بازدید 15195

پیام نامناسب شهرداری به مردم درباره بحران وسیع آب!

اگر بحران آب در تهران جدی گرفته شود، تا حد زیادی در بسیاری از نقاط کشور جدی گرفته می‌شود و برعکس، اگر مورد غفلت قرار گیرد، احتمال غفلت از این بحران در سراسر کشور زیاد است؛ وضعیتی که متاسفانه روی ناخوش آن در حال اجراست، به این صورت که ظاهرا هیچ نشانه‌ای از کمبود آب در تهران دیده نمی‌شود تا جایی که حتی از راه رسیدن موج سرما موجب نشده کاهش آبیاری گیاهان فضای سبز شهری کاهش بیابد!
کد خبر: ۱۱۵۰۲۴۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۴ 13 November 2022

پیام نامناسب شهرداری به مردم درباره بحران وسیع آب!«ذخایر آبی پایتخت کشور تمام شد!» این تیتری است که ظاهرا تا منتشر نشود، کسی به خودش نمی‌آید و تغییری را شاهد نخواهیم بود!

به گزارش «تابناک»؛ دومین ماه از سال آبی ۱۴۰۱/۱۴۰۲ در حالی به پایان نزدیک می‌شود که وضعیت بارندگی در بسیاری از مناطق کشورمان بحرانی است و آن گونه که مسئولان تاکید دارند، بحران در یک قدمی بسیاری از شهر‌ها و جمعیت بزرگی از هموطنان مان قرار دارد و در صورت تداوم وضعیت موجود، به زودی در ابعاد وسیع بروز و نمود خواهد یافت.

آن گونه که گزارش‌های رسمی تاکید دارد، ذخیره آبی سد‌های کشور به ۳۷ درصد رسیده و این سخن معنایی ندارد، جز به صدا درآمدن زنگ هشداری بزرگ برای کشور؛ هشداری که البته در برخی نقاط بسیار جدی‌تر است، از جمله در نزدیکی کانون‌های بزرگ جمعیتی مانند کلانشهر پایتخت که تقریبا ۱۵ درصد جمعیت ایران را در خود جای داده است.

پیام نامناسب شهرداری به مردم درباره بحران وسیع آب!

دورنمای کاهش بیشتر ذخایر آبی در تهران زمانی هراس آور‌تر می‌شود که بدانیم بر اساس محاسبات صورت گرفته، ذخایر آبی سد‌های تهران در پایان سال آبی ۱۳۹۹/۱۴۰۰ حدود ۴۰ درصد بیشتر از ذخایر آبی این سد‌ها در پایان سال آبی ۱۴۰۰/۱۴۰۱ بوده است و در سال آبی جدید هم (۱۴۰۱/۱۴۰۲) که از ابتدای مهرماه آغاز شده، بهبودی در اوضاع ایجاد نشده است.

وضعیتی که مهیب‌تر می‌شود اگر بدانیم کلانشهر‌های پرجمعیت تبریز، اصفهان و مشهد هم با کمبود شدید آب مواجه هستند، اما تهران در راس همه استان‌های کشور از نظر کمبود آب قرار دارد و به رغم واقع شدن در حاشیه رشته کوه مرتفع البرز، ذخایر آب در پشت ۵ سدی که تامین آبش را عهده‌دار هستند، کفاف کمتر از ۳ ماه دیگر را می‌دهد!

درباره شهری سخن می‌گوییم که سوای پایتخت سیاسی، به نوعی پرچمدار همه امور در کشور است و هر فعل و انفعالی در آن، به سرعت در سراسر کشور بازتاب می‌یابد و سرلوحه امور قرار می‌گیرد؛ چه امور مثبت و چه غفلت‌ها و اشتباهات! شهری که اگر شهرداری اش تصمیم بگیرد کرکره مغازه هایش را رنگ کند، موجی از رنگ آمیزی کرکره‌های مغازه‌ها در کشور به راه می‌افتد!

تعداد بازدید : 1193
بلوار کشاورز در قلب پایتخت؛ هفته قبل

با این یادآوری نیاز به گفتن نیست که اگر بحران آب در تهران جدی گرفته شود، تا حد زیادی در بسیاری از نقاط کشور جدی گرفته می‌شود و برعکس، اگر مورد غفلت قرار گیرد، احتمال غفلت از این بحران در سراسر کشور زیاد است. وضعیتی که متاسفانه روی ناخوش آن در حال اجراست، به این صورت که ظاهرا هیچ نشانه‌ای از کمبود آب در تهران دیده نمی‌شود.

اوضاع در پایتخت آنقدر عادی است که حتی آبیاری چمن‌های اطراف بزرگراه‌ها کاهش نیافته و پایان یافتن فصل گرم و از راه رسیدن موج سرما هم موجب نشده که آبیاری فضای سبز شهری کمتر شود، چه برسد به تدابیری ویژه برای دور کردن خطر بی آبی از این شهر پرجمعیت! گویی همه چیز مهیاست تا تیتر پایان آب در تهران مخابره شود و یکباره همه شوک زده شوند.

وضعیتی عجیب که حتی مانع می‌شود پیام قطع اشتراک آب مشترکان بسیار مصرف به گوش عموم شهروندان برسد، چون حتی جریان آب در جوی‌های شهر متوقف نشده و یافتن نشانه‌ای از بحران پیش رو در تابلو‌های شهری هم تقریبا راه به جایی نمی‌برد. آن هم در شرایطی که می‌دانیم کمبود برق موجب شده بود ساعت کاری ادارات تغییر کند و استفاده از کولر‌ها محدود شود.

تعداد بازدید : 616

پیامی ناخوش که به طور ویژه شهرداری در مخابره آن به عموم نقش به سزایی ایفا می‌کند؛ مجموعه‌ای که سوای بهره مندی از منابع آب شهری به قیمت ارزان و بدون محاسبه دقیق، مصرف کننده منابع آب زیرزمینی هم هست و خطر رو به گسترش آب هم موجب نشده تکانی به خود دهد و اقداماتی در راستای کاهش مصرف را در دستور کار قرار دهد.

اقداماتی متنوع که می‌تواند از جلوگیری از برداشت آب و مصرف آن شامل شود تا تدابیری بنیادین‌تر مثل تغییر گیاهان فضای سبز شهری؛ تغییری از جنس حذف چمن کاری وسیع در گوشه گوشه شهر و جایگزینی آن با پوششی که با کم آبی این روز‌های کشورمان تناسب دارد و به مردم این پیام را می‌دهد که آب کم است؛ آنقدر کم که نمی‌شود شهر را با چمن بزک کرد و چشم انتظار بحرانی بود که وسیع است و فاصله زیادی تا رسیدن ندارد!

تعداد بازدید : 1193
همان مختصات قبلی؛ امروز!

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۰
ای بابا اینکه روال تازه ای نیست. اگه غیر از این بود تعجب می کردیم...
در سیستم شهرداری قانون فقط برای مردم طراحی شده . در بزرگراه کردستان بیش از ۱۰۰ درخت کهنسال چنار بخاطر عدم آبیاری در امسال خشک شد ..آنوقت یه درخت در منزل شما خشک بشه میلیمتری جریمه میکنن خلق الله رو
تمام این کارها در کنار محاسبه نرخ آب به قیمت جهانی آب شرب برای ثروتمندانی که بیش از ۱۰ برابر الگو مصرف میکنند
نه بابا ..
فقط حرف و شعار ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اقدام ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
منابع طبیعی و امکانات شهری بسیاری از شهرهای بزرگ مانند تهران جوابگو همین جمعیت فعلی نیست اضافه کردن خانه و جمعیت بیشتر به این شهرها اشتباه بزرگی است و مردم با آلودگی هوا و کمبود آب و ..... تاوان آن را پرداخت می کنند
ایران هزاران سال خشکسال بوده مربوط به امسال و پارسال نیست، ابداع قنات و مدیریت آب از قدیم انجام میشد ولی بیسوادی مدیران امروز که فقط منتظرباران نشستن باعث این وضعیت شده، چرا یک کشور عربی که از ما خشکسال ترن مشکل کم آبی ندارن؟
من بارها دیدم در فصل گرما دقیقا وسط گرما به گیاهان و فضای سبز شهر آب میدهند. این کار علاوه بر آسیب زدن و سوزاندن گیاهان باعث تبخیر بیشتر آبهای آبیاری شده میشود. بهترین زمان آبیاری فضای سبز پس از غروب آفتاب است و آب به مرور جذب گیاهان میشود. در ضمن آبیاری توسط شهرداری بیشتر به صورت غرق آبی است که باعث اتلاف آب چاه و ... میگردد. دوستان شهرداری با این همه بودجه و درآمد چرا از آبیاری قطره ای استفاده نمی کنید؟ پول برای سمینارهای بی خاصیت دارید برای این کار ندارید؟
هنوز در خیابانهایی در نیرو هوایی ساختمانهای قدیمی و برخی آپارتمان ها علاوه بر استفاده از شهری از آب لوله های آبیاری فضا های سبز با لوله فرعی بطور علنی استفاده می کنند .حتی لوله فرعی می کشند برای استفاده مغازه داران مثل خیابان دهقان
لطفا تابناک عزیز دو موضوع مهم رو در بحث آب پیگیری بفرمایید اول استفاده از روان آب های قنوات تهران که در جویها تبدیل به فاضلاب میشود و بعد ممنوعیت ساخت استخر در منازل و حذف استخرهای موجود
عده ایی جز غر زدن کار دیگه ایی بلند نیستند . اب نیست . باران نمی باره . کمبود شدیداب داریم ..... هم مردم باید رعایت کنند و هم مسولین حقوق بگیر از دولت باید بیشتر و بیشتر و بیشتر برای مردم کار کنند
به سه ماه نمیرسه وای از خونه تکونی اخرسال....
یه سری به یوسف آباد بزنید. خیابان اسدآبادی. دوستان کارواش هستند که از آب جوی که برای آبیاری درختان استفاده میشود برای شستن خودرو استفاده میکنند! حالا اینکه گند میزنند به خیابان و باز شدن چاه فاضلاب و خطرهای دیگر! سالهاست هم هستند و چشمان تیزبین شهردای اصلا اونها را نمی بینیه! حالا شما فکر کن من یک پنجره رو رنگ کنم. فرداش مامور شهرداری میاد دم در!
به همه اینها اضافه کنید ساخت وسازهای برجها و مجتمع های تجاری با آب شرب!به خیابان طالقانی و فلسطین یه سری بزنید.
سلام خدا قوت حدود 16 سال هست روی بحران آب در ایران و خاورمیانه و کالیفرنیا کار میکنم فیلم های تهیه شده روی سایت آپارات ببینید طرح آذرگیل تاتلی سو برای احیای دریاچه ارومیه دادم به مرکز پژوهش های مجلس و ستاد اقتصاد مقاومتی ومجری طرح انتقال آب خزر و ... با و وزارت نیرو از دوره مهندس فتاح هستم


شما آدم تشنه پیدا کن من نیاز آبی کالیفرنیا خاورمیانه و مشکل سد النهضه برای مصر و سودان مجانی فراهم کنم
شهرداری رو ولش کن...من به شما پیشنهاد میکنم یه گزارش از عملکرد وزارت نیرو در نحوه مدیریت آب سد های تهران داشته باشین!
آخر هفته قسمت شد یه سفر به سمت شمال از جاده چالوس بریم... رودخانه کرج در ابتدای جاده بسیار پر آب بود که نشان از بارش های خوب و پر آبی میداد. اما وقتی به سد امیرکبیر رسیدیم متوجه شدیم نه تنها از بارش و پرآبی خبری نیست که دریاچه حداقل 20 متر افت تراز داره و حتی رودخانه در بالادست هم رمقی برای پرکردن دریاچه نداشت!
حالا سوال اینجاست که وقتی به قول خودشون تهران تا 100 روز دیگه فقط آب داره چرا باید دریچه های سد باز بشن و پایین دست رودخانه پر آب و خروشان باشه در حالی که بالادست آورده ای در حد نصف خروجی هم نداشت!! چرا باید این آب هدر بره؟ چرا دریچه سد رو باز میکنن وقتی آب نیست!؟
اینو به عنوان یه کارشناس آب گفتم و خواهش میکنم از وزارت خونه پیگیری کنید!
مسیر هر روز من خیابان فاطمی ضلع شمالی پاک لاله و موزه فرش هست و من هر روز شاهد آبیاری درختان فضای سبز موزه فرش هستم به میزانی که در پیاده رو نمشود راه رفت . این فواره ها آب رابیشتر بیرون میریزند تا پای درختها و فضای سبز . اصلا معلوم نیست این آب چند ساعت رها شده به حال خودش که مردم مجبورند به جای رد شدن از پیاده رو از وسط خیابان عبور میکنند.
منتظر تکذیبیه آقای زاکانی باشید
منتظر تکذیبیه آقای زاکانی باشید
تنها راه استفاده صحیح از آب برایه مردوم گران کردن آب وبرای مسولان تعویض آکها وگمار دن افرادی در امور آب که مرتبط با این رشته درس خوانده اند واطلاعات دارند
در منطقه 7 خیابان پلیس فشار آب بسیار کم شده است و آب حدود نیمه شب کاملا قطع می شود فشار آب بقدر کم شده که امکان دوش گرفتن برای طبقات 3 به بالا و جود ندارد برخی ادعا می کنند که برداشت بی رویه اب مجموعه قصر باعث کاهش فشار آب شده است و پی گیری که کردیم گفتند برای پر کردن مخازن اب است که نیم شب آب قطع می شود سوال چرا فشار اب در مناطق دیگر از جمله مناطق بالای شهر کاهش پیدا نکرده ولی در منطقه که مرکز شهر است اینقدر کم شده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست