پلاس عرصه شود لطفا تا فردا را هم مورخه بیست پنجم تمدید کنید، تا مردم بتواند ثبت نام کند
همین رییس کمیسیون چند ماه پیش گفته بود بهترین راه فروش خودرو توو بورس هست. الان میگه خلافه. یکی نیست به این بگه مگه مردم مسخره شماها هستن هر دفعه یه چیزی میگین؟ خدا رو شکر اینترنت هست که دست اینا برای مردم روو بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
ظاهراً شما اطلاعی از قدرت مافیای خودرو خبر ندارید.عرضه خودرو در بورس به صلاح مافیای خودرو نیست و مطمئن باشید جلوی آن را خواهند گرفت.خریدن افراد برایشان مثل آب خوردن است.
بررسي اخبار يك ماه گذشته :

١- خودرو در بورس عرضه خواهد شد
٢- خودرو در بورس عرضه شد
٣- شائبه هاي وجود رانت در عرضه خودرو در بورس
٤- ورود سازمان بازرسي كل كشور به موضوع عرضه خودرو در بورس
٥- عرضه خودرو در بورس غير قانوني است و متوقف خواهد شد
٦- به گفته وزير اقتصاد : عرضه خودرو در بورس ادامه خواهد يافت

نتيجه : در اين مملكت چه خبر هست ؟!
مثل اینکه دلالان خودرو در بین نهادهای نظارتی هم نفوذ کرده اند. مهم این است که عرضه خودرو در بورس باعث کنترل قیمت خودرو شده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
دقیقا
گفتن تحویل ربع سکه های بورسی فقط در تهران است . یعنی چه .مگر شهرستان ها بانک رفاه ندارن ؟
با تللاش به سمت ۵۰۰ میلیون تومانی کردن پراید حرکت میکنیم...پراید به زبان انگلیسی یعنی مایه غرور...عجب اسم زیبایی داره
ببینین مردم من بعنوان یک کارشناس صنعت خودرو عرض کنمذخدمت شما که این دتستان دعوای زرگری بین وزارت صمت و و زارت اقتصاد و مجلس هستش فقط و فقط بخاطر افزایش قینت خودرو در شب عید می باشد لاغیر
مردم شدن گوشت قربانی دست وزارتخانه و نمایندگان مجلس به اصطلاح مردمی
ما این چند مدت یک چیز رو کاملا فهمیدیم اونم اینکه هیچ طرحی نباید به نفع مردم باشه هر طرحی ارائه بشه اول سود خودشون تضمین بشه بعد به دست مردم برسه
کلپتوکراسی را در عمل و مو به مو باید در ایران دید سازمان بازرسی و شورای رفاقت و وزارتین ذیربط و بی ربط ... همه دستان توانای این نوع کراسی اند
بورس شکر  کرد !
بازار انحصاری صلاحیت عرضه در بورس و تعیین قیمت ندارد !!!!
هر زمان تعداد متقاضی با تعداد عرضه برابر بود آن کالا قابلیت عرضه دارد !!!!
با قدرت بورس و خودرو ساز و هر کس ادعا دارد به بازرسی کل کشور معرفی کنید !!!!
امکان عرضه خودرو در بورس یعنی رسمیت یافتن قیمت صعودی بازار و ضرر مصرف کننده !!!!
شورای رقابت سریع قیمت هر خودرو با سود متعارف اعلام و در سایت بارگزاری کند و با هرگونه عرضه با قیمت بورسی و تحت هر عنوان برخورد کند !!!!
سازوکار روشن هست !
در زمانی قیمت بلیط هواپیما بر حسب عرضه و تقاضا مشروط شد !!!!
پس شورای رقابت ابتدا قیمت و سود متعارف اعلام می‌کند
سپس کمیته خودرو که متشکل از وزرات صمت و بورس و شورای رقابت و خودرو ساز و نماینده محلس و سازمان بازرسی کل کشور در مورد سقف قیمت بورسی اعلام نظر می‌کند یعنی عرضه و تقاضا مشابه قیمت بلیط هواپیما ٪٪٪٪
حال شرط شروط برای خودرو ساز طبق اولویت های کشور قرار داده می‌شود یعنی بیان می‌شود  اولویت های کشور اعطا به چه کسانی هست !
ابتدا بیان می‌شود خانواده ای که هیچ خودرویی اعضا آن ندارد پس ثبت نام و عرضه بورس و تعهد عدم فروش یکسال با این خانواده ها هست
سپس بیان می‌شود خانواده های بیکار که متقاضی هستند و باید عرضه برای اشتغال باشد .
و عرضه های هوشمند برای تنظیم بازار و قیمت مصرف کننده
حال کمیته بیان می‌کنند اگر اینکار کردیم و متقاضی از عرضه بیشتر بود خوب بر حسب بازار انحصاری قیمت صعودی می‌شود و این منفعت و سود چگونه باید قیمت گذاری شود
کمیته بیان میکند چون بازار انحصاری هست و ما توانایی برابری عرضه و تقاضا نداریم اگر بگیم بورس تعیین کننده قیمت باشد خوب یعنی قیمت های صعودی و بازار ملتحب این روزهای کشور!!!!!
پس کارشناس ارشد سود مازاد بر سود متعارف قیمت گذاری شورای رقابت پیشنهاد حال کشور بیان می‌کند
که اگر هم عرضه بورس باشد از این قیمت نمی‌تواند بیشتر و فراتر رود
کارشناس دیگر بیان می‌کند خوب این قیمت عرضه شود !!!!!
کارشناس ارشد بیان می‌کند دقت کنید ::::تصمیم ما ابتدا مولفه های اولویت کشور تعیین می‌کند
یعنی زمانی که اعلام می‌کنیم خانواده های بیکار که خودرو ندارد و امر معاش و اشتغال آن هست
شاید در سه بار عرضه تعداد عرضه بیشتر از متقاضی باشد آن زمان مسلما قیمت بورسی سقف اعلامی از سوی ما نباشد پس تصمیم ما باعث عرضه اولویت دار
و عرضه ضابطه مند می‌شود و به واقع اگر خودرو ساز بتواند عرضه و تقاضا برابر کند می‌تواند قدرت تعیین از انحصار به رقابت جایگزین کند
به واقع ما از تمام فنون تکنیکال بورس و قیمت مصرف کننده و عرضه هوشمند برای اولویت های کشور استفاده می‌کنیم
بله داستان کشور همین شادی  آخر در این روز سرد زمستانی هست که ندانستیم چگونه طراحان کشور و اولویت را تعیین کنیم و به واقع با تنگ نظری و اعمال سلیقه باعث خداحافظی افراد خلاق و مبتکر کشور شدیم
باشد بدست آوردن قیمت شورای رقابت در بورس کالا هم در صدم ثانیه هست
یه چای داغ در این هوای سرد زمستانی با بورس و خودروساز و شورای رقابت و سایرین میچسبد ٪٪٪
وای به روزی ما نباشیم ؛...!
واقعا خودرو موضوع بشدت ازاردهنده شده باتورم ساعتی . چطور میشه ما نانو صنعتی میشیم موشک نقطه زن برد بالا میسازیم ولی تو خودرو حرص ملت رو درمیاریم عحیبه واقعا دیگه باید گفت بحران بیکفایتی مدیران خودرو که داره با اعصاب همه بازی میکنه
عرضه خودرو در بورس اساسا مغایر قانون بازار سرمایه و تجارت هست، چون بین عرضه و تقاضا هیچ تناسبی وجود نداره و برای یع عرضه محدود با تقاضای زیاد یه جور بازر سیاه و مزایده اتفاق می افته که مشخصه قیمت ها خیلی بالاتر میره، حرف های رئیس سازمان بورس هم هیچ ربطی به عرضه خودرو در بورس نداره، قیمت گذاری سهام خودرو و البته بعضی مسایل سیاسی باعث رشد بازار سرمایه و سهام خودروسازها شده، و احتمالا خودش هم جزو همون مافیای پشت پرده خودرو هستن که دارن از این بازار سیاه حمایت میکنن، برای یه حساب دو دو تا چهارتا، یه معادله چند مجهولی درست کردن، فقط عرضه منتسب خودرو توسط خودروسازها تمام مشکلات رو حل خواهد کرد، همون مساله ساده عرضه و تقاضا، ولی چرا این کار رو نمیکن، سیاست های پلیدی پشت این ماجراها هست، و عمده ترینش اینه که از جیب ملت، زیان چهل ساله خودروسازها رو در عرض یکی دو سال تبدیل به سود کنن بدون هیچ هزینه کردی، کسری دولت رو تا حدودی از جیب مردم از طریق فروش خودرو به قیمتهای بالاتر جبران کنن،برخی اشخاص و نهادها هم سهمشون و بودجه ها شون از خودروسازها حفظ بشه
بودجه صدا وسيما را كم كنيد خودش با تبليغات بايد تامين كنه بودجه دفتر تبليغات را هم و همه شركتهاي دولتي بدون بازده را قطع كنيد بودجه آش را تا كسري بودجه كمتر و به تبع آن تورم كمتر شود يه ريال از بيت المال صرف امورات بيخود بشه راضي نيستيم
دلیل افزایش قیمت بورس کالا نیست.بیشترش بخاطر دلار و وضعیت کشور است.کشور تحریم باشه پول بی ارزش میشود.مردم هجوم میبرند کالا خرید میکنند.زمین خودرو سکه. شبیه ونزویلا.ایران. ربطی به بورس کالا ندارد.فقط عرضه اونجا زیاد باشد همه چی درست میشود.بقیه اش با ارز است که وظیفه بانک مرکزی و دولت است.
بورس کالا شده «حراجی دولت»!
بورس کالا محلی برای دلالی خودرو و افزایش قیمت آن کدوم کشور درست دنیا ماشین معمولی را تو بورس می فروشه که شما دومیش باشید
تنها مخالفان عرضه خودرو در بورس کالا دلالان خودرو افرادی هستند که این عرضه جلوی رانت آنها را می گیرد.در مورد عدم عرضه خودرو در بورس قضیه از اونجایی شروع شد که شاهین ۵۰۰ میلیونی تو بازار آزاد تو بورس کالا به دلیل عرضه زیاد ۳۴۰ میلیون خریدار نداشت! بله دقیقا از همینجا شروع شد
و قضیه دوم و نگرانی ها از اونجایی شروع شد که شاهین ۴۰۰۰ تا بود نصفش معامله شد و با قیمت پایه و دنا پلاس ۵۰۰۰ تا قطعا بسیار پایبن تر از قیمت بازار آزاد در بورس کالا معامله میشد و همین دلالان رو براشفته کرد و دست به کار شدن!!
جا داره از وزیر اقتصاد به خاطر حمایت قاطع از ساز و کار شفاف عرضه خودرو در بورس کالا تشکر کنیم
قطعا اثرات مثبت مخالفت با دلال‌پروی و توزیع رانت در آینده در صنعت خودرو عیان خواهد شد
وقتی دولت به جای تمرکز روی سیاست های اقتصادی و زیرساخت های اقتصاد وارد بازار شود دیگر بیش از این نمی توان انتظار داشت ای کاش حداقل دولت سواد دخالت در بازار را داشت اما متاسفانه سواد اینکار را هم ندارد و فقط دهها نهاد تشکیل شده اند که هر کدامشان حرف جداگانه می زنند و هیچکدامشان همدیگر را قبول ندارند و مشخص نیست که فرمانده کیست
واردات بدون قید و شرط خودرو چاره ساز بازار خودرو است و شرکت های خودرو داخلی که فقط شامل ایران خودرو و سایپا است تا وقتی این شرایط برای آنها مهیا باشد همیشه بازار را تشنه نگه می دارند

آقایان می خواهند خودرو را از بورس کالا خارج کنند اما فکر نمی کنند که شرکت های خودروساز زرنگ تر از آنها هستند و اولا بقدر کافی خودرو با قیمت بالا پیش فروش کرده اند تا مشغول ساخت آنها شوند و ثانیا خودرو های بعدی را قطره چکانی وارد بازار می کنند تا با تشنگی بیشتر بتوانند از روش های مخفی و رانتی خودروهای خودشان را بالاتر بفروشند

اما اگر واردات خودرو براحتی انجام شود شرکت های خودروساز خود را در رقابت می بینند و در رقابت مجبور هستند که خودرو های باکیفیت با قیمت مناسب تحویل مردم دهند
نشد که اینها یک تصمیم بگیرند و به سرانجام برسانند کشور تبدیل به آزمایشکاه شده و همه چیز با سعی و خطا جلو می ره
مگر قبلا پیش بینی نمی کردید که امکان داره خودرو در بورس کالا با تقاضای بالا ارائه شود
حالا مگر از جیب شما مجلسیان و یا جیب دولت وارد ایران خودرو و سایپا می شود؟
آقا از جیب مردم و دلال وارد جیب خودروساز می شود و هر کس دوست ندارد خودرو نخرد
اگر دولت به وظیفه خودش عمل کند و واردات خودرو را آزاد بگزارد مطمئن باشید صاحب همان جیب هایی که پول اضافه به ایران خودرو واریز کردند پشیمان می شوند
مگر اینکه جریان مافیا بخواهد جلوی واردات خودرو را بگیرد و یا انحصاری کند
ریال بی ارزش است و جریان نقدینگی سرگردان در کشور بالا است
مردم تشنه خرید خودرو و سکه و دلار و مسکن هستند
چه کسی می تواند این نقدینگی را از دست مردم که حاضرند ارزان در اختیار دیگران بگزارند جمع کند
یقینا دولت البته دولتی که تعهد داشته باشد پول چاپ نکند تا نقدینگی مضاعف وارد جامعه نشود
بورس و خودرو و طلا و سکه و مالیات و املاک و ... بالایی در دست دولت است و دولت براحتی می تواند جریان نقدینکی را در کشور کاهش و تورم را پایین بکشد
تو این مملکت سرمایه دارها که در بدنه دولت هستند و در همه شرکت های خودرو سازی سهام دارند برا این ملت بیچاره تصمیم می گیرند خودشون رو گنج مملکت خوابیدن ملت رو درک نمی کنند...
نمونش وزیر اقتصاد و قائم مقام وزیر صمت از بورس حمایت می کنند چون خودش صاحب همین سازمان بورس هستند...
من کارگر توان خرید خودرو از کارخانه رو ندارم چه برسد به بورس که به قیمت بازار آزاده... بورس بهشت دلالان و سرمایه داران برای خرید خودرو با چند میلیون کارت اون بیچاره که توان خرید خودرو ندارم اجاره می کنه برین سطح شهر ببینید...
همین عرضه خودرو در بورس باعث شده قیمت خودرو در بازار ازاد 100درصد گران شود
بورس یعنی خالی کردن جیب مردم بورس یعنی دزدی قانونی
آخه مگه فقط خودرو گران شده چرا کسی نمیگه چرا اینهمه خودروسازان داخلی در ضرر هستند چرا فقط دو خودرو ساز بزرک ایران حق ندارند قیمت ها را واقعی کنند آیا بخاطر عده ای نیست که هر ی مدت حواله خودرو می‌گریند و با رانتی که داره کلی سود می‌کنند
کافی است دولت همه ی مبلغ اضافه بر قیمت کارخانه را از خودروساز ، بعنوان مالیات اخذ کند .
اینبار با واریز این مابه التفاوت به حساب دولت اونی که مزش به دهنش گیر می کنه دولته و اگه قراره مهندسی قیمت کنه دیگه واویلا ...
بیچاره قشر کارگر.عزمش جزم کرده برای خرید یک پراید اون هم دیگه با این حقوق وبااین ماه فعلا محال است
اگر هدق کلی رسیدن خودرو به مصرف کننده واقعی باشه خب صدها راه حل وجود دارد مثل ممنوعیت قروش تا سه سال و امثالهم اما اگر هدف دست کردن توی جیب مردم باشه همین بورس روش خوبیه!
فقط میتونم بگم حقمونه ،برید تو صف برای خرید و ظلم به همدیگه ،میمردید اگه دو ماه این لگن هارو نخرید
مافیای خودرو سازی تو کشور قیمتها رو بصورت کاذب تو کشور برده بالا وزارت صمت نمایندگان مجلس و بقیه رو هم گرفته تو دستش و جیب این مردم بدبخت رو خالی میکنه . کسی هم فریادرس نیست
عزیزان دلال خیلی آتیش گرفتین از بورس کالا
خیلی سختتونه حق دارین
دلالیتون تموم میشه
اگر واقعا بخواهید قیمت و کیفیت ماشین را درست کنید باید واردات ماشین ازاد بشود با دادن عوارض و مالیات پایین تا کارخانه تولید ماشین کیفیت ماشین های خودشان را استاندارد کنند و همچنین خدمات پس ازفروش ؟در غیر اینصورت همیشه در ساخت ماشین درجا خواهیم زد و همیشه مونتاژکار خواهند ماند؟؟؟و تولیدات بی کیفیت؟؟به کره جنوبی یک نگاه بیندازید چی بود و چی شده است؟؟در همه زمینه ها؟؟؟
تا کی باید این رانت و انحصار خودرویی وجود داشته باشد مردم دیگه خسته شده اند واردات خودرو باید توسط هر شخص حقیقی آزاد شود تا هر کس بتونید حداقل در طول عمر خویش یک خودرو وارد کند
مافیایی وتحریم
اینجا هرکی زورش بیشتر برسه بیشتر جیب مردم رو خالی میکنه که در راسشون دولت و خودروسازهاش هست.قانون هم تعطیل
ماشاله به قدرت مافیای خودرو.
یک پیشنهاد به مسئولین :خواهشا دزدی نشود.اختلاس نشود،رانت نشود.ممنون
مخالفان عرضه خودرو بورس کالا
سازمان بازرسی: نباید خودرو در بورس عرضه شود
وزارت صمت: فعلا خودروی جدیدی در بورس عرضه نخواهد شد
درخواست رئیس سازمان بورس از وزیر اقتصاد چه بود؟
خاندوزی پاسخ داد: عرضه خودرو در بورس کالا را ادامه دهید
..... از برکات دولت مردمی جناب رئیسی با 7 هزار صفحه برنامه.............
اینکه افرادی که از سال 98 ماشین خریدند نمی تونن خرید کنن از بورس خیلی بی منطق هست، 4 سال پیش یه پراید خریدم به قیمت کارخانه که اون موقع هم قیمت بازار بود، الان کلا حق خرید ماشین ندارم ،یعنی چی واقعا
فعلا که تو بورس دویست میلیون ارزانتره همین رو می خوان از بین ببرند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست