بازدید 7212

بازگشایی مدارس متوسطه دوم از امروز

امروز دو میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز متوسطه دوم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی رسماً راهی مدرسه می شوند.
کد خبر: ۱۰۸۵۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۸ 06 November 2021

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران شنبه ۱۵ آبان در گفت وگو با علیرضا کمره‌ای سخنگوی آموزش و پرورش نوشت: بر اساس الگوی بازگشایی که وزارت آموزش وپرورش در نظر گرفته وبرنامه ای که تهیه کرده است مدارس گروه‌بندی شده‌اند و مدیران هم با توجه به مجوز هر منطقه، فعالیت آموزشی خود را بر همین اساس آغاز خواهند کرد. امروز مرحله جدید بازگشایی مدارس دانش‌آموزان متوسطه دوم یعنی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در همه شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی را دربرمی گیرد و بر اساس مصوبه جلسه نود و یکم ستاد ملی کرونا که اخیراً برگزار شد دانش‌آموزان پایه‌های هفتم، هشتم و نهم و دوره ابتدایی از اول آذرماه به سمت فعالیت حضوری خواهند رفت.

به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش ۴۵ هزار مدرسه کشور با تراکم پایین جمعیتی در مهرماه به‌صورت حضوری بازگشایی شدند و درهای حدود ۵۰ درصد از مدارس که تراکم بالایی دارند در نیمه دوم آبان ماه باز می شوند. مسئولان وزارت آموزش وپرورش درباره بازگشایی مدارس اعلام کرده‌اند که حرکت به‌سمت بازگشایی مدارس یک اجبار است نه یک اختیار و خانواده‌ها اگر نگران سلامتی فرزندانشان هستند، باید مهارت خودمراقبتی را به آنان یاد دهند.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره نگرانی خانواده‌ها به «ایران» می‌گوید: «پیشنهاد ما این است که خانواده‌ها در یک همکاری مشترک با مدرسه با حفظ ملاحظات بهداشتی مدارس و رعایت استانداردهای مدرسه در تأمین ایمنی و سلامت برای دانش‌آموزان کمک کنند و انتظارات خود را مطرح و مطالبه کنند و فرزندان خود را هم با ابعاد بهداشت فردی و نحوه حضور در اجتماعات در شرایط مختلف آشنا کنند. در این صورت ما قادر خواهیم بود حق سلامت و ایمنی را در کنار حق برخورداری از تعلیم و تربیت با کیفیت همزمان برای دانش‌آموزان تأمین کنیم.»

علیرضا کمره‌ای می‌افزاید: «بیش از ۱۹ ماه برنامه تدریجی و هشداردهنده از حضور در اجتماعات غیرضروری موجب شده است که خانواده‌ها نسبت به هر گونه اجتماع انسانی نگران باشند. این موضوع از نظر مدیران دولتی، سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ارائه‌کننده خدمات دارای اهمیت بالایی است. به همین دلیل آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت شیوه‌نامه‌های تأثیرگذاری را طراحی و تدوین کرده است. الگوی فعالیت حضوری مدارس که توسط وزارت آموزش و پرورش ارائه شده است نیز به کاهش تراکم حضور در کلاس‌های درس و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی تأکید و اصرار دارد و علاوه بر آن در زمینه بهداشت محیطی و بهداشت فردی ملاحظات روشنی را برای نظارت و کنترل مدارس ارسال کرده است و بر اجرای آن نظارت می‌کند. باید این نظارت‌ها با نظارت عمومی جامعه و خانواده تقویت شود تا همه ما نسبت به شرایط ایمن‌تر برای دانش‌آموزان اطمینان حاصل کنیم.در این صورت خانواده‌ها با اطمینان و اعتماد بیشتری فرزندان خود را راهی مدارس می‌کنند. خانواده ها برای تعلیم و تربیت فرزندانشان ارزش قائلند و برای همین آنها را در مدرسه ثبت‌نام کرده‌اند.»

بازگشایی‌ها شامل همه مدارس است

سخنگوی آموزش وپرورش با اشاره به اینکه این بازگشایی‌ها شامل همه مدارس دولتی و غیردولتی در همه مقاطع تحصیلی می‌شود و مدارس استثنایی نیز بر اساس شیوه‌نامه‌ جداگانه‌ای بازگشایی خواهند شد، اظهار می‌کند: «جای امیدواری است دانش‌آموزانی که واکسن نزده یا یک دوز واکسن زده‌اند تا پایان آبان دوز دوم را تزریق کنند. هم اکنون ۸۵ درصد معلمان و ۶۸ درصد دانش‌آموزان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.» او در پاسخ به اینکه تکلیف دانش‌آموزان و معلمانی که واکسن نزده‌اند چه می‌شود؟ می‌گوید: «درصد بالایی از معلمان واکسینه شده‌اند و خوشبختانه این روند در مورد دانش‌آموزان نیز شتاب خوبی گرفته است. ما امیدواریم تا زمانی که مدارس به طور کامل بازگشایی می‌شوند، واکسیناسیون معلمان در بالاترین سطح ممکن قرار گیرد و دانش‌آموزان در گروه سنی مورد نظر به‌طور کامل واکسن دریافت کنند. موضوع واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان قبل از هر چیزی با سلامتی خود آنها رابطه دارد و سپس به توقف در چرخه بیماری کمک می‌کند. در موارد استثنا برای واکسیناسیون تابع سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت هستیم.»

کمره‌ای درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس می‌گوید: «ایجاد تهویه مناسب در کلاس‌ها از شروط اصلی بازگشایی مدارس است. فاصله دانش‌آموزان در کلاس‌ها حداقل یک و نیم متر خواهد بود و فواصل اجتماعی در زنگ‌های تفریح نیز باید رعایت شود که نظارت بر آن بر عهده معاونان مدارس خواهد بود. بوفه‌های مدارس تعطیل است و زنگ‌های ورزش نیز طبق الگوی خاص برگزار خواهد شد. برای رعایت فاصله‌های دانش‌آموزان در کلاس‌ها، مدیران مدارس می‌توانند کلاس‌ها را به دو یا سه کلاس ۱۰ تا ۱۵ نفره تقسیم کنند که در روزهای هفته تقسیم خواهد شد. طبق این تصمیم دانش‌آموزان دو یا سه روز در هفته در مدرسه حاضر خواهند شد و بقیه روزها را به آموزش مجازی خواهند پرداخت. در صورتی که تعداد دانش‌آموزان مدرسه کم باشد کلاس‌ها می‌توانند به‌صورت حضوری ۵ روز در هفته نیز دایر باشند.»

در بازگشایی مدارس تابع تصمیمات ستاد هستیم

سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا قرار است ساعت کار معلمان از نیمه دوم آبان ماه با مدل ترکیبی افزایش پیدا کند؟ اظهار می‌کند: «در مدارس پرجمعیت نحوه اداره مدرسه و توزیع دانش‌آموزان در کلاس‌ها و تعیین زمان حضور و انتخاب و اولویت دروس برای آموزش‌ها حضوری، هماهنگی و راهبری جریان مدرسه، تنظیم مناسبات با خانواده‌ها، مسأله سرویس‌های دانش‌آموزان، زمان آموزش معلمان، نحوه تسهیل‌گیری معلمان در فضای مجازی و بسیاری مسائل دیگر دچار تغییر می‌شود و تنظیم آنها دشواری‌های فراوانی برای مدیر مدرسه دارد. بویژه که معلمان علی‌رغم تعهدشان به آموزش با کیفیت دانش‌آموزان در سطح ساعات ابلاغ خود وظیفه دارند.به همین دلیل بهترین برنامه برای اداره مدرسه و ارائه آموزش‌های حضوری در شرایط ترکیبی توجه به شرایط زمینه‌ای دانش‌آموزان در هریک از دروس و تعیین اولویت دروس برای ارائه آموزش‌های حضوری و نیز تلاش برای آموزش با کیفیت‌تر از طرف معلمان و انجام ارزشیابی‌های متناسب در راستای اهداف یادگیری و پوشش کامل دروس مختلف از حیث آموزش و یادگیری در شرایط حضوری و مجازی است.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۰
ما که نفرستادیم بجه ها رو
شهرها یکی یکی دارن قرمز میشن واین اجبار برای چیه متوجه نمیشیم
پروتوکولیسم خاصی در ره است
خنده دار است وقتی از سلامت مردم خرج می کنید مشکلی نیست . مدرسه ها را بازکنید و پنجره ها را هم در زمستان باز بگذارید تا انرژی هدر برود ولی محدودیت شبانه و تردد در جاده ها برقرار است و مردم را جریمه کنید . اینجا چه خبر است
وقتی 30 تا 40 نفر دانش آموز رو توی یک کلاس می برند و چند ساعت اوجا هستند ، بدون تهویه و ... چه جوری خود مراقبتی کنن؟ اصلا ده تا ماسک و چند تا شیلد و دستکش هم بزنند فایده ای داره؟که الان می فرمایند اجبار است نه اختیار ، شما مدارس پایین شهرها رو ببینید چند نفر سرکلاس هستند بعد بیا اجباری کن
به چه قیمتی من فرزندم رو بفرستم مدرسه ؟ که چی بشه؟ که این آقایان ادعا میکنند با رعایت پروتکل خطری نیست و عادی شده؟
بازگشایی مدارس یک اجبار است نه یک اختیار و خانواده‌ها اگر نگران سلامتی فرزندانشان هستند، باید مهارت خودمراقبتی را به آنان یاد دهند.

مملکت ما کلا اجبار هست
شما شرایط رو محیا کن بعد شمشیر را از رو ببند
بچه ما مدرسه نمیره ، حتی اگه ترک تحصیل کنه
با هیچ منطقی بازگشایی مدارس منطقی نیست کافی باسویه دلتا یکنفر آلوده بشه کل دانش آموزان و خانواده ها آلوده میشن ایکاش تجدید نظر کنن و بزارن مدارس بعد از عید بازگشایی بشه
بچه ها از ۷ صبح که بیرون میان تا ۱ بعد از ظهر چیزی نخورن؟
بعد روزهایی که بارون میاد با پنجره ی باز از بارون استفاده کنیم؟
اگر برف اومد چه کنیم؟
یعنی یک آدم عاقل توی این مسئولان پیدا نمیشه؟
فقط در مدارس کرونا هست؟ معلمها برگردید سر کار
با سلام.
بنابه دلایل زیر قطعا فرزندم را به مدرسه نمی فرستم:
1- طی دو سال اخیر موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا در بین دانش آموزان کاهش بسیار چشمگیری داشته که ناشی از مراقبت های مضاعف والدین و در خانه ماندن بچه هاست. تعجیل در بازگشایی مدارس به شیوع بیماری های فصلی ناشی از برودت هوا بین بچه ها - که زیاد هم اهل رعایت شیوه نامه ها نیستند - دامن زده و می تواند مراجعات به درمانگاهها و بیمارستان ها را که هنوز تحت تاثیر حضور بیماران کرونایی هستند افزایش دهد و این یعنی احتمال افزایش قطعی شیوع موج های بعدی کرونا.

2- عادی سازی نسبی شرایط طبق نظر تمامی متخصصین داخلی و خارجی موکول به ایمنی سازی حدود 75 الی 80 درصد جامعه از طریق دریافت هر دو دوز واکسن است. طبق آمار رسمی تا روز جاری تنها نزدیک به 40 درصد مردم هر دو دوز را دریافت کرده اند.

3- در برخی خانواده ها بیماری های زمینه های وجود دارد. مثلا من خودم جانباز از ناحیه ریه هستم و بدلیل اینکه در معرض گاز خردل قرار گرفته بودم 15 درصد از ریه ام درگیر است. همسرم هم مبتلا دیابت با تزریق انسولین هستند. انصاف حکم می کند برای خانواده های پرریسک بازگشایی را اجباری نکنند.

4- در بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله انگلیس که آمارش را روز جاری در یکی از پایگاههای معتبر خبری می خواندم، علیرغم همه تمهیدات، آمار ابتلای روزانه بیش از 46 هزار نفر و مرگ و میر روزانه 197 نفر اعلام شده. این درحالیست که مراکز درمانی آنها در معرض تحریم های ظالمانه استکبار نیستند که فی المثل یک روز دارو نداشته باشند یک روز سرم و یک روز کمبود اکسیژن . لذا کپی برداری از این کشورها در مقوله بازگشایی مدارس امر درستی نیست. آنها بسیاری از مشکلات ما را که ندارند هیچ، میزان رعایت شیوه نامه ها هم در آن کشورها بسیار بسیار سخت گیرانه است.

5- به گفته سازمان بهداشت جهانی احتمال درگیری جهانی با موج های جدید و سویه های جدید کرونا در ماه دسامبر (آذرماه خودمان) بسیار محتمل است.

از خبرگزاری محترم تابناک استدعا دارم عرایض بنده را که تلاشی برای آگاهی دهی نسبی به هموطنان است منتشر فرمایند.
با احترام یک معلم دانشگاه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست