صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با نود و پنجمین روز حمله روسیه به اوکراین

زلنسکی خطاب به اروپا: تکلیف مان را روشن کنید/ ترامپ: بحران اوکراین به جنگ‌ جهانی سوم ختم می‌شود/دریافت موشک‌های ضد کشتی و توپخانه هویتزر توسط اوکراین

نود و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۲۱۴۶۷
| |
43604 بازدید
|

ترامپ: بحران اوکراین به جنگ‌ جهانی سوم ختم می‌شود

بین الملل تابناک: نود و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ترامپ: بحران اوکراین به جنگ‌ جهانی سوم ختم می‌شود

دونالد ترامپ در تازه‌ترین سخنرانی خود گفته است که وضعیت در اوکراین می‌تواند "بدتر" شود و این وضعیت احتمالا به "جنگ جهانی سوم" ختم خواهد شد؛ همچنین وی خواستار کاهش قیمت‌ها در حوزه انرژی شد، اقدامی که به گفته ترامپ، روسیه را "تضعیف" خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا روز شنبه خطاب به حامیانش در وایومینگ گفت: «کل کشور اوکراین محو خواهد شد. به دلیل حماقتی که وجود دارد، احتمالا این جنگ، به جنگ جهانی سوم ختم شود.»

ترامپ مدعی شد که حمله روسیه به اوکراین به واسطه پولی که این کشور از فروش منابع انرژی به دست می‌آورد، در حال "قدرتمندتر" شدن است.

وی افزود: «از آنجایی که آنها پول بسیار زیادی کسب می‌کنند، ارزش روبل مثل همیشه بالاست. اگر می‌خواهید جنگ را متوقف کنید، باید بهای نفت و قیمت انرژی را پایین بیاورید.»

به گفته این رئیس‌جمهوری سابق، بهای نفت به ازای هر بشکه در برخی از قسمت‌های ایالات متحده به ۹ دلار رسیده است.

وی مدعی شد که اگر او رئیس‌جمهور بود تمامی مشکلات مربوط به حوزه نفت قابل حل بود و ایالات متحده از روسیه و عربستان سعودی در این مسیر سبقت می‌گرفت و دیگر نیازی به کمک ونزوئلا نبود. وی همچنین خاطرنشان کرد که اگر او به کار خود ادامه می‌داد نه پکن و نه مسکو "نمی‌توانستند هیچ اقدام نظامی انجام دهند."

ترامپ افزود: «هنگامی که جورج بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا رئیس‌جمهور بود، آنها گرجستان را از دست دادند، زمانی که باراک اوباما، رئیس‌جمهور بود، آن‌ها کریمه را از دست دادند و در زمان جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، آنها همه چیز را از دست دادند و در دوره ترامپ آنها هیچ‌ چیزی از دست ندادند. همین مساله در مورد چین هم صدق می‌کند.»

وی در ادامه سخنان خود مدعی شد که در زمان ریاستش هم به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و هم به شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین هشدار داده بود که اگر مسکو و پکن "اقدامات نظامی" انجام دهند، آمریکا به آن‌ها "ضربه بسیار سختی" خواهد زد.

ترامپ افزود: «مطمئن نیستم که آیا آن‌ها حرف‌های من را باور کردند یا خیر... حتی اگر ۵ درصد هم باور کرده باشند، کافیست. تنها چیزی که چین را از تایوان دور نگه می‌دارد این است که وضعیت روسیه را مشاهده کند و ببیند که این کشور چقدر "ضعیف" عمل می‌کند.»

این رئیس‌جمهوری سابق در ادامه سخنرانی خود اظهار کرد که "واشنگتن به ناتو کمکی نخواهد کرد."

دونالد ترامپ خطاب به کشورهای اروپایی گفت: «شما متخلف هستید، میلیاردها میلیارد دلار بدهکار هستید.»

هنگامی که یکی از اعضای ناتو از او پرسیده بود «آیا این بدان معناست که اگر ما هزینه‌های نظامی را افزایش ندهیم و در این صورت روسیه به ما حمله کند، آیا شما از ما محافظت نخواهید کرد؟» ترامپ در پاسخ به این سوال جواب داد: «درست است؛ ما از شما محافظت نخواهیم کرد.»

دونالد ترامپ در پایان سخنرانی از «لیز چنی»، نماینده جمهوری‌خواه وایومینگ به دلیل "دوست داشتن جنگ‌های بی‌پایان، بی‌منطق و خونین" انتقاد کرد. وی افزود: «این نماینده تلاش می‌کند تا ما را به جنگ‌ با روسیه و یا هر کشور دیگری بکشاند.»

جان کربی: پوتین علاقه‌ای به گفت‌وگو با زلنسکی ندارد

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که رئیس‌جمهوری روسیه هیچ تمایلی به دیدار با همتای اوکراینی خود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری صدای جدید اوکراین، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه می‌تواند اکنون کار درست را انجام دهد؛ با خارج کردن نیروهایش از اوکراین، با دیدار با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود و دیگر اوکراینی‌ها و با مذاکره با نیت خوب.

او تصریح کرد: اما به نظر می‌رسد که چنین امیدی برای مذاکره در حال حاضر وجود نداشته باشد. پوتین نشان داده است که علاقه‌ای به چنین راه‌های دیپلماتیکی ندارد. اتفاقا برعکس، او علاقه زیادی به پیگیری این جنگ در منطقه دونباس از خود نشان داده است.

کربی همچنین گفت، روسیه به تجمیع نیروهایش در منطقه دنباس ادامه می‌دهد، گرچه در ۱۰۰ روز گذشته جنگ پیشرفت چندانی در این منطقه نداشته است.

این سخنگو گفت: تقریبا ۱۰۰ روز از جنگ گذشته و پوتین به هیچ یک از اهداف استراتژیک خود دست نیافته است.

وی افزود: او حق حاکمیت اوکراین را نگرفت، اتفاقا برعکس. حقیقت امر این است که فکر می‌کنم او اهمیت استقلال برای مردم اوکراین را تقویت کرده است و می‌بینید که آن‌ها هر روز برای این (استقلال) ‌می‌جنگند، ‌نه فقط سربازان، بلکه همه شهروندان.

در ماه مارس، یک هیئت اوکراینی چندین جلسه مذاکره با مقامات روس در ترکیه داشت.

با این حال، وزیر امور خارجه اوکراین گفت که از نتایج این گفت‌وگوها رضایت ندارد. مذاکرات از آن زمان متوقف شده است.

شینزو آبه: سیاست‌های زلنسکی موجب حمله روسیه به اوکراین شد

«شینزو آبه» نخست‌وزیر سابق ژاپن در گفت‌وگو با روزنامه «اکونومیست»، مواضع سیاسی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در خصوص عضویت در ناتو و امتناع از حل درگیری‌ها در دونباس را عامل آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین اعلام کرد.

آبه در این خصوص گفت: «اگر ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین وادار به متعهد شدن برای عدم پیوستن به ناتو می‌شد یا وادار می‌شد که درجه بالایی از استقلال را به دو قلمرو در شرق کشور دهد، احتمالاً جلوگیری از درگیری‌ها در اوکراین امکانپذیر بود».

این سیاستمدار ژاپنی همچنین ادامه داد که با این حال، دستیابی به تغییر در موضع رئیس‌جمهور اوراین بسیار دشوار است و به نظر وی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند بر رئیس این کشور جمهوری سابق شوروی تأثیر بگذارد.

وی در نهایت موافقت زلنسکی با عقب‌نشینی از موضع خود درباره ناتو و جمهوری‌های دونباس لوهانسک و دونتسک گفت: «اما زلنسکی، قطعاً مخالفت خواهد کرد».

دریافت موشک‌های ضد کشتی و توپخانه هویتزر توسط اوکراین

«اُلکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین گفت که دریافت موشک‌های ضد کشتی هارپون از دانمارک و توپخانه‌های خودکششی هویتزرهای از آمریکا آغاز شده است.

رزنیکوف عصر شنبه طی پستی در صفحه فیسبوک خود خبر داد که این تسلیحات نیروهایی را که با تهاجم روسیه مبارزه می‌کنند، هرچه بیشتر تقویت خواهد کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی در این‌باره نوشت: «دفاع ساحلی کشور ما نه تنها از موشک‌های هارپون استفاده خواهد کرد، بلکه توسط تیم‌های آموزش دیده اوکراینی استفاده خواهد شد».

این مقام نظامی اوکراین توضیح داد که موشک‌های ساحل به کشتی هارپون در کنار موشک‌های نپتون اوکراینی در دفاع از سواحل این کشور از جمله بندر اودسا عملیاتی خواهند شد.

بر اساس این گزارش، رزنیکوف اظهار داشت: «اوکراین همچنین طیف وسیعی از توپخانه‌های سنگین از جمله هویتزرهای خودکششی ساخت ایالات متحده را دریافت کرده است که به ارتش اوکراین اجازه می‌دهد اهداف را از فواصل طولانی‌تر مورد حمله قرار دهد».

تصرف شهر لیمان اوکراین توسط روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای این کشور به همراه نیروهای جمهوری مردمی دونتسک توانسته‌اند شهر مهم لیمان در شرق اوکراین را به کنترل خود درآورند.

به گزارش راشا تودی، پیش از این الکسی آرستوویچ مشاور نزدیک ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در جریان یک پخش زنده اعتراف کرده بود که نیروهای اوکراینی کنترل این شهر را از دست داده‌اند.

ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه عصر شنبه اعلام کرد که لیمان به طور کامل از کنترل ملی‌گرایان اوکراینی آزاد شده است.

پیش از اذعان اوکراین به سقوط لیمان، دیمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین در جریان دیدار خود با متحدان غربی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، وضعیت دونباس را برای نیروهای اوکراینی بسیار بد توصیف کرده بود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۴
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
اگر روسیه زمینه مسلح شدن مخالفان قدرت بیش از حد امریکا را مهیا نکند مدیریت اوضاع از دستش خارج می شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
برای این چشم آبی های بور به ظاهر متمدن،که جنگ جهانی اول و دوم را راه اندآختند،راه انداختن جنگ جهانی سوم مثه آب خوردنه!! اینا توحششون سرجاشه،فقط لباساشون یه کمی تر و تمیزه.
لقمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
یعنی دولت امریکا پاشنه آشیلی ندارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
خیر به دو دلیل
1-دموکراسی
2-قانون
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
ترو خدا ببینین یک که دقیقا هم معلوم نیست هدفش چیست دنیا را به چه روزی انداخته.چندسال قبل که کریمه رو ازاوکراین جداکرد تقریبا بی سرصدا بود حالاهم اگرهدفش الحاق جمهوریهای خودخوانده به روسیه بود خیلی راحتتر میتونست اینکارو بکنه ونیازی به اینهمه سروصداولشگرکشی وجهان رادراستانه جنگ سوم قراردادن نبود.منتها همانطورکه ذکر شد این مردک چکمه پاره شده چنان هارشده که خودشم نمیدونه چی میخوادودنباله چیه
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
دمت گرم با این سانسورت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
ناراحت نباش دراخبار همین تابی اومده که دکترا گفتن فوقش 3ساله واصل به درکه.
ناشناس
| Afghanistan |
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
دم روسیه گرم. چشم غرب ذلیلان کور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
چه میفهمی از مسائل کشورداری آخه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
هدف اصلی غرب مهار شرق به ویژه چین از نظر اقتصادی و نظامیست.وقتی شب و روز کل دنیا یک صدا فریاد میزنند که چین به زوری غرب به ویژه آمریکا را مهار خواهد کرد،نباید انتظار داشت که اتاق فکر آمریکا بیکار بنشیند تا این اتفاق بیفتد.پیش زمینه مهار چین خنثی کردن آوردگاه شرق به ویژه روسیه بود.در این بین تکلیف اقمار چین از جمله ایران و کره شمالی نیز مشخص خواهد شد.تنها نکته اینکه مسوِلین کشور برای بر هم زدن این سناریو میبایست از موضع انفعال خارج شده و یکبار برای همیشه تابو رابطه با غرب را شکسته و مشکلات ساختاری با جهان غرب را حل کنند در غیر اینصورت نه برجام و نه صد معاهده دیگر با غرب مشکلی از مشکلات ایران را برطرف نخواهد کرد.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
واقعا چقدر اهمیت داره که ترامپ که هیچ سمت و مسولیت و تأثیر رسمی یا غیر رسمی نداره و هیچ کاره است چه میگه؟ او حتی سمتی در حزب جمهوری خواه هم ندارد. تنها چیزی که دارد علاقه گردان های ساندیسی ایران است که شبانه برای بازگشتش نماز شب می خوانند.
پاسخ ها
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
جهت اطلاع ترامپ دیوانه کماکان پر نفود ترین شخص در حزب جمهوری خواهان امریکا هست و متاسفانه خیلی از مردم امریکا از او حمایت میکنند با وجود اینکه شخصی نژاد پرست و افراطی میباشد . به هر حال خیلی هم بدون قدزت نیست مخصوصا که حزب دموکرات هم مهره خاصی برای مقابله با او ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
شینزو آبه: سیاست‌های زلنسکی موجب حمله روسیه به اوکراین شد

پس غلط میکنی شبانه روز علیه روسیه تحریم وضع میکنی وقتی خودت داری اعتراف میکنی مقصر اوکراینه
اینها هم خل و چلن ها
پاسخ ها
ناشناس
| Spain |
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
شیزوابه نخست وزیر سابق ژاپن است و الان کاره ای نیست
بسیاری از سیاست مداران غرب نظری مشابه آبه دارند ولی جرات اعلام آن را ندارند
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
با این دسته گلهایی که بایدن اب داده ترامپ چند سال دیگه رییس جمهوره
ناشناس
|
Spain
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
شینزو آبه: سیاست‌های زلنسکی موجب حمله روسیه به اوکراین شد
کاملا روشن است نازی های اوکراین عامل آغاز جنگ شدند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
نازنازی جوننن ساندیس خولدی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
یعنی روسیه شرق اکراین و کریمه را ۲۰۱۴ اشغال کرد ولی زلنسکی غلط کرده که با روسیه خوب نبوده و خواستار خروج روسیه از خاک اکراین شده,! بابا معنی آزادگی و حق طلبی را از ساندیسی ها یاد بگیرید! خوب همینه که تو ایران هم هر کسی بگه سوال داشته باشه که تکلیف سهم ایران در خزر چی شد حتما غرب زده هست و تحریک کننده پوتین!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۸
یعنی روسیه شرق اکراین و کریمه را ۲۰۱۴ اشغال کرد ولی زلنسکی غلط کرده که با روسیه خوب نبوده و خواستار خروج روسیه از خاک اکراین شده,!
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان