صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با تحولات هسته ای

هشدار جوزف بورل: برجام را نجات دهید و از یک بحران خطرناک جلوگیری کنید/ آمریکا: پیشنویس توافق روی میز است/ امیرعبداللهیان: ایران برای حصول توافقی پایدار و قوی کاملا جدی است

در حالی که روزنه های امید برای احیای برجام در حال بسته شدن است، تحرکات، هشدارها و توجهات جدیدی به این مسئله از سوی مقامات اروپایی، ایرانی و آمریکایی معطوف شده است. در همین راستا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز از قدرت‌های جهانی خواست برای نجات برجام اقدام کنند.
کد خبر: ۱۱۳۱۸۶۳
| |
111860 بازدید
|

هشدار جوزف بورل: برجام را نجات دهید و از یک بحران خطرناک جلوگیری کنید/ آمریکا: پیشنویس توافق روی میز است

بین الملل تابناک: در حالی که روزنه های امید برای احیای برجام در حال بسته شدن است، تحرکات، هشدارها و توجهات جدیدی به این مسئله از سوی مقامات اروپایی، ایرانی و آمریکایی معطوف شده است.

در همین راستا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز از قدرت‌های جهانی خواست برای نجات برجام اقدام کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران از آماده شدن و ارائه پیش‌نویس مصالحه‌ای برای جلوگیری از وقوع یک «بحران خطرناک» به طرف‌های گفتگو خبر داد.

بورل در این یادداشت تصریح کرده که اجرای کامل توافق هسته‌ای برجام به شدت تحت تأثیر خروج «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از برجام و پیگیری سیاست یکجانبه «کمپین فشار حداکثری» قرار گرفته است.

او در بخش دیگری از این یادداشت یادآوری کرده که فشار حداکثری شکست خورد. بورل می‌نویسد: «فشار حداکثری شکست خورد. همزمان، علی‌رغم حداکثر تلاش از سوی اعضای باقی‌مانده [در برجام] مردم ایران از عواید کامل رفع تحریم‌ها محروم ماندند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه به تلاش‌های ادعایی خود برای هدایت مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین اشاره کرده است.

او نوشته است: «بعد از ۱۵ ماه مذاکرات فشرده و سازنده در وین و تعاملات بی‌شمار با طرف‌های برجام و آمریکا من به این جمع‌بندی رسیده‌ام که فضای برای مصالحه‌های مهم اضافی به پایان رسیده است. من اکنون روی میز متنی گذاشته‌ام که در آن، رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده‌اند.»

او در ادامه مدعی شده است: «این متن، بهترین توافقی است که من به عنوان تسهیل‌کننده مذاکرات آن را ممکن می‌بینم. توافق بی‌نقصی نیست اما در آن به همه عناصر ضروری پرداخته شده و در بردارنده مصالحه‌های سخت حاصل‌شده توسط همه طرف‌ها است.»

جوزپ بورل در ادامه از همه طرف‌ها خواسته این فرصت را غنیمت شمرده و به مذاکرات اجازه موفق شدن بدهند. او نوشته است: «لازم است برای مغتنم شمردن این فرصت برای موفقیت، تصمیم‌های لازم گرفته شوند. من هیچ جایگزین جامع یا موثر دیگری را در دسترس نمی‌بینم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کشمکش‌های داخلی سیاسی در داخل آمریکا در خصوص برجام هم اشاره کرده و نوشته است: «می‌دانیم که برجام با توجه به نزدیک شدن انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره همچنان در واشنگتن از لحاظ سیاسی مسئله‌ای قطبی است.»

او اضافه کرده است: «این توافق ممکن است به همه نگرانی‌های آمریکا در خصوص ایران نپرداخته باشد. اتحادیه اروپا در خصوص نگرانی‌هایی که فراتر از مسئله هسته‌ای هستند نظیر مسائل حقوق بشر و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران [با آمریکا] هم‌نظر است. ما مدام این مسائل را در رایزنی‌های دوجانبه با ایران مطرح می‌کنیم.»

او اضافه کرده است: «برجام به این مسائل نمی‌پردازد و قرار هم نبود این کار را انجام دهد. با وجود این، این توافق این مزیت را داشت که برنامه هسته‌ایِ رو به توسعه ایران را تعدیل کرد و آن را به روی بازرسی‌ها و نظارت‌های موشکافانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گشود.»

جوزپ بورل درباره حساسیت‌ها در تهران درباره برجام نوشته است: «این را هم می‌دانیم که در تهران بعد از تجارب منفی سال‌های اخیر تحفظ‌های مهمی بر سر اجرای کامل توافق وجود دارد. با وجود این، توافقِ روی میز، عزم همه طرف‌های برجام برای اطمینان از دوام‌پذیری آن را نشان می‌دهد و از جمله شامل تعهد جو بایدن و آمریکا در این زمینه است. در نتیجه، این توافق از حفاظ‌های بهتری در برابر اقدامات یکجانبه برای تضعیف آن برخوردار است.»

وی در ادامه مدعی شده است: «به سرانجام رساندن توافق، مزایای اقتصادی و مالی قابل توجهی به همراه خواهد داشت، ضمن آنکه امنیت منطقه‌ و جهان را هم تقویت خواهد کرد. رد کردن آن، موجب زیان از این دو لحاظ خواهد بود.»

جوزپ بورل در پایان خاطرنشان کرده است: «اکنون وقت اتخاذ تصمیم‌های سریع برای به سرانجام رساندن مذاکرات وین بر مبنای متن پیشنهادشده من و بازگشت فوری به اجرای کامل برجام است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شده چنانچه توافق مورد قبول واقع شود «یک بحران هسته‌ای خطرناک» در انتظار خواهد بود. او گفته است: «مسئولیت مشترک ما است که توافق را به سرانجام برسانیم.»

واکنش آمریکا به مواضع بورل

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالی درباره اظهارات هماهنگ‌کننده مذاکرات هسته‌ای در زمینه چالش‌ها و فرصت‌های روند احیای توافق هسته‌ای پاسخ داد.

به گزارش وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا ارزیابی اخیر جوزپ بورل از وضعیت مذاکرات احیای توافق هسته‌ای مبنی بر این که دیگر فضایی برای مصالحه در این زمینه وجود ندارد و به نوعی پایان این مذاکرات را اعلام کرده است، برای دولت جو بایدن قابل قبول است یا نه، گفت: ما قرار نیست به طور علنی مذاکره کنیم. آنچه می‌توانم بگویم، این است که ما در حال بازبینی پیش‌نویس تفاهم‌نامه بر سر بازگشتی دوجانبه به اجرایی کردن کامل برجام[توافق هسته‌ای] هستیم که نماینده ارشد اتحادیه اروپا[جوزپ بورل] آن را در اختیار ما، ایران و دیگر شرکای برجام گذاشته است. ما واکنش‌مان را مستقیما با اتحادیه اروپا در میان خواهیم گذاشت.

پرایس ادامه داد: اما همان طور که قبلا گفتیم، طرحی کلی از چیزی که به تصور ما توافقی خوب است و آماده پذیرفتن آن بوده‌ایم، از ماه مارس روی میز است و ما می‌دانیم مبنای این متن جدیدی که آقای بورل به آن اشاره کرده، همان پیش‌نویسی است که از مارس آماده بوده است. ما در حال بررسی تغییراتی هستیم که از سوی اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است؛ در کوتاه مدت به آن پاسخ خواهیم داد و امیدواریم ایران هم سرانجام از فرصتی که مدتی است پیش روی آن قرار دارد، استفاده کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا بازه زمانی مشخصی برای پاسخ‌ دادن دو طرف وجود دارد، بیان کرد: فکر می‌کنم در یادداشتی که آقای بورل منتشر کرده، دیده‌اید که او اشاره‌ای به یک بازه زمانی نکرده است. در بررسی طرح پیشنهادی او سرعت عمل بالایی به خرج خواهیم داد. متوجه اهمیت زمان هستیم.

او در ادامه، این موضع دولت آمریکا را تکرار کرده و گفت، تا زمانی که بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام در راستای منافع ملی آمریکا باشد، واشنگتن همچنان به دنبال بازگشت به این توافق و احیای آن خواهد بود.

جو بایدن با پیروزی در انتخابات مقابل ترامپ در سال گذشته، مذاکرات غیر مستقیم با ایران را جهت بازگشت دوجانبه به توافق، در چارچوب مذاکرات وین از سر گرفت. این مذاکرات که دور آخر آن میان ایران و آمریکا با تسهیل‌گری اتحادیه اروپا در قطر انجام شد، تا کنون به نهایی شدن توافق منجر نشده است.

حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران پس از انجام این گفت‌وگوها در قطر بیان کرد: ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم و برخلاف برخی از ادعاهای طرف آمریکایی، هیچگونه مطالبه زیاده‌خواهانه و هیچگونه مطالبه فرابرجامی مورد ادعای آمریکا را نداریم.

وزیر امور خارجه گفت: مطالبات ما کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ است و اگر در حوزه‌ای طرف آمریکایی احساس می‌کند موضوع فرابرجامی است ما در گفت‌وگوها به طرف آمریکایی تأکید کرده‌ایم که این کشور می‌باید هر آنچه را مانع نفع اقتصادی ایران از برجام می‌شود، بردارد. ما در رایزنی‌های اخیر بر یک موضوع اساسی تمرکز کردیم و آن بحث تضمین موثر از سوی آمریکا در حوزه‌های مرتبط با هر آن چیزی است که بخواهد نفع اقتصادی ایران از برجام را تحت تأثیر قرار دهد و مطالبه و خواسته ما زیاده‌خواهانه نیست.

امیرعبداللهیان: ایران برای حصول توافقی پایدار و قوی کاملا جدی است

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان در خصوص مسائل دوجانبه و برخی موضوعات منطقه ای و بین المللی به صورت تلفنی گفتگو و تبادل نظر کرد.

امیرعبداللهیان درباره آخرین تحولات گفتگوهای وین با اشاره به ابتکارات طرف ایرانی برای بازماندن پنجره دیپلماسی تاکید کرد: مرحله نهایی توافق به دو مؤلفه واقع بینی و انعطاف پذیری طرف آمریکایی بستگی دارد و جمهوری اسلامی ایران برای حصول توافقی پایدار و قوی کاملا جدی می‌باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران برای امنیت انرژی و امنیت غذایی در جهان اهمیت قائل است و با درک مسائل و مشکلات کنونی انرژی در جهان، تاکنون ابتکارات مختلفی داشته است.

بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان نیز در این گفتگوی تلفنی، با اشاره به ارزیابی وی از طرفهای مختلف مذاکره کننده در وین، دیدگاه کشورش در خصوص ضرورت نیل به توافق در مذاکرات هسته ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما معتقدیم که همه طرف ها خواستار رسیدن به توافق نهایی هستند و فرصتی طلایی برای رسیدن به یک توافق فراهم شده است.

وزیر امور خارجه عمان خاطر نشان کرد: عمان همواره از حصول توافق نهایی در مذاکرات وین و خواسته‌های مشروع ایران حمایت می‌کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۸۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تو رو خدا برجام رو نجات ندین ما ببینیم این آمریکا چه غلطی می اونه بکنه غیر از خرابکاری که تا حالا کاری نکرده این از ایران این از عراق اون از افغانستان اون از ویتنام
پاسخ ها
نسیم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تا روسیه هست برجامی در کار نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
دیگه چه غلطی قراره بکنه؟ مگه تو ایران زندگی نمیکنی که درک کنی چه غلطهایی میتونه بکنه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
بدون برجام و اف ای تی اف ما نمی توانیم واکسن وارد کنیم و نمی توانیم نفت بفروشیم
FATF
و برجام تنها راه است
ناشناس
| Philippines |
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
امریکا باید جریمه بشه و تاوان کاری را که ترامپ و جمهوری خواهان کردند را پس بده . اول تضمین بده که دوباره زیرش نزنه که این را باید سنا و مجلس نمایندگان تصویب کنند که مشکل اوناست دوم جریمه مالی این چند سال تحریم را پس بده سوم ایران باید حق داشته باشه اندازه نیازش اورانیوم را به هر اندازه و هر خلوصی که احیاج داره فراوری کنه چهارم تمام اورانیومی که ایران تا حالا فراوری کرده با هر درصدی تحت نظارت اژانس در ایران انبار بشه برای احتیاط .چون ادم عاقل از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تا افرادی با افکار تو در جامعه باشند مردم و کشور رنگ آرامش آسایش را نخواهند دید ، یک مشت جنگ طلب ِ
اکبر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
به نظر میاد از کاسبان تحریم هستی گرنه کسی که ضرر میکند مردم ایران هستند نه امثال شما ومسولین وامریکا
ناشناس
| Canada |
۰۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
سو مدیریت در کشور بیداد می کند، اگر مملکت بر منوال عقل و تخصص پیش می رفت و شایسته گرایی مبنای کار بود به جای‌ تهمت های بی جا این حال و روز ما نبود. مثلا افغانستان و عراق رو می زنید کره و ژاپن رو هم ببینید. انصافااگر شایسته سالاری حاکم بودچند درصد مدیران الان باید سرکار بودند؟! همین به نتیجه نرسیدن برجام همین تحریم های طولانی مدت همه اش از بی درایتی مسولین ماست. گیرم فردا ما خودکفا شدیم مابرای خودمان نباید تولید کنیم باید صادرات کنیم ظرفیت های صادرات به واسطه تحریم هامحدود هست. یکبار برای همیشه دشمنی با دنیا رو کنار بگذارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
اکبر یه کاسب تحریم یاد گرفتی هی بلغور کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
ببند برجام تموم شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
ایران نمیخواد توافق بشه چون در صورت توافق، کاسبای تحریم که مسوولین هستن از سودشون کم میشه و برای بیسوادی و گند زدن به مملکت دیگه بهانه ندارن
پاسخ ها
طاهری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
چقدر حال بهم زنید شما با این نظراتتون .. همشم همین رو میگید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
برجام و توافق اگر اثرش دستیابی به سود اقتصادی نباشد و تحریم ها از بین نرود چه سودی دارد؟
برجام زمان روحانی نیز تنها مایه رکود و اتنتظار شد
گرنه طبق آمارها تولید ناخالص ملی یا GDP
به زمان دولت احمدی نژاد که تحریم بود هم باز نگشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
توافق بشه چیزی درست نمیشه مشکل کشور بانکها و نقدینگی سرگدان است تا سه سال دیگه مادر بیشتر بخشهای مهم خودکفا میشویم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تا امثال برجام پرستها در ایران هستند ایران هیچوقت درست نمیشه. هر چند سال یکبار اروپا و آمریکا سر سیاسیون ساده ما رو شیره می‌مالند ولی هیچوقت درس عبرت نمی‌گیریم. هیچوقت نمی‌خوایم بفهمیم مشکل غرب با ما سر مسئله هسته ای نیست! پایه و اساس تمدن غرب، بر پایه غارت و کشتار سایر ملل هست و تکبر و خود برتر بینی اونها باعث میشه اجازه ندن بقیه دنیا رنگ پیشرفت رو ببینند. کمی عقل داشته باشیم و مثل شیرین عقلها نظر ندیم و منافع کشور رو درنظر بگیریم نه منافع غربیها رو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
این یعنی چی که طرفین مذاکره میخوان برجام نمیره ولی نمیشه ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تمام این ناشناس ها یی که نظر به نفع دشمن دادن همه یا از آلبانی هستند یا از اسرائیل اگر نه هیچ وطن پرستی به نفع دشمنش هیچ نظر ویا کاری انجام نمیده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
تو خودت رو گول بزن‌وفکر کن از آلبانی و اسرابیله !
ناشناس
|
Romania
|
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
امیرعبداللهیان ظاهرا فقط یک جمله را بلد است و آن هم «ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم» است. خب این یعنی چه؟ گذاشتن همه تقصیر شکست برجام بر گردن طرف های دیگر چیزی بجز رفع مسئولیت برای او و تیم ناتوان و برجام ستیزش نیست. مرد حسابی، کشور زیر فشار تحریم ها لِه شده و تو بجز شیرین زبانی و فرافکنی کاری نمی کنی! حتی تو و تیمت اسم «برجام» را به زبان نمی آوردید و با عنوان ساختگی و خلاف واقع «مذاکرات رفع تحریم ها» بهش اشاره می کنید! میترسید نمازتان باطل بشه؟ تو که خودت و تیمت اینقدر با برجام دشمن بوده و هستید چرا این مسئولیت را قبول کردید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
شما هم خبرهای شبکه های معاند رو بلغور کن
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
برجام از نظر اقتصادی هم به ضرر ماست. این برنامه غربه که هر مدت یکبار وارد برجام بشه و دوباره خارج بشه تا اقتصاد ایران بی ثبات بمونه. الان ده ساله که خیلی از سرمایه گذاران داخلی هم نمیدونن که باید با توجه به شرایط تحریم کار کنند یا شرایط بدون تحریم. این به سرمایه گذاری ضربه میزنه.
در ضمن ورود ناگهانی دلارهای نفتی باعث میشه بیشترشون صرف کالاهای مصرفی بشه نه سرمایه گذاری.
پاسخ ها
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
حالا در زمان قبل برجام دوره درخشان اقتصادیمون کی بوده؟
بابا قالیباف هم میگه مسئله پول نیست مدیریته
شماها دیگه وا بدین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
بعد برجام دولت با زور چماق و چاپ پول ساخت بدهی برای دولت بعد تورم کنترل کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
به قول سعدی بزرگ دشمن دانا که غم جان بود بهتر از آن دوست که نادان بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
جناب دانا!!!
این شعر از نظامی است!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
سعدی اگر الان زنده بود یک شعر علیه امریکا می سورایید زمان برجام هم رکود در کشور حاکم بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
درست است عذر خوهی می کنم شعر از نظامی است
اما آن داناهم شما هستید ما ادعایی نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
بورل از بچگی به جادوگری علاقه زیاد داشته. می خواهد مرده زنده کنه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
عجب زدی تو خال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
چه عمرهایی که تلف نشد به خاطر این لجبازی ها و منافع یه تعدادی در کشور
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
بله لج بازی با چین نه واکسن گرفتن نه نفت فروختن
ناشناس
|
Moldova (the Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
غربیها اگه واقعا دنبال توافق هستند، یک توافق به درد بخور به ایران پیشنهاد بدن. نه توافقی که نفع ماندگاری برای اقتصاد ایران نداره و باعث بهبود چشمگیر سرمایه گذاری در ایران نمیشه.
پاسخ ها
اکبر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
کسی که به برحام نیاز داره ما هستیم نه اروپا وما باید کاری کنیم که جهان ترغیب به سرمایه گذاری بشود واحساس امنیت داراییش را بکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
اکبر جان برجام کلاه بزرگی بود که سرت گذاشتن
بازم میخواهی ؟
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان